PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=106140)

paint-it-black7 24.12.2011. 22:33

Citiraj:

Autor pilgrim_23 (Post 2057089)
Evo, skinuo program, zaljepio titlove i na kompu uredno sve radi, ali na TV-u ne može pročitati film.
Prije ljepljenja titlova film uredno radi sa zeznutim titlovima, poslije ne čita film..
Nikako na zelenu granu s tim S30, a kupio ga prvenstveno radi gledanja .mkv filmova..
Ima netko ideju u čemu je problem?

Eo identican program na identicnoj plazmi....vec polako gubim zivce...
Znaci ocita da je mkv file , trajanje i prebaci se u mod za reprodukciju i stoji tako do u nedogled....samo kmica na tv-u...:fuming:

A i neznam koja ce velicina titla bit jer nema nigdje za podesit font...mozda bi bio proporcionalan videu kad bi ga uspio pokrenit !
Moze neki savjet nekoga tko zna rijesenje ovog problema...?!
Program je MKV merge gui !

ZeljaOs 25.12.2011. 03:41

Citiraj:

Autor microsoft66 (Post 2057043)
nevjerovatno.kupim S30 za 4600kn 2 dana poslije ova akcija

http://www.pohrani.com/t/3t/6O/3dn43...akcija2011.jpg

ma za ubit se, dva tjedna se premisljam sta kupiti ,napokon odlucim s30 odem u trgovinu i prije kupnje jos jednom preko mobitela pogledam ovaj topic zbog pitanja sto sam postavio ranije, nista novoga nije bilo i kupim tv, 15-20min poslje toga ti postas ovo snizenje :care: nesretnik sam od rodjenja :D

DiRT 25.12.2011. 03:45

A šta bi ja trebao reć kad sam uzeo S20 sa 2 godine garancijom za 6k kn, a mjesec dana kasnije su uredno bili sa 5 godina gare i 500 kn manje. I godinu dana kasnije došao S30 sa 5 godina gare i cijena 4600 kn...Ne žalim se, ali da sam znao, da sam pričekao, puno bolje bi prošo.

Mad_Duke 25.12.2011. 03:52

Citiraj:

Autor ZeljaOs (Post 2057416)
ma za ubit se, dva tjedna se premisljam sta kupiti ,napokon odlucim s30 odem u trgovinu i prije kupnje jos jednom preko mobitela pogledam ovaj topic zbog pitanja sto sam postavio ranije, nista novoga nije bilo i kupim tv, 15-20min poslje toga ti postas ovo snizenje :care: nesretnik sam od rodjenja :D

Ma ne brini! Nisi loše prošao, ali nisi ni bogme hebeno prošao ;)

lowrider 25.12.2011. 11:50

Oscilacije cijena za S30 su strašne, u Elipsu je 4799kn-ispada u odnosu na TM 1100kn čak.

Btw imam pitanje.
S30 spojena na komp preko hdmi-ja (2m kabla 100kn).
Komp ima matičnu Asus M4A785D-M PRO, koristim onboard grafiku.
Slika je prefektna u svim mogućim rezolucijama, ali nikako dobiti zvuk na tv-u.
U biosu su sve hd opcije uključene, u control panelu hdmi zvuk omogućen.

Jakesevic 25.12.2011. 11:57

Odes u contronel panel pod sound i tamo prebacis na hdmi

Thoroughbred B 25.12.2011. 12:21

Citiraj:

Nigdje ne webu technomarketa ne vidim tu akciju,no nazvat ću ih,napravio sam nardužbu preko svijetamedija s plaćanjem po dostavi,dakle tek na vrata kad dođe,planiram to stornirati,ima li netko iskustva s storniranjem narudžbe u tom slučaju? Iako,mogu mi ga...jer nisam ništa platio,šta mislite?

Remixer 25.12.2011. 12:24

Citiraj:

Autor paint-it-black7 (Post 2057345)
Znaci ocita da je mkv file , trajanje i prebaci se u mod za reprodukciju i stoji tako do u nedogled....samo kmica na tv-u...:fuming:

A i neznam koja ce velicina titla bit jer nema nigdje za podesit font...mozda bi bio proporcionalan videu kad bi ga uspio pokrenit !

