![]() |
Zar nema u postavkama SMS-a input mod, pa postavite na automatic? Meni je to javljalo, na droidu doduše, kad mi je bilo na GSM alphabet.
|
i zato bi, kolege forumasi, uvik radije nokiu nego htc. :D
|
Box cloud storage daje 25gb na korištenje :respekt:, evo link:
https://www.box.com/signup/o/25gigsforgameday |
stigla mi danas napokon lumia 920 nakon 3 mjeseca cekanja, nisam se jos doduse stigao posteno "poigrati" sa mobom. Za ovo kratko vremena mob radi jako glatko i mislim da bu jako fini uredjaj.
|
Citiraj:
Je i ona famozna težina mobitela :D |
Daj baci neki review kad bude vremena, neku fotografiju itd...
|
Citiraj:
I da, tezina uooce nije strasna, naprotiv, definitivno doprinosi premium osjecaju. Obavezno par rijeci, da nama, maloj sacici ljudi, das priliku da i mi uzivamo u tvom uredjaju. :D |
Citiraj:
|
Igrao sam se danas malo s 8S i 8X u trgovini. Najviše me zanimala kvaliteta plastike/izrade.
Moram priznati da nisam primijetio da išta kod 8S zijeva, ali nisam impresioniran tom mat plastikom. Jedan Huawei U8650 mi djeluje bolje i kvalitetnije što se tiče kućišta. Uzmem paralelno 8X u ruke i svoju E72 i...jednostavno ne mogu shvatiti zašto još uvijek ne postoji smartphone s metalnim kućištem (a da nije iPhone). Usput, sivo žuta kombinacija kod 8S izgleda fenomenalno uživo. Koga zanima mobitel, nek ide uživo vidjeti jer na slikama se apsolutno nikakav dojam ne može dobiti o tome kakav je mobitel. Navodno im uskoro dolaze i Lumia demo modeli, pa me baš zanima direktna usporedba. Pogotovo između mat i glossy maski kod 620. Jel ikome jasno zašto je razlika u cijenama 8X (2000 kn) i Lumie 820 (3400 kn) tolika na njuškalu i okolo po ostalim oglasima? Radi se o uređajima iste klase i cjenovnog ranga. |
Citiraj:
Citiraj:
Ja imam Xperiu P, koja ti je u aluminijskom unibody kejsu:respekt: Onako na prvu, da ne guglam detaljno, u zadnje vrijeme, metalni su ti HTC One S, HTC Sensation, Motorola Razr (kevlar). Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Imao sam Ericsson T65 (plavi), pa SonyEricsson W800 (bijelo-narančasti). Danas mi se na prvi pogled svidjela i Xperia Go (žuta), a 8S (sivo-žuti) i Lumia 620 (zelena i žuta) su ljubav na prvi pogled :D Crazy and I know it :) Citiraj:
Svi vrište...Symbian je mrtav, ali na njemu imam sve što mi treba (osim pouzdanog PDF i Office readera) i osim low memory poruke, problema nije bilo nikakvih. Krepala mi E55 nakon 2 godine, i onda sam kupio E72 i platio je isto koliko je koštala kad sam kupio E55. Vrijedi toliko koliko košta, barem meni. Ako je tako i s WP8, nitko sretniji od mene, ali da 820 košta kao 8X (2000-2200 kn), ne bih uopće razmatrao 620. |
Ativ S samsungov ti je metalni :)
moj bed, ipak nije :D A da zelim wp8 to bi bip prvi mobitel na mom popisu ( ativ S). :D |
Potencijalni Nokia 41 MP Pureview:
http://nokiapoweruser.com/2013/02/07...ay-be-the-one/ Meni je gadan :D |
920 mi je super, ali previše para :(
Imam Note 2 i mob je fenomenalan, jedini razlog da prijeđeš na drugu platformu je promjena i ako ti je postojeća platforma dosadila. Također, Samsungzi uopće nisu loše izrađeni, sve je kvalitetno sklopljeno i nigdi ne škripi (N2), N1 mi je pao par puta i ništa mu se nije dogodilo, ali je istina da su malo fancy pa se lako može skinit lak ili se ogrebotine više vide nego na mat unibody kućištu Nokie. |
Citiraj:
Citiraj:
androidu su me veselili česti updejtovi doslovno svega i svačega, razne sitnice, ovdje toga jednostavno nema, stoga oprez ;) |
Citiraj:
Citiraj:
Ali, ovaj žuto sivi 8s mi je stvarno stvarno predrečav:) Meni bi sad ovo bio mob za imat u toj kategoriji netipičnih:) Citiraj:
Što se tiče symbiana, meni je i dan danas symbian najdraži os, i razmišljam uzeti si (opet:roller:) jednu X6 nokiu za kikiriki kao backup mob, da konačno umirovim D500:D |
Citiraj:
Kad se sjetim koliko sam htio 5100 kad se pojavila. Citiraj:
Srećom su opametili. Kad se sjetim da su aparate s bluetoothom i VGA kamerama cijenili kao suho zlato kad je SonyEricsson davao K750/W800 za istu ili manju cijenu... Srećom, WP8 izgleda kao da će ih izvući. Imaju 620 za široke mase, 920 za one koji moraju imati najbolje i 820 za sve ostale. Kad PureView dođe, eto i wannabe fotografa koji će po foto forumima flejmati kako su im fotke ravne onima koje radi 5D MkIII itd... :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
https://play.google.com/store/apps/d...YXVuY2hlcjgiXQ.. :D |
Nokia EOS je dobila ime Lumia 1000, a istovremeno se spremaju Lumia 520 i 720
http://www.unwiredview.com/2013/02/0...the-works-too/ |
Citiraj:
Ne virujem da će se tako zvati službeno. |
Čitaj s razumijevanjem. Ono što se do sada po netu spominjalo kao Nokia EOS, sada je dobilo ime - Lumia 1000.
|
Pa i da ostane EOS, ko im šta može. EOS dolazi iz grčke mitologije, a postoji i vw eos, tak da...
|
Citiraj:
Garant im to ne bi prošlo. Kao da se sad pojave Macintosh tableti od Samsunga (prezime) :D |
Ta nokia je prvo telefon, pa onda fotić. I sumnjam da bi itko zamjenio tu nokiu s nekom canonovom perjanicom. :D
|
Obzirom da se reklamira kao uređaj s odličnom kamerom ima veze s fotografijom i normalno da će ljudi povezivat taj naziv s Canonom. Jednako kao što su ljudi povezivali SE CyberShot uređaje sa Sony CyberShot fotićima. Nema veze jel to bio primarno telefon ili kuhalo za kavu, ima funkciju digitalnog fotoaparata i samim time se direktno veže na image koji nosi taj naziv.
|
Evo nakon par dana druzenja da napisem malo dojmove lumia 920.
Prvo cu malo o samom uredjaju pa cu kasnije o OS-u. Dakle uredjaj je stvarno nice napravljen, vrlo cvrst i imas osjecaj ko da je napravljen u jednom komadu. Vrlo ga je lagano koristiti i ima sto god pozelis na telefonu. Od detekcije svjetla u prostoru (aka sun detection) pa automatski podesava brightness da stedi bateriju pa do osjetljivosti ekrana i sto sve ne. Mobitel je super brz, jedino sto mi je bio se usporio je bilo zbog sporog neta kojeg sam ima prvi dan kad je mob stigao. Dan kasnije sam si uzeo brz net i od tad mob radi savrseno. Moji trenutni mobovi (zanemarite otiske :D) Kamera je sasvim solidna, opcija ima za svaku dusu. Nisam se bas pretjerano naslikavao okolo. Ovo je slika sa default postavkama i u pokretu (hodao sam pa treba ukljuciti tresnju kamere i slika je super ispala) Zvuk je po meni preglasan iako je jako kvalitetan kad je i na max 30/30 al inace mi je dovoljno glasno vec na oko 7-10/30. Navigacija, gps rade nevjerojatno brzo, gotovo instant detektiranje lokacije i jako fluidno sve sljaka. U paketu dolazi standard usb punjac i nesto kvalitetnije slusalice za razliku od mojih prijasnjih nokia. Baterija je sasvim ok, uz intenzivno koristenje izdrzao je dan i pol. Prvog punjenja uz nesto slabije koristenje mobitel je izdrzao 2 dana sa 30% baterije. ak vam se na da bas puniti baterija mob "moze" izdrazati i pol godine :D Dosta o mobu, ajmo sad malo na OS. Sto reci osim da je os u velikoj beta fazi, dosta toga ne radi al najavljuju update kaj ce vecinu toga pokrpati, pa sad ak nekom te stvari ne smetaju i moze se strpiti za update nebi trebalo biti problema. Prvo sto se moze primjetiti je da os leti. E sad koliko sam hardware moba ima direktno utjecaja necu ulaziti u to posto je lumia 920 trenutno jedan od najjacih modela windows phonea 8. Vrlo je jednostavan operativni i ostavlja sasvim dovoljno mjesta za osobni setup. Prvi stvar sto me