PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Hrvatska pošta - informacije i iskustva (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=278428)

dadoremix 13.11.2018. 20:33

Valjda carina hp na bolovanju
Nista nebi me zacudilo

tech 13.11.2018. 20:35

Ja imam 3x paketa untracked iz DE i UK, i jedan tracked iz Litve, ni jednog nema već mjesec dana. Sve ide preko HP, paketi koji dolaze DPDom uredno stižu.

Osim toga, kasne i računi a prije 2 mjeseca mi hp ekspres nije ostavio obavijest nit je bio na adresi a uredno su tvrdili da su pokušali dostaviti ali nikoga nije bilo doma. Katastrofa.

zalman1 13.11.2018. 20:41

Citiraj:

Autor QS (Post 3248170)
2018-10-14 11:45 ZAGREB, Croatia, Arrived in country
2018-10-09 10:50 Zagreb, Croatia, Flight landed

i od tada kurcem ne mrda...

Jel to normalno ili ?

Citiraj:

Autor Rogue92 (Post 3248202)
Ista stvar kod mene, čekam 2 paketa iz Kine. U Hrvatsku su ušli 25.10. i od tada ništa....

Imate li vas dvojica tracking brojeve koji se mogu provjeriti ovdje:
http://ips.posta.hr/

Rogue92 13.11.2018. 22:10

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3248216)
Imate li vas dvojica tracking brojeve koji se mogu provjeriti ovdje:
http://ips.posta.hr/

Nemam

Ico_Zg 13.11.2018. 22:15

Citiraj:

Autor QS (Post 3248170)
Meni se čini kao da paketi već danima stoje na carini ili gdje već, a nikakvih poziva za dokazivanje i preseravanje ne primam...

Evo primjer (polovnjača Xeon za 15€ - Carrier: DHL eCommerce Asia):

Jel to normalno ili ?

Jel u pitanju DHL tracking broj u obliku HKOVTALXXXXXXXXXX?
Meni stoji da je 16.10. došao u HR, obzirom na iskustvo sa DHL eCommerce već sam ga prekrižio, to mi sigurno neće stići, pitaj boga gdje je završilo...

zalman1 13.11.2018. 22:15

Citiraj:

Autor Rogue92 (Post 3248255)
Nemam

Kako onda znaš da je tvoj paket ušao u HR?

Rogue92 13.11.2018. 22:23

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3248258)
Kako onda znaš da je tvoj paket ušao u HR?

Na websiteu gdje sam izvršio kupnju piše gdje je i kad paket bio.

buljaka 13.11.2018. 22:25

Citiraj:

Autor Rogue92 (Post 3248260)

Znaju nekad imati lažni tracking sa predviđenim datumima . Možda zapravo nije u hr

zalman1 13.11.2018. 22:27

Citiraj:

Autor Rogue92 (Post 3248260)

Ma bravo, a kako bi oni to trebali znati? Imaju malog kineza na našoj granici koji im dojavljuje što je ušlo u HR?
Dajte ljudi se malo informirajte prije nego krene optuživati našu carinu i poštu za nerad.
Ti vaši paketi Hrvatske nisu vidjeli, a kinezi vam prikazuju lažne statuse.

Rogue92 13.11.2018. 22:28

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3248263)
Znaju nekad imati lažni tracking sa predviđenim datumima . Možda zapravo nije u hr

Tko zna, dosad je dolazilo relativno brzo, ovaj put je negdje zapelo i pakete čekam već mjesec dana.

Rogue92 13.11.2018. 22:32

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3248265)
Ma bravo, a kako bi oni to trebali znati? Imaju malog kineza na našoj granici koji im dojavljuje što je ušlo u HR?
Dajte ljudi se malo informirajte prije nego krene optuživati našu carinu i poštu za nerad.

Ti radiš u pošti pa svaku kritiku na račun pošte doživljavaš osobno?

buljaka 13.11.2018. 22:34

Jbg ja prvi puta paket od iherba čekam već 2 mj. I jebu me kao malog majmuna jer je po njima paket ušao u hr a nema ga nigdje. A imam 30tak narudžbi već i do sada stizalo sve unutar 2 do 3 tjedna .

zalman1 13.11.2018. 22:36

Citiraj:

Autor Rogue92 (Post 3248268)
Ti radiš u pošti pa svaku kritiku na račun pošte doživljavaš osobno?

