PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=248952)

zalman1 28.03.2021. 17:37

Citiraj:

Autor King of 4 (Post 3505524)
Mene zanima druga stvar, mene kao aktivnog korisnika Google mapa, maila, Google searcha, te syncanja kontakta na Gmail account, kako se to riješi?

Odgovor ti je:
Citiraj:

Hvala bogu ima uređaja koji rade normalno koji nisu Huawei. Nikad veći izbor.

Ne kužim tvoje pisanje po ovoj temi... ako ti ne paše Huawei jer si ovisan o Googlu zaobiđi ga, u čemu je problem?

Ima ljudi kojima odgovara i koji će se snaći za određene servise.

King of 4 28.03.2021. 18:46

Pa jel znaš odgovor na moje pitanje ili ne?

dreammastera 28.03.2021. 19:30

Citiraj:

Hvala bogu ima uređaja koji rade normalno koji nisu Huawei. Nikad veći izbor.

Mene zanima druga stvar, mene kao aktivnog korisnika Google mapa, maila, Google searcha, te syncanja kontakta na Gmail account, kako se to riješi?

Onaj tko je uzeo Huawei znao je da nije certificiran od strane Google.
Postoje zamjenske aplikacija na Huawei Appgalery.
Tko želi Google aplikacije može i to.
Kod mene radi sa svim Google servisima.

Poslano sa mog ELS-NX9 koristeći Tapatalk

hash 28.03.2021. 20:18

Citiraj:

Autor King of 4 (Post 3505556)

Odgovor na tvoje pitanje je da ti se ne isplati zajebavati s time osim ako ti je to bas gust. Uvijek ti nesto nece raditi, update aplikacije/sustava ti moze utjecati na stvari koje rade pa treba paziti na to. Za dosta toga ima workaround ali na tebi je da odlucis jel ti se da zajebavati s mobom kad se nesto pojebe sa nekim updateom ili ne. Ove price "meni sve radi" mozes ignorirati jer se to uvijek svede na "tu aplikaciju ne koristim" / "ne smeta me to" i slicno.

Kad bi postojao neki jednostavan nacin za rijesiti sve probleme, koji radi sa svim Huawei mobitelima i sa svim verzijama softwarea, onda bi vec tu bio link na taj jednostavni tutorial i ne bi bilo toliko drame oko toga.

Mar je, mislim prije koji mjesec, ostavio pristojan review pa vidi sto njemu radi, sto ne. Na zalost, bez da kupis mobitel i isprobas svoj use case scenario neces znat jel tebi to zadovoljajauce ili ne.

Ivo_Strojnica 28.03.2021. 20:59

Citiraj:

Autor King of 4 (Post 3505556)

Pa kad već tako lipo pišeš, onda ću ti i napisati
/sarkasm off

Instalacijom Microsoft outlooka dobivaš ne samo pristup mailu, već i kontaktima i kalendaru.
Tako da spremanje kontakata nije problem.

A mape rade bez ikakvog accounta, tako da ne brineš.

/sarkasm on
Vjerojatno ćeš sad sa ovim odgovorom u idućem tabu kliknuti na "Buy Mate 40 Pro" :D

Sn4k3 31.03.2021. 16:16

1 privitaka
Citiraj:

Autor srale7 (Post 3505125)

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3504822)
P50 Pro dolazi na tržište kickat ass :goood:

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3501221)
1" senzor u smartfonu, da nije bilo CM1 rekli bi da je ovo prekretnica u smartfon industriji..
Nadam se da će taj trend nastavit i ostali proizvođači i krenut tim stopama, a ne samo pumpat megapiksele, bubat 4-5 kamera u smartfon kojiima je korištenje upitne prirode..

