![]() |
Pa i ja sam konto da to zicom spojim , jer sam mislio da je neka bombasticna cijena tog adaptera...
Vjerovatno cu imat josh masu pitanja kako svashta neshta nastelat , posto mi je to sve novo novo....!:) |
Pitanje za vlasnike Panasonica P42S30E:
pri gledanju MKV-a nikako ne uspjevam složiti hrv titlove da sadrže š,č,ž. Probam pod Subtitle Text/Latin 1/Latin 2/Unicode i ništa.. Ima netko kakvu ideju? |
Citiraj:
Naravno mislim na kvalitetu što čovjek može očekivati od sd prikaza. Većina tv kuća u svjetu za standard još uvjek drži sd |
Citiraj:
Ne pratim baš u svijetu na kojoj rezoluciji emitiraju, ali očito je da smo još samo mi ovce hrvati na SD, a svi drugi barem na HD, koliko znam, i bosanci imaju digitalnu TV na MPEG4, samo smo mi još na MPEG2, ali ne zamaram se time jer na našim ''balkanskim'' televizijama nema ništa za gledati već godinama (isti film puste 20 puta u jednoj godini, pa onda ove turske serije od kojim mi dođe slabo...) zato sam imam Full HD TV i skidam filmove i serije po volji pa gledam u najboljoj kvaliteti danas! |
Da, većina u svijetu emitira u SD-u. Mi, Bosanci, Srbi, Nigerija, Kongo, Madagaskar...
A o bahatosti kada recimo jedan Dinamo-Real snimaju u HD-u i onda nama emitiraju SD neću pričati. U 2011, sada već 2012. emitirati u SD-u je ekvivalent doći na poslovnu prezentaciju sa PPT-om na floppyu! Još kada pogledaš da je u MPEG2, a nije čak ni u MPEG4. Siđite sa krovova, dodjite u septičku :P |
I mene ste "zarazili" pa sam uzeo S30 Panasonica u Ronisu za 4300 kn sa poklonom hdmi kabelom od 2 m. Mislio sam uzeti neki 3d tv al nisu me bas impresionirali u klasi cifre oko 6000 kn.. a i kaj ce mi to, cekam holografske modele hehe
|
Citiraj:
|
ne kuzim o cemu pricate...iako, ja imam stariji model, 42s20e , no 30 je samo opremljeniji nasljednik, i prikaz SD signala je prjeben, u odnosu na druge TVe u tomrangu ;) evo, sad sjedim na mozda 1 m od njega i odlicna je slika ;)
|
Citiraj:
|
A zashto nebi bila bolja slika ako moze , mislim na sd odnosno hd signal...
Ja uspijem uhvatit i neka 3 madjarska hd programa , i nemjerljivo su kvalitetniji od ovih nasih... No kao i sve kod nas , pa tako i to oko digitalnog signala u RH , kostalo je ko Sv. Petra kajgana , a krajnji produkt je njesra...a za te pare smo garantiram mogli imat hd signal....ali ne , nek babci pokupuju one risivere za digitalni signal , koji je dozivio procvat prodaje na nasim prostorima , pa ce za koju godinu i njih morat mjenjat ! Netko je gore spomenio da se vise LCD tv-a proda , a ja mogu rec da ljudi negledaju daj je lcd ili plazma , nego da je sto veci a sto povoljniji , i podaci kao takvi onda nisu vise neko mjerilo.... I na samom kraju da se zahvalim kolegi Blackened-u na preporuci.....s30 je prejeben !:) |
Citiraj:
Govorim sa strane trgovca. :D |
Citiraj:
I potvđujem iskustvo nine, makar u zadnje vrijeme su ljudi ipak malo bolje informirani što se tiče plazmi, nekak su manje zadrtiji :D |
Pa da , to nisam napomenuo...cuo sam , rekli mi , negdje sam procito.....Pa i na tarabi pise Pi*ka pa ne idemo lizat !:)
|
Joj, došao jedan frend kod mene pa kaže da kak samo mogao dat preko 4000kn za plazmu, da je bilo 'COOL' prije 10 godina, da su me sjebali, ovo ono... -puko sam od smijeha, a lik još nema ni PC hehe
|
poslao sam onaj mail za 5g garancije koliko njima treba da mi posalju potvrdu/jamstvo?
TV je ludnica(s30) a LCD kraj njega izgleda smjesno.najljepse volim usporedit kad je tekma hihi |
I ja sam poslao, koliko vidim odgovor dolazi u 3 mjesecu...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Potvrda o garanciji vam dolazi za 2 tjedna .
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Hvata preko iste antene više kanala nego recimo Infinity 8000hd, lovim spomenute mađare u 1080 i slika je prefektna. Zaštekan je na njega HDD od 250Gb, sad razvlačim mrežne kabele po kući da ga spojim na net. Sve u svemu za 4300 kn tv 106cm sa odličnom slikom i zvukom i jako puno dodatnih opcija ugrađenih u njega i priključaka (LAN, 2xusb, 3xhdmi, optički izlaz) Gledao sam LED lcd Panasonica te 3D verzije, ali mi je sugerirano da te "početne" verzije 3d televizora od nekih 5-6000 kuna, baš i nisu nešto, a uostalom ne mislim televizor gledati s naočalama :roller: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nadam se da se bude netko javio sa rješenjem kak to srediti.. |
Ne možete mjenjati veličinu fonta na S30 osim ako sami u nekom programu ne "naljepite" titlove sa veličinom koja vama paše.
http://www.hdtelevizija.com/forum/vi...3509&start=270 |
Citiraj:
|
Ja nisam dugo radio s njime ali mislim da imaš button configuration kad ga pokreneš i tamo možeš birati font i veličinu fonta.
|
kad gledam TV program i kad prebacim na neki drugi onda u kutu gore dobijem mali info box gdje pise da je ekran širok(wide) i ispod pise 50Herza.šta to znači?i šta predstavlja onda onih 600herza u opisu plazme(s30)..
|
Citiraj:
|
Meni je facinantno da kak ovakvo malo sranje od dva soma kuna dođe spremno za snimanje i treba samo stick uštekat a telke od 1000€ ne mogu AVI prikazat kak treba:)
http://www.konikom.hr/p11841/tv-lcd-...duct_info.html |
I još to malo sranje out of box ima sasvim zadovaljavajuću sliku, pače iznenađujuće s obzirom na cijenu. Dok je već sa LED Thomsonima sasvim druga priča, užas živi :D.
|
A ima i PVR, uštekaš stick i snimaj:)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:33. |