PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=106140)

gbijelic 27.12.2014. 19:09

pozdrav, imam problem sa tv-om panasonic tx-p50g20es...spojen je laptop preko hdmi-a s njim, a od tv-a opticki ide u kucno kino...problem je u tome sto tv samo proslijeđuje stereo signal prema kucnom kinu a također windowsi salju tv-u samo stereo signal posto ga vide takvog...

citam po netu da je panasonic takav i da on ne moze proslijediti 5.1 drugom uređaju vec samo stereo radi neke zastite...

dali ima nacin da se rjesi problem da dovedem kucnom kinu 5.1 sa laptopa a da ne kupujem dodatnu zvucnu sa optickim izlazom

fanATIk 29.12.2014. 17:02

Frendu prekjučer pani plazma stara 7 godina počela proizvodit sliku s upadljivim zelenkastim tonom. Nije baš katastrofalno zeleno, al dovoljno da ljudi na slici imaju onak, zombi boju kože, sivkasto zelenkastu. Probali čačkat po bojama, al niš se nemre poboljšat. Jel ta plazma pred crkavanjem ili ima kakvog lijeka?

Bishop 30.12.2014. 15:53

Dilema oko 32'' TV-a

Pozdrav,

Konacno je doslo vrijeme da si kupim novi TV, ogranicen sam prostorom za tv pa mora biti max 32'' a buđet mi je oko 2000 kn. Ne trebaju mi smart tv mogucnosti i sta vec ne, ionako ce bit ps spojen i HTPC na njega. Starci su kupili nekog 32'' grundiga al nisam pretjerano odusevljen s tim tv-om (iako je njima i vise nego dost za dnevnik :D)
Dvoumim se izmedju ova dva modela, pa bih molio iskusne poznavatelje da mi daju svoje misljenje, i također, ako netko zeli preporuciti neki drugi tv, slobodno, hvala vam unaprijed

Prvi je samsung UE32H5000
http://www.sancta-domenica.hr/led-tv...2h5000-t2.aspx

a drugi je LG 32lb5610
http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-32lb5610.aspx

:chears:

zwer 01.01.2015. 14:28

Samsung UE55H6400 - ima netko?

S obzirom na budget i requirementse - zavrsio sam na ovom modelu kao glavnom izboru za telku za kucno kino. Ima netko neki model iz te serije? Iskustva?

Uvjeti su bili:
- sto veci (50+ incha)
- sto bolja kvaliteta slike - ne bi IPS, ni Plasma (znam sve prednosti i mane, odlucio ipak ne jer nema modela i support opada polako)
- FullHD (4K te velicine je preskup + nemam nikakvog materijala za gledat u 4K ionako, pricekat ce jos 3-4g)
- quad core cpu
- 100 Hz refresh - koliko sam skuzio ovaj ima CMR 400 Hz, a pravi refresh 100.
- do 6000 kn
- WiFi

Ima netko za predlozit ekvivalente od LG/Panasonic/Sony?

JC Denton 01.01.2015. 15:30

Citiraj:

Autor zwer (Post 2712804)
Samsung UE55H6400 - ima netko?

S obzirom na budget i requirementse - zavrsio sam na ovom modelu kao glavnom izboru za telku za kucno kino. Ima netko neki model iz te serije? Iskustva?

Uvjeti su bili:
- sto veci (50+ incha)
- sto bolja kvaliteta slike - ne bi IPS, ni Plasma (znam sve prednosti i mane, odlucio ipak ne jer nema modela i support opada polako)
- FullHD (4K te velicine je preskup + nemam nikakvog materijala za gledat u 4K ionako, pricekat ce jos 3-4g)
- quad core cpu
- 100 Hz refresh - koliko sam skuzio ovaj ima CMR 400 Hz, a pravi refresh 100.
- do 6000 kn
- WiFi

Ima netko za predlozit ekvivalente od LG/Panasonic/Sony?

Imam ja 50" H6400. Smart platforma mi je odlična. Iako većinom koristim samo YoutTube, TV ima brz odaziv i dobru kvalitete slike pri gledanju.

