![]() |
hmm, moram priznati da nisam procitao cijeli thread, ali evo, prijatelj mi radi u jednom ducanu za kompjutersku opremu i dobio je 4870 od Saphire-a i kostaju 2100kn. On se kune da je graficka zvijer, pa me zanima bi li to bila pametna investicija s obzirom na trenutnu grafu? Hvala na odgovoru...
|
nisam bio u toku ovih dana,pogledal sam nekoliko testova od hd4870,pa jel mi mozete rec jel se isplati to kupovat? :)
|
Ako si pogledao testove i pogledao cijene onda valjda znaš dal se isplati il ne?
Ma da bi ja još malkice pričekao pad cijena i bolje drivere. |
IMHO obojici je HD 4850 bolji izbor, ako već idete na novu karticu. HD 4870 ima već od ~1.800 kn, a dal se vama isplati, to procijenite sami.
|
Kaj nije MSI već izbacio naclockani model (770 GPU)?
|
Je, imaju HD 4870 OC verziju.
|
Neka, neka...kad bude dovoljno OC modela na tržištu bude i cijena vulgaris 4870 išla dole:)
|
Pametnije je pričekat, ovi catalysti koji dolaze uz njih su shit(neka 2008.0514.2139.26863 verzija). Ruše se na malo jačoj igri nakon čega i igra crkne.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: Našao ne treba. Lol hotfix od 67 MB. |
Citiraj:
Citiraj:
A ono-čitaj forum: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=111113 I to nije "LOL hotfix" nego kompletni driveri sa CCC-om, dakle deinstal starih pa tek onda instaliraš nove... |
Citiraj:
Samo čekam...ako i kad dođe na 1400kn,kupujem :banana: EDIT: "LOL hotfix" :D:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
A veli i dobri stari Jen-Hsun Huang da moraju iskeširati i kakvih 300 milja $ da poprave štetu zbog šrot GPU-a i chipseta koje su dilali za neke serije prijenosnika... |
nVidia je ovaj put zagrabila više nego može "pojesti", a možda neko i otkaz dobi.:)
|
Citiraj:
Ma dobro-to je njima sića ali da je ugodno-i nije:D |
Da se ti svi milijuni koje moraju nabrojati, recimo preusmjere u (već brutalan) marketing i da se plati TSMCu još koji waffer, pa GTX 200 kartice bi se same prodavale.:)
Ovak se moraju oslanjati na dobru volju kupaca i nadati se da već spomenuta Lamiraqui (baš poput Kanađanke kojoj Sci-Fi nije strani), pristane na kakav GTX 200 promo tour.:D |
Citiraj:
Je, a još ih je napao i Intel zbog CUDA tehnologije (kao, kom to treba kad bu oni ionak izbacili Larrabee :p) |
Dva stara druga (Intel i nVidia), najbolji su si kad treba skršiti AMD, a u međuvremenu smišljaju kak budu smjestili jedan drugome. Mogli bi čak i neki film snimiti o tom "prijateljstvu".
Neka polu-drama s napetim kvazitriler scenama, daškom post-apokaliptične i paranojom ispunjene atmosfere, di sve vrvi od dvojnih špijuna. Glazbu za film potpisuje plagijatorski dvojac Tutić-Huljić.:D Rade Šerbedžija u ulozi Intelovog tajnog agenta i Nada Gačešić-Livaković kao prva dama nVidije koja ne preza ni pred kim/čim, ne bi li se (a i firmu) što bolje prodala.:D Gledanost zagarantirana, a sva prikazivanja rasprodana deset godina unaprijed.:) |
:D:D:D
Ma, i ovak je zanimljivo-uz sve gore nabrojano još i proizvođači cvile jer im je zarada skresana do jaja, nisu baš presretni ovim pojeftinjenjem a računali su na puno masniju lovicu... |
evo jedan tomekov test HD4870 vs GTX 260
EDIT: nije baš izravni dovboj ali pokazuje da je 4870 bolji, ne mogu vjerovat da se AMD/ATi ustaje iz mrtvih, cijena 4870 bi trebala biti oko 2k dok je gtx 260 na 2.5k i tu ati opet odnosi pobjedu |
pa ak je nvidia u takvom sranju,najbolje bi im bilo da spuse cijene i to za dosta,je da su potrosili puno na istrazivanja i proizvodnju,al da su cijene manje 3 puta vise ljudi bi to kupovali....
|
Citiraj:
|
Malo OT:
Gledam tomekov test, i pitam se je li on poludio? "In fact, 128-bit buses were used for a long time on high-end GPUs, from the Riva 128 to the Matrox Parhelia, and the ATI Radeon 9700 four years later." ??? Otkad je Radeon 9700 imao 128-bit memory bus? jesam li ja nesto propustio/zaboravio?:wtf2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
9700 i 9700 pro su isto imali 256 bitnu memorijsku sabirnicu. A za ovog sto pita sta je radeon 9700 - najveća zvjerka svog vremena
|
|
Citiraj:
A koliko ja znam, razlike izmedju 9800 i 9700 serije nisu tolike u arhitekturi da bi se moglo reci da se promijenio "memory bus" ili nesto znacajno u arhitekturi.. ako se dobro sjecam promjena je bila samo proizvodni proces, optimizacije i veci clock. |
|
Došla karticu u ADM.
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=5917 1849kn, Saphhirova, uz napomenu da kartica dolazi 11.07.2008. |
Citiraj:
:respekt:ATi |
bus je autobus, a sabirnica je hrvatska riječ za bus, tako da je sabirnica u stvari autobus
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
sapphire 4850 temp oko 80stupnjeva
kad se preko profila u CCC i editiranja onog fajla podesi brzina na 50% temp. mi pala sa 80 na 52 ja zadovoljan. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Probah i ja jednu:D
Vent 45% 50c-pod opterećenjem 66c, jako dobro:) http://pce.hostili.com/images/ccctemp9mrw_thumb.jpg |
Bila bi shema da se pojave verzije 4870 i sa 1 GB memorije..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:51. |