![]() |
Hvala ti na postu,pomogao si mi u nedoumici,i Tv lijepo izgleda na zidu. nikada nisam prežalio što nisam uzeo 50" plazmu,ali ovom budemo ispravili neke greške iz prošlosti koje sam napravio na nagovor drugih da mi 50" bude preveliko za gledanje sa 3 metra i uzeo 42" i naravno požalio nakon tjedan dana.
|
Vrlo brzo ce ti biti i 50" maleno sa 3m :) Nedavno presao sa 42" na 50". Za HD filmove radije bih sjedio na 2.5m ali 55"+ se nije uklapao u buzdet pa ne zalim za nicim :D
|
Citiraj:
|
pozdrav
razmišljam između ovog lg-47LA790V i PHI 47PFL7108K/12 modela oba su 119cm i cijene su im tu negdje imam iphone i pad (zbog mogućnosti povezivanja spominjem) i ono što Vas zamolio da ako mi netko moze savjetovat koji bi bio vaš odabir i zašto. Prodavač u elipsu se petljao i nije baš bio jasan (imao je gužvu pa razumijem) Primjetio sam da je SMART MENU brži i nešto praktičniji kod LG-a , daju 50GB online storage-a. No nekako mi je Philips bio elegantniji, ima kameru,700Hz i Pixel HD nešto. iskreno ne razumijem se u to previše. pola sata sam isprobavao daljinske. no osim DEMO-a nisam imao priliku usporediti kvalitetno slike, a na svakom od modela je nabrojano nešto od specifikacija, pa neznam jel drugi posjeduje isto. hvala unaprijed.kev |
Moji bi htjeli novi tv (zapravo tata, mama je suprotni tabor) pa gledam nesto za 3000 kn. Vidim da je npr. P42X60 u tom rangu, a moze se kupiti i recimo rabljena P42S30 s garancijom vjerojatno. Sto odabrati za te novce? Iako, dok mama popusti plazmi vise nece biti :-)
|
Za sd će ti x60 bit bolja. Za hd materijale, s30. Mada se nemre baš reć da hd materijal na x60 izgleda loše. Novo je uvijek novo. A i pitanje je koliku garu dobiješ s s30.
|
Ma oni sigurno neće gledati HD... S30 je imao 5 godina garancije, znači ima barem 2-3 godine. A vjerojatno je X60 bolji izbor... Jel se netko približio slikom Panasonicovim plazmama? Nisam dugo pratio :fiju:
|
Pozdrav,
Trebao bih preporuku led-a do 4000kn. Uglavnom da ne duljim, mislio sam nešto između ova dva: http://www.technomarket.hr/products/...ung-ue-42f5500 http://www.technomarket.hr/products/...ung-ue-40f6320 Ako netko ima još neku preporuku, slušam. Pozzzz |
Moze preporuka ili odgovaranje od moje zamisli:)
Prije 4 godine kupio panasonic 42x20, nikakvih problema da sada, zadovoljan slikom, a mogucnosti tv bas i nema pa je slika jedino o cemu govorim:). Na njega spojen wdtv live. Medjutim lagano me zainteresirao full hd, smart mogucnosti, u medjuvremenu stigao i ps3. Interesira me zamjena za samsung 40f6500 ili panasonic 42st60...panasonica me malo strah zbog input laga, a i malo je skuplji (skoro 1000kn)...koji bi bio bolji izbor i dali je izbor uopce pametan?:) Hvala |
Citiraj:
Citiraj:
Što se tiče slike, po meni je ST serija početak High-end slike, a cijenom u srednjem segmentu. Jedino što se tiče igranja, tu ti je LCD možda sretnije rješenje. Ako znaš za kaj će ti najviše služiti tv, biti će ti lakše odlučiti |
X20 hd ready...a sve podjenako vazno:). Stavi plazmu u oglasnik pa ako se proda odem uzet nesto:)
Iskreno iznenadile me mogucnosti i slika samsunga f6400, a samo 4000kn trenutno...i dalje mi na lcdu slika djeluje malo "umjetno" u odnosu na plazmu (iako nisam bas sav materihal isprobao na telki) al ne mogu reci da izgleda lose...ima onaj wow efekt:) |
Pozdrav, nedavno sam se preselio i sad je vrijeme biranja tehnike za stan.
