![]() |
Ma kako god biloo,rijesio sam sve sa sellerom.Hvala u svakom slučaju!
|
Je netko upućen koliko točno ebay/paypal uzimaju prilikom plaćanja u GBP? Do sad je bilo pravilo da dodaju 2,5%, ali to se očito promijenilo.
Prema ovom se da zaključiti da kupac plaća 3,4% koje bi u biti trebao snositi prodavač. Budući da se radi o većem iznosu, konkretna informacija o postotku bi bila veoma korisna, međutim paypal nema ništa po tom pitanju (jedino za prodavače). |
Narucio neku glupost na ibeju od kineza i naravno , kako to ide s ibejom, doslo defektno. U biti ne znam što mi je bilo i zasto sam mislio da moze drugacije.
Uglavno , ja se pozalio kinezu da mu item nije za nista drugo nego za smece. Kinez , I sam svjestan toga ponudio odmah refund i koji je naparvljen za 2 dana bez da se ikog gnjavilo. Nevjerovatno. Ali sad vidim da mi se taj item presdelio u Unpaid item rubriku? trebam ocekivat neke probleme s ibejom zbog toga? Kako to maknuti? |
Citiraj:
|
Za koliko vam u prosjeku dolaze paketi iz Kine ( Hong Kong )? :)
|
~2-3 tjedna
|
Citiraj:
:chears: |
Citiraj:
|
Pazi ovo...
Naručim prije 2-3 tjedna sebi i curi Xiaomi Mi Band narukvice. Seller šalje iz Nizozemske. Danas dođe obavijest da je na carini pošiljka, poslana iz Rotterdama, Nizozemske, te da im dostavim dokaze o vrijednosti, blablabla... Otkad se carine pošiljke iz EU? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imam uredan netherlands post tracking. Poslao sam pitanje carini skupa s dokazima, pa da vidimo što će reći. Da sam znao, naručio bih oba odvojeno, a ne skupa.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Javit ću kinezu i dati mu da odluči želi li mi refundirati troškove carine ili raditi kompletan refund, a da mu se ovo sve vrati. |
Citiraj:
|
Jel netko zna šta je na koncu s onih 4.5kn za small package koji iznos pošta naplaćuje iako je free shipping?
Neki dan mi službenica u pošti rekla da će uskoro to naplaćivati bez obzira dal poštar doma donese ili podignem na pošti. Nije stvar u 4.5 kn nego što je free shipping i što u 90% slučaja predmet koji je u pošiljci košta manje. |
I meni je danas poštar donio i uredno mi je naplatio 4,5 kn, to sve ovisi a ima i nekih poštara pa dobro prođeš ako ih poznaš.
Ubuduće ću slati prijedlog prodavaću da drugačije deklarira pošiljku tako da nemoram bezveze 4,5 kn davat... |
to samo kod nas ima, da se inkasiraju pare bez ikakve/potvrde racuna....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Pozdrav, ovako imam pitanje, dali bi mi neko mogao reći koliko bi me sveskupa izašao ovaj tablet? Dakle cijena je 405kn i free shiping, ali koliko se još mora platiti za carinu i PDV?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Na stranu to, prodavač ima feedback 1 što nije pretjerano pouzdano s obzirom da dolazi iz Kine tako da bi bilo pametno razmotrit ostale opcije. |
Citiraj:
|
Od prilike da, u teoriji :D
Ali kak ti kažu iznad, nije baš ziher prodavač, 1 feedback ti je ništa za kineza. |
da, nisam obraćao pažnju na to, probam naći nekog boljeg, hvala :D
|
Citiraj:
|
Ma dobro, opet za te novce ovdje ne mogu naci ni sjenu takvog tableta po karakteristikama, evo našao sam ovoga tablet je po karakteristikama isti kao i onaj, pise da je Top-rated seller a i cijena je skoro ista.
EDIT: jedan problem, piše za punjač da je US plug, tako da bi morao nabaviti drugi punjac... |
Citiraj:
|
Koliko je eBay siguran za prodaju pojedinačnih i raritetnih stvari (npr., ali ne striktno knjiga, rijetkih izdanja časopisa, stripova, numizmatike, i sl., zatim pojedinačno elektronike, custom-made maketa, itd.)
S obzirom na to da je kupac u gotovo svakom sporu zaštićen k'o međed, a eBay sigurno ne snosi odgovornost, logično je kako prodavatelj uvijek izvuče deblji kraj. Konkretno, plaše me inozemni kokošari koji, poput naših, naruče, pa kažu "not received" i dobiju povrat, a stvar zadrže. Je l tracking number rješava stvar u takvim sporovima? Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:54. |