![]() |
Tnx na odgovoru. Xeon mi je previše novaca, da li ima smisla dati par sto kuna više za 4590 ili 4690? Ili će razlika biti nezamjetna?
Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk |
Nezamjetna razlika, odnosno vidiš razliku u džepu ali na performansama baš i ne :D Ako nađeš polovno - uzmi što god ti dođe pod ruke
|
Konkretno pitanje...u planu bi bio upgrade s i3 (u potpisu komp)
Koji rabljeni intel procesor za gaming: 1. i5 2500k, 800-900kn 2. i5 3570k, 900-1000kn Ili ništa ne kupiti i štediti za novu platformu? :kafa: |
Citiraj:
Mislim da se može pronaći već za 600-700 Kn , matična za isti je nekih 300-400 Kn . Vidim da već imaš matičnu za 2500K , prodaj svoj i3 i uzmi si 2500K . Sve iznad te cijene i nije isplativo i bolje je gledati nešto novije , tj. Intel Core i5 6600 . |
Citiraj:
To je to, konkretan odgovor :goood: |
Ja preporučam ak za 100kn vise mos dobit 3570K uzmi.Vrijedi 10ak% i malo efikasnosti
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Mrvicu bi se radio OC, ništa pretjerano... |
Haha
2500K se kloka cca 100 do 200 mhz više možda,a i da ne ganjaš max OC 3570K će kao biti efikasniji onak 8w A i onak imaš i3 Ivy.Nema rezona ići nazad na stariji cpu(Sandy it) 😊 |
Je guzicu 100-200mhz više :D
Na ivy su već krenuli stavljati majonezu ispod ihs-a |
Citiraj:
Naravno, ako moreš čekati još pola godine. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Dodano vo spisak :D
Kao što ste rekli, sa i3 na i5 je osjetan skok, ali ima li smisla trošiti lovu sada, kad hype train Zen samo što nije došao do cilja :) Ali ako se već bira jedan od ta 2, definitivno je moj odabir 2500K. |
Ajmo glasat:roller::fuming:
|
Citiraj:
Pa svi znaju da će zen suckat, kao i bilo što od amd-a zadnje vrijeme. Računaj 15-30% slabiji cpu od npr i5 6600 za cirka 1500kn. Po meni se to ne isplati čekati. |
Prije bih rekao 10% slabiji IPC od kaby ekvivalenta, ali hyperthreadan quad za 1500kn :D
|
Ma ja ti kažem mogu izbaciti opet neko smeće sa 12 jezgri za 2 soma kuna kad će ga ionak prašit intelov i7 prošle generacije. A ti sad reci da nisam realan.
|
Mogu se složit da je onaj bench vjerojatno cherry pickan (gdje je IPC mrvu bolji od broadwella), da će ovisit od bencha do bencha, ali kontam da im tako što nebi palo na pamet prezentirati side by side da nije iole konkurentan broadwell ipc-u. Na kraju krajeva kad izađe bit će rivjua, ako ne bude blizu tome prezentiranom pokopat će ih. Tako da mislim da im nebi palo na pamet zajebavati se sa time ovaj put.
Ono što je mnogo važnije (barem meni) od vjerojatnih nešto % zaostatka u ipc-u je ako dobiješ više threadova za slične novce. Tko bi rađe uzeo kaby i5 ili i7-5775C (bez integruše) za iste/slične novce (doduše cijenu ni približno ne znamo nego nagađamo)? Eliminiraj arma 3 i starcraft 2 gejmere koji bi se jebali za 5% bolji ipc i fanboye iz priče i izbor je očit. |
Citiraj:
Ipak će se čekati Zen. A tvoj post ćemo bukmarkirati i zapamtiti za izlazak Zena :) |
A znaš zašto?
