![]() |
Hvala vacs, to je to, tako ću identično probati podesiti pa ćemo vidjeti za dalje.
Inače, izlaze 96 GB kompleti... sa 2x 48 GB pa kome je malo 64 GB uz EXPO brzine će uskoro imati mogućnost malo više GB. |
Pumpa na AIO se dere kao luda, 3pim konektor. :nono:
|
Citiraj:
|
Alphacool ima 3pin konektor. Malo sam se poigrao u biosu i sad je ok, DC mode for 3pin.
|
Ali pazi za DC mode ako ti je na istom 3 pinskom i sama pumpa. Brijem da sam negdje čitao da pumpa mora raditi na 100% inače ode kvragu... a DC mode samo spušta napon pa će i pumpa vrtiti sporije... dok PWM ne dira napon, tako nekako.
|
Citiraj:
onda sam izvadio 2 plocice i expo radi bez problema na 6000MHz vrteci benchove razlike u score nema iako je bandwidth skocio sa 50 na 81GB/s i latencija pala sa 91 na 66ns od real use programa koje koristim tipa davinci resolve, score je osao sa 2140 na 2367 (4800MHz vs 6000MHz) sto je nekih 10% razlika dok su dvije plocice u igri iliti 2x 32GB, kada vratim sve 4 i stavim na 4800MHz score mi je 2310 to sum up: 4x 32GB na 4800MHz daju samo 2% manje performanse nego 2x 32GB na 6000MHz |
Ovisi što se radi s kompom. Za igranje kažu da je propusnost memorije jako bitna pa tih 2000 MHz razlike bude puno puno više od 2%
|
Za igre da, ali ne igram na kompu tako da pikiram sto bolje za workflow
|
Da, diskutabilno je. Zatezanje latencija slična priča, ali ima scenarija gdje se sve skupa itetako nabere
|
|
Uzeo sam ovaj WB.
|
Nije puno manja od moje inno3D 4090 black... oduševljen sam kako hladno radi sa Arcticovim AIO.
|
Bok ekipa, ne prodajem ništa, samo želim reći da sam bio sada u dućanu Optimus u ZG (Ozaljska 92.) uzeti par adaptera i vidim hrpu kutija nekih vodenih blokova. Pitam gospodina koliko dođu i kaže da su ih krivo naručili i dao mi za 50e novi neotvoreni blok za Aorus grafičkehttps://static.xx.fbcdn.net/images/e...1/16/1f604.png.
Pogledao i prodaju se takvi za 1k HRK na Aliexpressu. Paa ako nekog zanima vodeno hlađenje predlažem da si ode pogledat tamo, uopće nisu ni stavljeni na prodaju blokovi, samo treba pitati.. c/p sa jedne od fb grupa, mozda nekog bude zanimalo |
Jel ima netko iskustva sa Lian Li galahad II performanse modelom ?
Ima tonu review-a,ali mene zanima neko real life iskustvo. dakle ,komp bude večinom za igre,tako da ne očekujem neko opterečenje procesora. Bitno mi je da je tih u idleu,i kod nižih opterečenja. |
Nedavno Galahad montirao, mislim da je najtise vodeno sto sam probao. Ukratko. 🙂
Sent from my CPH2449 using Tapatalk |
Citiraj:
Jer ima i GII Trinity koji je malo tiši zbog manje brzine vrtnje ventova i pumpe. Ma reviewi svi kritiziraju visoku buku na high modu,kod visokog opterečenja procesora. Nitko ne stavlja osvrt na "everyday usage",što mi je i najbitnije.Surf,igre, da je tih u idleu. Mislim i moja Noctua se tu i tamo zavrti u idleu,a kod opterečenja se dosta čuje. Bitno da mi ne zuji kraj uha konstantno. Vidim da ti imaš bijeli na stanju ,a on mi baš paše.Samo velim ,skeptičan sam po pitanju buke ,jer nema reviewa koji se bavi baš bukom kod niskih opterečenja. Da ne kupim ,pa se poslije lupam po glavi! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Čist promjene radi. |
Ups. Dupli post!
Sorry! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Al po review u, ovaj Galahad performanse je najbolji što trenutno ima.I na low brzini bi trebao bit prihvatljiv. A javim utiske kad sve složim. Čekaju se komponente, a dolaze sa svih strana. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imao D15, sad imam Z63 na 7700x.
Hoćeš nečujno? Noctua. Z63 imam jer mi ne pojede cijeli prostor u kućištu, lijepo izgleda i imam ukupno manje ventova (8 vs 5) Ali da je tiše u idle-u, nije. |
Citiraj:
Javim utiske kad bude sve u pogonu.Tamo iza Božiča! Ne tražim ja potpunu tišinu,samo da ne pretjeruje. A kaže mi i Zlatko da je nedavno instalirao Galahad II trinity,pa da je jako tih.Ovaj je po Chrisovom reviewu još i tiši. https://www.youtube.com/watch?v=TrEenzOuM_Y |
Ovom mojem Z63 su zamijenjeni ventovi sa SW3 PMW, podešen pump / fan curve i zadovoljan sam s tišinom.
Ali nikad neće biti tiši od Noctue kojoj se nisu palili ventovi dok je komp bio pod malim opterećenjem. Pumpa i kolanje tekućine će uvijek proizvoditi nekakav zvuk. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Tek sad vidim.:goood: Budem ,bez brige!! Ps:Kaj ti jedan nije dosta? Kaj hladiš,pivu? |
|
|
|
|
We flew to EKWB HQ to get answers from CEO:kafa:Huh, sva sreća da je direktor objasnil pravo stanje stvari - svi lažu i izmišljaju, firma nema problema.:hitthewal: |
Citiraj:
|
opet?
sta nije to bilo rijeseno pred par mjeseci... valjda opet isto napravili |
Izgleda da samo pričaju o tome, a zapravo i dalje muljaju na sve strane, jer ovo traje već godinama, samo je u posljednjih nekoliko mjeseci postalo poprilično javno. Ne isplaćuju plaće i dobavljače, pa onda istovremeno dok su na Computexu, otpušaju ljude i otvaraju još jednu firmu (EK International d.o.o.), do te mjere da bude GN Heavy Metal Steve ubrzo imal materijala za još jedan dokumentarac. EKWB se više bavi pranjem nofca kroz nebrojeno manjih tvrtki, nego bilo čim drugim.
|
uff
a ozbiljno sam razmisljao kupi njihov aio, ali ima da se drzim artica |
Da, nekad odlične proizvode su zahvaljujući sve lošijim kontrolama kvalitete, uspjeli svesti na predmet ismijavanja, tak da kasnije s potencijalnom kupnjom imaš više problema, nego koristi.
|
Preporuka za gaming, 14600kf, neki solidan arctic ili noviji TR spirit zracni? Ima li smisla stavljat dobro vodeno aio naspram tog TR modela za gaming s tim procom?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:05. |