![]() |
Ako zelis refund, saljes o svom trosku. Ako otvoris dispute, ebay ce ti na kraju dat bonus od 10€ kod slijedece kupnje.
Ukratko, yebada je slati nazad zbog troskova, isti slucaj sam imao sa lcd led ekranom, normalno da je lik poslao obican lcd. Natezao sam se i sa njim oko troskova vracanja, ali jedini odgovor je bio, "vrati mi i dobijes full refound". Normalno da zbog nasih troskova, (ptt, pdv) nisam slao. |
pa prelose jbt popizdit cu, iovako su me preskupo tenisice izasle, sta sad jos ako cu mu vracati to je jos nekih 200kn slanja u USA koje ja moram platiti, i ovih 200kn u bacio vjetar nasoj carini? zanima me taj trosak carine jel mogu traziti povrat novca jer se roba vraca, napusta drzavu? ili nema povrata novca od carine, ali ako mi seller opet posalje iste tenisice nakon primitka ovih krivih, kod sljedeceg carinjenja jel mogu pokazati ove papire placene carine prvi put i izbjeci ponovno placanje?
i prelose je to sta kupac placa postarinu za nazad, ajd dobro da vracam robu jer mi se ne svidja/predomislio sam se, ali zbog njegove greske ja dodatno placam?! |
Nema povrata carine.
|
Citiraj:
Citiraj:
Ili mozes traziti povrat carine na ovo sto saljes van, a ako ti posalje druge morat ces na njih platiti carinu. U oba slucaja ces morati na carini obrazloziti o cemu se radi i rijesiti dokumentaciju. http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx Citiraj:
Citiraj:
|
znaci tenisice sam platio 500kn, + 200kn carinskih troskova =700kn, posaljem ih nazad za 200kn =900kn, lik mi refunda 500kn, 400kn sam izgubio zbog njegovog nemara? predobro:care:
edit: sad tek vidjeh, hvala nex malo si me smirio. koja opcija je manje komplicirana, tj da li mi je kod obje opcije trosak 0? jer sam platio 200kn na salteru, carina i porez su 150kn(u slucaju povrata dobivam 150 ili 200kn?, ipak 50kunica nije za baciti), ovih 50kn su nekakve gluposti carinski pregled i "uplata na ziro rn do min naknade". da mi nebi sad vratili 150(50kn gubim), a kad dodju ispravne onda opet 50kn tih gluposti. ma dobro uglavnom vidjeti cu na carini, hvala jos jednom dobro da nisam bacio papire placene carine, izlazim iz carinarnice sa tim papirima u ruci taman pored kos za smece reko da bacim ili ne sta ce mi, sva sreca stavio u dzep :D |
Ukoliko nisi imao broj posiljke,lijepo budi bezobrazan kao prodavac.Lijepo 10 dana prije isteka 45 dana digni dispute da nisi dobio tenisice,ostati ce ti stare i dobiti ces kompletan refaund osim carine. Iste te tenisice poslije prodaj nekome.
|
Narucio sam nesto od kineza (top seller), doslo mi neispravno, kaze on poslat ce mi novo ali ako mogu da mu uplatim jos barem 2 dolara za troskove slanja novog paketa.
Ja pristanem ali nista od toga, cekam vec dosta dugo, a sad vidim pod 'summary' da uopce vise nema tog artikla, kao da ga nisam nikada ni kupio. Ocito je isteklo vrijeme za davanje feedbacka, a ja sam si sam kriv sto se nisam osigurao s otvaranjem casea, reko poslat ce lik kako je rekao. Sto sad napraviti? Nije uopce neka velika cifra u pitanju ali je stvar principa. Pada mi na pamet jedino narucit neku sitnicu od njega opet pa kad posalje onda mu svejedno dati los feedback, jel to pametno? |
Ništa sad, pogriješio si već kad si pristao na ponovno slanje. Tko tebi može garantirati da će Kinez poslati ponovno? Kinez dobije s tim vremena da istekne rok za otvaranje casea i doviđenja, nakon toga ga ne zanimaš. Možda ima poštenih koji pošalju, ali ne bih računao na to. Ne znam ni zašto si mu uplatio ta dva dolara, no ok.