Jel bitno gdje radim? Bitno je da konstantno kukate oko tih paketa, a imate lažne trackinge, ne znam jel toliki problem naučiti osnove praćenja paketa.

Rogue92 13.11.2018. 22:54

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3248272)
Jel bitno gdje radim? Bitno je da konstantno kukate oko tih paketa, a imate lažne trackinge, ne znam jel toliki problem naučiti osnove praćenja paketa.

Već dvije godine naručujem 775 quad core procedore od istog sellera i dolazilo je za cca 10-14 dana, ovog puta se masno odužilo... Ali dobro aj, kako god ti kažeš. :goodnite:

Ico_Zg 13.11.2018. 23:00

Poslano sa DHL eCommerce ili nekim drugim?

Xiaomi 13.11.2018. 23:30

Meni je paket mali došao prije 10 dana u poštu. Piše delivery in next days. Ali ništa od tog.

jed2i 14.11.2018. 10:33

Citiraj:

Autor QS (Post 3248170)
Meni se čini kao da paketi već danima stoje na carini ili gdje već, a nikakvih poziva za dokazivanje i preseravanje ne primam...

Evo primjer (polovnjača Xeon za 15€ - Carrier: DHL eCommerce Asia):

Jel to normalno ili ?

DHL eCommerce paket, meni od 3 naručena paketa, sva tri su došla u Zagreb, nisu mrdali 15-20 dana i vraćeni su natrag selleru, sve sad zadnjih mjesec dva, popizdio sam na to.

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3248265)

Paketi su vidjeli lijepu našu, i nerad na pošti, pa su se vratili natrag.

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3248270)
Jbg ja prvi puta paket od iherba čekam već 2 mj. I jebu me kao malog majmuna jer je po njima paket ušao u hr a nema ga nigdje. A imam 30tak narudžbi već i do sada stizalo sve unutar 2 do 3 tjedna .

2 paketa sa iHerba su mi vraćena njima, nije uopće pokušana dostava do mene, došlo u Zagreb (23 i 25.10) i onda je vraćeno u Ameriku.

U zadnje vrijeme naša pošta kaj se dosta tiče jako sere.

zalman1 14.11.2018. 10:38

Citiraj:

Autor jed2i (Post 3248377)
Paketi su vidjeli lijepu našu, i nerad na pošti, pa su se vratili natrag.

Imaš tracking za to pa da postaviš da vidimo? Isto pitanje i za iherb.
Jesi zvao poštu pa pitao zašto je vraćeno?

jed2i 14.11.2018. 11:01

Imam tracking, naravno.

Izvoli, pogledaj si recimo zadnji paket, došao 27.10. i vraćen natrag.

https://webtrack.dhlglobalmail.com/?...22484032730804

iHerb mi je vratio lovu, ponovo sam naručio sve pa ćemo vidjeti da li će sad bit dostavljeno.

Na pošti su maksimalno neljubazni i živčani jer ih pitam di mi je paket kojeg oni dostavljaju, zamisli, radim oko 300-400 narudžbi tokom godine + kaj pakete preko firme šaljem preko njih. Svake godine mi ih je sve više puna kapa jer im nešto plaćam, a dobivam kiflu od usluge.

Edit: poslao sam i mail pošti, pogodi da li sam dobio odgovor?

zalman1 14.11.2018. 11:18

iherb je jako specifičan kao i taj dhl preko kojeg sve ide.
Ljudima znaju dolazit ovih dana paketi naručeni u 9. mjesecu, čitaj zadnjih par stranica teme: http://www.forum.hr/showthread.php?t=911204&page=371
I sam sam od njih naručivao ali sam prestao jer to sve traje predugo, a njihovi tracking brojevi su totalno nepouzdani, zato je i poštarina jeftina.

