PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=106140)

darkijas 23.10.2014. 09:56

Kako imam iskustva sa ips i va televizorima (LG,Sony) rekao bi da ukoliko se odabere va panel to ne znači po automatici da ćeš dobiti super crnu. Također vidljivi kut zna biti različit na različitim varijantama va ili spva panela od samsunga ili sony-a (jel tko ima iskustav sa sharp televizorima?). Ips isto tako ne znači da je vidljivi kut savršen. Naprimjer LG i Panasonic televizori variraju sa kvalitetom vidljivog kuta ovisno od modela do modela Vidljivi kut je najlakše ispitati u nekom velikom dućanu kada isti tv sadržaj prikazuje više različitih televizora. Dok je prikaz crne u dućanu ispitati jako teško, skoro pa nemoguće

glista 23.10.2014. 10:57

Citiraj:

Autor darkijas (Post 2680882)
Kako imam iskustva sa ips i va televizorima (LG,Sony) rekao bi da ukoliko se odabere va panel to ne znači po automatici da ćeš dobiti super crnu. Također vidljivi kut zna biti različit na različitim varijantama va ili spva panela od samsunga ili sony-a (jel tko ima iskustav sa sharp televizorima?). Ips isto tako ne znači da je vidljivi kut savršen. Naprimjer LG i Panasonic televizori variraju sa kvalitetom vidljivog kuta ovisno od modela do modela Vidljivi kut je najlakše ispitati u nekom velikom dućanu kada isti tv sadržaj prikazuje više različitih televizora. Dok je prikaz crne u dućanu ispitati jako teško, skoro pa nemoguće

Točno. A konkretno taj panasonic as640 ima jako dobru crnu. Za jedan LCD odličnu.

JC Denton 23.10.2014. 11:46

Citiraj:

Autor doublev (Post 2680873)
Serija 6 ako se ne varam ali mislim da Samsung ima samo VA...

Da, samsung ima samo VA matrice. Dosta je vidjeti da Tv ima Active3D i znaš da nije IPS u pitanju :D

Doduše, nakon iskustva sa 3D TV-om, dao bih ozbiljnu prednost pasivnom 3D-u za iole ozbiljnije gledanje. Najviše me nervira crosstalk koji mi je izražen na bilo kojem aktivnom 3D-u (nekad manje, nekad više...ali meni prečesto preizraženo), a kojeg ni ne primjetim na pasivnom (naravno, govorim o gledanju izravno u ekran).

BTW, da, Samsungov ekvivalent je serija 6. Aktualni modeli H6xx0, prošlogodišnji F6xx0.

Brko 23.10.2014. 11:53

Preporučite LEDTV do 4000kn. Dijagonala 102 ili 107, da ne prelazi 960mm širine ni za 1mm. Bitno da ima DVBT2. Smart i wifi nisu bitni. Bitna je što bolja dinamička slika i oštrina.

Rista 23.10.2014. 16:17

Citiraj:

Autor darkijas (Post 2680882)

To je tocno, ali s tim da najlosiji IPS ima i dalje stabilniju sliku od najboljeg VA panela. Sto znaci da mozes kupiti IPS sa losim vidljivim kutevima, ili VA sa losom crnom ali ne i obratno. Tj VA sa sirokim kutevima a IPS sa visokim kontrastom. Inace je cak i vidljive kuteve dosta tesko ocijeniti u vecini trgovina jer u tim uvjetima i sa takvim svijetlim, sarenim, ostrim sadrzajem to puno manje upada u oko. Ja sam bas i pazio na to i opet kad sam donio TV doma sam se razocarao sa vidljivim kutevima u normalnim uvjetima.

doublev 23.10.2014. 16:41

Citiraj:

Autor JC Denton (Post 2680946)
Doduše, nakon iskustva sa 3D TV-om, dao bih ozbiljnu prednost pasivnom 3D-u za iole ozbiljnije gledanje. Najviše me nervira crosstalk koji mi je izražen na bilo kojem aktivnom 3D-u (nekad manje, nekad više...ali meni prečesto preizraženo), a kojeg ni ne primjetim na pasivnom (naravno, govorim o gledanju izravno u ekran).

