![]() |
Citiraj:
EDIT: Jednu karticu žiro računa već imam, i to od IKB-a i s njom mogu samo podignuti plaću koja mi mjesečno dođe i to je to. |
Neznam kako je sa žiro računom u PBZ-z, ali ako napraviš devizni dobiješ uz njega Visa Electron karticu (kojom možeš plaćati praktički svugdje na netu, uključujući i PayPal).
|
Evo ja prekjučer faksirao račun sa paypala na carinu i danas mi na vrata došao paket, a ja nemam kod sebe love da platim :hitthewal::lol2:
Šteta što ne primaju kartice :D Moram kasnije otići dići novce i podignuti paket :) |
Citiraj:
|
OT: usluga ebay.it
Treba mi mala pomoć pri kupovini itema sa ebay.it, pa ako ima dobra duša da zna talijanski i da je po mogućnosti učlanjena na isti, molim da mi se javi na PM.
|
Citiraj:
Ja bih prvo njega pingal:) |
Ma pao mi je već na pamet, negdje mi je u glavi ostao info da plovi i govori talijanski.
Budem ga pingao. Item ko item kolko vidim čovjek šalje u cijeli svijet, pa nebi trebao biti tolki problem, samo mi treba prijevod iskustava. Thx Jelc. |
A? :D
|
Pozdrav svima!
Dakle imam par pitanja, nemam iskustva u kupovini preko ebaya. Citao sam ovu temu, al uglavnom se isto ponavlja, pa ako mi netko moze reci malo vise o... Konkretno se radi o seriji Friends cijeloj box kolekciji, cijena sa shippingom bi bila oko 70 funti. Sad me zanima dal bi onda taj atrikl bio ocarinjen i koliko iznosi postotak? Il bi recimo mogao proci kao gift? Sta bi trebalo napisati na posiljku? Samo gift i manju vrijednost? Koliko manju? (to je poveca kutija mislim tezine oko 2.5 kg - ako ima kakve veze) Svaka pomoc dobrodosla! Unaprijed hvala na pomoci. |
1. Ako ti je ocarine (pošiljku) naplatiti će ti "samo"(carine nema) 23% PDV-a
2. Sve ostalo, gift, veća/manja, iznos/besplatno... ti je sistem ako prođe-prođe, a ako ne onda vidi ovo pod 1.:) |
a sta se desi ako npr. se kupi neki predmet vrjednosti min 1000 $ . vi se dogovorite sa prodavačem da stavi gore cjenu od 100 $ ,paket dođe na carinu ,postane sumnjiv ovi ga otvore i onda zatraže onaj racun sa paypala , i vide da cjena nije 100$ nego 1000 $ ??mislim jel se komu to dogodilo :D
|
onda ti ide prijava za carinski prekršaj, pa ...
osim što će ti naplatiti PDV (i carinu ako je ima), platiti ćeš, i to masnu kaznu za "obavljeni" :D prekršaj a možda ti nađu i više članaka Carinskog zakona po kojima ti onda opale kaznu za svaki pojedinačno :D:D |
heh...ako je kupljeno preko ibaya ....tj. aukcijom uvijek postoji rjesenje na to....kojem ime ne zelim spominjati javno....provjeri pm
|
Citiraj:
Citiraj:
Neda se njima zamarati sa "sitnim ribama" i nekoliko stotina ili tisuću kuna... |
Citiraj:
pazi, da ti se carinik ne zainati, pa da ne nastradaš |
Citiraj:
Koji je sad redosljed najbolji? Pitat prodavača kaj je s tim itemom i zašto ga nisam dobil, tražit refundaciju na paypalu il ebayu, ostavit loš feedback??? |
Prvo pitaj čovjeka a onda dalje.
|
Citiraj:
|
znači da će ti pošta naplatiti poštarinu za dopremu od carine tebi i naplatu carinski davanja...