Prostor za televizor je 90 + 2 ili 3 cm max ... računao sam da bi mogao stati nekakav model od 40 incha. Htio bi složiti nešto gdje mogu streamati sadržaj sa računala, spojiti komp/mob ili što god sa TVom. Znači tražim nekakav model sa opcijama, budget ne bi smio probiti nekakvih 3500/4000 kuna. Prvenstveno me zanima da li je to moguće za te pare? Koji modeli se preporučuju, koliko je dobra opcija SMART TV-a? Da li ići na 39 incha ili 40? Početnik sam pa zahvaljujem na uputama i objašnjenju. |
Starcima treba pomoćni televizor, jedini uvjet je da stane u pravokutnik 53x40 cm (dakle kućište, ne dijagonala).
Koju veličinu telke da gledam i da li uopće ima tako malih televizora? Edit: malo sam gledao i izgleda da je ono što tražim veličine 24", ali svi su par centimetara preširoki. Da li nekom pada na pamet 24" TV sa jako tankim bezelom? |
molim Vas za pomoc, a zanima me ima li boljih u kategoriji do 2000kn od Sony Bravie KDL-32BX420 32" koji se rabljen s jos 3god garancije prodaje za 1800kn? unaprijed hvala
http://www.sony.lv/product/tv-80-32-...specifications |
Pozdrav ljudi!
Trebao bi mi neki tv (trenutno nisam nikako u toku sa lcd/led/plazma i sličnim tehnologijama :) ), ne prevelik, mozda 32'', koristio bih ga u sobi, udaljenost max 2 metra, također mi je bitan kvalitet spajanja sa kompom jer bi ga držao na zidu na istoj strani gdje se nalazi PC. Spajao bih ga sa digitalnom tv. Do nekih 300 eura cijena (50 eura gore dole) Neki prijedlog/komentar ? |
|
Citiraj:
|
ima li tko ST60 seriju da mi kaze ako ima spojen komp da li se osjeti lag kod igranja pucacina preko kompa?
u nedoumici sam sto uzet, S60 ili ST60, ako ih jos gdje pronadjem po amazonu. |
pozz. kakvi su tlc televizori? trebam naći neki jeftini tv za djecu, a ne znam što reći ljudima. vidjeh ove u emmezeti i za 1500kn nude dosta. 24" ,100hz,fullhd... nekako mi prejeftino ili? ne zelim im reci uzmite , a onda svako malo da ga šalju reklamirati... ne znam... imate li preporuku za neki provjereni tv do 1500kn?
|
Osobno bi uzeo nešto provjereno npr. LG ako ništa drugo barem imam povratni info. da se najmanje kvare.
Nadam se da tih 100kn nije previše, a barem je dobar brend premda mislim da u toj cijeni su svi slićni..... |
Može link na neko relevantno istraživanje o tome da se LG najmanje kvari?
|
TN panel! Nemoj to za TV uzimat.
|
Od prijatelja koji radi u trgovini(ali bez fora pa on je trgovac i to mu je posao):D, pa i od majstora(isto prijatelj i kućni majstor) koji ima servis te je nadležan za LG uređaje u toj nižoj klasi pa vjerojatno zna čovijek ćega ima najviše u servisu:D
Nije nagovaranje i njegov izbor ali tražio je savijet koji mu nitko sa sigurnošću nemože dati "što je najbolje za te pare" jer je općenito pozato da svi imaju "fuš" serije bez obzira na brend..... pa makar bile i u ex. klasi uređaja nema pravila.... treba potrefiti i imati malo sreće da uređaj radi 5+god .... što je sve rijeđi slućaj. |
|
zakacio sam se na samsung 55f6400, a proracun mi je do 8500kn kolko bi htio max potrosit, jel postoji nesto bolje za tu cijenu
ne zelim plasmu vec led tv, i ako ko ima 6400 seriju jel sve ok sa kvalitetom panela,iskustva neka... |
Citiraj:
EDIT: long story short, treba mu TV koji će se debelo najviše koristit za PS4. pa mu je bitno da nema laga, i cijena oko 5000kn. ili 6. |
Postoji li na tržištu išta što može zamijeniti 1920x1200 IPS monitor, a da istodobno bude "smart"?