Jer mi je i5 750 trajao 5 godina. Što misliš kolko će mi novi i7?? A dok ga još oc-am? 3 soma je puno za cpu, ali ako će držat 4+ godine to nije puno. A ne da uzmem amd za 2 soma i za dvije godine sam u kur.... :D |
Mali update...
i5 2500k - 850kn, mozda spustim na 800kn... i5 3570k - 950kn , niže od toga ne ide... Objektivno mi recite, da li uzmem nešto od toga ili stvarno čekam ZEN druge godine? Ne žuri mi se, samo hoću dobar deal i procesor da mi drži za novije igre :kafa: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
kupi 2500k, na 4.5ghz je kao novi skylake od 1500kn i drzat ce te godinama
|
Citiraj:
Osim ako nemas viska plocu sa strane :) |
Citiraj:
Po svemu sudeći prema stavovima pceksperata, trebao bih uložiti u novu platformu... |
Citiraj:
Ja sam kupio polovnu Z68 i ima skoro najmanje 4 godine. Radi ko švajsarski sat. Jedino bi svoj 3570k mjenjao za 3770k ili 2600k |
Da, ali ne prije izlaska Zena ;)
|
Ma nek kupi. Ako mu krepa ploča šta sad. Tražit će polovnu ili će prodati cpu koji mu je ostao i preći na novu platformu
|
Ma uzmi taj 2500k, ionako imaš pravi cooler, a proc je super naprema tom i3.
Ja osobno da imam novce nebi moga čekati pola godine, jedino još da ti povoljno uleti 2600k diš bolje. |
Ljudi koliko se isplati dati 1000 kn više za i7 6700 u odnosu na i5 6400 ili 6500 u pogledu gaminga i futureproofinga?
Ja sam nešto malo po netu tražio i dosta ljudi kaže da je i5 sasvim dovoljan i da nema neke estra velike razlike po pitanju gaminga. Šta vi kažete? |
Ovisi o budžetu... definitivno nije prioritet staviti i7 umjesto i5. Kad je budžet oko 8000kn i veći za kantu, onda se može razmišljati o i7. Prioriteti bi bili:
GTX 1070, 240-525GB SSD, pa onda tek stavljanje s i5 na i7. |
Citiraj:
This |
|
Citiraj:
Razlika je sigurno puno veća kada gledaš i5 6400 na 2.7Ghz i i7 6700k na 4 što je autor gore spomenuo. E sad da li je to isplativo za 1000kn razlike? Za future proof po meni da, jer je zasigurno jedno 4 godine bez brige. |
Citiraj:
Sve je prajsano korektli.I jedan i drugi što si naveo |
Uvijek se može ubosti korišteni proc po cijeni koja je dosta ispod one u trgovini .
Razlika u cijeni može biti i 40% za procesor najnovije generacije i to nije rijetkost . Ako ste strpljivi i spremni sačekati pravu priliku , za cijenu i5 kupiti se može i7 . Procesori se rijetko kvare . Veća je šansa da ode matična ili neka druga komponenta pa garancija kod kupovine procesora ( barem meni osobno ) nije presudan faktor . Konkretno svoj procesor sam kupio po cijeni 1200 kn niźoj od one u trgovini i to dok je bio vrlo aktualan , a u ponudi ih je bilo polovnih kao drva :D . Valjda su svi kupovali nove i7 6700 za koje se isplati dati ta razlika od 1200 kn , samo je ja osobno nisam uočio pa sam kupio i7 4790K . Bitna je bila i ogromna ušteda pri kupovini matične ploče koja se mogla kupiti po upola nižoj cijeni nego što je bila u trgovini . Eto toliko o pitanju isplativosti kupovanja najnovije tehnologije , konkretno sada pričam o procesorima . |
bullshit! i5 2500k je puno hladniji procesor, a uzimat K i ne klockat je u najmanju ruku glupost.
ako imas P67 ili Z77 ploču, uzmi i5 2500k zbog zalemljenog IHS i bez pizdarija sa lošom pastom. Frend kupio i5 3570K i cim mu digne mrvicu voltažu temp idu u nebo... ako ti se da zajebavat, onda deliddaš i miran...a tih 10% brži ivy mi je samo za drkicu na benč-čmarke |
Citiraj:
Da je uzeo 1080p, gtx 1080 i zahtjevnije igre (pogotovo neki multiplayeri, doduše tu je teško replicirati iste dionice za benchmark) bile bi veće razlike |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:45. |