To sve opet nema veze s poštom, pošta može u svom sustavu pratiti samo pakete koji imaju službeni internacionalni track broj.
Oni nemaju nikakvog razloga da odugovlače i da na svom lageru drže pakete 2 mjeseca, baš kao što nemaju nikakvog razloga da tvoj paket vraćaju pošiljatelju.
To im je možda čak veći posao nego da ga isporuče tebi.
Paket se može vratiti ako je neka greška u deklaraciji/adresi.

Kako sam već rekao, ips.posta.hr je jedini mjerodavan track. sustav na osnovu kojeg imaš pravo na žalbu, a iherb i dhl imaju neke svoje sheme rada.

tintin 14.11.2018. 11:28

Sad dobio info od prodavatelja da je pošta obračunala dostavu iz Zg do mene 68 kuna.
To ispadne više od 1kn/km jer sam iz okolice Krapine.
Navodno zato jer živim u pripizdini, a ne u "velikom" gradu. Živjela Hrvatska pošta.
Jeftinije mi je kupovati nešto sa dostavom iz Njemačke ili Engleske nego kod nas.

jed2i 14.11.2018. 11:38

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3248408)
iherb je jako specifičan kao i taj dhl preko kojeg sve ide.
Ljudima znaju dolazit ovih dana paketi naručeni u 9. mjesecu, čitaj zadnjih par stranica teme: http://www.forum.hr/showthread.php?t=911204&page=371
I sam sam od njih naručivao ali sam prestao jer to sve traje predugo, a njihovi tracking brojevi su totalno nepouzdani, zato je i poštarina jeftina.

To sve opet nema veze s poštom, pošta može u svom sustavu pratiti samo pakete koji imaju službeni internacionalni track broj.
Oni nemaju nikakvog razloga da odugovlače i da na svom lageru drže pakete 2 mjeseca, baš kao što nemaju nikakvog razloga da tvoj paket vraćaju pošiljatelju.
To im je možda čak veći posao nego da ga isporuče tebi.
Paket se može vratiti ako je neka greška u deklaraciji/adresi.

Kako sam već rekao, ips.posta.hr je jedini mjerodavan track. sustav na osnovu kojeg imaš pravo na žalbu, a iherb i dhl imaju neke svoje sheme rada.

Dakle paket je došao u Zagreb kod koga? Kod Jože? Pa ga je Joža vratio?
Ili je Miro vratio?
Boli mene kiki za tracking broj, naša pošta ga je vratila, ne jedan, TRI paketa.

zalman1 14.11.2018. 11:48

Paket nije došao u Poštu! Koliko puta ti treba reći da to nisu brojevi od naše pošte?
Paket je došao u dhl sjedište s kojim iherb posluje, nemaš nikakav dokaz da je dhl uopće isporučio taj paket našoj pošti.
Piše da je došlo u ZG i to je napisao dhl, a ne pošta, dhl je taj paket i vratio pošiljatelju, a ne pošta.

cic 14.11.2018. 11:59

Evo moram priznat ima jedna gora pošta od hrvatske. Šta ovi Poljaci rade da mi je znati

7.11.2018. 20:58:00 Poland WARSZAWA WER Receive item at delivery office (Inb)
8.11.2018. 21:47:00 Poland WARSZAWA WER Receive item at delivery office (Inb)
14.11.2018. 7:10:00 Poland WARSZAWA WER Receive item at delivery office (Inb)

http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_even...&Submit=Submit

jed2i 14.11.2018. 12:01

DHL eCommerce se šalje preko lokalne pošte.
Ti ne znaš da to pošta nije vratila, zbog tracking broja kako i sam kažeš.

Da mogu birati, za neku suvislu cijenu, dostavu preko neke druge službe, odabrao bi.
Sad mi je žao kaj sve tracking brojeve brzo brišem, jer ih imam previše, da ti dam sve primjere kako pošta radi.

