PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex VIP (ex Amis) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=61972)

Thermaltake 03.10.2017. 22:53

Sredili mi danas telefon sad rade odlazni i internet brzina je sad ok. Ali mi i dalje instagram recimo na profil nečiji kad odem jedanput vidim slike i izađem odem na drugi i više ne želi ništa rifrešat ni prikazat tek kad odpojim net i spojim opet prikaže i onda opet isto bude nakon par pogleda nekih slika ili profila nebitno. Skuzio sam i da mi nekad pri rifreshu stranica na wifiu sam stane nece rifresh napravit pa moram reload lupit. Na poslu na wifi-u cijelo vrijeme uredno radi.

wizard0207 04.10.2017. 13:42

Ja sam primjetio slične stvari s YT-om. Kliknem neki filmić i ništa, sporo se učitava... Moram par puta refreshati... Koma...

Ladytron25 04.10.2017. 16:35

Migracija jos nije završena, tako da bude sve sjelo. Ono sto je bilo prije bit će i sada.

Eto

okarm 04.10.2017. 20:31

Citiraj:

Autor dUG1 (Post 3109267)
Ako im je cilj bio unistiti Amis (konkurenciju) i otjerati ih drugim operaterima, uspjeli su :beer:

cilj im je bio dokopati se amisovih dslama u centralama, do sad nisu imali svoje nego su iznajmljivali HTove

Thermaltake 04.10.2017. 22:32

Sutra ja zovem opet zbog ovog sa wifi-om, sad mi neće ni skype spojit na kompu, na wifiu mi radi na android mobitelu, ne kužim...

Thermaltake 05.10.2017. 17:26

Zvao sam danas u vezi ovog sa instagramom i šta mi stranice nekad neće učitat pa moram opet rifrešat da učita pa kaže ženska (koja ima glas ko frajer) da je ovo prvi slučaj da imaju ovakav ko moj. Popljuvao sam im i stream rekao sam da je ovaj još lošiji nego prije na amisu i da je kompresija ogromna i pun kufer noise-a da ima pa je resetirala stb-ove kao zna se zblesirat pa stb radi brže i bolje nakon tog :D naravno ništa nije promjenilo pa je zabilježila to, čisto sumnjam da će u vezi streama nešto poduzet, a i nekako mi ne uljeva povjerenje u ovo za wifi da će išta uspjet sredit tehničari koje boli k.... za bivše amis korisnike.

calypso 05.10.2017. 20:18

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3110627)
Zvao sam danas u vezi ovog sa instagramom i šta mi stranice nekad neće učitat pa moram opet rifrešat da učita pa kaže ženska (koja ima glas ko frajer) da je ovo prvi slučaj da imaju ovakav ko moj. Popljuvao sam im i stream rekao sam da je ovaj još lošiji nego prije na amisu i da je kompresija ogromna i pun kufer noise-a da ima pa je resetirala stb-ove kao zna se zblesirat pa stb radi brže i bolje nakon tog :D naravno ništa nije promjenilo pa je zabilježila to, čisto sumnjam da će u vezi streama nešto poduzet, a i nekako mi ne uljeva povjerenje u ovo za wifi da će išta uspjet sredit tehničari koje boli k.... za bivše amis korisnike.

Meni recimo uopce ne otvara qfree.com stranicu (to je proizvodjac onih ENC uredjaja)... I to na dvije lokacije... Prijavio sam, ali nemaju pojma u cemu je kvaka i tako to nikad nije rijeseno...

FitzTN 06.10.2017. 09:41

qfree.com ili q-free.com? Ovu prvu ne otvara ni HT :D.

Jel netko gledao sadašnju ponudu VIP-a? Na prvu se ne čini loša (iako traže nadoplatu za bakar što ne piše odmah u ponudi?!), pa možda ima smisla preći "potpuno" na VIP kad su već ukinuli i Pink i ostale kanale koji su bili kod Amisa.