Jesi možda gledao 3D na H7000 ili jačem? Nema crosstalka uopće. Nije da me 3D nešto pretjerano pali ali moram priznati da na H7000 to izgleda stvarno dobro. Aktivni 3D, kad se gleda na dobroj televiziji s dobrim panelom gdje je riješen crosstalk izgleda bolje nego na pasivnom. Moram priznati da sam se naslušao preporuka oko pasivnog 3Da koji je bolji od aktivnog. Potrebno je samostalni istražiti i razumjeti način rada tih dviju tehnologija da bi shvatio da to nije baš istina. Pasivni je teže shebati pa onda i na najjeftinijoj televiziji to izgleda dobro dok aktivni zahtjeva dobar (brz) panel i generalno dobru implementaciju što ne rade svi kako treba.
Ovdje govorim samo o kvaliteti slike i ne osvrćem se na druge faktore. Ako se uzmu jeftinije i udobnije naočalo, baterije, titranje koje neke smeta, pasivni bi i dalje mogao biti bolji. Zato pasivni UHD 3D televizori nude najbolje iz oba svijeta.

OuttaControl 23.10.2014. 19:56

http://www.emmezeta.hr/multimedija/t...-hd-led-mpeg4/

sta kazete na ovo FullHD Smart WiFi 200Hz za 2200 kn
http://www.toshiba.eu/television/con.../l3/32l3433dg/

JC Denton 23.10.2014. 21:05

Citiraj:

Autor doublev (Post 2681151)
Jesi možda gledao 3D na H7000 ili jačem? Nema crosstalka uopće. Nije da me 3D nešto pretjerano pali ali moram priznati da na H7000 to izgleda stvarno dobro. Aktivni 3D, kad se gleda na dobroj televiziji s dobrim panelom gdje je riješen crosstalk izgleda bolje nego na pasivnom. Moram priznati da sam se naslušao preporuka oko pasivnog 3Da koji je bolji od aktivnog. Potrebno je samostalni istražiti i razumjeti način rada tih dviju tehnologija da bi shvatio da to nije baš istina. Pasivni je teže shebati pa onda i na najjeftinijoj televiziji to izgleda dobro dok aktivni zahtjeva dobar (brz) panel i generalno dobru implementaciju što ne rade svi kako treba.
Ovdje govorim samo o kvaliteti slike i ne osvrćem se na druge faktore. Ako se uzmu jeftinije i udobnije naočalo, baterije, titranje koje neke smeta, pasivni bi i dalje mogao biti bolji. Zato pasivni UHD 3D televizori nude najbolje iz oba svijeta.

Gledao sam na Samsungovoj F i H seriji 6 i na nekim Panasonic i Toshiba skupljim modelima , ali nemam pojma vise kojima :D
Doma imam 50H6400 koju su dosta hvalili da je dobar 3D sa vrlo malim do nikakvim crosstalk-om, pa meni svejedno smeta. Nije za svaki 3D materijal loša (vjerojatno ima i boljih i lošijih materijala i za 3D), ali meni je i to što se pojavljuje podosta ometajuće. Dovoljno da rađe pogledam dobar fullHD 2D materijal nego 3D :)
Kužim ja da je pasivni u pola vertikalne rezolucije, ali nije baš da se vidi i da smeta kad TV od 50-ak inča gledaš sa 3-4m udaljenosti.

Ali mi nije žao što sam uzeo Samsunga pored LG-a jer me je na prošlom LG-u iritirao loš kontrast tj. siva crna boja u zamračenoj prostoriji :D

doublev 24.10.2014. 10:21

Citiraj:

Autor JC Denton (Post 2681320)
Gledao sam na Samsungovoj F i H seriji 6 i na nekim Panasonic i Toshiba skupljim modelima , ali nemam pojma vise kojima :D

Samsung 6 serija ima 120Hz panele ako se ne varam. H7000 ima 240Hz panel pa mu to pomaže da dodatno smanji crosstalk. Ja ga stvarno nisam vidio. Doduše za sada sam gledao samo Gravity i pola Pacific Rima-a u 3D-u pa možda nemam dovoljno iskustva :D

Citiraj:

Dovoljno da rađe pogledam dobar fullHD 2D materijal nego 3D :)

Ma naravno, meni 3D generalno ništa ne znači ali fora ga je probati...

