![]() |
e ako ko ima xfx-ovu 4890 ako može da stavi sliku...
thx |
Citiraj:
|
kopam po temi ali nikako da nadjem neki odgovor.. pa cu samo pitat.. konfa je ta kao sto mi pise i sad sam prvi put pokrenuo 3d mark 06.. nisam nista tamo stimao u postavkama samo sam ga pokrenuo kako je.. i rezultat mi je 14038.. kako tako malo? :(
|
Proc.
|
u tolikoj mjeri je los? :( pa kako znam ljude sa slabijim procesorima koji su imali i do 20k na 3d marku..
|
A kaj te brine Čmark, reza je takva kakva je zbog proca-ako ti igre idu normalno ne moraš se brinut:)
|
Citiraj:
al u igrama niš ne šteka tako da me ne brine. |
scoore iz neznam kojeg raloga uvijek manji na win7 nego wisti ili xpu, tako da vas to nemora brinut , ako u igrama swe šljaka kak spada :)
|
Dali je ovo referentni cooler?
nigdje na netu nisam ovaku vidio a ja sam taku dobio..http://img121.imageshack.us/img121/5...grafija049.jpg |
OMFG KAKVA SLIKA!
DE MICI TO... To nije referentni hladnjak! |
Jel netko zna šta mi je sa grafom? Imam 4890 vapor-x...npr. u Dirtu 2 mi se događaju framedropovi i zašteka i opet sve normalno, a u COD-u kad mi zašteka moram resetirat komp. Da možda nisam nešto skurio?? Koji put sam znao podić frekvencije tek tolko da vidim. Ako znate recite... Hvala!
|
Kolike su temperature grafe?? Dok igras ostavi GPU-Z u pozadini i nek ti ocitava MAX zabiljezene temperature...
Koji driveri su u pitanju?? Moze biti i do njih... |
Temperatura kad igram je normalna, gledo sam po netu...ista je kao i kod mene, 67 stupnjeva po gpuz-u,i u everestu...drivere sam stavio najnovije s tim da sam prvo u safe modu pobriso sve pa onda tek stavio nove...probao sam i starije ali opet mi se isto događalo...sad neznam zašto se opet to događa...možda to nije u pitanju...možda je napajanje, ali nebi smjelo bit jer ipak napajanje je corsair 550w.
|
HD4890 - Lose Performanse
Pozdrav.
Prije 2 tjedna sam kupio komp, i5 750, 2x2gb ddr3 corsair dominator, sapphire hd 4890 vapor-x 2gb, corsair vx550w, wdc 640gb. i5 sam clockao nedavno na 3,6 sa prolimatech megahalemsom (prosao sam svasta da ga dobijem, isplatilo se:D al ide iz kompa brzo) Imao sam hd5850 al je bila neispravna pa je zamjenjena za ovu.. uglavnom evo problem: Posto odavna igram cod 2, igra je odlicna, i planiram je jos koju godinu igrat (naravno i nove kao mw, mw2, dirt itd.) Sa ovom konfom i hd5850 sam imao 250 jedva (nije me cudilo posto je za dx11 optimizirana, al eto) i s tim je neispravna bila. Sad kad sam dobio ovu lijepo sam je ubacio, sve instaliro isponova (win 7 7600 64-bit) nove drivere bla bla.. u pozadini nista ne radi osim microsoft security essentials koji nista ne koristi, i ja sa custom cfg-om nemogu 250 a kamoli 333 lockat. Nije da sam fps freak, al ovo je strasno. Frendovi s hd4870 i quad na 2,6 imaju 333 bez problema ikakvog, i u dimu. Ne znam do cega je, da probam flashat karticu? Sve je uredno, novo, nema softwarea koji bi se konfliktao (mozda hardware?) I na mw takodjer pada fps do 80 sa uredenim cfg-om. Poludit cu, na dirt2 dx9 imam 80-ak fps (neznam jel to oke) Hvala unaprijed. |
Probaj na XP profesional, pa vidi jel bude tam neke razlike.
|
Cek cek,si ti dobio kakvu nadoplatu za razmjenu,jel je HD5850 skuplja i osjetno jaca kartica!
Problem je u driverima,probaj od 9.10 do novih beta 10.1! |
Da, na XP sam, na win 7 isti fps (50-ak manji) s tim da mi je net osjetno losiji bio i lagga na win7 pa sam preso na xp pro sp3.
Probao sam od 9.2 sve do 9.12 :D idem vidit 10.1 beta, al nema meni pomoci :( Koji drugi prijedlog? da flasham il nesto? Da, nadoplata (iako je ova moja od 2gb vapor-x 1700kn) od 200-ak kn jer sam ja tad platio 1890kn. |
Prvo sto moras usporediti su rezolucije tebe i frenda, kao i ostale postavke (AA, FA i ostale gluposti).
Ovo igra veliku ulogu, a vidim da imas Full HD ... Bolje receno nije isto 1920x1080 i 1680x1050 jel. |
i5 i hd5850, 1650x1080, na xp sp3, cod2 radi savrseno, lock na 250 ili 333 stalno.
|
dakle nazalost konflikt neceg, cini mi se i5 i corsair memorija? ili su nesto zahebali oni u adm-a kad su slagali (odlicnu su tipovi, ovo je sumnjivo..)
