![]() |
Nemam :(
Imam od VTX a mislim da oni nemaju referentni dizaj, jer sam kupio i za MOSFET onaj hladnjak kaj radi zalman i ne pasu mi rupe. Budem kupio ljepilo pa cu ga kapnut u jedan cosak i tak zalijepit hladnjak |
hmmm. poslikaj vegu pa cemo vidjet sto se moze izvest ;)
ja imam iskustva, vec sam jednu skurio :D |
kada dodjem doma sa posla
bome mi onda ne treba tvoje iskustvo :D nadam se sam da si zapamtio kak si uspio skurit grafu i da je proslo pod garanciju :D |
ma rijesena je reklamacija u roku keks. fora je bila u tome da nisam smio stavljat one plasticne distancere za cooler, jer kad njih stavis onda baza coolera ne legne na gpu kak treba i ode u k sve.
a to ne pise u uputama, itd. |
rijesio sam problem :D
vent sam stavio da mi puse po MOSFETu i nije pokrivo sve cipove od memorije. Sada puse na nekih 1000rpm i temp su mi 50c gpu, a 60c mema |
Xfx hd4890 1gb ddr5
pozdrav,
zanima me ova garficka..zanima me samo jel joj njezin serijski hladanjak ok il se mora stavljat drugi? imam 4870 i na nju sam moro stavljat zalman-a hvala |
Ne bih trebao ako ti ne smeta buka. Inače je ovaj sasvim ok.
|
ma kakva buka glavno da mi hladi i da se ne rusi :D
|
Stavi vent na 100% i nema rušenja :) Btw koji je to cooler bio na hd4870, a da se rušila? Ja sam ih imao par komada, nikakvo rušenje ni na jednoj.
|
serijski kuler je bio a sad kak imam zalman 50c pod full opterecenjem
|
A čisto moguće, neke imaju bios koji odbija dignuti vent bez obzira kaj se plastika od kulera počela topiti od vručine. Na takvima bez editiranja biosa ili bez ručnog povećanja brzine nema pomoći, osim stavljanaja aftermarket kulera.
|
Zašto bi mjenjo 4870 za 4890? Baš i nema smisla za 10 fps više, sad keširat pare i izgubit 500kn čisto bezveze. Ako ti neš šteka, što čisto sumnjam malo oc i sve ok, a ak baš imaš para zašt onda kupovat 4890, kad ima stvari ko 5850.
|
@tomoo - ako sad imas 4870 onda definitivno nije vrijedan prelazak na 4890. radije onda uzmi 5850
|
xfx 4890 vs 4890 vapor-x
pozz..zanima me koja grafa bi bila bolja? cijene su im tu negdje ali cini mi se da vapor-x ima bolji hladnjak
|
Citiraj:
|
hehe hvala :) jel valja ta grafa sta?
|
Citiraj:
Btw. za te novce možeš si razmisliti i o GTX275 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=169241 |
hehehe :D konfa je dual core 8600 4 gige rama napajnje od 500 rapotx 22 incni monitor(al uzet cu 24 sada)
|
Citiraj:
|
uzet cu ja novi komp u 10 mj sljedece godine ovaj cu poklonit..a dotad da imam na raspologanju nesto sto valja :D ja imam 4870 na tom napajanju i sve sljaka normalno al nije problem uzet novo napajanje najmanji problem..
|
toMoo, ovo ti je već drugi put da otvaraš novu temu o 4890 pored već otvorene, treći put nebudem prebacivao neko ide u smeće:)
|
Asus Striker II Formula i Ati grafička
Mene zanima da li bi ja mogao ubosti ati hd4890 u ovu maticnu plocu...posto je ona predvidena za nevidiu? (strah me da mi mozda nece pasati ta kartica
|
Citiraj:
|
Naravno da mozes staviti tu ATijevu karticu na navedenu ploču. Neće joj se ništa desiti i radi će kako treba.
|
super...samo ja bi ubo i crosair memoriju od 2 gb po plocici...tako da imam 8 gb, ali je stvar u tome da pise da podrzava samo po 1 gb a ne 2...pa me zanima jel moguce ugurat po 2 gb po ploci?
|
Podržava do 8GB memorije, ima 4 slota, dakle 4 x 2GB = 8GB.
Bez problema će prepoznati 8GB RAM-a. |
Citiraj:
ja sam stavljo 4890 u 780i 3 sli plocu radilo bez jebemti, cak bolje nego na nekom intel chipsetu :D |
Ja sam ugradio hd4890 i na cod 2 na skroz low detaljima fps mi ide jedva do 333, a na cod 4 800x600 reza zna nekad i šetak. Mislim da to nije moguće za ovu grafičku i mislim da sam nešto kod drivera sjebo. Skino sam ove drivere: http://game.amd.com/us-en/drivers_ca...=xp/radeonx-xp
I kad instaliram i odem na desktop properties-settings-advances pod adapter piše mi Ati hd4800 series, pa me zanima dali još neko ima tu grafu i kako mu vrti cod 2 i 4 ako ima i dali mu isto ovo piše pod desktop advanced.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
i sve leti tako da nešto sigurno ti stvara probleme! |
ATI 4890 Custom Cooleri
Pozdrav!
Zanimalo me koji je najbolji cooler za ati 4890, koji hladi i VRM-ove. Hvala! |
|
Ma znam da ima tih posebnih hladnjaka, no ima li hladnjaka koji "usput" hlade i VRM?
|
To je hladnjak koji je namijenjen iskljucivo VRM-ovima... Ne hladi uopce GPU
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kaj ćeš bolje hlađenje od vapor-x tehnologije. Pa kakve su ti onda sad temp. da bi se sa OC dignule previsoko? |
http://sobitza.com/portal/content/view/790/32/1/5/
isinia ovo se odnosi na 4870...ali princip je isti..jer postoji cooler od arctic coolinga koji je isti kao ovaj samo je za 4890...ispravi me ako negdje griješim. |
Koji cooler za 4890
Zanimalo me koji je dobar aftermarket cooler za 4890?
|
Sapphire Vapor-X Radeon HD 4890 vs obicna 4890
Naime zanima me zasto je do do 200njak kn vapor x kartica skuplja od ovih starih obicnih??? I isplati li se dat 2000kn vise za nju??
|
2000 više? :D hh
da, cuj 200 kn je skuplja zbog hladnjaka, ako ti se da zguglaj : vapor x technology ;), i budeš saznao. http://tv.hexus.net/show/2008/03/Sap...ned_in_detail/ ugl., po meni se isplati, a sad... Koja je cijena te kartice, vapor x koju namjerevaš kupit?jer mozda postoji jos bolja ponuda od te |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:11. |