Citiraj:

Kužim ja da je pasivni u pola vertikalne rezolucije, ali nije baš da se vidi i da smeta kad TV od 50-ak inča gledaš sa 3-4m udaljenosti.

S te udaljenosti to vjerojatno nećeš skužiti, da. Ali i sam 3D efekt s te udaljenosti i na toj dijagonali više nije to to :)

Citiraj:

Ali mi nije žao što sam uzeo Samsunga pored LG-a jer me je na prošlom LG-u iritirao loš kontrast tj. siva crna boja u zamračenoj prostoriji :D

Ja se dvoumim da li sam dobro napravio s VA panelom ili ne. Slika je fantastična kada se gleda direknto što ja većinu vremena radim ali ako se recimo legnem pred televizor, malo se već kuži gubitak kontrasta. Ne možeš imati sve :D

MIK 24.10.2014. 17:36

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2680951)
Preporučite LEDTV do 4000kn. Dijagonala 102 ili 107, da ne prelazi 960mm širine ni za 1mm. Bitno da ima DVBT2. Smart i wifi nisu bitni. Bitna je što bolja dinamička slika i oštrina.

Evo ovaj ima sve što mladi vole:D

LG LB700 (42LB700) TV Review.
technical specifications

dekky 24.10.2014. 20:30

Ja uzeo LG http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-47lb679v.aspx.

Za sad sam zadovoljan, jedine mane koje sam primjetio su dosta reflektivan ekran i malo komplicirano sučelje za podešavanje slike ( znači kad hoću promjeniti profil slike,moram jedno 3,4 x kliknuti da uđem u menu za promjenu)

MIK 24.10.2014. 20:54

Kaj nemaš tipku Q.menu?

dekky 25.10.2014. 09:56

Ja ne vidim tipku q menu.Imam tipku "fav" pa mozda mogu tamo isprogramirat precac do profila slike.? Nisam skuzio kako mozda bi trebao manual prolistati :D...

Imam par pitanja za experte ;)

Ne rade mi dobro titlovi u 3d-u iako sam skinuo 3d titlove ne prikazuju se dobro?

Zasto mi je stream spor, ucitava 15sec pa onda ide 5sec, probao sam preko plex-a i preko nero media home i uvijek isto. Moze li se to nekim cakama ubrzati ili je do sporog interneta.? Znaci kad povezem wifijem tv sa kompom.

MIK 25.10.2014. 21:41

Citiraj:

Autor dekky (Post 2681902)
Ja ne vidim tipku q menu.Imam tipku "fav" pa mozda mogu tamo isprogramirat precac do profila slike.? Nisam skuzio kako mozda bi trebao manual prolistati :D...

Ja imam ovaj model -->slika Q.menu je kod OK tipke.
Tipka FAV ti je za odabrane programe.
Citiraj:

Autor dekky (Post 2681902)
Ne rade mi dobro titlovi u 3d-u iako sam skinuo 3d titlove ne prikazuju se dobro?

Probaj sa srt titlom. 3D filmove puštam preko CyberLink PowerDVD pošto mi TV ne podržava DTS.

lobo64 29.10.2014. 09:09

LG prestaje proizvoditi plazme

Izgleda da Samsung ostaje jedini proizvođač plazma TV-a:

http://www.reuters.com/article/2014/...0IH0KI20141028

blackened 29.10.2014. 10:57

Pa i Samsung prekida sa proizvodnjom za mjesec dana;
link

dabomba 31.10.2014. 14:09

Ima netko iskustva sa dobivanjem novog uređaja zbog nemogučnosti popravka u jamstvenom roku,konkretno se radi o Panasonicovoj plazmi,čekam samo odobrenje od panasonic europe centrale.
Na koji model moram pristati, ako nebude moguča zamjena za isti odnosno za G20 kojeg sumnjam da više igdje ima.Možda je netko imao slično iskustvo?

