PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows 10 - problemi, troubleshooting (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=272277)

Max_Damage 28.02.2018. 10:34

Citiraj:

Autor branuschi (Post 3168362)
Windows 10 Home ne prolazi update na verziju 1709 svaki dan downloada isti
update po nekoliko puta restarta dođe do 6% i na kraj poruka windows could not finish updates.
Sve što sam uspio naći na internetu isprobano ali ništa ne pomaže...

Slika

I meni je bilo tako. Na kraju odustao i ostao na trenutnoj verziji. Stopirao sam update preko wushowhide i to je to

nathan.fake 28.02.2018. 11:20

Citiraj:

Autor branuschi (Post 3168362)
Windows 10 Home ne prolazi update na verziju 1709 svaki dan downloada isti
update po nekoliko puta restarta dođe do 6% i na kraj poruka windows could not finish updates.
Sve što sam uspio naći na internetu isprobano ali ništa ne pomaže...

Slika

skini Media Creation Tool i "forsiraj" update:
https://www.microsoft.com/hr-hr/soft...load/windows10

problem rijesen :fiju::chears:

branuschi 28.02.2018. 11:32

Citiraj:

Autor nathan.fake (Post 3168408)
skini Media Creation Tool i "forsiraj" update:
https://www.microsoft.com/hr-hr/soft...load/windows10

problem rijesen :fiju::chears:

probao ne ide sve uredno skine i prođe update ali opet na kraju windows could not finish install updates

nathan.fake 28.02.2018. 12:21

Citiraj:

Autor branuschi (Post 3168415)
probao ne ide sve uredno skine i prođe update ali opet na kraju windows could not finish install updates

Imo sam jednom takav slucaj na jednom HP laptopu, koji je orginalno doso sa Win8, nadogradjen na Win10 i nije prolazila nadogradnja (na novije ver Win10)... greska: "windows could not finish install updates" (ali mislim da je bila na hrvatskom :))

Nije mi se dalo patit pa sam rijesio to cistom instalacijom Win10 :D mislim da je problem bio u HP recovery particijama, ali kazem nije mi se dalo kemijat pa sam fino napravio backup i clean install.

Od nekih savjeta bi sam reko da pobrises sve iz "C:\Windows\SoftwareDistribution\Download" i odvrtis Disk Cleanup sa admin ovlastima... no predpostavljam da si to vec napravio.

branuschi 01.03.2018. 11:36

Citiraj:

Autor nathan.fake (Post 3168428)
Imo sam jednom takav slucaj na jednom HP laptopu, koji je orginalno doso sa Win8, nadogradjen na Win10 i nije prolazila nadogradnja (na novije ver Win10)... greska: "windows could not finish install updates" (ali mislim da je bila na hrvatskom :))

Nije mi se dalo patit pa sam rijesio to cistom instalacijom Win10 :D mislim da je problem bio u HP recovery particijama, ali kazem nije mi se dalo kemijat pa sam fino napravio backup i clean install.

Od nekih savjeta bi sam reko da pobrises sve iz "C:\Windows\SoftwareDistribution\Download" i odvrtis Disk Cleanup sa admin ovlastima... no predpostavljam da si to vec napravio.

probao upravo sad dođe do 2% restart i opet isto

"windows could not finish install updates"

Alister 01.03.2018. 11:46

koliko vremena gubiš na to, jednostavnije ti je skinuti novu verziju Windows 10 na stick i piknuti instalaciju od "nule". Ili napravi Refresh pc

branuschi 01.03.2018. 13:07

Citiraj:

Autor Alister (Post 3168831)
koliko vremena gubiš na to, jednostavnije ti je skinuti novu verziju Windows 10 na stick i piknuti instalaciju od "nule". Ili napravi Refresh pc

problem je što je laptop poslovni, a ne bih želio izgubiti neke programe i podatke koji mi trebaju za posao...

ali svejedno hvala na pomoći valjda ću iznaći neko rješenje.

Igi385 03.03.2018. 15:57

Ekipa molim vas za pomoć. Win 10 Enterprise je na kompu, verzija 1709 i dešava se u nekoliko igara da kad ih igram uslijed igranja me iz vedra neba izbaci na desktop.
Igra ostaje upaljena na taskbaru i mogu se vratiti u nju i nastavit ali me to strašno iritira. Svašta sam izguglao i isprobao dosad od ponušenih Internet rješenja i ništa ne fukncionira mamicu mu i winse. Windowsi su stavljeni friški prije tjedan - dva i virusa nemam. Šta može biti uzrok i kako da to rješim? Molim pomoć!
Hvala

Pupo 03.03.2018. 16:21

Dal igraš u full screen modu ili u borderless?