S tim da su im paketi brzine "mrak".
Dakle, u cijeni (osim nadoplate za bakar 20kn) su sljedeće brzine D/U
od 2.8 do 4 / od 0.358 do 0.512
od 7 do 10 / od 0.448 do 0.640
od 14 do 20 / 0.7 do 1

i onda dođe "zanimljivost" - nadoplata 15kn/mj za 60 Mbit/s gdje su brzine u rasponima D/U
od 21 do 30 / od 3,5 do 5
od 28 do 40 / od 4.2 do 6
od 35 do 50 / od 7 do 10
od 42 do 60 / od 7 do 10

Ako sam dobro shvatio, samostalni flat internet s max brzinom 20/1 košta 139+20 = 159kn/mjesečno. Neka me netko ispravi ako sam u krivu, ne bi htio da netko nastrada :D.

Dakle, nadoplata je veća nego kod HT-a, a osnovni paket je lošiji jer je upload max 1Mbit/s. Koji je smisao kao novu uslugu predstaviti lošiju uslugu od konkurencije, nemam pojma, al sigurno neki menadžer zna :).

Thermaltake 06.10.2017. 20:25

Danas stigao račun za prošli mjesec 7,40kn ali usluga još uvijek nije sređena u potpunosti pa sam fino opet poslao žaldbu i umanjenje sve dok ne srede da radi kako bi trebalo radit.

Meni sad ni skype više ne radi na kompu neće se spojit nešto kao nema konekcije, a na mobitelu se normalno spoji.

deda.cro 07.10.2017. 15:46

Citiraj:

Autor deda.cro (Post 3108970)
Nakon X godina 25/5 brzine, već par dana uživam u 15/0.5 :fiju:

tjedan dana i idemo dalje :goood:
jedan jedini poziv usred tjedna u kojem su me tražili da izmjerim brzinu na speedtest stranici
izgleda da likovi ne znaju ili ne mogu pristupiti niti svom vlastitom routeru

sve je u vašim rukama, kažu na reklami :lol2::lol2::lol2:

Ladytron25 08.10.2017. 12:03

Koliko znam internet jos nije migrirao, a i da je sve ostaje isto samo se mjenja ime..

Thermaltake 08.10.2017. 15:58

Citiraj:

Autor Ladytron25 (Post 3111701)
Koliko znam internet jos nije migrirao, a i da je sve ostaje isto samo se mjenja ime..

Krivo znaš, do kraja rujna je kao gotova migracija bila, a to šta su oni debili jbg to je sasvim druga priča.

deda.cro 08.10.2017. 19:18

Citiraj:

Autor Ladytron25 (Post 3111701)

Ovo me sad utješilo toliko da sam spreman i na dial up upload. Kome još treba 5 megabita upload, 37.6k je i više neg dost.

Frende, tu se jedino pouzdano zna, da se ništa ne zna.

Ima tu na forumu jedan user, kaj je prije par godina tvrdio da je firmama dosta 128/128 link i da je sve preko toga nepotrebno. Možda je postao direktor VIPa pa sad svoje ideje sprovodi u djelo i na nama običnim korisnicima. :lol2:

Thermaltake 09.10.2017. 17:02

Danas me zove tehničar, mobitel mi je zvonio doslovno sekundu nisam ga stigo se ni javit, kakvi kreteni ono i onda ti kažu zvali smo vas niste se javljali. Pa sam naravno išao nazad zvat i prijavio opet problem koji trenutno imam, a prave se mutavi kao da nisam ništa prijavio ovo zadnje nego oni još imaju evidentirano da sam prijavio problem sa uploudom šta sam i odlaznim pozivima lol. I ništa sve sam prijavio pa je reko tehničar da će proslijedit to ovoj kao stručnijoj tehničkoj da me kontaktiraju. Još uvijek mi se skype na PCu ne želi spojit već 5 dana iz nekog neutvrđenog razloga kaže da nema konekciju, a na laptopu mi radi normalno, komp nema viruse niti ništa, čak ni portable skype ne radi, znači nešto su sjebali, također i dalje sa wifiom problem štekaju stranice nekad neće učitat itd. stream na telki je katastrofalan, ovo je pogoršanje i to na najjače, a ne poboljšanje kao šta oni govore stalno.

