PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex VIP (ex Amis) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=61972)

bakaideda 13.07.2007. 00:20

@Sa_Stilom
Kolki ti je ping do samog amisa znaci onaj odmah poslije tvog routera na putu do jednog od ip-a koje si stavio u ping test? Mislim sad na 4 Mbita?

Sa_Stilom 13.07.2007. 07:26

Sad mi je 992.1, 5Mbit dok ne predam Aneks za 4Mbita...
Ping je: 16ms

Mislim da je na 4Mbit, oko 11ms... Al bum provjerio kad me vrate ne 4Mbit.

Roberto 13.07.2007. 08:49

Citiraj:

Autor Codiac (Post 767980)
nego nemojte me plasiti sada da vam puca veza :D jer planiram uzet amisa :D

Nemaš se čega plašit, meni ni jednom nije pukla veza. bez neta sam ostao jednom prijenekih mjesec dana kad je amis nešto radio, na nekih sat - dva.

Jedino što sam ja primjetio, dva-tri puta u mjesec dana dogodi se da mi neke stranice neće otvoriti od prve. Pingam ih, normalno ali ne otvara odmah nego nakon dva-tri pokušaja ili restarta browsera. Znam da to može biti i do browsera ali događalo mi se i sa firefoxom, operom i IE.

Jedino za ping nemam pojma kakav mi je, budući da se uopće ne igram na netu nisam mjerodavan za to :)

Sa_Stilom 13.07.2007. 09:48

Ima gdje za skinut te papre za Aneks, ili ti to šalju poštu?

Router 13.07.2007. 10:00

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 768155)
Ima gdje za skinut te papre za Aneks, ili ti to šalju poštu?

postom salju , stigne ti za par dana8meni za 2) i onda kao ja cekas vec 2 tjedna da dignu brzinu .

Sa_Stilom 13.07.2007. 11:05

Ja smanjujem :p

Router 13.07.2007. 11:13

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 768209)
Ja smanjujem :p

e ti se tek ziher budes nacekao ,ako im je ista politka kao kod mobilnih operatera pa kad prelazis sa konja na magarca ... :D

bakaideda 13.07.2007. 16:25

@Sa_Stilom
A kakvo ti je stanje bilo sa FEC, HEC, CRC errorima kad je bilo na G.992.5 i većim brzinama?

Sa_Stilom 13.07.2007. 17:11

Citiraj:

Autor Router (Post 768213)
e ti se tek ziher budes nacekao ,ako im je ista politka kao kod mobilnih operatera pa kad prelazis sa konja na magarca ... :D

Za mene je u ovom slučaju Konj 4Mbit, a ne 5, 6 ili 8Mbit...

Sa_Stilom 13.07.2007. 17:15

Citiraj:

Autor bakaideda (Post 768424)
@Sa_Stilom
A kakvo ti je stanje bilo sa FEC, HEC, CRC errorima kad je bilo na G.992.5 i većim brzinama?

Na 6Mbit, katastrofa, sve je bilo u Qurcu, link je skakao gore - dolje.
Ping je skakao gore - dolje.
Dosta grešaka, itd...
Malo je vukao http, malo nije.

Ali na 8Mbit je sve radilo bez grešaka i oscilacija, ali me smetalo to što je ping bio 60-70ms...

Dok je na 4Mbit, 25-30ms

tomifish2002 13.07.2007. 19:23

a jel ima ikakvih problema ako se uzme običan modem?

Isus 13.07.2007. 20:57

meni još uvijek ping za nekih 50 viši od normale, za poludjet. Ogromni je gušt igrat Cod2 protiv tipa kaj ima ping 24 a ja 146 i to CTF, genijalno, svršeno doživlaj kakv se treba doživejti :suicide:

mikimikic 13.07.2007. 22:02

ljudi moji sta se opterecujete previse, ja sam hepi sta imam flat a ne da mi je ping jos -10 ima mjeseca kada radi savrseno a ima dana kada nesto steka, ali dok amis nece imat sve svoje nemogu niti puno ocekivat, glavno da surfam i nebrinem za sve one mb, i da stalno provjeravam koliko sam skinuo, provjeravao sam prvih dva mjesca koliko sam skinuo a onda sam odustao jer to nije vise onaj gust, skidam nebrinem racun isti i to mi je cilj ovog neta, pogiram koji igru na netu i sve ok, pingovi sjajni (isti kao na tcomu) i neznam zasto svi jaukate kada netko kaze ping cca 50 pa ok ako se nastavi tako onda jaukcite ali ako se desi pa nije strasno, a i na tcomu kada ste bili niste stalno jaukali, ukratko trazite dlaku u jajetu, nemoze sve biti savrseno iz dana u dan ali od tcoma amis je nebo i zemlja, stoga prosljakat ce sve, oni rade i pokusavaju nesto popraviti stoga poolako i sve ce doci na svoje, istina da svi zelimosavrsenstvo za svoj novac ali nazalost to necemo iamti dok amis nece imati svoje zice i ostalu infrastrukturu, stoga polako i sve ce prosljakat

imam i ja problema pa sam morao fleshat modem i to je to, sada ih se bojim zvat jer sam uvjeren da "nevide" moj router, ali od sada sve sljaka u savrsenom redu, stoga ako vas toliko to smeta ili nesto steka samo fleshajte router i sve bu ok (nisu dva updata routera bezveze na netu zar ne)

Xan 13.07.2007. 22:48

koji router daje Amis?

mikimikic 13.07.2007. 22:55

Citiraj:

Autor Xan (Post 768643)
koji router daje Amis?

speedtouch thompson 706 bezicni ili obicni lan

DANCI 14.07.2007. 01:32

Citiraj:

Autor mikimikic (Post 768653)
speedtouch thompson 706 bezicni ili obicni lan

Čekaj kakve sve uređaje imaju u ponudi jel samo routere ili imaju u ponudi još i neke modeme ??? :stoopid:

Mislim meni netreba nikakav WLAN router u smislu da se bežično povezujem kad imam desktop PC, tj. kad je telefonska utičnica od PC je udaljena svega 1m. :D

mikimikic 14.07.2007. 01:34

Citiraj:

Autor DANCI (Post 768719)
Čekaj kakve sve uređaje imaju u ponudi jel samo routere ili imaju u ponudi još i neke modeme ??? :stoopid:

Mislim meni netreba nikakav WLAN router u smislu da se bežično povezujem kad imam desktop PC, tj. kad je telefonska utičnica od PC je udaljena svega 1m. :D

pa onda uzmes obicni lan a ne wlan, i daju samo ta dva modela

Xan 14.07.2007. 13:42

aha da, a Metronet ima samo ovu verziju sa WLAN-om (Speedtouch 780WL)

jel daju na Amisu username i pass za admin pristup na router? ako ne daju, kak si uspio flashat? :D

mikimikic 14.07.2007. 13:58

Citiraj:

Autor Xan (Post 768897)
aha da, a Metronet ima samo ovu verziju sa WLAN-om (Speedtouch 780WL)

jel daju na Amisu username i pass za admin pristup na router? ako ne daju, kak si uspio flashat? :D

nedaju ti username i pass, ali na netu postoje programi za sve pa tako i za taj pass i username, i uredno ga flesash i sve sljaka kako treba ;)

hash 14.07.2007. 14:43

hej ljudi
ja sam na 2mbit vezi i ping mi je preko onog carnet testa oko 50ms, a preko speedtest varira izmedju 18 i 100, srenji je opet oko 50

jel ih mogu zvat da mi to spuste ili je to ok?

edit:
zvao sam ih i rekli su mi da mi ne mogu pomoc, da je valjda zasicenje mreze i da oni tu ne mogu nista ucinit
inace u igrama (tj americasarmy) mi je ping oko 100+-10
:(

MisterM 14.07.2007. 18:07

Citiraj:

Autor mikimikic (Post 768907)
nedaju ti username i pass, ali na netu postoje programi za sve pa tako i za taj pass i username, i uredno ga flesash i sve sljaka kako treba ;)

Može samo ključne riječi za traženje ako treba i na PM.
Nego jel ti još uvijek imaš ovakav ping prema Mariboru?????????