Nakon 60 dana kupljeni artikli se arhiviraju i zato ga ne vidiš, no možeš ga vidjeti pod "Archive". Nisam siguran možeš li još dati feedback, no zaboravi na kupnju novog artikla i dodjelu negativnog feedbacka. Takvi Kinezi imaju na stotine tisuća feedbacka od čega i par stotina negativnih, tako da mu tvoj jedan ne znači gotovo ništa. Velim, ispušio si i zaboravi na to. :) P.S. Ako baš želiš "osvetu", naruči od njega nešto što trebaš, kad dođe (odnosno 40ak dana nakon kupnje) reci da nije došlo i morat će ti vratiti novce. :D No to je ako baš želiš ispasti đubre i nemoj shvatiti da ti to preporučujem. ;) |
Citiraj:
Citiraj:
Izgleda da ako ne daš svoj feedback na vrijeme da ti maknu artikl. Ali nebitno. Citiraj:
|
Citiraj:
drugo te nemoze zastititi ako si naivan. |
jel pruza nasa posta tracking number, pise mi da moram vratiti tenisice ako zelim refund, sa obaveznim tracking information
|
Pruza, ali cijena postarine ce ti biti ogromna.Milsim da moras uzeti opciju preporuceno sa povratnicom.Probaj nazvati besplatni broj http://www.posta.hr/main.aspx?id=99
|
ok evo budem sutra nazvao :), a do tada mozda netko ima iskustva koliko bi doslo slanje, nece valjda preko 200kn? toliko jos mogu istrpiti, preko tog njet
|
Racunaj oko 200 kuna, mozda malo vise jer ces morati slati paket.
|
Obično preporučeno slanje ti ima tracking number, a cijene možeš provjeriti ovdje. Konkretno, preporučena pošiljka mase (pretpostavljam) 1-2kg košta 120kn. Ako moraš baš kao paket, onda ide preko 200.
Meni je nejasno zašto naša pošta često ne prati tracking na svojoj stranici. U unutarnjem prometu nikad, a nedavno sam imao paket iz USA koji je uredno stigao, a njegov Tracking Nr. se nikada nije pojavio ovdje. |
Citiraj:
|
Nov sam sa ebayom pa me zanima jedna stvar.
Odmah da kažem da ovo ne nikad ne bih napravio, osim u slučaju nekog krajnje bezobraznog i neprofesionalnog sellera. Može li se pokrenuti Dispute i tražiti Refund čak i ako je item stigao?! Odnosno može li se za***at sellera ako item nije došao s Tracking Numberom? Može li on nekako dokazat da je item isporučen ako kupac tvrdi da nije? Recimo u slučaju da se dobije item koji je loše kvalitete, oštećen ili ne odgovoara opisu sa slike, a seller tvrdi suprotno i ne želi refundirat. Jer je vraćanje, kao što znamo, uglavnom neisplativo. Da li on može tražiti od naše carine neku potvrdu da je item došao u HR? Hvala! |
Citiraj:
|
Citiraj:
I možda bih jednom želio nešto prodavati, pa gledam na koji se način osigurati od toga. |
Citiraj:
Ne bih nikad napravio, ali svejedno pitam, daj molim te. Savjete za scam traži negdje drugdje |
Citiraj:
Štoviše, ako seller prodaje smeće (fake stvari i slično), za tebe je bolje reći da nisi primio nego da tjeraš pravdu drugim putem. Npr. frend je naručio USB stick koji se pokazao fakeom i otvorio je case pod tim opravdanjem, no ebay je tražio da vrati item, što mu je naravno bilo neisplativo i ispušio je novce. Da je rekao da mu nije stiglo, bez problema bi dobio refund. Da, možda će taj seller staviti Hrvatsku na crnu listu, ali zar stvarno itko treba takvog sellera? Možda je moralnije prijaviti takvog sellera kao fakera kako bi ga ebay možda maknuo i onemogućio da uvaljuje i drugima, ali na kraju su svakom vlastiti novci najbitniji. Još valja dodati da trebaš biti oprezan s caseovima, jer ti ebay može zatvoriti account ako imaš previše otvorenih caseova. Uglavnom se sve da riješiti sa sellerima preko poruka, jer i njima case šteti. @Juice: Uz dužno poštovanje, ne pizdi. Nije sve tako crno/bijelo da bi optuživao odmah čovjeka da je scamer. ;) |
Citiraj:
Al nema veze, bitno da ti pametuješ i glumiš dušebrižnika... Zamolio bih te za ubuduće da se ne javljaš ako nemaš namjeru pomoći. Hvala. Citiraj:
Nego, da se vratimo na bit. Hvala na odličnom odgovoru! Naravno da će se s većinom dat dogovorit, ali šta ako s nekim moronom ne možeš, a ne želiš vrataći item jer je skupo? Je li moguće da seller ima Tracking Number, a tebi ga ne da, pa da on zna ako je item stigao, a ti mu kažeš da nije? I mogu li mailovi poslužiti kao dokaz da si ga za***ao? Meni je evo recimo došao item i Hong Konga, ali je kuvertu zadržala pošta. Ne znam zašto?! Tako da ni ne znam je li recimo taj item imao Tracking Number. Jel to tako uvijek praksa? Da li taj broj mora biti na pakiranju koje Buyer dobije? I pod ovim case mislio si na Dispute? Ili to nije isto? Sorry ako pitam debilno, još usvajam sve te pojmove. :D |
Ako je imao tracking number, u većini slučajeva će ti ga seller napisati. To se uglavnom radi kod skupljih itema, nešto za dolar-dva sigurno ga neće imati.