Thermaltake 11.10.2017. 19:02

Zadnje novosti, danas me ženska zvala i neću dobit račun do kraja ove godine zbog problema koje sam prijavio plus dobit ću poštom neki poklon ženska mi rekla i da će za par dana internet radit kako treba, a za VoIP i IPTV stream će postepeno valjda kako net srede pa za par dana il možda čak mjesec to mi nije znala reć kad točno će i njih sređivat.

calypso 11.10.2017. 19:21

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3113116)
Zadnje novosti, danas me ženska zvala i neću dobit račun do kraja ove godine zbog problema koje sam prijavio plus dobit ću poštom neki poklon ženska mi rekla i da će za par dana internet radit kako treba, a za VoIP i IPTV stream će postepeno valjda kako net srede pa za par dana il možda čak mjesec to mi nije znala reć kad točno će i njih sređivat.

Odlican aftersales, svaka cast... Meni je pak dosao racun na 4kn jucer, ali nama je linija bila u stanju mirovanja preko ljeta dok smo bili na moru... :)

Facelessone 11.10.2017. 19:59

Meni došao račun 5kn. Nema stavke interneta na računu, sve je radilo normalno ako se ne varam :D

Cilim 11.10.2017. 20:10

Za 9 mjesec naplacuju samo govornu uslugu telefon, pretplatu za 10 mjesec platit ces tek 15.11., tako je sad po novom.

Thermaltake 11.10.2017. 20:54

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3113157)
Za 9 mjesec naplacuju samo govornu uslugu telefon, pretplatu za 10 mjesec platit ces tek 15.11., tako je sad po novom.

Osim meni kojem neće doć do kraja mjeseca, baš me zanima poklončić šta će bit, da je bar kišobran baš si trebam novi uzet :D

Pupo 11.10.2017. 21:15

A ja nisam prijavio probleme, mogo sam se ogrepst za kišobran :D Ag008 style

Meni brzina i dalje nije ko prije al bar vise ne zezaju slike.

Thermaltake 11.10.2017. 21:46

Meni je odaziv katastrofalan, brzina je ok, ali recimo otvaram gugl neće ga otvorit čita čita čita pa lupim rifreš pa nekad očita nekad nastavi čitat i ništa onda ugasim tab pa upalim pa se otvori i tako i druge stranice. Na laptopima i mobitelima ista stvar, i to je još uz ovo ostalo šta sam pisao u prijašnjim postovima da imam problem.

wizard0207 11.10.2017. 22:15

Danas konačno dobio odgovor od Amisa/Vipa da oni vide da je sve OK kod njih i da napravim mjerenja sa Hakometrom (prijavio brzinu uploada od 7Mbit/sec, a ugovoreno 100/100).

Molim komentar rezultata.

Prvo mjerenje s Hakometrom:

Download brzina od CARNet-ovog posluzitelja: 87.10148 Mbit/s
Upload brzina prema CARNet-ovom posluzitelju: 2.1739123 Mbit/s
Download brzina - paralelni FTP: 40.787544 Mbit/s
Download brzina - paralelni HTTP: 33.839756 Mbit/s
Kasnjenje: 0.0 ms
Varijacija kasnjenja: 0.0 ms
Izgubljeni paketi: 0% loss

Download brzina vaseg linka: 40.787544 Mbit/s

FINISHED at: 2017-10-11 21:45:54

calypso 12.10.2017. 20:46

Citiraj:

Autor calypso (Post 3113125)
Odlican aftersales, svaka cast... Meni je pak dosao racun na 4kn jucer, ali nama je linija bila u stanju mirovanja preko ljeta dok smo bili na moru... :)