Najviše me zanima DLNA u takvom monitoru, dok TV signal trenutno nije uopće bitan. Pošto nemam mjesta za još jedan ekran, a dobro bi mi došlo da nakon radnog dana ne moram još i paliti komp ako hoću s kućnog servera potegnuti film. |
Oj momci. Pošto se ne kužim u telke da vas priupitam.
Kolko vidim hrpa modela danas ima wireless lan ugrađen već. Ono što me zanima jel moguće preko njega streamat sadržaj s kompa na tv? I konkretno kod ovog modela, Samsung UE32F5000, što njemu taj wireless omogućuje, jel ima browser ugrađen on ili kaj? |
Je, ali F5000 nema wireless ;)
|
Da, nema wireless u pravu si. Kolko vidim samo LAN. Makar, ni o tome nema riječi u specifikacijama na Samsungovim stranicama nego u toj recenziji.
|
LED TV, 3500-4000kn
Može preporuka za LED TV idmeđu nekih 3500 i 4000 kuna. Ne treba imati 3D ni ne treba biti SmartTV. Televizor bi se gledao s udaljenosti od 2 do 4 metra. Bitno je da ima dobar kut gledanja. Na njemu bi se vrtjeli filmovi, nogomet i općenito sport kao i F1.
Takoder je bitno da bude dobra crna boja te da ne smeta ako pada svjetlost na njega. |
Citiraj:
|
Još mi nitko nije uspio odgovoriti na prije postavljeno pitanje...
Je li moguće da se modeli kao Samsung T240HD uopće više ne proizvode? |
Citiraj:
Npr. Direktno udaljen od tv-a 4m i onda od te pozicije 1.5m u desno. Mozda nekih 35stupnjeva |
Citiraj:
http://www.futura-it.hr/katalog/peri...ri/monitor-tv/ EDIT: Sad sam pročitao i prethodni post, T240HD je imao DLNA? Zašto ne bi uzeo u obzir neki jači model 26" TV koji ima smart opcije? Samo što takvih baš i nema s bar Full HD rezolucijom :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nijedan nema veću rezoluciju i da je SMART (ima DLNA). Očekivao bi čovjek da će netko napraviti nešto takvo... Najradije bih 24" 1920x1200 ili 27" 2560x1440, jer mi je to za dizajn i fotografiju premala rezolucija na većim dijagonalama. Ima li gdje za vidjeti takvih monitora, ali da su spojeni na PC, a ne na HD demo video? |
Kad se vratimo na onaj tvoj prošli post, ako trebaš nešto što bi služilo samo da ti spoji server i monitor, zašto ne bi kupio neki media player i zadržiš svoj sadašnji monitor? Jer sumnjam da postoji nešto što nije full hd, a da ima tv funkciju za koju kažeš da ti netreba i to još sa smart dodatcima?
|
Media player mi je još samo jedna stvar koja pridonosi neredu i gužvi na stolu koje se pokušavam riješiti.
Imam NAS s hrpom multimedije, imam nekoliko kompova u kući s kojih još mogu povlačiti takve stvari. Na trenutnom monitoru mi fali HDMI, i to sve više i više. DLNA ili kasnije WiMi bi mi isto super sjeo. Pristup internetu na velikom ekranu bez potrebe za paljenjem kompa mi je isto veliki plus. Sve mi se čini da će na stol ili zid morat ići 24" smart TV, a ovaj monitor ostaje za posao. |
Citiraj:
http://img1.lesnumeriques.com/news/3...0-angles-g.jpg Dobar IPS ce imati puno stabilniju sliku ali ni priblizno dobar kontrast. Kod LCDa je to jednostavno tako. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:57. |