Na TV-u većinom gledam MAXTV preko HDMI-ja i 720/1080p materijal iz MKV-a i zadovoljan sam kvalitetom slike.
Ne znam što te zanima? Kontrast je dobar, zamjetno bolji nego kod IPS-a, ali nije na razini plazme. Kutovi gledanja su također dobri, u mom prostoru ne primjećujem značajni color banding (obično gledam prema TV-u po kutem od max 15-30° u odnosu na vertikalu).

3D mi je OK, ali (pre)često primjećujem crosstalk, a i nemam baš nešto materijala za gledanje pa ga ni ne koristim. Često nemam ni neki pretjerani osjećaj "dubine" ekrana, no to može biti i do materijala koje sam gledao. Trebao bi neki pravi 3D bluRay za testiranje, a to nemam.

Što te još zanima?

zwer 01.01.2015. 22:09

Hmm... pa, najvise dal' imas neke mane za istaknut, reviewi precesto znaju bit povrsni jer ih ekipa ima na par dana pa ne stigne detaljnije istestirat.

Tipa:
- Smart TV - jel browsanje upotrebljivo ili 'meh'?
- refresh rate - da li je gledanje filmova i serija vise 'smooth' nego na npr. normalnom monitoru?
- input lag u game modu - prica se o nekakvih 40 ms, se to primjeti ili bas i ne? Mislim, imam 30" monitor za gejmat, al' ako mi se zavaljuje u fotelju i lupa nesto na 55"... Da znam kakve su mi opcije :P

JC Denton 02.01.2015. 01:44

Citiraj:

Autor zwer (Post 2712925)
Hmm... pa, najvise dal' imas neke mane za istaknut, reviewi precesto znaju bit povrsni jer ih ekipa ima na par dana pa ne stigne detaljnije istestirat.

Tipa:
- Smart TV - jel browsanje upotrebljivo ili 'meh'?
- refresh rate - da li je gledanje filmova i serija vise 'smooth' nego na npr. normalnom monitoru?
- input lag u game modu - prica se o nekakvih 40 ms, se to primjeti ili bas i ne? Mislim, imam 30" monitor za gejmat, al' ako mi se zavaljuje u fotelju i lupa nesto na 55"... Da znam kakve su mi opcije :P

Pa, iskreno, nemam za istaknut neke mane, osim spomenutog 3D-a.
Game mode nisam isprobavao pa ne mogu nis za to rec.
Browser je vise nego upotrebljiv, radi normalno i ucitavao mi je sve stranice koje sam gledao. Vjerujem da se uz bezicnu tipkovnicu i misa moze koristiti skoro kao i na kompu.
Sto se tice glatkoce gledanja, meni je to sve isto(citaj:dobro mi je oboje :) ). Onaj motion interpolation ne koristim jer me soap opera effect ubije u pojam.
Zatrzavanje 24fps filmova nisam primjetio ni sa iskljucenim tim opcijama pa....

schetz 02.01.2015. 13:27

Pozdrav ekipa, sorry unaprijed što padobranski ulijećem..

Gledam tv za oko 3000 kunića , 40" appx ..

Za sad se troumim između:

http://www.lg.com/hr/televizori/lg-39LB580V-smart-tv

http://www.elipso.hr/audio__video/tv...C-TX_42ASW504/

http://www.technomarket.hr/products/...s-40pfh4509-88

Ono što mi je bitno u cijeloj priči je da mogu bez beda puštat filmove s USB HDD, miracast , a i bilo bi ok, ako već je Smart da taj smart na nešto i liči..

Ima neko možda kakav bolji prijedlog ?

EDIT: nisam našao nikakav sličan samsung (cijena/veličina) . To ne bi bilo loše riješenje radi Plex-a.

Hvala unaprijed :)

Mommistake 06.01.2015. 13:33

Pozz ekipa, trebam ponovo pomoć.

Imam Vivax tv, i sve je radilo super do prije 2-3 tjedna.

Radi se o usb-u i titlovima.