Nazvali me danas iz VIPa i vele da mi zbog problema sa uslugom nece naplatiti racune za 10, 11 i 12. mjesec... I jos ce mi poslati mali znak paznje... :)

Thermaltake 12.10.2017. 22:31

Citiraj:

Autor calypso (Post 3113594)
Nazvali me danas iz VIPa i vele da mi zbog problema sa uslugom nece naplatiti racune za 10, 11 i 12. mjesec... I jos ce mi poslati mali znak paznje... :)

Isto kao i meni. Još mi je ženska rekla da će kroz koji dan net bit normalan opet, a za voip i iptv još nemaju kao info. ali bi i oni uskoro trebali, reko sam da mi voip šušti dok pričam, a na iptvu stream da je preloš do te mjere da uopće niti ne gledam tv, a nisam ni prije nešto, ali sad mi se baš gadi kolko je loša slika. Ne kužim zašto su govorili do kraja rujna da će sve biti prebačeno itd. očito se to odnosilo samo na ime, uplatnice i samu podršku, a ovo sve ostalo šta je bitno za normalno funckioniranje usluge još uvijek očito traje.

calypso 12.10.2017. 22:55

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3113641)
Ne kužim zašto su govorili do kraja rujna da će sve biti prebačeno itd. očito se to odnosilo samo na ime, uplatnice i samu podršku, a ovo sve ostalo šta je bitno za normalno funckioniranje usluge još uvijek očito traje.

Posloziti takav projekt je ogroman posao i moras baratati sa brdo informacija i imati brdo iskustva u vodjenju takvih projekata... Pitanje je koliko iskustva je imao project manager koji je to vodio i da li je bio samo na papiru PMP ili je stvarno imao i iskustva u integraciji na ovom nivou (obicno se za ovakve stvari uzimaju strani konzultanti koji imaju takvog iskustva)... Takav projekt se sastoji od jedno 20-30 projekata male do srednje velicine jer ima svega - od koordinacije spajanja ljudskih resursa, uskladjivanja placa, treniranja korisnicke podrske, migracije sustava naplate pa do konsolidacije ugovora sa dobavljacima, migracije mreza/servera/email infrastrukture, itd... Na zalost, uz najbolje procjene je nemoguce izvesti ovakve projekte bezbolno... U ovom slucaju je najvjerojatnije netko krivo procijenio koliko je komplicirano sloziti mreze ili su naletili na neke skrivene tehnicke probleme (kojih uvijek ima, nekakva ogranicenja i slicno)...

Moje misljenje je da su project manageri koji su bili zaduzeni za vodjenje ovog projekta debelo zakazali jer nisu dobro predvidjeli probleme (aka. identifikacija rizika), nisu dobili dobre procjene trajanja odredjenih dijelova projekta, itd... Vjerojatno su isli po principu - sve ce dobro proci i nisu zaracunavali ograde... Jeziga, takve stvari naucis sa iskustvom... Uvijek moras uzeti Murphya u obzir kada slazes projekt...

Thermaltake 12.10.2017. 23:01

Citiraj:

Autor calypso (Post 3113653)
Posloziti takav projekt je ogroman posao i moras baratati sa brdo informacija i imati brdo iskustva u vodjenju takvih projekata... Pitanje je koliko iskustva je imao project manager koji je to vodio i da li je bio samo na papiru PMP ili je stvarno imao i iskustva u integraciji na ovom nivou (obicno se za ovakve stvari uzimaju strani konzultanti koji imaju takvog iskustva)... Takav projekt se sastoji od jedno 20-30 projekata male do srednje velicine jer ima svega - od koordinacije spajanja ljudskih resursa, uskladjivanja placa, treniranja korisnicke podrske, migracije sustava naplate pa do konsolidacije ugovora sa dobavljacima, migracije mreza/servera/email infrastrukture, itd... Na zalost, uz najbolje procjene je nemoguce izvesti ovakve projekte bezbolno... U ovom slucaju je najvjerojatnije netko krivo procijenio koliko je komplicirano sloziti mreze ili su naletili na neke skrivene tehnicke probleme (kojih uvijek ima, nekakva ogranicenja i slicno)...

