![]() |
Direkt sa 7 mm SDS ne bi išlo?
|
Ja sam uzeo bosch cyl 9 na amazonu 4 5 6 8 za 11 eura u pevexa 25
|
Citiraj:
|
Dobro zvuči. Znam da neki buše rupu na nekoliko puta, čak i u 3-4 koraka. Nisam puno bušio, ali to mi se činilo kao overkill.
|
Ma sve ovisi kakav je materijal i kakvu ruku imaš. Pločice nekad bušim i s udarcima, ali ne tiskam, pustim lagano. Za estetski urednu rupu u koju tipla idealno uđe mislim da je bolje ići jednom burgijom, eventualno dvije, s tim da je prva značajno manja. Ako se rupa proširuje manjim koracima, doći će do poskakivanja i većeg lomljenja materijala.
|
Ma dijamantna kruna za fleksu par eura na Temu. Jučer naručio 3 kom od 6 mm. Sad imam jednu kutiju samo za dijamantne krune. Od 6 - 14 mm plus jedna od 35 mm. Nema teorije da više idem bušilicom direkt u pločicu. Preporod živi. Mogu bušit blizu samog ruba pločice, nebu pukla.
|
Za bušenje pločica kruna samo tj diamantno svrdlo jer je toliko lakše, sigurnije i ljepše ispadne.
Pločice su tvrde u 3pm i spale svrdla brzo ako koristiš samo rotaciju bez udarca. |
Citiraj:
Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk |
Dečki ima li neki best buy/value bušilica koja bi se koristila za hobby upotrebu kada uselim u novi stan? Bušenje knaufa, montiranje namještaja i slično. Svjestan san da bušenje u beton nije neka opcija s njima, to bi posudio nešto jače ako zatreba. Neki einhell ili nešto slično? Gledao sam i bosch iz profesionalne serije, samo ne znam je li to overkill za moje potrebe.
|
Za takve poslove ovaj Parkside više nego odličan.
https://i.postimg.cc/3NXrKwHD/Screen...-23-103703.png I uzmeš ovakav kutni adapter u slučaju da zatreba. https://www.aliexpress.com/item/1005007178140659.html |
Može li ovo čudo bušit pločicu ako zatreba?
|
Citiraj:
|
Makite, ubi me sad koja serija / model, imaju mod samo udaraca.
|
Valjaju li ona stepenasta svrdla u Lidlu icemu? Tri komada su u setu, nisam vidio cijenu
|
Citiraj:
https://static.milwaukeetool.eu/remo...BF85&width=800 |
Citiraj:
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
ak ih ne preforsiraš radiče godinama ma ustvari ko i sva ostala :roller: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja do sada nisam vidio sds bušilicu koja nema obično bušenje i udarno bušenje. Samo štemanje može i ne mora biti ali ove 2 funcije uvijek ima.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
5 eura je cijena |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Najvažnije je znati da se s bušilicom koja ne udara ne buši kamen/beton/keramika i najvažnije je znati čemu šta služi pa će trajat i bušilica i stepenasta svrdla. Krene li netko bušit željezo od 1cm debljine s Parkside bušilicom i njihovim stepenastim svrdlom, izgorit će i bušilicu i svrdlo i reći će da je Parkdide smeće a zapravo nije nego je taj šta tako buši govedo koje ne razumije što i kako. Njegoš je davno napisao „A u ruke Mandušića Vuka biće svaka puška ubojita“ Kod nas se to prevede da tko zna što i kako može/smije s alatom tome je svaki alat dobar. Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk |
Citiraj:
https://www.mall.hr/akumulatorske-bu...ab=description Provjeri dali je uključena baterija, trebala bi biti. |
Tu sam i gledao, inicijalno. Vidjet ću. Hvala svima na konkretnim prijedlozima.
|
Čija kvalitetna svrdla uzeti za SDS bušilicu? Trenutno imam set Metabo svrdla u puno dimenzija, ali neka su već dosta stara i dobila su od puno bušenja pa već lagano tresu, a moram bušiti keramiku pa mislim da je vrijeme da ipak uzmem nešto novo da bude precizno. Dosad sam išao metodom pik trake pa lagano bez vibracije kroz pločicu i nisam imao problema.
Ali ova Metabo svrdla koja imam su generalno odlična, s njima sam se nabušio jako puno rupa i nalijetao na armaturu, a i dalje su u dosta dobrom stanju, tako da bi volio uzeti nešto što je kvalitetno, a ne da se razleti za čas. |
Citiraj:
Lagano, bez čekića, bez pritiska, ide bez brige. Ja sam se 2 puta selio u zadnjih 5 godina, Parkside oprema 90% toga odradila. Citiraj:
|
Citiraj:
Iako što se tiče keramike, ako to znači nakačiti ogledalo, koju policu ili slično, onda ja pločicu probušim sa svrdlom za keramiku fi8, a dalje sa SDS svrdlom za postaviti tiplu i to je to. Neko svrdlo za kemariku da potraje 10-15 bušenja košta 2-3 eura.. |
Ima ko za prodat parkside knauf vidalicu? onu sta ide na x20V baterije...
Split i okolica idealno...ima na njuskalu za 50e nova al triba mi sta prije. |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:36. |