Naime ovako, prije je sve radilo normalno, stavim film, preimenujem titlove isto kao i film i sve radi super. Sad stavim film, skinem titlove, preimenujem titlove (hrvatske) i stavim na tv, kad ono engleski titlovi. Formatirao sam usb, reinstalirao bs player, titlovi ne postoje na usb-u (engleski).

Sve sam probao, različite formate itd. Kako je moguće da titlovi ne postoje na usb budu engleski na tv.

Jezik tv-a hrvatski.

Hvala

zwer 06.01.2015. 17:51

Citiraj:

Autor JC Denton (Post 2712962)
Pa, iskreno, nemam za istaknut neke mane, osim spomenutog 3D-a.
Game mode nisam isprobavao pa ne mogu nis za to rec.
Browser je vise nego upotrebljiv, radi normalno i ucitavao mi je sve stranice koje sam gledao. Vjerujem da se uz bezicnu tipkovnicu i misa moze koristiti skoro kao i na kompu.
Sto se tice glatkoce gledanja, meni je to sve isto(citaj:dobro mi je oboje :) ). Onaj motion interpolation ne koristim jer me soap opera effect ubije u pojam.
Zatrzavanje 24fps filmova nisam primjetio ni sa iskljucenim tim opcijama pa....

Eo da ja malo napisem, stigla telka - Samsung UE55H6400

Pros:
- size :D
- solidan interface za gotovo sve i smart remote je super funkcionalan
- super slika
- solidan postprocessing/motion interpolation - kad se upali "smooth" mode, samo u rijetkim scenama lose odradi taj nazovimo ga 'umjetni bump' u framerateu/refreshu
- game mode je prilicno dobar - minimalno laga, ne osjetim gotovo nista
- connect sve sa svim - gotovo bezbolno spajanje na wifi, lan, mob, nuc, itd.

Cons:
- na full crnoj pozadini se vide 'fleke' - svijetlija i tamnija podrucja, uniformitet nije nes ekstra, ali se uglavnom gotovo ne kuzi dok se gleda film/serija
- mozda je do mene, ali smart tv interface mi se ucinilo sluggish u odnosu na mob/komp

Vise dojmova kad pospajam sve :D :beer:

fanATIk 06.01.2015. 19:22

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2715348)
Pozz ekipa, trebam ponovo pomoć.

Imam Vivax tv, i sve je radilo super do prije 2-3 tjedna.

Radi se o usb-u i titlovima.

Naime ovako, prije je sve radilo normalno, stavim film, preimenujem titlove isto kao i film i sve radi super. Sad stavim film, skinem titlove, preimenujem titlove (hrvatske) i stavim na tv, kad ono engleski titlovi. Formatirao sam usb, reinstalirao bs player, titlovi ne postoje na usb-u (engleski).

Sve sam probao, različite formate itd. Kako je moguće da titlovi ne postoje na usb budu engleski na tv.

Jezik tv-a hrvatski.

Hvala

Reproduciraš s ugrađenog media playera na tv-u ili s kompa?
U svakom slučaju, baca mi na to da ti čita titl koji je neko ugradio u taj, pretpostavljam, mkv.
Si probao neki drugi film?

Mommistake 06.01.2015. 20:44

Direkt preko tv-a reproduciram.

Od 10 filmova na 2 je tako, ali to nisam vidio nikad prije. Npr. na bsplayeru toga nema, titl niti ne postoji, dođem na tv i tamo je engleski. Gdje je taj titl sakriti? Nema ga u folderu, bsfolderu, u filmu, nigdje ga nema.

zupy 07.01.2015. 11:54

To su ti vjerovatno titlovi u mkv kontejneru a logiku tv-a su postavili tako da uzimlje iste prve.
Sad imaš dvije opcije
- da vidiš ima li opcija za učitavanje drugih titlova na tv
- da izbaciš te telove i eventualno ubaciš svoje (mkvtoolnix)

Mommistake 07.01.2015. 15:01

Citiraj:

Autor zupy (Post 2715915)
To su ti vjerovatno titlovi u mkv kontejneru a logiku tv-a su postavili tako da uzimlje iste prve.
Sad imaš dvije opcije
- da vidiš ima li opcija za učitavanje drugih titlova na tv
- da izbaciš te telove i eventualno ubaciš svoje (mkvtoolnix)

Neće ići.