Citiraj:

Autor Mar (Post 3501112)
Kupujem odmah ako bude IMX800, ili još bolje 2x IMX800 (i za UWA :D)

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3500799)
Huawei P50 Pro

ima zanimljivu kameru :goood:

Izgleda da nista od 1" IMX800 senzora ove godine. Sudeci po zadnjim informacijama P50/Pro/Pro+ ipak dolazi s IMX 707Y senzorom velicine 1/1.18" (RYYB)
sto ga cini nesto manjim od Samsungovog Isocell GN1 senzora (50MP, 1/1.12") koji je tek predstavljen u Mi11 Ultri.

srale7 01.04.2021. 17:25

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3505048)
Gledaš to iz očiju europljana. huawei boli kiki za Playstore, njima je bitnije da imaju dozvolu korištenja ARM arhitekture.
A za google je lako, imaju tržište od 3 miljarde ljudi koji to ne koriste uopće :)

Citiraj:

Autor King of 4 (Post 3505097)
Točno to. Imaju oni kinu i Indiju i za njih straha nema, što pokazuju i prodajni rezultati iz 2020 gdje se ne vidi pad.

Ili mozda ipak ne?:D

https://amp.cnn.com/cnn/2021/03/31/t...hnk/index.html

King of 4 01.04.2021. 17:29

Citiraj:

Autor srale7 (Post 3506598)

Despite dismal results in the handset business, overall revenue rose to 891.4 billion yuan ($136 billion) in 2020. And the company posted 64.6 billion yuan ($9.9 billion) in net profit — the highest level it has ever seen, according to a Huawei spokesperson.

But revenue only ticked up 3.8%, while profits rose 3.2%, much weaker than the growth seen in previous years.

Evo mi suza krenu zbog toga. Samo 10 milijardi dolara profita su napravili lani.

picajzlaaa 01.04.2021. 21:10

Zbilja nevjerovatna firma. Čitao sam malo na koje sve sektore su proširili biznis.. Impresivno. A u Smartphone biznis se mogu lako vratiti prije ili poslije, kada sranja prođu. Tehnologiju i patente imaju.

Pentel33 01.04.2021. 21:22

Citiraj:

Autor picajzlaaa (Post 3506637)
A u Smartphone biznis se mogu lako vratiti prije ili poslije, kada sranja prođu. Tehnologiju i patente imaju.

lol, a oni su kao izašli iz smartphone biznisa?
Šta je pisac htjeo reći?

picajzlaaa 01.04.2021. 22:38

Citiraj:

Autor Pentel33 (Post 3506639)
lol, a oni su kao izašli iz smartphone biznisa?
Šta je pisac htjeo reći?

Pa ako ne razumiješ šta sam htio reći, onda mislim da ti ni objašnjenje nikakvo neće pomoći :kafa:

Pentel33 01.04.2021. 22:44

Pa nema se tu šta razumijeti, baš kao što se Huawei nema gdje vraćati jer nije nigdje ni otišao.

Exy 04.04.2021. 20:02

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3506346)
Izgleda da nista od 1" IMX800 senzora ove godine. Sudeci po zadnjim informacijama P50/Pro/Pro+ ipak dolazi s IMX 707Y senzorom velicine 1/1.18" (RYYB)
sto ga cini nesto manjim od Samsungovog Isocell GN1 senzora (50MP, 1/1.12") koji je tek predstavljen u Mi11 Ultri.

Hmm, ovo je malo razočaravajuće, pogotovo što su obećali i jače periskope. Moguće da je 10x zasad tehnički najviše što se može izvuć.

Ako ovako ostane razmislit ću pa ne čekati P50 nego odmah uzeti P40P+ koji je po meni i dalje možda najsvestraniji/najbolji camera phone uopće.

Šteta je sve ovo oko Huaweia, vidi se da su napredniji i bolji u mnogo toga od konkurencije, samo treba usporediti Mate X2 prema kojem i Galaxy Fold2 i novi Mix fold izgledaju smiješno, pogotovo sa potpuno debilnim omjerom ekrana u sklopljenom obliku (Mix ima 27/9 :lol2:)

Dottore 04.04.2021. 23:43

Citiraj:

Autor Exy (Post 3507303)
Hmm, ovo je malo razočaravajuće, pogotovo što su obećali i jače periskope. Moguće da je 10x zasad tehnički najviše što se može izvuć.