Tako je i meni, TV ne vidi datoteku jer je obrađivana sa dotičnim programom! -dok ju PC bez frke čita i nakon obrade.

Meni je PC player, 10m HDMI kabla (na knap) i nemam probema s ničime :)

Citiraj:

Ja sam 21.11.2011. kupio S30 za 4200kn, tad je to bila najniža cijena od najniže, u tehnomarketu je još bio 4600kn, a eto sad... sad je kak je, tko sad ne kupi S30 onda je na... gubitku...

Citiraj:

Autor lowrider (Post 2057513)
Oscilacije cijena za S30 su strašne, u Elipsu je 4799kn-ispada u odnosu na TM 1100kn čak.

Btw imam pitanje.
S30 spojena na komp preko hdmi-ja (2m kabla 100kn).
Komp ima matičnu Asus M4A785D-M PRO, koristim onboard grafiku.
Slika je prefektna u svim mogućim rezolucijama, ali nikako dobiti zvuk na tv-u.
U biosu su sve hd opcije uključene, u control panelu hdmi zvuk omogućen.

Tak je meni bilo, jer zvuk ide na zvučnike od PC-a, a ne na TV, može se to prebacit, ali ne može i jedno i drugo.

Sad tek imam 229 sati, nikak dostič 300 sati heh

lowrider 25.12.2011. 12:37

Citiraj:

Autor Jakesevic (Post 2057519)
Odes u contronel panel pod sound i tamo prebacis na hdmi

Ma jesam, ali ništa

Remixer, jel to ti broji sate ili tv ima neki tajmer :stoopid: tj. nešto mi promaklo u postovima?

Jakesevic 25.12.2011. 13:13

Ja ima s30 spojen na Samsung htz 210 kucno kino putem hdmi.Jos sam dodatno povezao osim toga optikom,da li je uopce potrebno da povezujem optikom ili?i da,npr pokrenem avatar i tako neke filmove koji imaju dts sound,i na dvd playeru odmah napise da ima dts suround,sad me zanima ako spojim lap s tvom preko hdmi(znaci zvuk i dalje ide preko kucnog kina),kako da dobijem tu kvalitetu zvuka?

microsoft66 25.12.2011. 13:37

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 2057539)
Nigdje ne webu technomarketa ne vidim tu akciju,no nazvat ću ih,napravio sam nardužbu preko svijetamedija s plaćanjem po dostavi,dakle tek na vrata kad dođe,planiram to stornirati,ima li netko iskustva s storniranjem narudžbe u tom slučaju? Iako,mogu mi ga...jer nisam ništa platio,šta mislite?

to reklamiraju u west gate-u

Thoroughbred B 25.12.2011. 13:41

Citiraj:

Autor microsoft66 (Post 2057582)
to reklamiraju u west gate-u

Dakle to vrijedi samo za west gate technomarket? Bezveze.

microsoft66 25.12.2011. 13:57

koliko sam ja skuzio da.jer u svim ostalima je cijena ista.vjerovatno imaju neki deal između sebe

paint-it-black7 25.12.2011. 15:20

Citiraj:

Autor Remixer (Post 2057543)
Meni je PC player, 10m HDMI kabla (na knap) i nemam probema s ničime :)
Ja sam 21.11.2011. kupio S30 za 4200kn, tad je to bila najniža cijena od najniže, u tehnomarketu je još bio 4600kn, a eto sad... sad je kak je, tko sad ne kupi S30 onda je na... gubitku...

Ma i ja idem na tu opciju , ali me nervira sto nece radit...
Vrhunski tv a takav blam s titlovima , i koliko vidim ne zele se popravit
Sutra kupujem hdmi kabel i spajam komp na tv i na onkio tx-sr506 i onda nece bit nikakvih problema....:)
Jedino neznam kakav ce zvuk bit , jer planiram onkio spojit s optickim kablom , a od prije mi je znano da mi taj spoj donosi "suh" zvuk , na adapter bananicu i cinceve s zvucne mi daje pumo prirodnije tonove...

