![]() |
Citiraj:
nekuzim te ljude u trgovinama kako mogu stavljat tako losa napajanja na tako "jake" grafe:smoke: a sta je najgore ovaj i zna da je lose.:fuming: |
Citiraj:
|
sta mi preporucujete prije kupnje tojest prije nego mi slazu pc,powercolor 4850,ili gaintwand 4850 GS,jer razlika u cijeni je 100kn
|
ona koja ima vecu garanciju tu uzmi
|
to stoji,ali ova ima bolje hladenje kolko sam sada uspio procitati i nesto je jaca,ali nisam siguran dali da ipak uzmem GS ili normalnu jer posto sam se nacitao o njoj znam sve jako dobro,ali sada mi naletila GS i zbrkuo me :P
|
Citiraj:
|
Gravity - uzmi Golden Sample! Ako imaš 100kn, uloži u tu grafu.. Ima puno bolji cooler, i imaš garantirani overclock, nećeš sigurno požaliti u odnosu na stock karticu!
I nakon što je uzmeš, javi nam kakve su temperature! |
godovoreno LuxZg,naravno uvijek ako jos stignem ju promjenit posto su mi oni sklapali ili jos sastavljaju konfiguraciju u linksu
|
HD4850 + accelero s1 rev.2 sa 120mm coolerom, ako netko posjeduje zanimale bi me oc mogućnosti. Koliki je max clock moguće postić i ima li kakvih razlika u performansama između stock i custom taktova(ukratko isplati li se to radit uopće)??
|
Citiraj:
max clock ovisi o samoj grafi i biosu koji je na njoj (dodano k tome i voltazi), ali odgovor bi ukratko bio da ju mozes clockat na bilo koje stabilne frekvencije (probaj za pocetak preko ccc i test stabilnosti preko ati tools-a/3dmarkova/igri) ti grafa dopusta, jer s strane temperatura neces biti ogranicen :) Znaci pogledaj malo na kojim frekvencijama drugi drze svoje grafe, razlike prevelike nebi smio imat, a temp. ce biti nize kod clokane grafe s s1 nego s stock coolerom i na default postavkama. edit (700/1100 okvirno, pa dokle ide a da je stabilno) |
700/1100 ide i sa stock coolerom, sa S1 bi to trebalo ic jos.
|
Citiraj:
normalno da ide i s stockom kad se nafrlji vent kako spada, jer je i taj stock cooler super rjesenje za hladjenje (cak i bolje hladjenje vrma nego kod s1 posto uvlaci hladan zrak vent direktno iznad vrm-ova velikom brzinom), samo je tu pitanje buke. Ukratko ako se nafrlji vent na 60% ili vishe na stock cooleru nevidim po cemu bi bile manje performanse clocka nego kod s1. S1 hladi u rangu stock coolera kad ovaj radi na velikim brzinama, a bogom dana razlika je u tisini. Avion pored musice, otprilike bi tako usporedba isla. Ogranicenje grafe ce jedino biti koliko mema poteze (do 1200mhz, ovisno dali se dobiju samsung chipovi) i koliko bios/voltaza dopusta da daleko gpu ide. |
Napokon došla zamjena za 4850 kojoj nije radio vent,(dobio novu).
Uzeo sam i Accelero S1 i 120mm PAPSTE 18db,,da li trebam lijepit one ježičke ili mogu i bez t.j samo S1 i vent gore..??? |
Upozorenje ljudi! Danas sam bio u Hg-Šrotu i ono što oni imaju NIJE Golden Sample! Cooler je isti, ali to nije to. Evo što oni imaju:
http://www.gainward.com/product/prod...roducts_id=179 a Golden Sample ima onaj zlatni znakić na kutiji: http://www.gainward.com/product/prod...roducts_id=178 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ili ništa,ili A.Silver, ili onaj njihov "selotejp" :D |
AS ajde ok, a kako će ti stajati?!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
....lako poslje staviš ježeke ako nekaj nebi štimalo...:) Citiraj:
|
Evo samo da javim, bez ježeka 38'(u kući 26,5' ) ,a prije 80' ,, zar je to moguće?
Pitanje : može li se povećat brzina ovog,sad venta na Acceleru ? |
Citiraj:
Jedino ako baš hoćeš i to regulirat kupi si potenciometar i španaj koliko ta volja, makar mislim da je top speed na potenciometru kao kad imaš vent na 12V Još jedan savjet, stavi si ježeke, nisu ih bezveze napravili! |
Sa tim pasivcima sigurno bolje odvodi toplotu nego bez njih.
Ali samo ako si ih pravilno postavio. |
Pa hebiga , postavio sam pitanje na par strana na forumu da li je potrebno, ili ne, zašto da, zašto ne ,,,odlučih ovako ...i sad ono zašto nisi stavio ježeke???
Clocker nisam :D, ali mi je fakat 80 stupnjeva čim dignem Winse bilo too much , Temperature su mi se smanjile za 50% , mislim da je OK.. |
Citiraj:
Ja mislim da ti se ta temperatura odnosi na temp same jezgre, a možda ti ostali dijelovi kartice gore! Samo ti pomeći te ježeke prvom prilikom! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
hmmm MassEffect mi se srusi tokom igranja kmeee
imam s1 i onak kao da se graficka ugasi, to je moja teorija zvuk i dalje ide.... sad bas skidam crysis da vidim kak ce mi on ici. edit: sad sam igral masseffect kojih sat i pol i ni jedan trzaj, izgleda da ima bug na 2-3 mjesta gjde se igra srusi. a mozda je i do drivera :kafa: |
Citiraj:
EDIT: da li je uopće moguće bacit Gainward BIOS na sapphireku?? EDIT2: našao BIOS, ali me i dalje zanima može li se stavit BIOS gainward grafe na sapphire?? |
Citiraj:
majcicu im,a ja je planiro uzet u sklopu nove konfiguracije.Ko zna bi li ikad primjetio |
Citiraj:
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1130296 tek sada sam skonto pederi stavili sliku od 4870 |
Nitko nikoga.
Citiraj:
|
Možda je najbolje uzeti najpovoljniju 4850 dostupnu na tržištu, pa onda S1 na nju, umjesto skuplju 4850 seriju, pa onda opet dolazi do nezadovoljstva, te kupovanje ponovno S1 itd itd...
|
Citiraj:
dobro za sliku,al onog su htjeli zaj.. u poslovnici |
Citiraj:
jedan je siguran način da se provjeri- Golden Sample koristi 8-pinsko napajanje... |
Citiraj:
|
---
Pozdrav!
Trenutno imam ATi 3870 i zanima me dal se isplati prelazit na 4850/4870?! Ako ima netko ko je prešao neka napiše svoja mišljenja.. hvala |
Citiraj:
1280 1024 je daleko od rezolucije koju 3870 nemoze dobro "probaviti" na high postavkama svega zivog. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:54. |