PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Windows Phone mobiteli - razni proizvođači (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=234707)

JuiceBox 29.09.2014. 10:11

Citiraj:

Autor Guls (Post 2668660)
Brko, vjeruj meni, wp je OS koji tebi treba. Stariji si i ozbiljniji korisnik, gledaš na uređaj kao na nešto što mora raditi kad ga uzmeš u ruke (bez laga, bez štekanja, bez nepoznatih errora, bez puno kopanja po samom uređaju), a to je ono što wp ima i to su mu plusevi.

NHF al daj ne lupetaj gluposti molim te... Al 925 je toliko odlican uredaj da sam ga prodao nakon mj dana.

Nego on topic:
Citiraj:

Autor redscro (Post 2667655)
Ja sam na DP na 520 danas dobio Cyan (update ponudilo jučer), verzija FWa je sada 3058.50000.1425.0003. Piše uredno Lumia Cyan. (Mob kupljen u Eronetu u BiH, HU verzija ROMa)

Na L 520 iz vipa (DP na njoj) sam jucer dobio update 3056.4000.1349.10387 black umjesto 3058.50000.1425.0003 ? Ima neka caka ili ? Ovo mi je sluzbeni telefon i sisa mi bateriju iz nepoznatih razloga pa me zato zanima update inace je telefon teski crap... :chears:

1v@n 29.09.2014. 10:32

Citiraj:

Autor xulos (Post 2668682)
NHF al daj ne lupetaj gluposti molim te... Al 925 je toliko odlican uredaj da sam ga prodao nakon mj dana.

Nego on topic:

Na L 520 iz vipa (DP na njoj) sam jucer dobio update 3056.4000.1349.10387 black umjesto 3058.50000.1425.0003 ? Ima neka caka ili ? Ovo mi je sluzbeni telefon i sisa mi bateriju iz nepoznatih razloga pa me zato zanima update inace je telefon teski crap... :chears:

Ok, sad kad si popljuvao oba, valjda ćeš i argumentirati...ili ne?

Stavi regionalnu verziju fw, provjereno rješava probleme s baterijom. Imao sam susreta s VIP-ovom 520 i s T-mobileovim 820 koji su imali problema sve dok nije maknut t-mobile/vip fw

zvonac 29.09.2014. 10:41

Here maps i kod mene krivo pokazuje, na kućnom broju 34 sam, a on mi veli 32..

Jučer radil usporedni test 930 vs 520 otvaranje tj pokretanje here drive, 930 je brža od 520 onak odokativno, 5-6sec do ulaska u aplikaciju i još 2-3sec da najde satelit.. L930 je definitvno najbrži smarfton na planeti po tom pitanju, app otvori unutar pol sekunde, a satelit najde trenutno, znači nema čekanja...

@Drug Brko, prvo uzmi u obzir da je baterija na wp loša, a kolko vidim ti imaš S3 a S3 je po tom svjetlosnim godinama ispred, ak voliš kopat po mobu, s te strane se ne buš usrećil nikak, pa ni onda, ak si surfer u duši, zaboravi da buš mogel dugo surfat:) Eventualno ak nabaviš 1520:D Ak si fleksilbilan po pitanju OSeva tj nisi neki fanboy onda bi ti trebalo bit svejedno, ionak ovisi kolko se čovjek prilagodi brzo OSu, ak naginješ nekom OSu onda bu te dočekal hladan tuš..

Osobno, android ima bolje neke stvari (tj većinu) riješene, a obrnuto, na androidu mi fali dobra kamera, a to je ono kaj lumia ima.. A wp ima neke stvari koje nisu riješene, a koje su takve gluposti da je to strahota; sitnice jesu, al sitnice vesele čovjeka!

A ak već ideš na WP, pa kolko sam čital 920 ima bolji fotić neg 925, s potonjim nisam bil zadovoljan.
1. baterija loša
2.fotić je prosjek (ne znam, kamera me nije nikak pozitivno iznenadila)
3. 920 je bolja u foto mogućnostima, nek me neko demantira..

JuiceBox 29.09.2014. 10:51

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2668694)
Ok, sad kad si popljuvao oba, valjda ćeš i argumentirati...ili ne?