Ako ovako ostane razmislit ću pa ne čekati P50 nego odmah uzeti P40P+ koji je po meni i dalje možda najsvestraniji/najbolji camera phone uopće.

Šteta je sve ovo oko Huaweia, vidi se da su napredniji i bolji u mnogo toga od konkurencije, samo treba usporediti Mate X2 prema kojem i Galaxy Fold2 i novi Mix fold izgledaju smiješno, pogotovo sa potpuno debilnim omjerom ekrana u sklopljenom obliku (Mix ima 27/9 :lol2:)

Huawei ne razbacuje brojkama. Jednostavno pustiš konkurenciju da jače zagriza i punudiš spremnoga.

A vidjeli smo kakav je Mi 11 ultra , podbacio u video i zvuku.

Отправлено через SM-G975F

locks 19.04.2021. 08:01

Ima li šanse daP40 Pro na vrijeme prima, mail, messenger i Viber? Uredno sve kasni. Koristim BlueMail, probao Outlook i Aqua, ista stvar. Zapravo mi je mail najvažniji

Edit: Viber sam preinstalirao i radi, mail samo kad probudim ekran. Messenger kasni 😡

Ivo_Strojnica 19.04.2021. 08:38

hmmm, meni sve radi bez problema.
pobaj iskljuciti battery optimization za te appove.

R3nchi 19.04.2021. 09:56

Ova jebb nova 5t definitivno nije mb za mene.. Pao mi doslovno 2x na beton i oso cjeli ekran u qur.. Sto je najgore za razliku od starih xiaomija sto sam imo , ovo na aliju ekrani oko 300kn.

Sad cekam da mi stigne pa da jos pljunem 150kn za ugradnju,,
Najradje bi ju prodo, al kad je to jedini manji normalan mb za koji znam..A 500e za pixel nedam. A i neam.
I nek kaze kos sta oce al ovaj jebb usb vs audio jack nema veze s vezom..
I sad mi je jasno zasto ljudi pizde sto se to izbacuje..
Probat cu si ovaj put kupit zastitu za ekran, valjda ce pomoc..
Jer mi uz moju nepaznju nema smisla kupovat svakih 3mj novi ekran..

srale7 19.04.2021. 10:07

Citiraj:

Autor R3nchi (Post 3511505)
Ova jebb nova 5t definitivno nije mb za mene.. Pao mi doslovno 2x na beton i oso cjeli ekran u qur.. Sto je najgore za razliku od starih xiaomija sto sam imo , ovo na aliju ekrani oko 300kn.

Tebi moze pomoc jedino neki Armor case, sve ostalo je bacanje novaca ( u tvom slučaju):D

locks 19.04.2021. 11:16

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3511483)
hmmm, meni sve radi bez problema.
pobaj iskljuciti battery optimization za te appove.

Evo mail proradio nakon reinstalacije, a i Messenger. Isključio sam optimizacije 😏

locks 19.04.2021. 19:47

Sad već gubim živce 😬

Mail opet zajebava, i stigne tek kad probudim ekran. Messenger kasni čak i kad je uključen ekran, a na drugom telefonu je vidljivo da sam aktivan.

Može li se ovo riješiti, jer sam lud više?

domy_os 19.04.2021. 20:12

Citiraj:

Autor locks (Post 3511720)
Sad već gubim živce 😬

Mail opet zajebava, i stigne tek kad probudim ekran. Messenger kasni čak i kad je uključen ekran, a na drugom telefonu je vidljivo da sam aktivan.