Nemora biti uopće da je do win, imaš uredne drivere za grafu? Ne pregrijava ti se grafa/komp?

Igi385 03.03.2018. 16:40

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3169767)
Dal igraš u full screen modu ili u borderless?

Nemora biti uopće da je do win, imaš uredne drivere za grafu? Ne pregrijava ti se grafa/komp?

Igram u fullscreenu, driveri stavljeni oni zadnji recomended i to na način da sam prethodno sa Ddu počistio stare. Temperature grafe i proca skroz ok.
Inače na tim sam windowsima i prije reinstalacije imao isti problem. Fakat ne znam kaj da radim više.

D/G 03.03.2018. 17:08

Meni se to dešava dok igram Age of Empires II ...ali dobijem prozor od Malwerbyte o novom ažuriranju...samo to ugasim pa nastavim ... pošto je ofline znam i ugasit Malwerbyte :)

Igi385 03.03.2018. 17:18

Citiraj:

Autor D/G (Post 3169784)
Meni se to dešava dok igram Age of Empires II ...ali dobijem prozor od Malwerbyte o novom ažuriranju...samo to ugasim pa nastavim ... pošto je ofline znam i ugasit Malwerbyte :)

Hm ja ne dobijem nikakvu obavijest ali sam primijetio da se na sekundu dvije u kursoru miša vidi onaj plavi krug koji se vrti, kao da se tada nešto desi, da radi konp nekaj ali ne mogu nikako doć do tog uzroka. To sranje mi se pojavljuje i u F1 2017 i u Nba2K17, bilo je i u Pesu 2013. Skenirao sam sa Esetom Nod32 i Malwarebytesom i nisu našli ništa. Windows defender je našao nešto, neki .....KMS (nisam zapamtio) i počistio je to ali opet ista stvar - minimize igrica na desktop
Lud sam više zbog toga.

dani77 03.03.2018. 17:37

Instaliran Team Viewer i automatski se diže sa windowsima?

Igi385 03.03.2018. 18:05

Citiraj:

Autor dani77 (Post 3169797)
Instaliran Team Viewer i automatski se diže sa windowsima?

Koliko vidim nemam Team Viewer...

domy_os 03.03.2018. 19:31

Za probu, prije pokretanja igre u notification baru uključi quiet hours, možda te izbaci neka notifikacija, a u Windows 10 ih ima za svaku sitnicu.

Igi385 03.03.2018. 19:51

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3169849)
Za probu, prije pokretanja igre u notification baru uključi quiet hours, možda te izbaci neka notifikacija, a u Windows 10 ih ima za svaku sitnicu.

Kolega, pokušao sam i to ali opet je isto bilo...

dakky 01.04.2018. 04:15

Da li je moguce pomaknuti hibernation hiberfill.sys na neki drugi disk? Googlam ali bezuspjesno.

Burko 01.04.2018. 09:14

Nije reply nikome osim cisto rijec-dvije o W10.

Cudna biljka koja dok radi - radi kako treba. Odaziv super, postavke nakon malo navikavanja dodu na logiku i nativnost, no.....

Veliki ali. Kada krene srati - onda sere do kraja :). Na poslu imam zahvalnog HP-a kojemu sam instalirao legalni W10 PRO 64bitni, sve updateano, i sve radilo kako treba do nekog updatea.

Nakon njega - shit. Ali ono, start menu jest dolje, klikas po bilo cemu dolje - ne dogada se nista. Uspio sam ga osposobiti na nekih 90%, prosljakalo nakon par micanja i instaliranja nanovo iz CMD-a kojekakvih cuda sto sam nasao po netu, no i dalje svako malo je samo stao sa odazivom, pa dode k sebi i radi, unutar istog paljenja.

Rekoh - adio. Instalirao nazad W7 PRO, eno ga radi kako treba, jest malo sporije po pitanju eksplozivnosti, no barem imam sve postavke pod kontrolom i zasada nekih 10 dana mir Bozji.

Nije los W10. Dapace, dobar je dok radi. Ali isto tako, ne upalis PC tjedan-dva, toliko rostanja po HDD-u, toliko rama popapa, ne zanima me sto radi, ali nebi tako trebao raditi jer mu treba uz 3470 i 8GB rama ono, barem pol sata da se stabilizira.

Hvala, ali ne hvala. Na laptopu mi radi kako treba, no dokle - ne znam.
Nice OS, but only nice.

spaceman 01.04.2018. 09:49

Zbog individualnih problema ne treba generalizirati i osuđivati cijeli os valja li ili ne. Osobno mi i komp i laptop super rade i bez tih problema s tim da se dogodi da laptop ne palim po dva-tri tjedna i uopće nema problema kakve si naveo što se tiče usporavanja i slično...