Broj ti piše na kuverti, uvijek. Nije mi poznat slučaj da pošta zadržava kuvertu. I da, dispute je case. |
Citiraj:
|
pozz..
naručio bateriju za laptop i gledam danas na IPS tracking i stanje je sljedeće:
jel to znači da je prošlo carinu i da mogu očekivat dostavu ili da se još pitam ? thnx :) |
Da, možeš očekivati dostavu već danas.
|
super,thnx na info :)
|
Baterija ti je u tvojem postanskom uredu i ceka podizanje, znaci danas bi trebao dobiti onaj zuti papiric i od sutra ces moci podici bateriju.
|
Imam jedno pitanje u vezi plaćanja preko paypala. Naime, trenutno na paypal računu imam neke novce koji će u normalnom slučaju 1. u mjesecu biti prebačeni na moj račun u banci. Moje pitanje je: ako ja sad kupim nešto i platim preko paypala hoće li to biti plaćeno tim novcima koji već jesu na paypalu ili će paypal ponovno povlačiti novac sa mog računa u banci i time platiti?
Nekako mi je logično da prvo potroši te novce koji već jesu na paypalu, ali negdje sam već čuo i drugačije pa reko da pitam ovdje. |
Citiraj:
|
Da pitam još nešto:
Gledao sam neko vrijeme par itema od istog sellera (fakeovi su inače:D) i danas kad sam opet išao pogledati, vidim poruku: "This listing was ended by the seller because the item is no longer available". I tako za sve sellerove stvari, njih 5-6! :wtf2: Iako kad se klikne na svaku od njih stoji da ih je još po nekoliko dostupno. A onda su dolje izlistane posljednje kupovine tih itema i ispada da je u 2-3 dana prodano po 10-15 komada svakoga, što je nemoguće! Inače, seller je postavio feedback na private, tako da se ne vidi tko je što i je li uopće kupio. Jel ovoj smrdi na prevaru? Zbog čega seller može inače zaključiti prodaju? |
Citiraj:
Ovdje ti je detaljno objašnjeno zašto i kako http://pages.ebay.com/help/sell/end_early.html http://pages.ebay.co.uk/help/sell/qu...dlist-now.html |
Citiraj:
http://www.ebay.com/itm/280868038691...84.m1436.l2649 http://www.ebay.com/itm/280868030089...84.m1436.l2649 http://www.ebay.com/itm/270966264873...84.m1436.l2649 |
Citiraj:
Nema njega više na ebayu, bar ne pod tim nickom. Takvi sitni se stalno mijenjaju. A roba je fake |
Pazite što kupujete i preko koga. Ovaj papirić je došao umjesto starki curi jednoj, što je kupovala "jeftino" preko fejsa
http://s14.postimage.org/6kyr8u89d/img001.jpg |
evo update za moj slucaj tenisica, bio sam na carini rekli su da vracanja novca nema kod jednostavnog carinjenja vec samo kod spedicije, ali sam dobio papiric da ne platim carinu sljedeci put.
cijena slanja paketa u SAD me je ispalo 122kn sa tracking info. samo pitanje za tracking info, odem na stranice nase poste za pracenje posiljaka http://ips.posta.hr/ upisem broj i kaze "No information, please check your item identifier" mozda treba proci nesto vremena za info, danas je poslano? ali cudno je, da barem pise ACCEPTED ili nesto, ali bas nista? hitno je jer trebam odgovoriti na otvoreni dispute u roku 3 dana sa tracking numberom vracene posiljke. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
@trpi treba neko vrijeme proc. |
Citiraj:
|
Citiraj:
ako je, tu se da sitno uštedit, možda 200 kn ako se potrudi nać špediciju koja na CI Osijek ako se ne varam ,radi uništenja i sama dogovori s njima cifru.. |
Ako nekog želiš zayebat naručiš mu fake Starke preko neta :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:32. |