Citiraj:

Autor cic (Post 3248434)
Evo moram priznat ima jedna gora pošta od hrvatske. Šta ovi Poljaci rade da mi je znati

7.11.2018. 20:58:00 Poland WARSZAWA WER Receive item at delivery office (Inb)
8.11.2018. 21:47:00 Poland WARSZAWA WER Receive item at delivery office (Inb)
14.11.2018. 7:10:00 Poland WARSZAWA WER Receive item at delivery office (Inb)

http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_even...&Submit=Submit

Ovo izgleda kao da s pulta na pult sele paket :D

QS 14.11.2018. 13:05

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3248426)
... svašta nešto ...

IPS tracking je tebi jedini mjerodavan?

Jer je HRVATSKA POŠTA (TM)(R)(C) jedna belosvecka korporacija koja sve ostale pošte drži za jaja i svi HPu moraju u njihov IPS ubacit svoje tracking brojeve?

Mi ne znamo osnove trackinga?

Ne postoje stranice različitih carriera? Ne postoji 17track i slične stranice? Lažni tracking? Malo čudno da od 5 - 6 različitih kineza, baš svi šalju lažne tracking numbere...

I da... Zar pošta koju neki XYZ carrier dovuče u HR i treba predati HaPe-u ne treba prvo proći carinu?

Samo da sam jasan - ja ovdje konkretno ne serem po Pošti nego po kombinaciji Pošta / Carina / Skladište na Plesu ili gdjegod...

I daj kolega - pretpostavka je majka svih zajeba - to valjda znaš...

zalman1 14.11.2018. 13:17

Citiraj:

Autor QS (Post 3248453)
IPS tracking je tebi jedini mjerodavan?

Da.
Citiraj:

Jer je HRVATSKA POŠTA (TM)(R)(C) jedna belosvecka korporacija koja sve ostale pošte drži za jaja i svi HPu moraju u njihov IPS ubacit svoje tracking brojeve?
To nije "njihov" IPS, nauči što znači ta skraćenica (hint: international), sve pošte svijeta rade u tom sistemu, postoje neke norme i standardi.

Citiraj:

Mi ne znamo osnove trackinga?
Pa vidiš da ne znaš.

Citiraj:

Ne postoje stranice različitih carriera? Ne postoji 17track i slične stranice? Lažni tracking? Malo čudno da od 5 - 6 različitih kineza, baš svi šalju lažne tracking numbere...
Različiti carrieri mogu imati svoje interne brojeve, ali to onda nema veze s ovom temom i poštom.
17track je crap sajt i nije mjerilo ničega.
Ništa nije čudno, ako nemaš tracking broj u standardnom formatu onda imaš lažni tracking.
Jel ne možeš shvatiti da netko mora skenirati paket na ulasku u državu i da to skeniranje mora ući u neki sistem? Ne može kinez dati svoj žnjćčpl broj i reći da je ušlo u HR.

Citiraj:

I da... Zar pošta koju neki XYZ carrier dovuče u HR i treba predati HaPe-u ne treba prvo proći carinu?
DHL ima uslugu obavljanja carine za kupce, možda i još neke službe.

Citiraj:

Samo da sam jasan - ja ovdje konkretno ne serem po Pošti nego po kombinaciji Pošta / Carina / Skladište na Plesu ili gdjegod...
Meni se čini da si samo neupućen, a nije sramota ne znati.

Citiraj:

I daj kolega - pretpostavka je majka svih zajeba - to valjda znaš...
Upravo to, zato nemoj puno pretpostavljati jer pokazuješ elementarno neznanje.

OuttaControl 14.11.2018. 14:04

Zasto onda http://ips.posta.hr i https://www.posta.hr daju razlicite rezultate, s tim da je bez ips cak tocnije i azurnije?

jed2i 14.11.2018. 14:06

posta.hr je fejk sajt! :D

RAUL 14.11.2018. 14:54

Citiraj:

Autor Xiaomi (Post 3248295)
Meni je paket mali došao prije 10 dana u poštu. Piše delivery in next days. Ali ništa od tog.

Zato jer to sto tebi treba doci nije preporucena posiljka.

Ja vas stvrno ne razumije, lijepo platite dodatno kinezu onih 2 dolara za preporucenu posiljku i znati ce te tocno kada vam posiljka dolazi.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:21.