|
a ja mislio da sam ti ja sve objasnio na ovom linku :D:D
ovo za poštanske troškove je kako munjara kaže, odnosno računaj to kao "šeditersku uslugu" koju ti naplaćuje HP, što je u svakom slučaju puuuno manje nego da moraš ići kod "pravog" špeditera :D |
ja imam pitanje možda bi uzeo ps3 s ebay.de
znači s njemačke dal bi to carinili(70% da budu)?? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
5 : 1
da oće :D:D |
znači onda mi se neisplati :(
|
Citiraj:
Ako te zanima detaljnije kontaktiraj poštu mailom ili 0800 brojem. |
Citiraj:
Dal se opce u HPu da pomocu ovog tracking numbre-a naci artikl? il je to samo za internacionalnu poštu? |
Preko tracking ID-a možeš vidjeti da li ti je pošiljka uopće stigla u RH i nakon toga će ti ispisati kad se otpremi na tvoju adresu. Kad ti proslijede pošiljku, prije nego ti dođe doma, zapeti će na carini dan-dva.
http://ips.posta.hr/ Jedan primjer: 6/12/2009 11:54:00 AM CROATIA ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange (Inb) 6/12/2009 3:49:00 PM CROATIA ZAGREB 10003 Send item to domestic location (Inb) 6/16/2009 8:51:00 AM CROATIA Rijeka CAR Send item to customs (Inb) 6/16/2009 8:56:00 AM CROATIA Rijeka CAR Record item customs information (Inb) Retention reason : Awaiting presentation to customs commissioner 6/17/2009 12:41:00 PM CROATIA Rijeka CAR Return item from customs (Inb) |
Citiraj:
Znači ovako: Code:
99.88$ + 26.99$ = 126.87$ (item + shipping) |
Citiraj:
vrlo je mala vjerovatnost da ti se "pojave" neki dodatni troškovi zar nije i ovo previše |
Pa previše je, ali ovako kupim jedne naočale sebi, a jedne državi. :)
Da kupujem u optici kupio bi jedne sebi, a još dvoje optici, tak da mi je bolje jedne poklonit državi nego dvoje optici. :D |
heheh tako je, naspram sramotno visokih cijena u optikama sunčane se apsolutno isplati kupiti vani bez obzira na davanja
|
da li je netko možda uzimao Ipod Touch preko ebay-a?
kakva su iskustva pošto se radi o nešto skupljoj stvari? hvala |
Citiraj:
Naime danas sam bil u pošti, te sam im dal tracking broj, prvo su se jedno vreme gubili, onda su uspeli provjerit, te mi rekli da artikal nije stigao u HR. Kasnije sam onda pokrenul žalbu na PayPalu, te ću ju vrlo vjerojatno igubit, jer je seller podnio dokaz o slanju artikla, te odabrao da spor odluči PayPal, dok sam ja iznesel samo svoju činjenicu da nisam dobil artikal, koji nemam kak dokazat, il možda imam??? Samo se nadam da necu sad platit neke troškove toka spora? |
Redline - daj tracking number na pm ili ovjde pa ću provjeriti.
|
@ Redline
Nemas nikakvih troskova spora i u najgorem slučaju ces izgubiti novce i predmet - znači platio si ali ni novaca ni predmeta. Nisam siguran da je dosta sto je prodavac podnio dokaz o slanju vec ako ne grijesim bi trebao i dokaz o isporuci - primitku. U svakom slucaju prodavacu ces moci ostaviti negativnu ocjenu dok on tebi ne moze. |
Kupio sam stativ za fotić sa ebaya i piše mi na ips.posta.hr da je predmet zadržan na carini zbog nepostojanja računa: ("Retention reason : Invoice missing")
Citiraj:
|
dobiti ćeš obavijest u kojoj će ti sve pisati
|
a koliko bi me izašla poštarina i carina sa svime što se plaća na ovaki iznos $23.00
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:53. |