Stavi regionalnu verziju fw, provjereno rješava probleme s baterijom. Imao sam susreta s VIP-ovom 520 i s T-mobileovim 820 koji su imali problema sve dok nije maknut t-mobile/vip fw

Necu argumentirati jer vec jesam tu na forumu ( kad sam imao 925ku).Jedino sto mi je kod 925ke odlicno jest dizajn i kamera. Da mob ne lega , fluidan je, nema podprocesa, o tom bi se knjiga dala napisati. Ok onda stavljam regionalni pa da rjesim bat. Dali imas mozd link za FW koji skinuti ? :chears:

Brko 29.09.2014. 10:55

Sad ste me tako lijepo ohrabrili, svaka čast :)
1520 ne dolazi u obzir. Ne znam kak bi to iznio iz stana uopće :)

Guls 29.09.2014. 10:56

Citiraj:

Autor xulos (Post 2668706)
Da mob ne lega , fluidan je

WP ne laga i fluidan je. Izgazio skoro desetak modela i odgovorno tvrdim da sam u pravu i tko god veli da je to pogrešno bi to morao jako dobro i adekvatno argumentirati uživo uz pivu :chears: . Probao i zadnji Prestigio 8500 koji me oduševio za te pare (šogor je kupio, nije pri lovi, a pun mu je k jednog konkurentnog OS-a).

1v@n 29.09.2014. 11:01

Citiraj:

Autor xulos (Post 2668706)
Dali imas mozd link za FW koji skinuti ? :chears:

Link nemam, skidam preko Navifirma.

FW ti je 3058.50000.1425.0003
RM-914 VAR EU HU AL BA BG CY CZ GR HR AV (059S7H0)

Don Kihoty 29.09.2014. 11:10

Baterije na WP-u su odlične. Zašto to mislim?

HTC One M8 na WP-u izdrži do 50% dulje nego na Androidu.

Android ima bolji power managment (vrlo vjerovatno), ali
po meni se dešava problem da procesor "teže diže" iz stanja
mirovanja - i zbog toga nastaju silni lag-ovi.

A kako baterija drži - ovisno o korištenju. Nedavno sam obrisao FB acc,
ne koristim Viber/WhatsApp, ali koristim Skype i 3 mail klijenta.

Ako skinem mob ujutro u 6 sa punjača, uključim Wifi + 3G,
uz prosječno tipkanje, dopisivanje, SMS-ove, pozive itd
dođem do nekih 30% oko 22hm što je odlično.

Ako isključim Wifi + 3G, mogu izdržati do 2.5 dana bez punjenja. :)

Iskreno, Brko, ili ćeš obožavati WP, ili nećeš.
Za usporedbu, radni kolega mi je "zadrti Mac-ovac i Linux-aš",
i Windowse koristi samo na poslu "jer mora", i doma na stroju
za igranje "igrica", a za sve drugo koristi Linux i MacBook.

No njega je zanimalo kako to da moj jeftin uređaj, L620, nikad ne šteka,
nemam problema sa mailom, nikad se ne iznerviram kao sa drugim
mobitelima kad ih moram koristiti. Eto, promatrao me, i sada koristi L925.

Njegov komentar na WP je bio "Ah Windowsi, tko ih nebi volio". :D

L31 29.09.2014. 11:16

Prije L625 sam imao s4 mini i xperiu U i oba su imala barem duplo losiju bateriju od navedene lumije
Lumija mi skoro 2 dana izdrzi svaki put uz prosjecno koristenje dok su ova dva pred kraj dana bili na 10-15%

A sto se tice OS-a, druze mislim da neces imat problema,ali ces se jednostavno trebat priviknut
Ja sam se nakon 3-4 dana htio rijesit lumije ali nisam mogao birat pa sam ju morao zadrzat. Priviknuo sam se i WP su stvarno dobri uredjaji kad se naviknes tak da don't worry

Tvrdi 29.09.2014. 11:17

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2668708)

Ja imam 925 sad već 2mj i kamera je odlična (ne može se mjeriti sa 1020 naravno ali je jako dobra). U uvjetima slabe rasvjete čak i ne zaostaje puno za "the camera phonom". Tu briljira. Video je još bolji, nisam očekivao tako dobre snimke iako su neke recenzije to pokazale. Baterija mi traje 1 dan uz prosječno korištenje (a zapleja se i koji crtić klincima) ali sam pogasio sva nepotrebna sranja koja se mogu odvijati u pozadini (to se podesi pod battery saver) plus što mi je svjetlina tijekom dana na med a noću na low ili auto. Wifi palim samo doma i na poslu a za ostalo je 3g. GPS palim samo za navigaciju za ostalo mi i ne treba. BTW nokijina HERE DRIVE navigacija je odlična a koristio sam i konkurentne. Kao korisnik nokije imaš besplatno sve HERE mape pa si skineš koju želiš i ne moraš uopće biti na netu za navigiranje. Sve offline. Možeš skinuti i hr voice. Push notifikacije za exchange mail (outlook poslovni mail), gmail i yahoo rade bez problema. Možeš imati više gmail acc-a. Gorilla 2 glass je ok i mob je inače vrlo kvalitetno izrađen. Ja sam stavio pvc masku i sad mi je pao jednom i nigdje ogrebotine. 4.5 incha je idealna veličina, dovoljno veliko a stane u džep. Mob mi radi bez problema za ono što koristim a to je razgovori, web, mail i kamera. Slušalice dolaze sa dodatnim gumiranim "ulošcima" i zvuk je odličan, sve se lijepo čuje, basevi, visoki itd.. Ne koristim puno whatsap ali nije mi pravio probleme. Skajp radi bez problema. Samo pitaj što te zanima ipak više vrijedi iskustvo nekoga ko koristi taj mob i to slično kao i ti.

