![]() |
Može se i pin postaviti što je jednostavnije kod logiranja. Sve te opcije su ti postavkama..
Ili evo i na videu kako to ide http://www.youtube.com/watch?v=bB38FB_SsxM |
Run i ukucaj "control userpasswords2" naravno bez navodnika. Dalje ćeš shvatiti.
|
zahvaljujem
|
trenutno na lapu mi je windows 8.1 pa vidim informaciju da svi win8.1 useri idu na win 10 bespla...
zanima me sto ce bit sa recovery particiom na kojoj je win8.1 tj prijeđem na win10 i hocu napravit recovery dali cu se vratit na win8.1 ili ? |
Citiraj:
Iako, mislim da možeš napraviti i clean install i da će Win10 pokupiti key i raditi bez problema. |
win 8.1 bing XPMode
Pozdrav ekipi, treba mi mala pomoć. Naime, na osmicu sam instalira xp mode, ali on mi ne očitava dvd-rom laptopa, pa me zanima kako ga ubaciti u my computer?
Tražia sam slićne teme, ali nisam naletia na odgovor |
Sorry rješeno, ali me zanima kako aktivirat xpmode, pošto koristim original 8icz
|
Desni klik na ovu tvoju temu > search with google i eto:
https://www.google.hr/search?q=win+8...P+Mode&spell=1 |
Win 8.1 "Play To" streaming problemčić
Stvar je u tome da ne mogu sloziti funkcionalnu playlistu. Ako je jedan file, normalno ode u loop ako je dolje kliknut taj gumb, ali ako je vise fileova, jednostavno stane na zadnjoj sekundi prvog filea i playlista ne ide dalje.
Mora li to tako biti, i ako ne, kako srediti da radi kako treba? |
U zadnje vrijeme sam bio bez ikakvih info novosti i ta informacija me blago začudila. Da Gates daje besplatni update na novi OS :wtf2:
Iako se da isčitati iz gornjeg posta bi li to značilo da ćemo i mi siromasi koji smo dobili kompjutere s preinstaliranim 8.1 bez instal media i serijskih brojeva moći uživati u blagodati nove desetke (isto ću sačuvati backup 8.1 zlu ne trebalo :D |
Još nitko ne može točno reći na koji način će se raditi taj besplatni upgrade. Ako nisi primjetio, taj upgrade će biti ograničenog trajanja (kažu godinu dana) te će nakon toga biti potrebno kupiti licencu da bi 10ku mogao dalje koristiti.
Hoće li nakon toga biti moguće bezbolno vratiti 8icu nitko ne može znati. Drugim riječima, unutar prve godine će besplatni win10 biti najvjerojatnije navlakuša da ljudi lakše kupe 10. S financijske strane gledano, super strategija. :D |
Ajmo reći da Windowsi 10 izađu 30. listopada 2015. godine. Svi koji imaju Windows 7 i Windows 8 mogu BESPLATNO nadograditi na Windows 10 sve do 30. listopada 2016. godine i licenca za Windows 10 ostaje zauvijek.
Ako reinstaliraš Windowse 31. listopada 2016. key će vrijediti i moći će se instalirati Windows 10. |
Citiraj:
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/about Citiraj:
Besplatna nadogradnja se ne odnosi na Enterprise verzije. |
Ma daaaj, genijalno, tu informaciju su onda sami dodali, gledao sam kod njih na stranici prije 2 tjedna i nije bilo tako napisano :)
Čak bih se dao kladiti da su to imali baš sročeno kako sam opisao u prethodnom postu. Imam dojam da mi fale postovi u ovoj temi u kojima smo raspravljali o tome... EDIT: možda su prebačeni u win10 temu, idem čekirat. Nop, nema. Sjeća li se netko tog mog posta, mislim da je u njemu ili u onom prije mojega bio link na službenu Microsoft stranicu. |
Citiraj:
A realno, nebi imalo smisla dat nadogradnju na godinu dana (kao trial) i onda trazit da je platis ili radis downgrade :hitthewal: To mi mozda trazio stari Micro$oft... Ovo ti je novi full cool(tm) Microsoft, otvoren za nove ideje, voli sve sto vole mladi :fiju: Win10 se gura kao cross-platform OS (desktop/laptop/tablet/telefon/xbox), da bi ideja uspila treba im user base, zato i daju free upgrade ;) |
Citiraj:
BTW. Pošto sam osuđen na OEM 8.1 bez instalacije, a tlaka mi je moljkati za neki "key" pokrenem Macrium svako mjesec dana ili kad instaliram nešto novo da ih mogu vratiti ako padnu ili ako nešto zabrljam (već sam pomalo star čovjek pa se i to zna dogoditi), a imam po ladicama 4 ili 5 diskova koji se mogu ubaciti u USB ladicu i priključiti na komp (na svakome imam barem jedan Backup cijele particije) tako da bi mi downgrade ako baš nešto ne utrtljaju s Biosom bio trivijalan. |
Za firmu se kupuje par onih All in one racunala, ali na svima je vec predinstaliran Windows 8.1. Pitanje, da li ce Windows 8.1 raditi dobro u mrezi sa nekih 20 kompjutera ili treba kupiti Windows 8.1 pro? Znaci, da li 8.1 i 8.1 pro rade isto sa mrezama?