Nemam da biram na tv i nemogu izbaciti te titlove ako ih nemogu naći.

fanATIk 08.01.2015. 09:20

Pa jesi probao otvorit film u mkvtoolnixu? Titlovi su očito ubačeni u mkv kontejner i ti ih putem toolnixa moraš izbrisat.

Mommistake 08.01.2015. 10:45

Nisam :D Ali hoću :D

asimiliran 14.01.2015. 15:56

Panasonic TX-P42X60E

Ima li kakvi modificirani firmware ili slicno za ovu plazmu?

fanATIk 14.01.2015. 16:14

Otkud ti to da uopće postoje modificirani firmwarei za televizore?

asimiliran 14.01.2015. 16:45

Negdje sam na netu naisao da ima za neke modele; npr:
http://hackaday.com/2010/03/24/updat...mware-hacking/

COD-fan 15.01.2015. 09:55

Pozdrav, molio bih pomoć za odabir tv-a.

Dva modela samsung hg32eb460gw i lg 42ln570s.
Da li valjaju ista ili se ne isplati?
Gledao bi na bnet digitalni signal.

fanATIk 15.01.2015. 10:04

Veličina ti nije bitna? Pošto vidim da je samsung 32" a lg 42".
Plus što je samsung HD ready dok je lg full hd.
A ni cijenom nisu ni blizu.
Čudna usporedba.

COD-fan 15.01.2015. 10:24

Znam, daljina gledanja mi je svega 230 cm. Pa velicina nije toliko presudna.
Usporedba je takva jer imam za ta dva tv popust.
Nisam jos naveo da bi eventualno ps 4 bio spojen.

fanATIk 15.01.2015. 10:46

Pa nek je popust, razlika u cijeni je opet velika. Ne kužim tvoje razmišljanje. Lg je veći, ima smart tv (ak ti treba) i full HD je. Ni jedan ni drugi nisu vrh svoje ponude tak da mislim da neke razlike u slici nebuš vidio.

Sam Fischer 17.01.2015. 10:24

Dečki, bio bih zahvalan za preporuku nekog jefitilen TV-a. Zaista nisam pratio taj segment tržišta u zadnje vrijeme.

Treba mi šogorica za svoju sobu, pa da joj baš ne preporučim neko smeće.
Znači nešto za cca 1500-1600kn, jel se može dobit bar nekih 82cm "OK" TV-a?

njuskalo 17.01.2015. 14:28

Pozdav. Tražim TV oko 3000kn. Mooožda bi se i protegnuo do 4000 max ako neki model stvarno opravdava tu razliku, ali bi radije ostao što bliže 3000kn. Davno sam pratio tržište (dok su panasonic plazme bile best buy u tom rangu), te razmišljam o TX-P42X60E ako ga nađem negdje (oko 3000kn su recimo). Imao sam P42X10, a kod staraca imam TX-P42C3E i sa obje sam jako zadovoljan. Smart TV mi nije potreban (bar sad tako mislim). Koristio bi ga primarno za gledanje filmova prek laptopa spojenog HDMI-jem sa cca 3 m udaljenosti (ciljam na 42"+- dijagonalu). Bilo bi korisno kada bi imao AR sloj da ne moram stalno zamračivat prostoriju ali nije neophodno.
Imate li kakve prijedloge, mišljenja?
:fala:

Mirkopoter 18.01.2015. 00:59

Imam Philips 40PFL4308H/12 star jednu godinu. U zadnje vrijeme se počelo događat da se tv zamrzne, zašteka ili šta već i moram ga isključit is struje i ponovno uključit. Dogodi se skoro svaki dan, npr. upalim tv, prebacujem programe i na jednom programu bude crno samo i onda više ne reagira. Drugi problem je malo tamna slika malo svijetla tj. gledam film i bude normalna slika kako sam namjestio u postavkama i odjednom bum skroz se posvijetli i tako bude možda pola minute dok se ne stabilizira i onda opet, nekad češće nekad rijetko.

