![]() |
Citiraj:
Vidi, da skratimo raspravu, nema vise austrijske carine, ok? Imas slo, madjarsku,,,itd. |
Citiraj:
Zato sam rekao carinski ured... |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=30795 |
Citiraj:
Tako da to i nije baš najbolja ideja. Ali su zato idealni za hlađenje naponske regulacije. Tamam 4 mala i 2 velika pasivca nalegnu na naponsku regulaciju. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali ipak, naponska regulacija zna postici temperaturu od preko 100C što i nije zdravo. Po mome ukusu najbolje bi bilo staviti te hladnjake i biti miran. Evo kako su meni najsjeli ovi Zalmanovi pasivci. http://img501.imageshack.us/img501/2...1402ql4.th.jpg Ona 4 mala pasivca tamam stanu na ova ovaj red gdje su ova 4 velika čipa, dok ovi veliki pasivci pokriju po 4 mala čipa. btw.....da li je iko uspio flashovati HD4850? |
Ja sam patio oko tih temperatura na 4850 pa sam isao stavit S1. Uboga kartica je krepala nakon toga.
Sad sam dobio drugu i stavio je u komp, fino radi, na kojoj temperaturi, to me ne zanima. Tak i tak ce ic druga za nekoliko mjeseci. |
Sigurno nije umrla od niskih temperatura :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Samo nisi napisao sto tocno zelis postici? |
Kontao sam pokusati postaviti vece frekvencije od dozvoljenih.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
To su komponente kojima je normalno raditi na temperaturi do nekih 120C tako da i nije neka frka.
Ali šta fali staviti hladnjake i biti 100% siguran da se neće ništa desiti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Samo jedno pitanje: regulira li zbilja ATT Vcore za 4850? Vidim da ima ta opcija, no radi li u stvarnosti? Te koliki je max napon koji se moze softverski podesit?
|
Citiraj:
Citiraj:
Memu nisam previse isprobavao, editor ne omogucuje mijenjanje napona za ram. Vozim je na 1100 iako ide do 1150. Temp ide do cca 40 idle / 55 load. Ostaje jos hardverski Vmod, pri cemu gpu ide u nebesa, ali to me jos ne interesira. Tek kad pocne otezano disat. |
Tako sam nesto i cuo, 1.2V kao da je max. A minimum koji bi bio za 2D? Trenutno mi je u 2D 160/600MHz (efektivno 1200) na 0.892V, vent na 31% (~2100rpm), a temp 60C.
Cini se sasvim ok, glavno da nije 75-80C u idleu kao sto je inace. |
Pojma nemam koji bi bio minimum, ja sam isto stavio 160@0.9V, a memu na 500. Tako mi ok radi.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Testirao sam sad load (625/2000, Vcore 1.158V), na 52% bude vent (5100rpm :D), temp 79-80C. :) Skinuo sam 10C u loadu i 15C u idleu. :goood: Meni dovoljno. |
Citiraj:
|
Pa tvornicki je vent na 1200-1300rpm u 2D, a taktovi 500/750. Kad se smanje taktovi, a ubrza vent, eto i lijepog pada temperature u idleu. :)
Nego, nekako mi je bio glasniji vent na 3850 nego na 4850? :stoopid: |
Ekipa, evo Valg me tražio da ove upute za 4870 prenamjenim i za 4850 kartice, pa možete za sad čitati trenutne upute, a kako ću sređivati i ostatak uputa tako ću dodavati i više informacija za 4850 kartica. S obzirom da je ja nemam, bio bih zahvalan na sugestijama i informacijama koje treba ubaciti unutra..
Post sa svim informacijamao 48xx karticama (još nisu sve, ali bit će s vremenom ;) ) |
Odlican posao, svaka cast!
Bas maloprije citam tu temu. :) |
Također sam čitao temu, svaka čast, treba u sticky, da se zna... Palac gore!
|
Hvala, hvala :) Još da imam više vremena.. bile bi već odavno i slikice razne gore :(
|
Evo ljudi predvecer mi stize Sapphire TOXIC 4850 :goood:
http://www.sapphiretech.com/us/produ...gpid=247&grp=3 Uzeo sam je jer za malu razliku u cijeni (150kn u odnosu na referentnu karticu) dobijem: overclockanu grafu, par (ne)korisnih gluposti, navodno bolju memoriju (samsungova koja bi trebala defaultno raditi na 2400MHz, iako su ju oni drmnuli na samo 2200MHz) te (najvaznije) zalmana 900cu sa svim jezicima. Znam da je S1 bolji ali i ovaj bi trebao biti dovoljan da smiri grafu (od origigi hladnjaka je bolji sigurno). Napravim testiranja pa ocekujte rezultate veceras / sutra ujutro :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:17. |