![]() |
Meni youtube radi na vdslu (ne kuzim kako i vama ne vuce sa youtube cache servera), a evo bas sam se skinuo sa poslovnog amisa jer se brzina prema vanjskim serverima drasticno usporila.
Sent from my SM-G850F using Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
|
Pa ne znam koliko sam sretan, jer ne vidim da se nesto ekipa s bneta buni po forumima. Iskljucivo ekipa koja ima adsl, bez obzira na providera :(
|
Ovo vam je sinoć izmjereno preko wifia u hali Auto showa na zagrebačkom velesajmu. Kako su naveli provider je bio ViP. Zaboravio sam staviti server van rh ali uploudao sam 2 videa na facebook i you tube po 85mb svaki i brzina uploada je bila jednaka izmjerenoj preko speedtesta.
http://www.speedtest.net/my-result/a/1861265735 Sad kad sam isprobao tako brzu vezu još više patim za tim da požure sa skraćivanjem petlji kod mene. |
Ja nemam ADSL pa imam povremeno probleme, upload još uvijek zapinje...
|
napokon mi digli brzinu vdsla. Uzeo sam 25/5 ali ovo što su mi stavili nije ni probližno tome.
http://i.imgur.com/w06oglbs.jpg |
Citiraj:
|
do devetog mjeseca prošle godine imo 14.5 dl, a up je bio 1.5 sa starim ruterom, a od tada samo problemi i spuštanje brzine na 13,5 dl, i 1 up. čudno mi je kako ne mogu dignut taj upload više jer sam spojen na novu centralu navodno. htio vdsl baš radi većeg uploada, a ovako ispada da ne mogu ispoštovat ni 30 posto brzine uploada, i 70 downloada.
|
ako sam dobro shvatio logiku throttlinga: imam optiku 100/100mbit i brzina prema VIP-u bi trebala biti cca 100/100mbit dok prema YT bi trebala biti daleko manja (jer je brzina od VIP-a prema svijetu throttlana. e sad jel se throttling može dokazati uz pomoć speedtest .net na način da za server ne izaberem VIP već neki u kaliforniji tipa Time Warner cable u LA? jer kad sam to pokušao dobio sam recimo logične vrijednosti: ping cca 145ms cca 58/48mbit
|
Citiraj:
|
evo friško mjerenje.
ping 175 3,34/16,73mbit i opet: ping 173 12,92/18,35 i test Dublin, Vodafone IE ping 39 61,56/46,91 |
bumpam pitanje: kako je moguće testirati tj. dokazati da postoji throttling?
|
Ja dobio 86kn manji račun za one probleme sve šta su imali, dojaja.
|
Citiraj:
|
Nakon 2 i pol mjeseca manevara Amisovci napokon uspjeli sortirati moju fancy situaciju i sve postaviti na svoje mjesto.
U sklopu toga stigao je i VDSL. http://www.speedtest.net/result/5247367981.png Ovo je screenshot iz routera: http://s22.postimg.org/mpzb3atup/Capture.jpg Da li su brzine u skladu sa postavkama tj da li je sve ok ili može i brže? Udaljen sam sada 1.5km od centrale (za razliku od 100m ko prije hehe). PS I meni račun umanjen 47kn. :goood: |
Citiraj:
Citiraj:
Ja samo znam sa sam na cloud prije mogao uploadati brzinom višom od 5 MB/s, a sada ide jedva 200 kb/s... |
Jesu vam samoinicijativno smanjili ili ste se žalili?
|
Sami tražili. Ništa samoinicijativno.
|
Citiraj:
|
2km je krajnja granica za VDSL dobiti. Zato možda i imaš problema sa brzinom.
|
Citiraj:
|
Paket čega? vdsla? Neznam, bit će kaj ide, znači 40 kroz nešto.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Moja dilema je dal to moze brze ili ne, a razlog tome je hrpa errora koje sam postao iz routera ali nitko nema komentar. Budem zvao korisnicku tek tolko da prokomentiramo.
Tvoja veza je tragicna pa nema errore. |
Ooo vjeruj mi da ima, to je bio screnshot odmah nakon aktivacije vdsl-a. Još gore je nego kod tebe. Jedna stvar koju sam primjetio, a zapravo je jako smiješna. Ruter mi stoji na ormariću u dnevnoj sobi i sve je super, ali kada otvorim vrata od ormarića veza pukne na 30 sekundi. Sad baš isprobo jedno 15 puta i svaki put je veza pukla. Ne znam šta da radim, dal da ih zovem ili ne. Nije mi uopće jasno kakve veze imaju vrata sa ruterom :wtf2:
|
Mozda imas tako komicne errore, ali u screenshotu pogledaj moj i svoj.
Nego, ako je router na istoj polici sa subwooferom dal moze utjecat na zvuk? Tj da zbog routera zvucnici krče? |
...
|
Citiraj:
|
U koji rang spada Amisov Technicolor modem?
Smece ili ok ili cak super stvar? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:42. |