|
jel domena ili workgroup?
|
workgroup
|
na workgrupi će raditi, pitanje je samo da li ima limit na količinu.
|
Upravo mi winsi izbacili da je izasao update od 775 MB! Zna netko vise o tome ?
|
Citiraj:
|
probaj sa dva komada :D
|
@xulos
Samo opcionalni update od parsto kb. BTW. Požalilo mi se par vlasnika crnjaka sedmice da su im odjednom iskočili Genuine prozori što znači da je veliki brat pred besplatni update na 10 odlučio malo pročešljati net i blokirati ono što se skidalo. |
Citiraj:
Radit će i printanje ako ide preko mrežnog printera ili pravog print-servera. Jedino ne vidim svrhu rada u firmi s više od 20 računala bez pravog servera. Radio sam s firmama koje su imale i manje računala pa su koristili server radi sigurnosti podataka i unmanaged backup. |
Znam, tako je napravljeno prije 10 godina i samo su se dodavala racunala, nikad nije bio kupljen server. Jedino sto su bili svi windows xp i windows 7 pro pa nisam znao hoce li raditi i sa obicnom verzijom 8. Znaci radio bi obicni windows 8. Bilo je nekih prica da je obicni windows 7 gubio konekciju sa mrezom nakon nekog vremena, zato su kupovani windows 7 pro
|
Citiraj:
Sta samo.opcionalni ? Meni je bio important i imao je 700+ mb. Citao sam da je prije bio opcionalni i da su ga u 3. mj prebacili na important |
Da li je moguce nekako provjeriti da li je key genuine (jer ih nemam trenutno instalirane)?
Ili da skratim - imam key sa laptopa, je li moguce instalirati sa tim key-om (koji je povezan sa biosom) na desktop? |
Vjerovatno ne, licenca je vjerovatno oem, tako da se veže za hardver.
|
Imam priliku povoljnu nabaviti retail verziju 8.1, ali njemačku.
Mogu li se instalirati i drugi jezici i da li se ključ može upotrijebiti za npr. HR verziju istih? |
ključ i aktivacija prolaze bez obzira na lokalizaciju medija, samo gledaj da je medij baš za 8.1, sumnjam da bi ključ za 8.1 prošao na 8.0 mediju, drugi jezici se također mogu instalirati
|
Pakovanje je retail pa sadrži originalne medije ( DVD sa 32-bitnom i drugi DVD sa 64-bitnom verzijom), kutiju i ključ tako da se tu ne mogu za**bati.
|
mislio sam na alternativni medij da mora biti za istu verziju odnosno 8.1, npr. ako hoćeš instalirati HR verziju 8.1 bez instaliranja prvo njemačke, pa dodavanja jezika kasnije
|
Citiraj:
Jedino ce ti inicialna instalacija bit na GER kasnije mozes dodat bilo koji jezik preko Control Panel-a. Alternativno, instaliraj Win sa HRV ili EN medija/ISO te aktiviraj sa GER kljucem. Citiraj:
|
Pro verzija je u pitanju.
|
Citiraj:
Kod mene je dosta updateova skinuo 23.03. |
Pitanje vezano za win 8.1
Postoji li tweak ili opcija da mi desktop wallpaper u isto vrijeme promjeni da monitoru i tv-u? To je kod win 7 bilo normalno..da pozadinu promjeni imao ti jedan ili vise monitora..a koliko vidim, win 8.1 to radi odvojeno..pa recimo ako namjestim promjenu svakih 10min, onda se to udupla, posto promjeni prvo na jednom i onda opet ceka toliko da promjeni na drugom :) |
Lupam bezveze, ali šta se neda nariktat da skratiš vrijeme promjene slike?
|
Mozes smanjiti intervale, no mene zanima moze si kao i win 7 raditi promjenu u osto vrijeme na oba monitora? Win 7 je imao isti wall na svim monitorima a ovaj ima razlicite i ako ides na next desk.bgr..on promjeni jedan, pa moras ponovo da promjeni drugi...
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:51. |