![]() |
Pa jesam, sljedeći tjedan dolaze priključit.. Pa zato čisto pitam kakav ruter daju.. Trenutni ruter tplink od optime mi stoji nekih deset metara od kompa, moba i na njemu imaju one dvije antene..valjda će valjati i ovaj što dobijem.. Ne treba mi nešto extra samo da radi kako treba..
|
Citiraj:
Ne znam sto uopce trosim vrijeme da ti ponavljam toliko puta. |
|
da li je moguće uopće otvarati portove na technicoloru 7200 od bneta.. mislim kod bneta općenito, u lokalnoj mreži uspijevam otvoriti neki port, al prema external ip ne ide..
|
Nudi mi se prelazak na bnet optiku sa tcom adsla, a i cijene su nešto niže (ako uspoređujem trenutni 10mbit od tcoma s 30mbit od bneta, oba flat).
Kakav je ping na bnetu? Jer šta mi vrijedi i 100mbita ako mi loše pinga u igrama :D |
Citiraj:
|
Meni recimo wows radi skroz ok, oko 35ms se vrti ping, a nisam.na bnetovoj optici vec sam na kabelskoj :)
|
Citiraj:
|
B-net nema optiku,nego kombinaciju optike i koaksijalca.Meni je brzina konstantno 14,7 Mbps(od 15),a za ping ne znam(ne igram igre).Sad izmjeren je 16 ms.
|
Citiraj:
Nisam čuo da provode coax po kućama,neznam kako im se to isplati...:kafa: |
A eto provodili su taj coax/optički negdje prošle godine, a sad ga nude. Črnomerec, malo na brdu. Tcomovu optiku ću čekat valjda idućih 15 god :D
|
Izgleda da imaju probleme, barem na području Zagreba. Danas od nekih 8,8:30h
|
Citiraj:
Bar su tako u Osijeku prije radili. I prate ako se odrađuju neki radovi u gradu, npr. vodovod mijenja cijevi, pa onda skupa s njima dogovore polaganje kabla nakon postavljenih cijevi vodovoda. |
Pametno. A ne kao te-kom koji bi kopao vlastite rupe i šahte samo da bide gospon posebni.
|
Evo u Rijeci spajaju i kuće.
Danas u regiji sjever izvode radove na spajanju te su odlučili spojiti i kuću s 4 stanara koja je u blizini ormarića jer je jedan od stanara zainteresiran. |
Jel taj stanar neki baja, političar ili nešto?
|
Ne baš. Spajaju zgrade od 30-ak stanara i 15-ak metara jednog od ormarića vani je ta privatna kuća. I vuku cijev od ormarića do te kuće i spojiti će tog stanara.
Mislim da je u njoj predsjednik mjesnog odbora no sumnjam da ima toliki utjecaj, prije su vidjeli da im je isplativo provući još malo. |
Ah da to je B-net, njima bi bilo neisplativo da ga nisu prikopčali. :goood:
|
Frendu istekao ugovor sa b-netom, predao već papire Iskonu.
Zvali ga iz B-neta ponudili mu besplatno telefoniranje + 20 ili 30Mbita, nisam više siguran, novi ugovor za 100 kn mjesečno. Najbolja ponuda za koju sam ja čuo. |
Kao u reklami, da joj ponudu koju ne može odbiti. :D
|
Nešto mi večeras šteka veza (ping) prema vanjskim serverima i vidim da su ponovno vratili Trace Route preko Budimpešte što je katastrofa... :hitthewal:
Dok je bilo neko vrijeme preko Frankfurta bila je milina...užitak igrati... http://s21.postimg.org/tsw5gghzr/image.jpg image upload no limit http://s7.postimg.org/h3u97hynf/image.jpg upload gifs |
Cudno level3 im je backup koji je prazan za razliku od primarnog koji je non stop zakucan.
|
Sto znaci besplatni pozivi prema fiksnim mrezama, kolko je to poziva, ja sam vec nakrkala 24 sata a mislim da je granica 25 ..jesam u pravu?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Namjeravam prec na bnet pa me zanima ovaj fair usage.
Koliko je taj fair usage jer puno prometa radim oko 500gb mjesecno |
Sta nitko nema prometa prek bneta da napise kolki je fair usage?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ti tek imaš namjeru uzeti B-net, a FU ti ovisi od paketa/brzine koju imaš... na kraju, u dva klika možeš sam pogledati što piše u Kodeksu ponašanja na internetu. |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:18. |