![]() |
vjerojatno ništa, samo je pokazana mogućnost ugradnje 240mm radijatora...
|
Citiraj:
"Stari" Cosmos je bio daleko najljepše kučište, ali ovo je još bolje. Strašno nešto koliko je ovo dobro! 300$, pa ovo ću uzet samo da ga imam! |
Ali je i ogromno. Svaki put kad dođem u riječki Links, oko mi skrene na njega (imaju onu srebrnu verziju). Bogami, i cijena je paprena.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Neide Lian Li nikuda. |
Evo samo mala obavijest;
Nova posiljka silverstone kucista dolazi u listopadu, a u rujnu je moguce naruciti neki "egzoticni" model iste firme. |
to si dobio informaciju iz ASBIS-a ili od negdje drugdje? jel ce dolaziti RV02?
|
Mrak obavjest,meni osobno je Silverstone-SST-FT02S-Fortress
prirastao srcu samo je jedna prepreka,koliko bi to kod nas koštalo? A sve više se bavim idejom o nekom handmade projektu u tom tipu. |
Citiraj:
Treci dan mi je riknija gumb za paljenje (a servis oce samo kuciste pa sam mora sve cupat van), maticna dobro ne ljeze na plocu pa imam problema kad koristim donje PCI slotove, mehanizma za diskove sa tkz ladicama je katastrofa, spuzva koja na zadnjoj strani sluzi ko zvucna izlolacija samo smeta kablovima pa ako ih imas puno oce isbacit stranicu jer kopce nista ne vride (mislim na kopce koje drze bocnu stranicu), doslo mi je također bez zvucnika pa sam ga mora zicat po servisima itd itd ..... A da, vibrira plastika na vrhu kucista ako je vent malo brzi (ako ga budem prodava ovo mi je super reklama :hitthewal: ) Ugalvnom koliko kosta mora bi malu dicu cuvat i kuvat kavu sa šlagom :D Zapravo jedino sta valja na njemu su rucke za nošenje ili kao noge jer kad ga polozis ne pod (bocno) ne grebe bocnu stranicu i olakasva micanje generalno. Bas me zanima kako ce iskemijat ovo novo i fala bogu da su odustali od onih blesavih ladica za HDD. |
Citiraj:
hvala |
Citiraj:
Pogledaj koje je kućište pobijedlilo u testu gejmerskih kućišta :) |
Citiraj:
|
@ante2: Imenjače, mogu se samo složiti s tobom, imamo iste zamjerke za Cosmos. Idiotu (u nedostatku blaže riječi) koji je izmislio kavez za diskove na Cosmosu bi trebalo zakonom zabraniti da dotakne ijedno kućište... A cable management je zbog one glupe vidite ne prečke iza koma... Dođe mi da plačem kada vidim 800D kako to ima genijalno riješeno...:)
|
Citiraj:
Ako je rijeć o 1000, mogu samo reći :no2drug: 1000 ima IMHO daleko, ali miljama daleko najbolji kavez ikad implementiran u neko kučište. Kad sam iz Cosmosa selio u Lian Li najviše mi je bilo žao što nema tog kaveza. Disk je praktički suspendiran u zraku, dodiruje sa sa kučištem u 4 točke koje su zapravo vijci, vibracije su nepostojeće, sistem kaveza neviđen i elegantan. Da nisam sucker na ovog brutalnog Liana pored mene, mislim da bi još dugo dugo u Cosmosu vozio svoj stroj. Jedno od najljepših, ako ne i najljepše kučište koje novac može kupiti, prelijepo izgleda na svakom stolu. |
Hehe, kako sam znao da ćeš se javiti u obranu Cosmosa. :D Mislim na 1000.
Stari moj, znaš koja je jedina stvar koja mi vibrira u kućištu? WD Green u tom prokletom kavezu. Da ne govorim da su ventilirana samo gornja tri slota za HDD-ove. Osobno, najbolji sistem hlađenja diskova mi je imao Antec P182, četiri diska koje hladi strujanje zraka do napajanja, sve ovješeno o mekani silikon...genijalno. Ali da Cosmos Pure nije tako lijepo kućište, vjeruj mi, već bi bio ili pod stolom ili prodan. Namučio sam se dok sam ga složio kako spada, ali sada je kao zmaj. U retrospektivi, vjerojatno bi išao na Obsidiana 800D, ali u usporedbi s Cosmosom, malo mi je ...prećoškast. :) |
Meni se WD Black nije ni čuo a kamoli vibrirao.
Što se tiće kablovanja, da istina, iza traya se mogu provući samo najtanji kablovi, ali uopće nije problem provesti ove debele oko MBO pomoću vezica tako da se jedva vide, a i uopće ne smetaju protoku zraka. Ja cijelo kablovanje u Cosmosu organiziram u roku pola sata, stvarno mi nedostatak prostora iza traya uopće nije pravio nikakav problem. |
Ne znam, moje iskustvo je da, u odnosu na moj stari P182, Cosmos ima jako loše riješen sustav hlađenja i utišavanja diskova. Preko onih plavih umetaka se vibracije prenose samo tako.