E sad, garanciju imam ali šta da ja njima kažem u ovakvim problemima gdje se problem nekad događa, odnesem im oni pogledaju kažu da je sve uredu i vrate mi ga nazad. Jeli ima itko iskustva u ovako nečemu?

CROcodile20 18.01.2015. 20:37

Da ne otvaram novu temu bezveze, pitat ću ovdje. Trenutno nemam nikakve zvučnike za PC. Jel mogu ja kako spojit PC na svoj TV sa RCA - 3,5 mm kabelom da se preko TV-a čuje zvuk ?

(ovaj kabel) : http://www.tenettech.com/content/ima...o_rca_6ft.jpeg.

Inače, radi se o ovom TV-u -- Samsung UE32EH5000.

Ako da, u koji utor na PC-u moram spojit kabel, u headphone utor ili neki drugi... ?

klem 19.01.2015. 11:11

Citiraj:

Autor CROcodile20 (Post 2721546)
Da ne otvaram novu temu bezveze, pitat ću ovdje. Trenutno nemam nikakve zvučnike za PC. Jel mogu ja kako spojit PC na svoj TV sa RCA - 3,5 mm kabelom da se preko TV-a čuje zvuk ?

(ovaj kabel) : http://www.tenettech.com/content/ima...o_rca_6ft.jpeg.

Inače, radi se o ovom TV-u -- Samsung UE32EH5000.

Ako da, u koji utor na PC-u moram spojit kabel, u headphone utor ili neki drugi... ?

u input od zvučnika ( zeleni ) - line out i onda 2 činča spojiš na telki iza. Možeš hdmi kabelom. Upikneš u grafičku i drugi kraj u telku ( naravno ako imaš tu mogućnost)

fanATIk 19.01.2015. 11:56

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 2721202)
Imam Philips 40PFL4308H/12 star jednu godinu. U zadnje vrijeme se počelo događat da se tv zamrzne, zašteka ili šta već i moram ga isključit is struje i ponovno uključit. Dogodi se skoro svaki dan, npr. upalim tv, prebacujem programe i na jednom programu bude crno samo i onda više ne reagira. Drugi problem je malo tamna slika malo svijetla tj. gledam film i bude normalna slika kako sam namjestio u postavkama i odjednom bum skroz se posvijetli i tako bude možda pola minute dok se ne stabilizira i onda opet, nekad češće nekad rijetko.

E sad, garanciju imam ali šta da ja njima kažem u ovakvim problemima gdje se problem nekad događa, odnesem im oni pogledaju kažu da je sve uredu i vrate mi ga nazad. Jeli ima itko iskustva u ovako nečemu?

Uzmi mob i lijepo snimi to kad ti se počne događat, te im priloži dok buš ga vozio na servis.

CROcodile20 19.01.2015. 12:21

Citiraj:

Autor klem (Post 2721814)
u input od zvučnika ( zeleni ) - line out i onda 2 činča spojiš na telki iza. Možeš hdmi kabelom. Upikneš u grafičku i drugi kraj u telku ( naravno ako imaš tu mogućnost)

Hdmi kabelom nemrem nažalost, jer je već spojeno na monitor.

Dakle, sa tim RCA - 3,5 mm kabelom će sigurno radit? jer iza na telki moraju biti ulazi za činče iste boje (crvena i bijela) ili ?

1v@n 19.01.2015. 12:26

Pa HDMI bi ti trebao i zvuk slati na TV. Spoji monitor na drugi način, makar i VGA, a TV preko HDMI.

Osim ako nemaš neku prastaru grafičku s HDMI-em koja nema tu mogućnost slanja zvuka, onda zaboravi zvuk preko HDMI-a.

Da, obično su crveni i bijeli, za lijevi i desni kanal.

Znači, ako TV planiraš koristiti kao zvučnike, onda ti može biti samo u nekom od AV modova, tako da ne možeš ništa paralelno gledati na njoj.