MIK 31.10.2014. 14:51

Citiraj:

Autor dabomba (Post 2684697)
Ima netko iskustva sa dobivanjem novog uređaja zbog nemogučnosti popravka u jamstvenom roku,konkretno se radi o Panasonicovoj plazmi,čekam samo odobrenje od panasonic europe centrale.
Na koji model moram pristati, ako nebude moguča zamjena za isti odnosno za G20 kojeg sumnjam da više igdje ima.Možda je netko imao slično iskustvo?

Pogledaj ovdje : Garancije, povrat novca, zamjena robe...

dabomba 31.10.2014. 16:05

Pogledao sam temu,nejasno mi je tko je u slučaju komplikacija odgovoran servis ili trgovina gdje sam kupio plazmu,mislim ako se sve to otegne i počnu zavlačiti?

Molim admina da pobriše post,prebačeno je u odgovarajuču temu.

dabomba 31.10.2014. 21:28

Citiraj:

Autor Marin!!! (Post 2680101)

Što se tiče garancije, pa nisu to kineski žnj proizvođači nego firme koje će još dugo godina nakon prestanka proizvodnje određenog modela imati podršku u svim segmentima!

Nemoj biti previše siguran u ovo što si napisao,kako mi je moja G20 riknula popravak nije moguč jer nema dobavljivog rezervnog dijela i čekam odobrenje za zamjenu.

Kako čisto sumnjam da če mi biti ponuđena plazma za zamjenu,moram na LED i u nedoumici sam oko AS650 I AS630 koji mi i nije imao tako lošu sliku sa SD signalom ali bilo je to u dučanu pa nije neko mjerilo.
AS640 bi najrađe ali otpada zbog lošijih kuteva,znači molim pomoč oko AS650 i AS630

mamutarka 31.10.2014. 21:51

a kaj se desilo s telkom? ja imam G30, al čisto me zanima kaj joj je bilo, krepalo neš?

dabomba 31.10.2014. 22:15

Ugasio se ničim izazvan, onako u radu,mislio da je nestalo struje.I više se nije dao upaliti.
nisu mi ništa rekli kaj je bilo,samo da čekaju potvrdu od panasonica o zamjeni za novi uređaj.
Koji bed,da nisam imao garu možeš ga baciti u smeče jer nema djelova za popravak.
malo me razočarao pany,jer bez obzira bi trebali osigurati djelove još ako se ne varam sedam godina od prestanka proizvodnje.Valjda im se ne hebe sa tim pa daju zamjenu za novo,ali hebeš to kad nema više plazmi i sve nešto sanjam da mi možda onako u snovima ponude jednu ST50 u zamjenu:D

mamutarka nadam se da imaš 5 godina gare,moj je umro sa nepune četiri.

simba 01.11.2014. 21:12

Još jedan iz serije 20, ok moja je bila x, ali svejedno. Isto krepala iz čista mira, sn ploča, drugi dio 1400 kn... Naišao sam na dosta slučajeva na seriji 20 gdje su masovno rikavale sn ploče. Nažalost, imao sam samo 2 godine gare, a krepala nakon malo više od 3 i pol. Sličan tajming ;-)

mamutarka 02.11.2014. 13:51

Dabomba imo sam 3 godine garr brijem, koje su istekle. Sada sam na milosti visih sila :D

cccp 02.11.2014. 14:16

Skini zadnji poklopac i pritegni sve šarafe koji drže ploče.

mamutarka 02.11.2014. 15:04

vidim elipso ima jeben popust na panasonice pa ako tko treba http://www.elipso.hr/audio__video/tv...C-TX_55AS640E/

Remixer 02.11.2014. 20:22

Jedno možda glupo pitanje: što će zamjeniti plazme?
-od 2011 imam Panasonic S30 http://hdtelevizija.com/2011/05/11/r...42s30e-107-cm/
i izuzetno sam zadovoljan (gledam uglavnom FullHD materijal iz PC-a) i hipotetski da imam love za noviji model / bolji TV koja je danas alternativa plazmama? Ne pratim baš otkad sam kupio dotični TV prije 3 godine pa...

