PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=248952)

SympForTheDevil 16.10.2020. 17:50

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3448305)
Živo me zanima kako Kina planira odgovoriti na taj potez Amerike.
Problem je šta oni igraju na dulju igru, pa treba čekati...

Nikako. Ostalim proizvođačima ide suludo dobro u punjenu rupe nastale Huaweievom odlaskom. Xiaomi obara rekorde prodaje, BBK grupacija je ušla kod mnogo operatera u EU i USA. Njihovi podbrandovi za low-end(realme,redmi, poco pitaj boga šta još) odvalili EU u donjem segmentu.

Jednostavno Huawei će nestati a drugi kinezi će doći na njegovo mjesto.

Neo-ST 16.10.2020. 18:15

Citiraj:

Autor Amd_Shill (Post 3448909)
Mda,
Samo Kinezi se i ne kurce da su slobidno trziste i promicatelji svakojakih sloboda.
Za razliku od kauboja kojima je slobodno trziste svetinja.
Osim kad su drugi na prvom mjestu pa onda krecu komunistickim metodama.

Dobro rečeno.
Ali da ih pitaš zašto su onda banirali Huawei, samo će ti reć "zbog toga jer su nas špijunirali", i tu završava rasprava skupa s demokracijom. Ne moraju ništa dokazivati.

Isto kao da im ti zasmetaš jednog dana (primjer: Assange, Snowden, itd.) jer si naša nešto protiv njih, tagiraju te kao potencijalnog teroristu/špijuna i ideš u ćuzu, ne treba im dozvola za to, nikome ne trebaju pokazati dokaze, nitko te od straha neće ni htjet branit, a demokracija za tebe tada više liči na fatamorganu.

spawn 16.10.2020. 20:02

Nema tu demokracije. To je business. Google je američki,apple je američki,microsoft je američki. Ako im se nešto ne sviđa,imaju pravo uskratit suradnju. Huaweii radi nešto što svijet ne prihvaća baš lako jer su se navikli na google. Nitko nije toliko ulagao u os kao google i apple,developeri su se prilagodili,i sada imamo to što imamo

Neo-ST 16.10.2020. 20:11

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3448947)
Nema tu demokracije. To je business. Google je američki,apple je američki,microsoft je američki. Ako im se nešto ne sviđa,imaju pravo uskratit suradnju. Huaweii radi nešto što svijet ne prihvaća baš lako jer su se navikli na google. Nitko nije toliko ulagao u os kao google i apple,developeri su se prilagodili,i sada imamo to što imamo

Nema to veze sa zdravim businessom gdje te jača konkurencija izbriše i nema treće strane da se miješa.
Ovo je miješanje vlade u business, da zaštiti svoje korporacije od konkurencije pod tvrdnjama da su prijetnja nacionalnoj sigurnosti.

Mar 16.10.2020. 20:41

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3448948)
Nema to veze sa zdravim businessom gdje te jača konkurencija izbriše i nema treće strane da se miješa.
Ovo je miješanje vlade u business, da zaštiti svoje korporacije od konkurencije pod tvrdnjama da su prijetnja nacionalnoj sigurnosti.

Pa to je "normalno", jedino se ovim bijednim državama kao što smo mi prodaju floskule o slobodnom tržištu i tome da država nema što intervenirati u firme (bilo privatne ili javne) te da se pod svaku cijenu mora riješiti udjela u poduzećima i sve što stigne privatizirati.

To što su velike države djelomični vlasnici auto, aeronautičke, naftne, IT industrije, banaka i sl. našima ne zvoni.

spawn 16.10.2020. 20:57

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3448948)

Ne postoji takav "zdrav" business o kojem govoris. Mali uvijek ostaju mali koji se ne vode kao business,a veliki se ili međusobno kad tad zakolju ili otkupe jedan drugog.

Buger 16.10.2020. 22:20

Je li netko radio roll back s rmui 10 na 9.1? Imam p20 i dok mi je prije baterija gurala jedan i pol dan u prosjeku, sad mi nekad ne može izdržati niti jedan dan. Nema nekog posebnog draina, preko noći potroši 1%, ali generalno troši osjetno više...

domy_os 16.10.2020. 22:37

Citiraj:

Autor Buger (Post 3448977)
Je li netko radio roll back s rmui 10 na 9.1? Imam p20 i dok mi je prije baterija gurala jedan i pol dan u prosjeku, sad mi nekad ne može izdržati niti jedan dan. Nema nekog posebnog draina, preko noći potroši 1%, ali generalno troši osjetno više...