JC Denton 19.01.2015. 12:55

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2721832)
Uzmi mob i lijepo snimi to kad ti se počne događat, te im priloži dok buš ga vozio na servis.

Izvrstan quote! :D

fanATIk 19.01.2015. 13:20

Jebga, šit hepens :D

Mirkopoter 19.01.2015. 23:08

Problem je što ga trebam snimat svaki put kad ga palim i molit se da se to dogodi :D

njuskalo 20.01.2015. 12:30

Citiraj:

Autor njuskalo (Post 2720930)

Pozdav. Tražim TV oko 3000kn. Mooožda bi se i protegnuo do 4000 max ako neki model stvarno opravdava tu razliku, ali bi radije ostao što bliže 3000kn. Davno sam pratio tržište (dok su panasonic plazme bile best buy u tom rangu), te razmišljam o TX-P42X60E ako ga nađem negdje (oko 3000kn su recimo). Imao sam P42X10, a kod staraca imam TX-P42C3E i sa obje sam jako zadovoljan. Smart TV mi nije potreban (bar sad tako mislim). Koristio bi ga primarno za gledanje filmova prek laptopa spojenog HDMI-jem sa cca 3 m udaljenosti (ciljam na 42"+- dijagonalu). Bilo bi korisno kada bi imao AR sloj da ne moram stalno zamračivat prostoriju ali nije neophodno.

Citiraj:

Autor JC Denton (Post 2721868)
Izvrstan quote! :D

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2721882)
Jebga, šit hepens :D

A ja se već bio ponadao da mi je netko odgovorio :P

fanATIk 20.01.2015. 13:06

Citiraj:

Autor njuskalo (Post 2720930)

A čuj, za 3 soma, nemaš baš kaj puno birat ako ćeš plazmu. Uzmi onu koja ima najviše garancije i bok. Preporuka panasonic ili samsung. Što se AR sloja tiče u toj klasi, nemoj čuda očekivat. Kod frenda na ST50 se vidi refleksija, di neće na X klasi.

http://www.nabava.net/televizori__240?&se=3985

Mada koliko gledam, teško je više uopće plazmu i nać u dućanima.

njuskalo 20.01.2015. 14:25

Ma ne mora nužno bit plazma, to sam više komentirao kako sam zadovoljan s navedenima. A danas je dosta drukčija situacija na tržištu, pa više nemam pojma što bi... Znam samo da bi tv s najboljom slikom što mogu dobit za 3000-4000kn, ne manji od 40". Kod lcda mi se samo sviđa što ne moram uopće brinut za burn in (na x10 mi se znalo desit), ali to je više praktično, nego nešto bez čega se ne može ;)

fanATIk 20.01.2015. 14:59

A čuj, meni nedavno riknula telka pa sam ubo grundiga. 48", 3D, smart tv, LED, za 3800 kn. Nisam baš bio nešto pri parama a to mi se nekak učinilo kao best buy. A prvenstveno zbog 5 godina garancije. SD ko na svim led-ovima, nije ko na plazmi, tj. srednja žalost. No ja osobno najviše gledam HD materijale. Sa HD materijalom sam zadovoljan. Ugrađeni player je pročitao ama baš sve što sam stavio u njega. Jesam ga uspoređivao s nekim drugim? Nisam. U dućanu se tak i tak maltene na svakom tv-u vrti HD materijal te mi je bilo teško uočit neke razlike. Plus što je tv bijele boje i žena rekla hoću taj. :D
Mada, da sam bio bolje potkožen u tom trenutku, ganjao bi neku plazmu definitivno. Uvijek sam bio za plazme a kontra lcd-a al jebga, eto, zapao i mene jedan.:D

njuskalo 20.01.2015. 23:08

Što kažete na Panasonic TX-40AS640E? Za cca 3500kn mi se čini kao super izbor sad kad sam malo proučavao...

fanATIk 21.01.2015. 08:41

Ili taj ili samsung 6400.
Samo, zakasnio si par dana na panasonicovu akciju sa 5 godina jamstva...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:35.