Ja sam u svijetmediji kupio tv za 4099kn i oni dostavu platili...dok je drugdje bilo oko 4600+ dostava oko ¸120-150kn...tako da sam onda povoljno prosao , a ovi sada ce proci mega povoljnije :)

Josh jedno pitanje sto se tice s30 , mislim da sam vidio(cica macu) hdmi izlaz iz tv-a , dali to znaci da njega recimo mogu spojit na gore spomenuti av receiver , te dobit zvuk koji bi trebao ici na zvucnike od tv-a?
Ako bi to radilo kao sto ja zamisljam , onda bi svaki spoj (komp , satelitska , dvd ) isao u tv . a tv bi "sprovodio" zvuk u receiver....?

pilgrim_23 25.12.2011. 18:46

Citiraj:

Autor paint-it-black7 (Post 2057345)

Evo djelomično rješio problem..
Titlove otvorio u Wordu i ima tamo naredba Uređivanje\Zamijeni (Ctrl+H)
Zamijenio sve š sa s, ž sa z itd..
Nije idealno ali šljaka!

paint-it-black7 25.12.2011. 19:44

Citiraj:

Autor pilgrim_23 (Post 2057762)
Evo djelomično rješio problem..
Titlove otvorio u Wordu i ima tamo naredba Uređivanje\Zamijeni (Ctrl+H)
Zamijenio sve š sa s, ž sa z itd..
Nije idealno ali šljaka!

I dali sad ocita file na tv-u , odnosno dali ga prikaze , i koji je font ?

ZeljaOs 25.12.2011. 20:35

kako s30 najeftinije spojiti na net ? ovaj wifi stick od panasonica je 600+ kuna , netgear wifi stick nema za nabaviti u HR, mozda ethernet kablom?
Ja bi ga treba provuci prvo iz svoje sobe u potkrovlje pa onda iz potkrovlja u dnevnu pored antenskoga kabla... , znaci trebalo bi mi cca 15tak metara kabla, koji kabel kupiti , da li se treba paziti na nesto ?

microsoft66 25.12.2011. 21:13

ja bi bolje uzeo wifi stick nego razvlačio to po cijeloj kući.kabel ko kabel.

paint-it-black7 25.12.2011. 21:41

Nema bash toliko dobre internet opcije da bi dao za to 600+ kn....:)
Jedino mozda upgrade softwarea i to je to....

ZeljaOs 25.12.2011. 21:52

Citiraj:

Autor paint-it-black7 (Post 2057890)
Nema bash toliko dobre internet opcije da bi dao za to 600+ kn....:)
Jedino mozda upgrade softwarea i to je to....

istina, cini se da cu vuci kabel ipak, za malo vise pare od tog panasonic wifi sticka dobijes ovo cudo od media playera a ima i wifi ugradjen
http://www.svijet-medija.hr/p/Media-...INDER-2/35876/

lowrider 25.12.2011. 21:53

Ja sam samo radi s30 i premještanja kompa koji je sad hTPC razvlačio kablove, potrošio sam 30m UTP kabla cat5, 2kn/m i poslužio je svrsi.
Nabavio i kliješta za krimpanje i peri, za provući kabel ti treba rupa nekih 8mm.
Nebi nikad damo tu lovu za stick.
Ili nabavi neki komp pa wifi karticu u njega

pilgrim_23 26.12.2011. 22:47

Citiraj:

Autor paint-it-black7 (Post 2057802)
I dali sad ocita file na tv-u , odnosno dali ga prikaze , i koji je font ?

Pa očita ga normalno jer ne petljam po .mkv-u nego samo titlove uređujem u Wordu..
Font na titlovima ostaje isti kak je bio i prije uređivanja.

