![]() |
Adsl ista prica.
|
Citiraj:
Npr, u ovom trenutku je prisutna bas ta situacija gdje odredista koja idu kroz druge "pipe", konkretno kroz Level3/A1 Telekom na VIP-u, Cogent na Amis SLO ili peering CIX/SIX rade super, dok NTT link i VIX peering u Becu imaju veliku latenciju. Tako npr. pcekspert.com radi super, neke druge stvari ne. Vjerujem da je Amis upoznat s problemom i da ga rjesava na nase zadovoljstvo. Za vas nezadovoljnike ovdje, Internet je po definiciji 'best-effort' mreza i ovakve stvari su nazalost dio day-to-day pizdarija za one koji su dublje upuceni u tu temu (Old Iggy najvise na ovom threadu, ako se ne varam). |
Ja vise ne vidim Cogent mrezu, niti jedna ruta ne ide kroz njih, a prije su poslovni isli kroz Cogent. Vrlo vjerojatno da je VIP u svojem rezanju troskova otkazao Cogent link, jer sad "poslovni" linkovi kao premium su na istom linku kao i svi ostali.
Ja ionako za desetak firmi sutra saljem raskid ugovora, pa nek se zabavljaju dalje sa rezanjem troskova. |
Citiraj:
U vecini slucajeva i privatni i poslovni korisnici uvijek idu kroz iste pipe van, neke iznimke postoje zbog sasvim drugih razloga. |
Citiraj:
Ovo je trace prije VIPa s poslovnog linka, iz ZG je direktno isao na Cogent: Code:
4 te0-0-0-7.rcr21.zag01.atlas.cogentco.com (149.6.30.5) 1.066 ms 1.061 ms 1.071 ms |
Citiraj:
|
Citiraj:
Cogent ima 4 POP-a u Zagrebu, 1) Megatrend 2) Storm computers 3) CIX 4) Altus datacentar |
Zag01 je u Altusu (Markoji). U Stormu (DataBox) nije pravi PoP ali od tamo mozes povuci local loop do najblizeg PoP-a uz fkt male troskove. Umjesto njiih stavi VIP i imas popis od sva cetiri:
https://www.cogentco.com/en/network/...&action=search |
Da gledao sam po mapi pa mi je izgledao da je to storm, a zaboravio sam da je VIP isto tamo.
Sumnjam da su vukli iz Altusa kad se Megatrendova zgrada naslanja na Amisovu. |
cudni su putevi optike :) al i tak i tak svaki Cogentov PoP se na kraju veze na Altus koji je glavni cvor tak da sve ce proci tamo :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Još uvijek drži....:kafa: |
|
Opet na optici jako sporo, ako će to biti sad tako svaki dan po pet puta dnevno,nebu dobro.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ljudi, javite se na reklamacije@amis.hr za umanjenje računa zbog nemogućnosti korištenja usluga.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Molio bih Vas pomoc.
Danas dosao doma i vidio Amis povecao brzinu. Trenutno je stanje ovo... http://s27.postimg.org/9imsqd6mb/Amis.jpg Kako vam se sada cini stanje? Jel ovo neki maksimum ili mogu ici jos i brze? Recimo onih 30 ili koliki je vec visi paket kod Amisa? Speedtest pokazuje ovo.... http://www.speedtest.net/result/5139846323.png Imam li onda VDSL ili ne? Napomenuo bih da mi novi ruter nije stigao, imam onog ''bijelog Tomicu'', ako se ne varam Thompson 782. Ili cu punu brzinu 25/5 dobiti kada mi dostave vdsl ruter i puste punu brzinu? Hvala unaprijed na odgovorima. |
Jos si na adslu kad dobijes novi router nazovi ih da te prebace na vdsl. Statistike linije su ti slicne kao kod mene to je nekih 30/5mbita na vdslu.
|
Odlicno, hvala ti kolega :)
|
Izgleda da su popravili internet. Meni još veza nije pukla. :D
EDIT: Taman kad to napišem veza mi pukne. :lol2: |
proradili su im telefoni sluzbe za korisnike al nemos doc na red ...ocito im svi spominju familiju
|
Citiraj:
|
Citiraj:
majke mi ako danas nerjese stvar nek si dodju po svoj ruter koji cu bacit kroz prozor |
Hehe zagrli zivot vrijeme je za prebacivanje na vip. :)
|
evo opet šteka.
sve imalo ozbiljnije traženje po netu ne radi dok domaće se ok učitava |
Ako nam ne umanje račun mogli bi se udružit i laganini ih prijavit HAKOMu pa će valjda oni nešto poduzet ako amis neće u vezi računa.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:49. |