nazivcirala kad sam dosao doma prvi dan je da se na mobu nemoze staviti staticna ip adresa (trebalo bi biti dostupno u nadolazecim updateima) i naravno ruter i cijela kucna mreza mi je na staticnim ip adresama pa sam sve to morao mijenjati sam zbog moba. Sync moba je katastrofa, skype malo radi malo ne radi, viber radi samo sa odredjenim ljudima, whatsupp takodjer (frendu lumia 820 radi sasvim ok pa neznam do cega je tocno iako se bio pozalio samo na skype) . Email sync radi po podesenom timeru i odradjuje svoj posao sasvim solidno. Kad sam uzimao mob na stranici je pisalo jasno i glasno skydrive 25gb, kad je mob stigao imam samo 7gb tak da neznam ko tu koga al ajd. Aplikacije se mogu instalirati samo direktno sa moba, download na pc pa onda na mob ne funkcionira (bar ja nisam jos otkrio niti jedan nacin, spominje se opcija sa sd kartice koju lumia 920 nema). Isto jedna vrlo iritintna stvar je da sve sto je vece od 50 mb MORA se skidati preko wifi iako imam 20mbps mobilni net sto je stvarno koma. Tako da nalazis se negdje di nemas pristup wifi-u a imas odlican i brz net nemozes skinuti aplikaciju/igru.... :wtf2: Store ima stvarno kaj pozelis. Ukupno moj dojam bi bio 9/10 cisto zato kaj ima par sitnica kaj bi covjek stvarno ocekivao u startu da radi a ne rade kak spada (ovo je moje osobno misljenje sto neznaci da je i drugima tak jel..). Nakon par update-a ocekujem jako dobar uredjaj koji ce odraditi sve sto mi treba. Napominjem mob posjedujem samo 4 dana pa nisam stigao sve posteno isprobati i vjerojatno ima stvari koje sam propustio al ispravim ih ako nesto novo otkrijem. Ako imate kakvih pitanja slobodno raspalite. :chears: |
Pretpostavljam da si stavio slike, al se ne vide. I kaj s ovim praznim spoilerima?
|
Najveći je problem što te Lumie 920 nema gotovo nigdje za kupiti osim preko oglasnika. Italija nema, Slovenija nema, Austrija također ne, Hrvatska posebno ne :D. Kaže mi Slovenac da provjerim sredinom mjeseca, a opet je krajem mjeseca predstavljanje vjerojatnih novih mobitela. Zaključak svega je da ću očito na N97 ostati zauvijek, jer ovi nisu sposobni u ikakvom razumnom vremenu staviti mobitel na tržište. Što se ne ugledaju na Androide i iPhone?!
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ajde, barem se nešto kreće, iako je takvo njihovo u najmanju ruku poslovno-čudno ponašanje poznato i od prije krize. Evo pogledaj samo
N95 Announced: 2006, September Released: 2007, March ili N97: Announced: 2008, November Released: 2009, June Iako, mora se priznati, tada davne 2009. sam N97 i uspio kupiti sredinom 7. mjeseca u Sloveniji, dok je u HR došla nešto sitno kasnije. |
Citiraj:
Vidiš i sam na koja tržišta se sad fokusiraju:Kina, SAD, Mexico...a Hrvatska je šibica prema njima... |
Lumia 620 dostupna u Njemačkoj, cijena 269€ - 2044kn (UVP ohne Tarif) ,boje dostupne: Lime Green, Black, White and Yellow, ako se uzima preko operatera na tarifu mobitel je besplatan...
http://www.noovi.de/handys/nokia/nok...lime-green.htm :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Yep, ne radi na operi. Pogledao na IE.
|
pa zar koristiti išta osim IE? IE 10 je još najbolji.
E jel imaš instaliran fix za cameru? Onaj novi firmware šta je izaša za lumiu 920... |
Citiraj:
os - 8.0.10211.204 firmware - 1232.5951.1249.1001 slobodno me " prosvijetli" ako znas tocnije sa tocnim modelom fixa. |
Citiraj:
http://news.softpedia.com/news/PR-1-...m-315830.shtml Mislim da imaš PR 1.1 update već gore :respekt: |
da. pr1.1 firmware trebaš instalirati.
Nije ti još instaliran, to ti je firmware - xxxx.xxxx.1249, pogledaj da li ti je izaša update preko mobitela (OTA). |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:34. |