Btw smanjim kolko treba, prisiljen sam cod2 na 1024 sa sve off i low, i nemogu 250 u dimu (jedva.. kad pogledam scopeom ode na 170) dakle.. sa hd5850 i i5 sam trebo imat puno vise, a ja je prijavio kao neispravnu, dok je konflikt u necem drugom.. hvala, pls jos savjeta! - flashanje mozda? |
nemoj nista flashati.
Stavi najnovije drivere, najnoviji directX, stavi sve na optimized defaults, stavi svoju rezoluciju monitora i refresh rate i pokreni igru. trebalo bi ti rediti odlicno s tim komponentama.. |
To mi je stvarno cudno, evo i5 na stocku i uz jednu 8400GS za 100kn vrtim CoD 5 na 800x600 :/
Maticna je P55-UD3 ... uz neki prastari BIOS. Doduse sve one kvalitete su iskljucene, al opet ... Ovo s memorijom bi mi bilo stvarno cudno ... |
Da i meni.. lik sa i7 i hd 5870 vs moj i5 clockani i hd 5850 (zamjenjena sad) su razlike 50% ako ne i vise, u dvojezgrenoj igri.. s tim da on naravno nema corsair.
Imate ideja? dok mi frend ima istu konfu ko ja i ima iste probleme. ocito je do neceg najvjerojatnije memorija, i ja vratio zdraviju i jacu karticu. hebote |
Pa kod mene ona najjeftinija Corsair Value 1333mhz, 2 x 2gb :D
|
nino imas xfire? ili na pm da odemo.. da popricam malo s tobom :D
|
Imam, ali me nece biti do veceras. :D xfire: c2ynino
|
Ovo su rezultati moje sapphire 4890 vapor-x...jesu dobre temp s obzirom na clock?3DMark Vantage?
http://img22.imageshack.us/img22/7731/rezultatif.jpg |
Hmm...dosta visoke temp...ja kad sam XFX 4870 kurio u vantageu nije prolazila na sobonj temp preko 65°
|
a stavio sam fan na 43% tako da mi je nečujan...na koliko se tebi vrtio fan?
|
aha...a tak onda da...meni je bio na 100% :D
|
pa jesi ti mogao uopće bit u sobi od buke?:D
|
navikneš se :D a i nije to tak preglasno....moraš čut 3870x2 saffire na 100%...vrti se preko 3000rpm :D
|
alternativni cooler za 4890
imam gigabyteovu graficku 4890 sa zalmanovim vf1050 hlađenjem. Taj ventilator mi je bio prebučan, pa sam nabavio AC Accelero twin turbo, ali i on mi se čini dosta glasan. zanima me dali itko ima za preporućiti neki tiši hladnjak....
|
A da kupiš za 25kn Fanmate2 i fino sam sebi namjestiš brzinu vrtnje,a time i buku,šta misliš? Moralo bi upaliti. :kafa::chears:
|
Citiraj:
|
Sjetio sam se savjeta ipak.:D:chears:
|
Pozdrav svima,citam vas vec dugo ali sad trebam vasu strucnu pomoc pa sam se odlucio i regati.Za pocetak moja komfiguracija
cpu-intel 2160 clockan na 2.5 ghz mb- gigabyte ga-945pl-s3p memorija 2 gige ddr2 Napajanje MSI Platinum-400ATX Graficka bila ati 1950 pro(Sapphire) a sada ATI 4890 (VTX) Jedino sto igram konstantno je COD4 a tu i tamo odigram i nekaj drugo. Sve je u Cod u radilo perfektno (na nizim detaljima) imao sam vise manje konstantinh 125 frajmova.Onda sam instalirao Windows 7 i odjednom se igra pocela brejkati ,frajmovi su poceli naglo padati sa 125 na 50 -60 i nazad ,sto je dovelo do neigrivosti.Probao sam propuhati (1950 pro)graficku i ocistiti prasinu s venta ali to nije pomoglo. I tako sam zakljuci da je stara dobra 1950 dala svoje , da je pocela polako krepavati i da je vrijeme da pređem na nesto bolje.Citajuci ovaj forum i uz malu pomoc Tomshardware a odlucio sam se za ati 4890 .Priznam bilo me strah da nece moc radit na mom slabasnom napajanju (kao sto su me upozorili i u ducanu -rekli su da se nece komp ni dignuti),ali gle cuda komp se dignuo grafulja je funkcionirala i mojoj sreci nije bilo kraja ;D. A onda sok , ulazak u cod 4 (stavljam detalje na max) a u igri isti shit sve radi savrseno i onda nagli pad frajmova i tako stalno svakih 10 -20 sekundi neka i prije. Odmah sam pomislio DA NAPAJANJE .Odnio sam komp do rođe koj ima Napajanje FORTRON 500W, Aktivni PFC, BlueStorm i samo cekao da potvrdim svoje sumnje u moje slabasno napajanje kad gle cuda ISTI SHIT sa rođinim napajanjem.Vise neznam sta da radim nemam ideju sta je moglo otic ,mozda proc ,mozda maticna .... molim pomoc .. |
zastekaj grafu kod rođe pa da vidis jel i tamo ima frame dropova....:)
|
Citiraj:
|
Samo reda radi da te pitam jesi li instalirao drivere za grafičku?
Pod time mislim da si baš skinuo drivere sa ATi-jevih stranica i ručno ih instalirao?? Pitam zato jer masa ejipe misli da su ovi driveri od W7 dobri a u stvari u velikoj većini slučajeva nisu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:48. |