![]() |
Sve osim optike je stara i mrtva tehnologija. Mogu oni mlatit mrtvog konja koliko ih volja, no dugorocno je optika ono sto je nekad davno bio bakar.
|
Ovisi kakva optika ovo sto T-com radi, ne hvala rade sam ja na bakru kako je receno sa G.fastom imam stabilniju vezu nego sa GPON-om.
A trenutacno stanje je da samo 5% korisnika kabelske moze imati velike brzine, svi ostali su predaleko. |
Po meni da se to sve srediti kako spada uz male troškove i uz financiranje od strane EU. Koliko sam nacuo drzava vec ima mogucnost povuci sredstva EU-a za financiranje izgradnje NGA u ruralnim podrucjima tj, tamo gdje nema komercijalnog interesa za ulaganje. No drzava hoce da EU uz to da novce i za izgradnju potpuno nove medjugradske mreze putem OiV-a i da daje besplatno operaterima na koristenje no EU im je dala da ponovo razmotre tu opciju pa to sve zasad stoji i tko zna do kad ce tako.
Po meni najbolje je u gusto naseljenim područjima sa stanovima provuci FTTB sa g.fast kabinetima u zgradama. A u rijetko naseljenim područjima, selima i sl. provuci optiku od lokalnog cvora do ulicnih VDSL kabineta da se skrati parica ispod 800m i dalje do kuca bakrom, tako bi sve kuce imale VDSL do 50 Mb/s. I onda bi recimo ako je Amis, t-com, iskon zainteresiran za nudjenje svojih usluga preko FTTB-a neka dijele preko njega tamo gdje je postavljen. Za VDSL recimo t-com, iskon, h1 mogu dati ponude krisnicima i sl. |
Citiraj:
Jer po toj logici ni bakar nebi trebao ici zracnom linijom... Najbolje da sruse sve bandere i ljudi budu urbani uz postanske markice i svijece, to je bas retro-romantika :fiju: a u zaseocima po velebitu spojit pastirima optiku zracnom linijom (ruralna podrucja) da pustaju ovcama 4k streaming sta im radi "rodbina" na pasnjacima novog zelanda... |
Citiraj:
A obzirom na novonastalu situaciju pitanje je hoće li ikad ili ćeš morati na drugog operatera. Citiraj:
|
To si u pravu. Ako se ostvari to da su za onu stvar i ništa od mog VDSLa, jbg, vec sam si odabrao slijedećeg ISPa i bit će mi full žao jer sa Amisom imam samo fantastično iskustvo.
|
Evo, danas sam i ja docekao 35 dan cekanja.
Jos 10 dana, a onda.... Vrlo vrlo vjerojatno novi ISP. Samo jos ne znam kome. Vratiti se ''Te-u'' ili netko drugi. Uhhhhh. |
Da ne spamamo previše ahm h1 ahm :D , jer realno sve povezano sa T-scum-nešto je jednaka ako ne i veća tragedija od sadašnje na kaj se vip isfurava.
|
Tcom bar ima kapaciteta i linkovi nisu zaguseni. Ne mogu vjerovati da ovo govorim ali po meni su manje zlo od vipa.
|
I da koštaju 5kn nisu vrijedni toga da im je korisnička služba nešto najbeskorisnije i najbezobraznije kaj postoji takvog tipa!
|
Hvala na odgovorima.
Sada jedan ontopic... Uzimamo li kod onih 45 dana i subote/nedjelje ili se radi od 45 radnih dana? Trenutno sam na 37vs27. Hvala jos jednom unaprijed. |
Citiraj:
|
To sam i mislio.
Hvala na potvrdi. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Svejedno blizi se "cetrspeti".
Hvala ti Cilime. |
Citiraj:
|
16:33 opet mi net pao amis FTTH, al na par min. i sad se vratilo ali sporo užasno.
|
Citiraj:
Eh stara dobra vremena kad je Amis rješavao probleme dok si rek'o keks :D Imam osjećaj da namjerno rade pizdarije da bi nas natjerali na Bnet s obzirom da mene maltraju već kojih 2 mjeseca putem telefona da pređem na Bnet, uz to su mi jednom i zvonili na vrata...ak negdje odem to sigurno neće biti Bnet iz principa |
Ovaj put i ADSL ima problema, a ne samo optika, plus sto je poslovnim korisnicima pala telefonija plus Internet na optici.
Koji amateri pa to je za nepovjerovati. |
ovo je koma danas :(
|
O idiota ni njihova telefonija u firmi im ne radi, 0800 50 10 je mrtav.
Morat cu po prvi puta SLA aktivirati. 60% je packet loss. |
Znaci nisam jedini kojem je Amis internet maloprije pukao.
|
otkad ga je preuzeo vip otiso je amis u qurac, 10 puta mi danas pukla veza isto sam na optici....sluzba za korisnike neradi
|
Neznam kako vama ja danas na Amisu nisam ima problema:
http://www.speedtest.net/result/5133941115.png |
Citiraj:
Meni optika, TV i telefon rade OK. |
Mali ispravak, net mozda ipak radi malo sporije nego inace, ono stranice se zeru sporije dizu usprkos prisutnoj brzini.
|
1 privitaka
Citiraj:
Možda je problem u specifičnim prometima? |
Imao iste probleme maloprije. Ni telefon ni internet nisu radili kak spada. Za sad radi, ali vidjeti ćemo koliko će dugo...
|
Sad opet radi, a kad nije radilo nije nikome radilo, poslovni i privatni su u cijelom zg bili down.
|
Meni to izgleda kao da Vipnet s nama korisnicima igra igrice.
Btw jučer se zatvorio Amis Centar Utrine. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:42. |