zvonac 29.09.2014. 11:28

A viš, dok pritisnem 930 onda baterija rapidno pada, inače ak ju ne koristim malo žešće onda je ok, 1.5 dan, inače ju skurim kroz pol dana, dok recimo na androidu (z2, z3c) je druga pjesma, (web surfanje i sve kaj zahtjeva upaljen ekran) ide i do 8h samo više, dok je na wp max 3h, u mom slučaju..
Android ima zvijerski riješen power managment, wp mu nije ni sijena..

Problem je kaj wp nije optimiziran za bateriju, nikak, ni malo i tu nastaje problem..
Na androidu lag je najmanji problem, bar za onog koji ima neko znanje, tam bar možeš tvikat i bateriju još bolje sredit, a kaj možeš na wpu? niš, sjest i plakat, zato kaj prostora za čačkanje nema i zato kaj ovisiš o ovima iz MSa da se sjete (ak se sjete) neke gluposti riješit, a na androidu ovisiš o sebi i OS sebi prilagođavaš..

Al ak ne mogu/ne da im se/ne znaju bateriju sredit, onda nek srede browser kak spada, nek ponude alternativu, vidim da je u povojima, valda bu se i to riješilo..

Živo me zanima kak se M8 na winsima ponaša tj baterija..

JuiceBox 29.09.2014. 11:33

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2668716)
Link nemam, skidam preko Navifirma.

FW ti je 3058.50000.1425.0003
RM-914 VAR EU HU AL BA BG CY CZ GR HR AV (059S7H0)

Skinuto, zahvaljujem. :chears:

Don Kihoty 29.09.2014. 11:41

Inače, L925 je hardwareski ista kao i L1020, razlika je u kameri i količini RAM-a,
no RAM je potreban samo L1020 zbog spremanja digitalnih negativa od 39Mpix.

Najveća "mana" L925 je "samo" 16GB interne memorije, no s obzirom da ne
radi negative koji pojedu memoriju kao keks, tu nema potrebe za više od 16GB.

Usporedba po speckama - kao jaje jajetu.
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=5506

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2668738)
Na androidu lag je najmanji problem, bar za onog koji ima neko znanje, tam bar možeš tvikat i bateriju još bolje sredit

Baš to - kupio sam mob da služeni MENI, a ne ja NJEMU.

Nek ga tweeka onaj tko je i proizveo OS. Ja želim uključit i koristiti.
Previše sam vremena/živaca/truda izgubio na Androidu. Išao sam toliko
daleko da sam si sam napravio ROM. I dalje "to nije to". Osjećaj je, onako, kao da sam
kupio Bugatti sa pomoćnim kotačićima. Kao Android korisnik se osjećam prevarenim i namagarčen.

Ne kažem da je WP savršen, daleko je od toga, savršen je Symbian, samo to je priča za sebe,
no WP je mnogo bliže iskustvu Symbiana, na kojem kada nešto radi - onda RADI, i tu nema priče.

Mario92 29.09.2014. 12:00

Ako nekog brine Gmail podrška na Windows Phoneu - zanimat će vas Maestro:
http://maestroapp.com/

@Drug Brko - kaj se aplikacija tiče - dosta često su official aplikacije lošije nego na iOS-u ili Androidu. Mislim, funkcionalne su i rade svoj posao ali često će nedostajati neka sitnica na koju si možda naviknuo na Androidu. Bilo bi dobro da nam baciš popis aplikacija ovdje koje koristiš na SGS3 pa da vidimo kaj se more napraviti oko toga.