Davno sam radio downgrade s EMUI 9 na 8, ide preko HiSuitea bez problema, samo napravi backup jer će ti napraviti factory reset.

coconut 19.10.2020. 14:31

Navali narode, džabe 3 mjeseca Deezera
https://www.index.hr/magazin/clanak/...a/2223086.aspx

ALiEN17 21.10.2020. 10:55

Ljudi, privremeno koristim Honor 8 - svaki put kada zovem nekoga ili razgovaram s nekim, a u tom međuvremenu mi stižu poruke na whatsappu (za viber još nisam siguran), u pozadini me obavještva BIP BIP da je stigla poruka, a to je jako iritantno i skroz nepotrebno (jer to radi za svaku poruku, tako da mi praktički mobitel non stop bipa u razgovoru), kako da ugasim te obavijesti za vrijeme trajanja poziva?

SympForTheDevil 21.10.2020. 13:26

https://www.dxomark.com/updated-huaw...tanding-video/

P40 Pro konačno stigao na DxO (kome je bitno)

SympForTheDevil 22.10.2020. 16:39

https://www.xda-developers.com/huawe...mpression=true

Mate 40 pro hands on

Mar 22.10.2020. 17:35

Čini mi se minimalna razlika naspram p40p. Čak mi je ona UWA upitna jer je "samo" 20MP i ne piše veličina senzora.
S obzirom na cijenu i nepostojanje GMSa, nekako ne vidim dobru prodaju van Kine.

domy_os 22.10.2020. 17:42

Ta logika kamera što trpaju u posljednje vrijeme mi nikako nije jasna, ne samo kod Huaweija nego valjda kod svih. Ono, od UWA kamere koja mora primiti puno više informacija od WA ili macro očekuješ da ima barem dvostruko veću rezoluciju, a oni stave (značajno) manju. Kod nekih modela sam viđao 48 MP za glavnu i 8 MP za wide, WTF?! Onda kutevi koje te kamere kvataju pa odabir periskopskih kamera,... Katastrofa, rijetko koji mobitel ima pogođenu cijelu konfiguraciju kako treba.

dadoremix 22.10.2020. 17:53

To ti je ko u ovim piramida igrica
Sad su kamere 20x8x2x
A kasnije budu 48x48x48x48x i tako u krug
Vec se nema sta izmislit

mamutarka 22.10.2020. 18:05

Dottore 22.10.2020. 18:32

Markeš

https://youtu.be/j5zvFXmSGKY

Отправлено через Pixel 2 XL

locks 22.10.2020. 18:36

Mate 40 Pro review

Ivo_Strojnica 23.10.2020. 00:05

odličan preskup uređaj bez GMS-a.

Uzeo bih ga sutra da je malčice jeftinije, no čini se da ćemo morati pričekati neko vrime. :)

Buger 23.10.2020. 07:59

Napravio downgrade na 9.1 i sad mi 1-2 puta dnevno javlja da postoji nadogradnja na emui 10. Ima li način da se to isključi?

Poslano sa mog EML-L29 koristeći Tapatalk

SympForTheDevil 26.10.2020. 11:43

Novi Kirin je throwback svih problema koji su ih mučili u povijesti.

Nafrizirane starije jezgre dizajnirane za 7nm I gpu sastavljen od previše inefficient jezgri.

Throttling I gpu power draw je tu.

https://www.notebookcheck.net/Leak-s....499158.0.html

locks 29.10.2020. 18:30

Možda stižu bolji dani za Huawei...

https://www.gizchina.com/2020/10/29/...l-with-huawei/

https://www.gizchina.com/2020/10/29/...supply-huawei/

Amd_Shill 29.10.2020. 19:20

Za iskidat se.
Ameri naređuju Sonyu sto ce radit i kome ce prodavat.
Japan je jos uvijek kolonija.

Živjelo slobodno tržište

spawn 29.10.2020. 19:49

Vjerojatno su ugovori u pitanju. Lova je gospodar svega

SympForTheDevil 30.10.2020. 12:39

Da tipa Samsung smije prodavati panel ali ne i kontrolere recimo.