Thoroughbred B 27.12.2011. 11:23

Napravio narudžbu preko svijeta medije u petak,a koliko sam skuzio isti dan pocela akcija u west gateu...da stvar bude gora,utorak,srijedu i cetvrtak sam svaki dan odlazio u west gate zbog poklona itd :fuming:

Nevermind,tv je tu sad i gotovo je,koje su preporucene postavke za pocetak i kako pratit koliko je sati odradila? BTW isključio sam eco mod,nekako mi nema logike da radi za vrijeme razrađivanja.

Inače sam oduševljen,montrum za nikakvu lovu.

lowrider 27.12.2011. 11:57

Malo sam čitao o tom razrađivanju-i mislim da to nema potrebe.
Ako ostaviš satima i satim nepomičnu sliku-burn in će se dogoditi i sa 10 sati i sa 1000 sati, i to samo kod slikekoja ima veliki kontrast boja (tipa crni rub na filmovima)

Kad malo dođeš bliže tv-u, vidiš da pixeli "luduju", da se cijelo vrijeme pale i gase, posebno nas području koje je crno

paint-it-black7 27.12.2011. 12:00

Citiraj:

Autor pilgrim_23 (Post 2058502)
Pa očita ga normalno jer ne petljam po .mkv-u nego samo titlove uređujem u Wordu..
Font na titlovima ostaje isti kak je bio i prije uređivanja.

Pa s tim i nisi neshto dobio osim nasih slova , koje mozak ionako uspije bez pretjeranog naprezanja procesuirat u kompletnu recenicu....ako je uspije procitat koliko su sitna slova:)
Ja sam spojio komp i tv preko hdmi-a , i sad tako gledam filmove , stelam sta i kako hocu !:)
Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 2058714)
Nevermind,tv je tu sad i gotovo je,koje su preporucene postavke za pocetak i kako pratit koliko je sati odradila? BTW isključio sam eco mod,nekako mi nema logike da radi za vrijeme razrađivanja.

Inače sam oduševljen,montrum za nikakvu lovu.

Ja sam googlo , i od svih kalibracija sam dosao na to da ga stavim na true cinema mod i na tome ga odokativnom metodom drzim do 300 sati..po procjeni dosad imam nekih 150h....josh toliko i gotovo !
A poznajem ljude koji uopce nisu provodili kalibraciju i tv im sasvim normalno radi...nisam primjetio neku drasticnu promjenu...

Skinio sam si s yt panasonicov full hd demo....pustio...i osto zapanjen....slika je fenomenalna !

Lak 27.12.2011. 14:32

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 2058714)
Napravio narudžbu preko svijeta medije u petak,a koliko sam skuzio isti dan pocela akcija u west gateu...da stvar bude gora,utorak,srijedu i cetvrtak sam svaki dan odlazio u west gate zbog poklona itd :fuming:

Akcija još uvijek traje? Još ga ima u west gateu?

Thoroughbred B 27.12.2011. 16:24

Citiraj:

Autor Lak (Post 2058961)
Akcija još uvijek traje? Još ga ima u west gateu?

Zvao je jedan kolega i kaze da su mu rekli da je prodano 50 televizija u 2 dana i da zove poslije 15.30 da ce znat oće li biti još i koliko...ugl,telefon u ruke i zovi:chears: televizija je bomba,a 3699kn stvarno tragikomična cijena...

Lak 27.12.2011. 16:34

Da zgodna cijena, samo još da ide na rate

EDIT: nema S30 više u west gateu, ne znaju da li će im uopće dolazit još do nove godine...prošla baba s kolačima

Ciki vts 28.12.2011. 02:21

tako je, nema vise s30 u wg, prodano svih 60kom.

Vendetta 28.12.2011. 12:23

Citiraj:

Autor paint-it-black7 (Post 2058763)
Skinio sam si s yt panasonicov full hd demo....pustio...i osto zapanjen....slika je fenomenalna !

Skinite victoria's secret fashion show 2011 u HD-u, jarke šarene boje, bljestavilo, dobra muzika... i da, žene neke se setaju :D

Stavljen je na repeat video da se panel malo razradi :kafa:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:34.