Alternative su često (gotovo u većini slučajeva) bolje nego official appovi. Kod 3rd party aplikacija često je slučaj da su dosta bolje nego official appovi na bilo kojoj platformu, pogotovo od Rudy Huyna (jednog od najpoznatijih WP developera).

Official app - Alternativa
Gmail - Maestro (ili nativni Mail app)
Youtube - toib, Metrotube, myTube
Instagram - 6tag
Vine - 6sec
Reddit - Baconit
Wolfram Alpha - Gutu Alpha (izvrsna aplikacija)
Google Maps - Here Maps
Twitch - Live Gaming
Music - OneMusic
Last.fm scrobbler - ScrobbleMe
ZET - Zagreb prijevoz
(ovo je neke od mojih aplikacija koje koristim)

OK, malo bolja tema bi bila WP aplikacija pa neću ići previše u offtopic :D

Don Kihoty 29.09.2014. 12:04

@Mario92 - Postoji tema za WP aplikacije, ali
evo kako je to kod mene:

Official app - Alternativa
Gmail - BuildIn Mail klijent
Youtube - YoutubeHD
Instagram - ne koristim
Vine - ne koristim
Reddit - ne koristim
Wolfram Alpha - ne koristim
Google Maps - Here Maps
Twitch - ne koristim
Music - BuildIn Music player
Last.fm scrobbler - ne koristim
ZET - Zagreb prijevoz
HZNet - HZ Vozni red
Bela (Bellot) - nema

Jedina aplikacija koja mi fali - bela :lol2:

coconut 29.09.2014. 12:45

Brkane, ja imam specijalan savjet. Nabavi si neku low end/jeftinu verziju mobitela sa WP da uopće vidiš hoće li ti leći. Ako budeš zadovoljan, onda utuci pare u 925 ili 830.

aski 29.09.2014. 12:47

@Brko, vec su ti napisali za bateriju. Istina je da bateriju pozdere brzo, ali tako je i na Androidu, ako ga gazis. Razgovori i SMS poruke nisu pretjerani potrosaci, ali Face, faceov messenger, viber (pogotovo ako pricas) i whatsapp su killeri.

Kad sam doma, cesto iskljucim 3G i wifi jer imam viber na kompu, kao naravno i face. Jedino whatsapp pati, ali ga koristim u manjoj mjeri.

S obzirom da ti nista od toga ne koristis, baterija ce ti izdrzati od jutra do navecer.

Brko 29.09.2014. 13:16

Citiraj:

Autor coconut (Post 2668805)
Brkane, ja imam specijalan savjet. Nabavi si neku low end/jeftinu verziju mobitela sa WP da uopće vidiš hoće li ti leći. Ako budeš zadovoljan, onda utuci pare u 925 ili 830.

Prvo ću posudit nekakvu Lumiju na tjedan dana (samo ne znam od koga :D ). Kupovat neću na prvu.
A popis aplikacija sam ostavio u WP app temi.

sale03 29.09.2014. 13:21

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2668708)

U džepu od hlača😃.

Tvrdi 29.09.2014. 13:49

Citiraj:

Autor sale03 (Post 2668829)
U džepu od hlača😃.

Ako ode u rapere, da....

sale03 29.09.2014. 13:52

Nisam raper pa mi stane.😅

domis 29.09.2014. 13:53

a jebemu brko...ko neka neodlučna tinejđerica se ponašaš...dal bi ostavila svog kul dečka sa svime kojem se digne jemput tjedno za ovoga koji nema tolko toga al mu se diže na svaki pozdrav

ak se već tolko dvoumiš i tražiš nedostatke, znači da nit nečeš proći na drugu platformu

Brko 29.09.2014. 14:52

BTK Afrika. Već sam se prebacio sa iOSa na Android na isti način. To se zove sakupljanje informacija. Nisam emotivno vezan za android sustav.

Don Kihoty 29.09.2014. 15:05

Pa sta ce joj impotentan bogatas, kad ju moze bubat mladi balija! :D

domis 29.09.2014. 15:47

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2668906)
BTK Afrika. Već sam se prebacio sa iOSa na Android na isti način. To se zove sakupljanje informacija. Nisam emotivno vezan za android sustav.

svako svoga konja hvali, tak pitaj to isto pitanje u još 2 razlicite teme i dobil budeš brdo beskorisnih informacija ;)
najbolje ti je da, kak si sam rekel, posudiš i isprobaš ili da uzmeš neku L520 i gledas kak to radi na najslabijoj lumiji :)

ja sam recimo prešao sa iOS na android sa brdo informacija, kako je kul, super i radi glatko i slatko. Na kraju se ispostavilo da ljudi vecinom seru i hvale svoje uber rutane i modane romove :)

Tvrdi 29.09.2014. 16:54

Citiraj:

Autor sale03 (Post 2668853)
Nisam raper pa mi stane.😅

Stane i meni ali malko viri a nemrem se ni sagnut kako spada...torbica obavezna.