Jesi li pogasio sve battery saving optimizacije? Ja to uopće ne koristim i dodatno sam zalockao sve appove za komunikaciju u task manageru. Ne vidim da baterija nešto puno kraće traje.

rak21 19.04.2021. 20:39

Citiraj:

Sad već gubim živce 😬

mijenjamo se za op 7t? :P

glazZ 19.04.2021. 21:14

Kod mene na p40 pro isto nikakvih problema. Sve default i radi bez kasnjenja. Možda je do sim kartice? Da li se desava isto na mobilnom i wifi int?

locks 19.04.2021. 21:37

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3511735)
Jesi li pogasio sve battery saving optimizacije? Ja to uopće ne koristim i dodatno sam zalockao sve appove za komunikaciju u task manageru. Ne vidim da baterija nešto puno kraće traje.

Jesam, čačkam po tome cijeli dan i ne mogu skontat zašto kasni.

Citiraj:

Autor rak21 (Post 3511750)
mijenjamo se za op 7t? :P

Uff :D

Citiraj:

Autor glazZ (Post 3511766)
Kod mene na p40 pro isto nikakvih problema. Sve default i radi bez kasnjenja. Možda je do sim kartice? Da li se desava isto na mobilnom i wifi int?

Isto je, sve isprobavam. Imaš li kakav savjet? Koju mail aplikaciju koristiš? To mi je najbitnije. Messenger više manje, to je zabava i nije mi toliko važno. Viber mi sad uredno radi, a ništa nisam prčkao..:stoopid:

Ivo_Strojnica 19.04.2021. 21:40

Citiraj:

Sad već gubim živce 😬

Poslovni koristim Nine, privatno (Gmail) Microsoft Outlook.
Sve radi bez problema.
Nisam ti od pomoci.

Verzija 11.0.0.176.

coconut 20.04.2021. 08:31

Koji operater je u pitanju? Čini mi se da je znalo biti takvih problema sa teletinom.

locks 20.04.2021. 09:14

Tcom je u pitanju. Problem sam ajmo reći riješio zaključavanjem ove dvije aplikacije u task manageru.
Sad ćemo vidjeti tijekom dana, a pratit ću i potrošnju baterije.

R3nchi 21.04.2021. 10:14

Citiraj:

Autor srale7 (Post 3511508)
Tebi moze pomoc jedino neki Armor case, sve ostalo je bacanje novaca ( u tvom slučaju):D

Dosad sam imao xiaomije i jedini put kad sam moro kupit novi ekran je kad mi je pao na jadransku magistrali iznad pakostana i jedno 8 auta preslo preko njega..:wtf2:
Ovi normalni padovi im nisu nista mogli..:care:

locks 29.04.2021. 13:17

Opet ja i Huawei P40 Pro. Zna li neko šta točno treba pogasiti ili upaliti u onim opzimizacijama da mi Messenger i mailovi stižu na vrijeme?
Messenger mi kasni oko 7 min, ali nekad stiže na vrijeme. Zaključan je u task manageru. Mail me još više zeza...😏

domy_os 30.04.2021. 00:00

Citiraj:

Autor locks (Post 3514324)
Opet ja i Huawei P40 Pro. Zna li neko šta točno treba pogasiti ili upaliti u onim opzimizacijama da mi Messenger i mailovi stižu na vrijeme?
Messenger mi kasni oko 7 min, ali nekad stiže na vrijeme. Zaključan je u task manageru. Mail me još više zeza...��

Osim zaključavanja u task manageru imaš još pod settings:

Apps > App launch > odaberi aplikaciju > Manage automatically (Off) i onda odmah popali:
- Auto-launch (On)
- Secondary launch (On)
- Run in background (On)

Natrag na početak settingsa pa u search napiši: Special access > Battery optimization > prebaci iz Not allowed u All apps > odaberi aplikaciju > Don't allow.

Većina aplikacija mi radi i bez tih posebnih podešavanja, ali sam za svaki slučaj to namjestio za sve što koristim za komunikaciju, online plaćanje i što ima bilo kakve povremene background taskove (tipa dojave o promjeni leta, backup, VPN, notese itd.).

Ako si instalirao bilo kakve aplikacije za optimizaciju memorije i task managere, sve to makni jer nije potrebno i kolje se sa samim memory managementom Androida i Huaweija.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:13.