Zmaj000 02.11.2014. 23:45

Citiraj:

Autor Zmaj000 (Post 2679471)
Eto odluceno, ide se na PHI 55PFK7179. Nadam se da ce do petka biti in d haus :D

napokon dosao, ja hepi :D no kao sto se i prica filip bas ima spor izbornik :S

tomek@vz 03.11.2014. 07:23

Jel se isplate uzeti ove jeftine Toshibe i Grunding TV u Elipsu (rang cijene 2000kn) - sa aspekta kvalitete slike (SD/HD ready) i dugotrajnosti?

rendula 03.11.2014. 10:16

Ne uspijevam naci bas neki review Panasonica ASW504 serije, ima li tko iskustava s njima? Dvoumim se izmedju AS640, AS600 i ASW504. Sve mi se cini da ce na kraju biti AS640, ali ako je ovaj isto pristojan, 10" dijagonala je za istu cijenu..

EDIT: Zapravo, sad mi se sve cini da ce ipak biti Samsung jer bi rado opet PiP funkciju. I sad opet gledam UE40/48H5000, s obzirom da mi SmartTV ne treba. Muci me sto negdje pise da ima DVB-T2 tuner, a negdje nema. Kao da postoje dvije razlicite revizije?

dabomba 03.11.2014. 15:56

4K ekrani kod Panasonica su IPS ili VA matrice ili neka klasa za sebe?

Terminator02 03.11.2014. 20:09

Citiraj:

Autor Remixer (Post 2685594)
Jedno možda glupo pitanje: što će zamjeniti plazme?
-od 2011 imam Panasonic S30 http://hdtelevizija.com/2011/05/11/r...42s30e-107-cm/
i izuzetno sam zadovoljan (gledam uglavnom FullHD materijal iz PC-a) i hipotetski da imam love za noviji model / bolji TV koja je danas alternativa plazmama? Ne pratim baš otkad sam kupio dotični TV prije 3 godine pa...

OLED? :stoopid:

Nažalost, danas je zamjena plazmama LCD tehnologija

Zmaj000 04.11.2014. 00:02

Ekipa na kakvim postavkama gledate tv, sa ukljucenim onim piz****jama pixel ovo ono ? Meni sve izgleda kao da su u bolivudu snimali :D Iskljucio bi a i nebi :D

MIK 04.11.2014. 07:51

Zavisi što i kada gledam nije isto gledati telku danju i noću kada pogasiš svjetla.
Također imam opciju integriranog senzora koji sam regulira svjetlinu slike.

Zmaj000 04.11.2014. 16:58

Ma skroz mi cudni pokreti ljudi :D Treba sad vremena dok se naviknem

klem 04.11.2014. 17:16

Citiraj:

Autor Zmaj000 (Post 2686489)
Ma skroz mi cudni pokreti ljudi :D Treba sad vremena dok se naviknem

meni je baš super s time uključenim :)

Rista 04.11.2014. 17:43

Tzv soap opera efekt. Ta interpolacija po meni samo u sportu dobro izgleda. Za film katastrofa.

mamutarka 04.11.2014. 18:59

Jel to intelligent frame creation na panasonicu? Kad to ukljucim uzas bude, bas ko sapunica meksicka

Marin!!! 04.11.2014. 19:25

I meni je G20 krepala, ali mi je već istekla garancija. Čitajući po internetu čest problem panasonic plazmi.

dabomba, ako imaš love za nadoplatit i panasonic ima u ponudi uzmi plazma vt seriju.

dabomba 04.11.2014. 20:37

Citiraj:

Autor Marin!!! (Post 2686572)
I meni je G20 krepala, ali mi je već istekla garancija. Čitajući po internetu čest problem panasonic plazmi.

dabomba, ako imaš love za nadoplatit i panasonic ima u ponudi uzmi plazma vt seriju.

Čekam vaučer od panasonica,u pravilu bi trebao uzeti drugi tv tamo gdje sam kupio i ovog koji je riknuo.
Koliko mi je poznato tamo više nemaju plazmi a i neznam koliko bi trebao biti taj vaučer,pretpostavljam isti koliko sam platio svoju G20.
Rado bi nadoplatio za vt i to po mogučnosti 50".Od led opcija uopče neznam kaj uzeti,daleko je to još od plazmi,isprike štovateljima leda ne mislim ništa zločesto.
Rado bi čuo nekog tko ima as650,doojmove o tom panasonicu kada se gleda u jako zamračenoj prostoriji.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:23.