Ovo je bez firewala:
http://www.speedtest.net/result/154665636.png

Sa firewallom imam 29/33 ping do tamo - znači još nisam sredio firewall za to - speedtest - (ZoneAlaram).

Čisto pinganje www.eglue.biz - 12 ms

mikimikic 14.07.2007. 20:15

@MisterM imas pm

da jos uvijek mi je takav ping prema mariboru +-5

EDIT: evo sada sam napravio jos neke testove, i stvarno mi je visok ping prema mariboru svigdje je manji ali maribor je veci mozda trenutno budem se jos time pozabavio predvecer kada nece biti ekipe online :D

EDIT2: direktan ping (ne preko speedtesta) je 20ms sta je prihvatljivo ali kod igranja je ping normalan dakle zavi kako koji server ali prosjek je nekih 40ms

MisterM 15.07.2007. 01:04

Citiraj:

Autor mikimikic (Post 769120)
@MisterM imas pm

da jos uvijek mi je takav ping prema mariboru +-5

EDIT: evo sada sam napravio jos neke testove, i stvarno mi je visok ping prema mariboru svigdje je manji ali maribor je veci mozda trenutno budem se jos time pozabavio predvecer kada nece biti ekipe online :D

EDIT2: direktan ping (ne preko speedtesta) je 20ms sta je prihvatljivo ali kod igranja je ping normalan dakle zavi kako koji server ali prosjek je nekih 40ms

Dobri su - svakom drugačije.....
Ma bitno da moš igrat...

bakaideda 15.07.2007. 18:36

Nemojte uspoređivati ping sa speedtest jer je stranica u flash-u i jednostavno ne može biti ravnopravno mjerilo...

Router 15.07.2007. 22:17

evop rvi problem - posto me nije bilo nekih 36h doma ,od jucer popodne vele starci da nisu mogli primati pozive , odnosno kad netko nas zove veli Linija u kvaru , stari ih je zvao i jos uvijek ne vjeruje da nemaju ekipu za intervencije vec su mu rekli da u ponedjeljak ce popraviti , ja dosao ugasio router i upalio opet i pustio da prorade ponovno sve lampice i vidi cuda Sve radi ... jer ja imam neki magic touch na speed touch ili je samo neki kuršlus bio ? bas me zanima oce li sutra sto iz amisa javiti .

MisterM 16.07.2007. 00:05

Citiraj:

Autor Router (Post 769680)
evop rvi problem - posto me nije bilo nekih 36h doma ,od jucer popodne vele starci da nisu mogli primati pozive , odnosno kad netko nas zove veli Linija u kvaru , stari ih je zvao i jos uvijek ne vjeruje da nemaju ekipu za intervencije vec su mu rekli da u ponedjeljak ce popraviti , ja dosao ugasio router i upalio opet i pustio da prorade ponovno sve lampice i vidi cuda Sve radi ... jer ja imam neki magic touch na speed touch ili je samo neki kuršlus bio ? bas me zanima oce li sutra sto iz amisa javiti .

Ne postoje terenske ekipe - ako kenja parica ili vod to rješava T-com za sve.

JVC HX-Z10 16.07.2007. 00:11

Citiraj:

Autor Router (Post 769680)

ne, mislim da se to svima dogodit moze...meni veza isto zna postat musicava i onda ide ugasis-upalis i obicno onda proradi.

Bono 16.07.2007. 01:11

Novi rekord vec 10ti dan imam istu ip adresu.

mikimikic 16.07.2007. 03:41

Citiraj:

Autor Bono (Post 769759)
Novi rekord vec 10ti dan imam istu ip adresu.

nista cudno, ja imam od 27 proslog mjeseca isti ip nije da mi nepase cak sam i provjeravao na vise nacina dali je to istina i istina je isti ip, a zanimljivo je kada skidam nesto sa rapida netrebam restart kao da imam acc na rapidu :D

tomifish2002 16.07.2007. 14:48

Citiraj:

Autor JVC HX-Z10 (Post 769743)
ne, mislim da se to svima dogodit moze...meni veza isto zna postat musicava i onda ide ugasis-upalis i obicno onda proradi.

jel to samo sa ruterom ili i modemi zezaju? ja sam im baš danas poslao papire za lan modem . valjda će bit ok

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:41.