Brko 01.04.2018. 10:23

Koristim ga na poslu, koristim ga doma, instaliram svima... i tako već više od dvije godine.
Niti jedan sličan problem nisam ubilježio kao Burko gore.

Ok, njemu to bude tako zbog tko zna čega, no eto, s moje strane, hvale vrijedan nasljednik W7 za daily driver.

Sent from Mobara

dadoremix 01.04.2018. 11:56

Ja isto same pohvale na win10
Ali sad jedan novi komp
Ima cudan problem
Net bios i nas
Ne vidim ga u mrezi nakon x vremena
Dakle
Kad je prvi put nestao.. posumljao na win updejt
Reinstall... evo ga
Nas-a vidim
Updejtam... nas je i dalje tu
Prođe 2-3 tj
Nas-a nema
Ping ide na tu adresu
Kompove i foldere vidi koji su u sheru
Ali nas-a ne vidi
U istoj mrezi imam jos jedan pc i laptop
Isti windowsi, updejti do zadnje
Oni nas i dalje vide... zyxell nsa320
I sad budi pametan :)
Nit po ipu do njega nit po netbios imenu
Http pristup radi, ftp radi
Ping ip-a radi :)

domy_os 01.04.2018. 14:48

Daj piši kako spada, nisi na Viberu nego na forumu. Svaki post koji napišeš je užas za čitati.

Problemi koje imaš se povlače kroz nekoliko generacija Windowsa i problem je uglavnom do firewalla. Osobno nikad nisam koristio network discovery nego svemu pristupam preko imena ili IP adrese i sve radi dugi niz godina bez problema. Firewall sam ručno složio po svojim potrebama jer ne volim da Windowsi sami čačkaju i dodaju/mijenjaju ruleove kako koji program/servis hoće.

Kod mene full restart na laptopu traje manje od minute, ne znam što Burku pati, možda jednostavno instalacija nije dobro sjela. :)

dadoremix 01.04.2018. 15:03

Kume, do tapatalka je to .. a ne vibera

Ako ti smeta, nit ne treba odgovarat

domy_os 01.04.2018. 15:28

Isto kao da si rekao da ne znaš pisati jer si promijenio olovku, gluposti pričaš. Vjerujem da nisam jedini kome smeta. Daješ dobar primjer mlađoj generaciji koja je ionako sve nepismenija.

dadoremix 01.04.2018. 15:33

Otvori novi topik
Pravopis i slicne pi*darije
Pa tamo nastavimo dalje, a ovdje ostavimo probleme od windowsa 10
Caka kod mene je da su sva 3 racunala default out of box, i 2 rade najnormalnije, a ovaj treci popizdi
Na nas ne mogu nit preko ip-a i njegovov lokalnog lan sheringa

Eto, pisao sam sve u komadu, bas budem kasnije pogledao kako to izgleda na forumu preko kompa kasnije.
Jedino, ako je problem i pravopis i mala velika slova?

Bubba 01.04.2018. 23:26

Citiraj:

Autor dakky (Post 3179594)
Da li je moguce pomaknuti hibernation hiberfill.sys na neki drugi disk? Googlam ali bezuspjesno.

Nije.

https://technet.microsoft.com/en-us/...fidential.aspx

Omar_Tokic 02.04.2018. 01:00

Zamolio bi za pomoć. Uzeo sam laptop Lenovo Yoga 520 s predinstaliranim Windows 10 (koji su vezani uz Bios) i sad bi htio napravit format diska i promijenit veličine C i D diska, ali nikako ne mogu dokučit kako da to napravim :D

Zna netko?

Charmander 02.04.2018. 01:34

mislim da treba maknut boot s uefi na legacy i maknuti secure boot ako ima. imao sam jedan lenovo s tim problemom i nakon skoro 2 sata sam nekom magijom maknuo uefi i bootao u usb stick.

Omar_Tokic 02.04.2018. 12:05

Citiraj:

Autor Charmander (Post 3179891)
mislim da treba maknut boot s uefi na legacy i maknuti secure boot ako ima. imao sam jedan lenovo s tim problemom i nakon skoro 2 sata sam nekom magijom maknuo uefi i bootao u usb stick.

I otkud bootam onda? Skinem desetku s Microsoftove stranice i bootam s USB-a, a on će sam očitat registracijski kod?

Charmander 02.04.2018. 16:31

trebao bi ako napraviš uefi instalacijski usb. ako napraviš legacy onda mislim da ni neće dat bootanje s usba.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:09.