![]() |
|
ok fala na infu, znaci asrokica sa cco
|
Citiraj:
Koliko vidim katana 2 ima slican (ako ne i isti) mount za socket 775 kao moja ninja 2. Ja sam vec prije za ninju 2 kupio http://www.scythe-eu.com/en/products...lizer-775.html tako da kad sam kupio trenutnu plocu (s. 1155) sam dokupio scytheov back-plate za nekih 35 kn i malo ispravio nozice 775 mounta. Kod CCO opcije mi be kopkalo da mi hladnjak stoji ukoso a i ne moze se koristiti back-plate a veliki sam protivnik push-pinova. Tebi bi bilo rjesenje kupovina http://www.scythe-usa.com/product/ac...tionindex.html u kojemu dobijes back-plate i sve potrebene sarafe. Na tebi je da ispravis malo nozice 775 mounta toliko da pase na s.1155 (razlika je samo 2-3mm) i ne moras se ograniciti na asrock ploce. Da se razumijemo, nemam nista protiv asrocka, imam je u kompu. :chears: Citiraj:
|
pa čekaj tvoja ploča ima cco ne kuzim sto bi morao nesto kemijati i ispravljati nozice...samo pikneš nutri kao na 775 i to je to...s razlogom ima dodatne rupe :S
|
Imam i5 2500 sa stock ventilatorom i pošto kupujem neke druge komponente rašarafit ću komp i očistit hladnjak koji mi se čini već malo prašnjav na ventilatoru...
E sad zanima me jel ima ikakvog smisla skidat staru i stavljat novu pastu, prošlo je cca godinu dana od kad sam kupio proc. Također, imam neko obično kućište i zanima me koji je neki 100kunski ventilator dovoljno dobar da malo poboljša hlađenje (ništa extreme) i da vuče zrak (i prašinu onda valjda) van, jedino bi tamo na zadnjoj strani kućišta stavljao ventilator. |
Bilo bi dobro ako imaš...ako ne i ako su temperature ovako ok...ne moraš mjenjati
Ventilator 120 ako ti stane nutri... SCYTHE Slip Stream, 120mm, 740-1900, sa potenciometrom ali ako nemas naprijed neki, bilo bi dobro da staviš i naprijed da vuce zrak + nazad da izbacuje |
Bolje kama flow nego taj slip strim. To je najvece sranje od svih ventova koje sam probao. Ako gledas u linksu uzmi CM turbine , scythe kama flow ili cm sickleflow .
|
ja sam od scythe-a naručio podnožje i push pinove za ninja 2, šarafe nisam dobio. I naravno to mi je sad višak jel sam našao kutiju sa istim tim nožicama. Pašu na 1155. :lol2:
|
Kakva je shema kod originalne Ninje 3, moze li se ona nekako pripasati na 1155?
|
? koliko ja znam ninja 3 ide na 1156, a 1155 = 1156
|
Bome nisam to znao, ako je tako super, hvala na info.
|
Hyper 612S, Mugen 3(trenutno na akciji za 329kn) ili nesto trece za hladit i5-2320 na 3.5, uskoro 2500k nadam se.
|
za bilokoji s1155 procesor na 3.5ghz ti je dovoljan stock. Za 2500k u buducnosti bi ja uzeo mugena jer je jeftiniji ako te ne pati komplicirana montaza. Ionako su oba overkill
|
Citiraj:
http://www.links.hr/?naziv=cooler-ar...kl=050.903.262 ja ga imam i hladi odlično, kvaliteta izrade vrlo visoka, vrlo tih,skoro pa nečujan. |
Spire TherMax III je isto tak u tom rangu 380kn, po meni i bolji od mugena, mislim da je 612s najbolji...ali da bilo koji od ta tri ti je ok za 2500k ;=)
@Litra - taj je 10x slabiji od ova tri gore navedena :D Da košta 150kn bilo bi ok, inače neisplativo |
Citiraj:
|
Sutra idem po CPU cooler, uzimam ga pod račun te mogu birati jedan od sljedećih:
Thermaltake: ISGC-200, Contac 21, Contac 29, Contac 30, Contac 39, Frio Advanced. Ono što mi je ključno jest, uz optimalne performanse, da mi cooler stane na Asus P7P55D-E ploču sa 4 Corsair Vengeance modula. Jasno je da s cijenom ide i kvaliteta coolera, no što mi vrijedi uzeti Frio Advanced ukoliko ga neću moći montirati. Stoga molim upućenije koji cooler odabrati? Hvala svima na savjetima. |
Stane svaki od navedenih (dolje su ti slike frio i vengeance) :
http://i1056.photobucket.com/albums/...NewCase2-1.jpg http://i3.photobucket.com/albums/y68.../Photo0310.jpg |
Ne vidim baš po slikama jesu li popunjena sva četiri DIMM utora...
|
Moze stati, ali i ako ti zafali par mm prostora, vent ne moras montirati na njegov serijski drzac nego onim univerzalnim metalnim drzacima i samo ga zakacis tako da odozgor nasjedne na modul :)
|
Nisam siguran da se onaj desni vent. moze montirati van predvidjenih nosaca, jer ima plastike koje ga centriraju u sjediste sto onemogucava postavljanje par mm iznad...
|
Plastike skines dolje i obicnim metalnim drzacima ucvrstis ventove :) Tako sam i ja na nh d14 dizao vent
|
Da, vidis...nemam ga kod sebe, pa nisam pretpostavio da plastike idu dolje ;) Gledam malo reviewe, bas taj Advanced nije u gornjem segmentu po performansama i buci...a nude mi se samo TT cooleri.
|
po buci je u gornjem segmentu :D
|
Da, ako tako percipiras ;) Ne znam ni sam koji od navedenih uzet...jutros sam bio uvjeren u Frio Advanced, sad opet ne znam :D
|
uzmi frio, ako ti ne bu pasao, metnes u zamjenu ili prodaj i kupi thermax III ili neki drugi
|
Frio Advanced je užasno loš hladnjak.
Šteta što nemaš bolji izbor, ovako ti je najbolji TT 30. |
TT 30 je ovo, jos u narodu poznat kao tetejac, ipak mislim da mu to ne treba :D
Contac 30 je ipak ovo. @ inovator Odi na Frio Advanced jer nije uopce "uzasno los" . Po performansama i reviewima koje sam ja gledao je dobar (neznam koje si ti gledao ) , buka je nesto sasvim drugo, iskombiniraj ga sa drugim ventovima ;) |
Evo zamjenio sam svoj dosadašnji SB i3 2120 novim IB i3220 i sad vidim u AIDI64 da ovaj novi nema temperature po jezgrama kao stari nego samo CPU temperaturu ???
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:23. |