Što se tiče kabliranja, u odnosu na P182 ili 800D, CM-ovi inženjeri su zaslužili da ih se lupa kvrgavom toljagom po glavi svaki dan za doručak, ručak i večeru, uz dva dodatna udarca za laku noć. Osjetljiv sam na nered u kućištu, pa mi je trebalo dva dana da uz snake skinove, alate za krimpanje, bužire i sve ostale dobrote sa MDPC-X dovedem unutrašnjost u nešto što slučajnog prolaznika neće preplašiti i navesti na ideju da bi poskok mogao iskočiti iz kompjutera. :D Uglavnom, na kraju sam ipak zadovoljan sa sadašnjom all black unutrašnjosti, samo kažem da se hrpa stvari mogla i bolje riješiti. |
Citiraj:
|
Meni HAF X nVidia dosta bolje izgleda u živo nego na slikama. Da imam viška 1089kn odmah bih se zaletio do Stinksa po njega.
|
Meni ne izgleda dobro niti jedno ni drugo. Dobro je rekao Xulos.
|
moj favorit bio i ostao, dabog da se najesen i realizirao - obsidian 650d.
vidio i zaljubio se... čak me ni 800d ne trza toliko koliko ovaj. |
Sad si baš razmišljam, to bi moglo biti to (mislio sam HAF 932 po cijeni 850 kn kad je bio na akciji u Linksu ali premišljah se i ode).
Jedina mi je dvojba ova shizofrena zelena boja. Gadno da te glava zaboli. |
ma neeeeeeee... super je imat kričav kejs :D
|
Ma vi ste ludi. Imam svijetlo crveni kejs i crvene neonke i baš sam si kul.
|
tema su high-end kućišta, ne crvena :D
|
Da, HAF 932 Advanced je stvarno bila povoljna kupnja za 850kn..a i po ovoj trenutnoj cijeni nije skup za ono što nudi...kad pogledaš samo cijenu ventova unutra..3 x 230mm ventovi (stvarno miču puuuno cfma čak i na 5V) i 1 x 140mm vent...da ideš odvojeno nabavlja te ventove, ne možeš proć ispod 350-400 kn...još u nvidia editionu dobiješ masivan 120mm u air ductu..i btw oni zeleni dijelovi na nvidia editionu nisu od plastike..nego napravljeni kao gumeni grip.
|
Meni je high end kućište svako preko 500kn. Nisam ja kriv što ste vi navikli na viši standard.
|
definicija high-enda u našem području bi bio tt level 10 recimo (5k kn), jer high-end znači top i vrh bez obzira kako ga netko percipira.
|
krajnost bescjenja
|
meni osobno fuj... daš novac da ti od lijepog monolitnog kejsa naprave krapinu.
|
Citiraj:
Nemože se ni govoriti o high end kučištu ako nije bar 1,5-2k kn |
Citiraj:
Za ovo 1,5-2k kn se slažem. High end kućišta po meni počinju od npr. HAF 932, Bitfenix Colossus, NZXT Phantom i sličnih. |
A pravi primjeri :roller:
|
Ajmo reći da su Cosmos i Obsidian entry modeli u high end.
Di je crni Bitfenix i NZXT od toga :D |
Iako je look sasvim subjektivna stvar, može li išta biti ljepše od ovoga:
http://www.google.hr/imgres?q=Therma...=1920&bih=1008 ili ovog: http://www.newtechhorizon.com/nthfro...ware&Itemid=65 :roller: |
Citiraj:
|
Pozdrav,
molio bih preporuku za kvalitetno "High-end" fulltower kućište u koje mogu unutra smjestit radijator malo veći od 3x120mm ventilatora, za sada mi na pamet pada jedino Obsidian 800D ali me zanimaju i alternative. Hvala |
Citiraj:
Ja sam ga smjestio u Gigabyte Aurora 3D iako to je starije i zahtjeva rezanje dna ili krova kućišta http://zaslike.com/files/77qjbx3b7fdkn0inrwlb_thumb.jpg Imaš jedno u prodaji na njuškalu |
Koje je bi bilo bolje kućište: NZXT Phantom, Silverstone RAVEN RV02, Corsair Obsidian 700/800D ili BITFENIX Colossus ?
Na cooling testovima vidio sam da NZXT Phantom najbolje prolazi dok BITFENIX Colossus ima najgore ocjene za hlađenje. Obsidian 700/800 prema ovim drugima nemaju neki vanjski dizajn, nisam gledao prednosti/mane unutrašnjosti... |
HAF X jest ruzan ali jako funkcionalan super hladenje ima
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:33. |