Za mobitele vezano đaba im sve kad im tsmc ne smije napraviti ništa ispod 14nm

Mar 31.10.2020. 09:45

Imam priliku zamjeniti svoj S10e za novi P40 Pro uz nadoplatu pa si gledam da li da to i napravim.
Vrlo su mi privlačne kamere na P40p (obična i UWA) te je kvaliteta slike naspram drugih mobitela, pogotovo UWA kamere koju često koristim puno bolja.

Sad govore i o ukidanju sankcija na Huawei pa se možda nešto i promjeni vezano za Gapps, međutim nije mi to čak toliko niti bitno jer ne ovisim o Googleu uopće.

Za browsanje koristim Samsung browser ili Edge, Youtube Vanced radi, Maps mogu zamjeniti nekom navigacijom tipa Here, Waze i sl, Gmail se lako riješi, aplikacije poput Strave, Garmina i sl lako skinem u obliku Appa, bankovne aplikacije već postoje na Huawei marketu i na kraju jedina stvar koja mi fali je Google photos zbog neograničenog uploada fotografija i 10ak godina fotografija na servisu.
Ovome mogu doskočiti da slike jednostavno prebacim s moba na komp tu i tamo i uploadam ih preko PCa na Photos.

Da li postoji koje drugo ograničenje koje nije toliko očito? Čujem da recimo ne podržava AptX protokol za bežićne slušalice (zbog Qualcomma)? Međutim mogu li koristiti AAC primjerice pošto mi slušalice to podržavaju?

Mihael 31.10.2020. 09:56

maps rade. ne može se prijaviti na google racun, ali sama navigacija radi odlicno i bez problena

SympForTheDevil 31.10.2020. 10:03

I btw Google se instalirao jednim klikom trenutno :)

RimtuTiTuki 31.10.2020. 12:56

Osnovni problem je da ne rade aplikacije koje se oslanjaju na određene google servise... moj draga ima dva problema koja nisam uspio riješiti

kvalitetna alternativa gmail-u i google kalendaru, s posebnim naglaskom na google kalendar, jer ako se samo koristi mail, huawei aplikacije je čisto ok.

Outlook je donekle rješenje, ali je dosta lošiji od gmail apk.

Fitbit sat - istnalirao sam 25 verzija dok nisam našao onu koja radi. A u njoj ne radi sve - npr ne može se vidjeti ruta trčanja jer aplikacija pokušava povući google karte. Notifikacije na satu s druge strane rade bez problema, a i Huawei GT2 je odlična alternativa za muškarce.

rams 31.10.2020. 20:24

Citiraj:

Autor Mar (Post 3454091)
Imam priliku zamjeniti svoj S10e za novi P40 Pro uz nadoplatu pa si gledam da li da to i napravim.
Vrlo su mi privlačne kamere na P40p (obična i UWA) te je kvaliteta slike naspram drugih mobitela, pogotovo UWA kamere koju često koristim puno bolja.

Sad govore i o ukidanju sankcija na Huawei pa se možda nešto i promjeni vezano za Gapps, međutim nije mi to čak toliko niti bitno jer ne ovisim o Googleu uopće.

Za browsanje koristim Samsung browser ili Edge, Youtube Vanced radi, Maps mogu zamjeniti nekom navigacijom tipa Here, Waze i sl, Gmail se lako riješi, aplikacije poput Strave, Garmina i sl lako skinem u obliku Appa, bankovne aplikacije već postoje na Huawei marketu i na kraju jedina stvar koja mi fali je Google photos zbog neograničenog uploada fotografija i 10ak godina fotografija na servisu.
Ovome mogu doskočiti da slike jednostavno prebacim s moba na komp tu i tamo i uploadam ih preko PCa na Photos.

Da li postoji koje drugo ograničenje koje nije toliko očito? Čujem da recimo ne podržava AptX protokol za bežićne slušalice (zbog Qualcomma)? Međutim mogu li koristiti AAC primjerice pošto mi slušalice to podržavaju?

Ja sam recimo upravo zbog Strave, Garmina i tako nekih aplikacija instalirao Gapps jer se uzasno oslanjaju na njihove karte kako bi dobro prikazivale rute, a neki djelovi Strave mi cak nisu ni radili. Inace sve drugo bi mogao koristiti normalno.

Sto se tice BT slusalica, neki dan sam uzeo Soundcore Spirit Dot 2, odusevljen sam, zvuk je fantastican, super su udobne, no kada odem pod Developer Options kao BT audio codec ne mogu izabrati aptX, nema ga, tako da stoji na AAC.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:48.