Don Kihoty 29.09.2014. 17:09

Citiraj:

Autor sale03 (Post 2668853)
Nisam raper pa mi stane.

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2668965)
Stane i meni ali malko viri

:lol2:

Pederluk

Tvrdi 29.09.2014. 18:17

Citiraj:

Autor Don Kihoty (Post 2668969)

Pederluk

nije, već zajebancija...a realno 5 incha u dzepu je previse...imam klince i cesto se treba sagnut za njima...pa vezanje tenisice itd

1v@n 29.09.2014. 18:25

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2669001)
nije, već zajebancija...a realno 5 incha u dzepu je previse...imam klince i cesto se treba sagnut za njima...pa vezanje tenisice itd

Zato je dobro biti Liam Neeson :D

http://thetrendguys.com/wp-content/u...Shoes-Tied.jpg

JuiceBox 29.09.2014. 18:38

Apgrejdah 520ku sa vipovog DP black na sluzbeni cyan regional, baterija se preporodila, doslovno duplo bolja kolko zasad koristim. Ajde bar nesto.

1v@n 29.09.2014. 18:43

Citiraj:

Autor xulos (Post 2669013)
Apgrejdah 520ku sa vipovog DP black na sluzbeni cyan regional, baterija se preporodila, doslovno duplo bolja kolko zasad koristim. Ajde bar nesto.

To je to. Ne znam zašto se događa i zašto se događa samo nekima, ali eto. Operateri nekako uspiju zabrljati.

sale03 29.09.2014. 19:18

Citiraj:

Autor Don Kihoty (Post 2668969)

Pederluk

Ma ti si sigurno vidio nekoga sa lumiom 1520 pa si si pomislio omg. koliki je😅..,šala mala.

SRV 29.09.2014. 22:16

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2669006)

Jebote k'o da je bozanstvo. Sir Liam Neeson. :D

Jos bacila torbicu da mu sveze cipelu. :care:

coconut 01.10.2014. 07:06

Koje od ovih jeftinijih Lumia (5xx-7xx) imaju notification LED?

nathan.fake 01.10.2014. 07:50

Citiraj:

Autor coconut (Post 2669733)
Koje od ovih jeftinijih Lumia (5xx-7xx) imaju notification LED?

ni jedna :/ 620 i 720 imaju Glance, ostale (5xx-7xx) moras otkljucatprobudit da vidis jel imas sta novog :hitthewal:

edit:
@daxxx88 ok, krivo sam se izrazio... moras probudit telefon da vidis jel imas sta novog... no, mislim da je iz konteksta bilo jasno na sto sam mislio...

daxxx88 01.10.2014. 10:45

Citiraj:

Autor nathan.fake (Post 2669735)
ni jedna :/ 620 i 720 imaju Glance, ostale (5xx-7xx) moras otkljucat da vidis jel imas sta novog :hitthewal:

?
1) mozes si staviti par komada aplikacija da ti prikazuju broj notifikacija dolje ispod kalendara
2) swipeaj notification bar odozgo da vidis sve
Oboje bez otkljucavanja
Druga stvar je wake-up :D to moras

buljo 01.10.2014. 12:39

Citiraj:

Autor Don Kihoty (Post 2668165)
Čuj, imam dosta silikonskih, i uglavnom su smeće.

Kupio sam tvrdu Nillkin masku, koja je plastična,
ali ima "soft-rubber coding" na sebi, i stvarno je fantastična,
ne skidam ju sa mobitela nikad.

Klikme

Komentar jedne osobe koja je htjela isprobati Lumiu je bio "hej, pa nisam ni skužio da imaš masku na mobitelu".

PS - Ja sam naručio sa gornjeg linka, no nokiad nisam dobio Screen Protector, ali nema veze, jer ionako ga nebi stavio,
jer već imam foliju na mobitelu koja je sasvim OK.

Fala. Narucio pa cemo vidjet. :chears:

Don Kihoty 02.10.2014. 11:36

Np :)

BTW - skida mi se malo veći update, izgleda da je Cyan stigao na DP za L1020.

akoj 02.10.2014. 13:12

Mobicity:

L830 250£

L735 184£

L31 02.10.2014. 13:14

Super cijena za 735

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:28.