Moje misljenje je da su project manageri koji su bili zaduzeni za vodjenje ovog projekta debelo zakazali jer nisu dobro predvidjeli probleme (aka. identifikacija rizika), nisu dobili dobre procjene trajanja odredjenih dijelova projekta, itd... Vjerojatno su isli po principu - sve ce dobro proci i nisu zaracunavali ograde... Jeziga, takve stvari naucis sa iskustvom... Uvijek moras uzeti Murphya u obzir kada slazes projekt...

Da ma jasno mi je to, nego baš to šta kažeš zajebali su se menađerčići :D

Baš me zanima hoće li sad bit fair use-a na FTTHu ili će ostat još uvijek bez granice kao šta je bio kod amisa, zaboravih pitat kad me zvala ženska.

Pupo 12.10.2017. 23:30

Imas fair usage i kod amisa, bar ja imam. Iako nisam nikad probio limit jer je neka velika brojka.

A za projekt, jebiga, nema neznam koliko ljudi u hr koji vode takve projekte na dnevnoj bazi.

Thermaltake 13.10.2017. 06:55

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3113661)
Imas fair usage i kod amisa, bar ja imam. Iako nisam nikad probio limit jer je neka velika brojka.

A za projekt, jebiga, nema neznam koliko ljudi u hr koji vode takve projekte na dnevnoj bazi.

Ja na FTTH nisam imao to je i bio jedan od razloga zašto sam ostao, a sad po novom kako ih je vip uzeo ne znam da li se šta promjenilo.

Pupo 13.10.2017. 07:42

Imam i ja FTTH i ak se dobro sjećam, bila je stavka fair usage, morao bi potražit.

Marko :) 13.10.2017. 12:37

Amis nije imao fair use, to su mi i sami Amisovci potvrdili dok je Amis još bio Amis. A sad jel ga ima, ne znam...

Xenon 13.10.2017. 20:31

Ja dobio danas odgovor i nude mi raskid ugovora ... al ne znam šta sad drugo uzet ...

viper 13.10.2017. 20:41

Na bakru.. t-com za 219kn max3 50/10 flat, optika isto HT ili Iskon "80Mbps Optika" za 239Kn(FULL paket net+tv+tel). Ostali su koma.

wizard0207 14.10.2017. 11:12

Citiraj:

Autor Xenon (Post 3113973)
Ja dobio danas odgovor i nude mi raskid ugovora ... al ne znam šta sad drugo uzet ...

Na temelju čega si dobio raskid ugovora (da znam koje smetnje prijaviti) :)

Ovo je ponuda od prodajnog predstavnika T-Coma:

209 kn paket optike.
Max3
100 mbps internet flat, neograniceni razgovori HR
Osnovni Maxtv +HBO nam je skuplji oko 40 kn ,a prošireni može za 5.
Dobijete voucher 400 kn sancta domenica,bezicni tel za 1 kn.

Cilim 14.10.2017. 11:19

Xenon je na Amisovoj optici, kako ce sad VIP dozvoliti - iznajmiti opticku nit T-com-u, hm neznam kako ce to ici, bojim se da jako tesko, bolje reci nikako.

Thermaltake 14.10.2017. 18:12

Ne radi mi windows update već 11 dana isto kao i skype neće se spojit baca error i na PCu i na laptopima doma. Skužio sam da kad dignem hotspot na mobitelu i spojim laptope te prosrčam recimo updejtove i do dijela di ih nađe otkačim hotspot i spojim nazad wifi normalno nakon toga updejtovi se skidaju i skype recimo profunkcionira ako ga spojim, baš čudno dobro su skršili nešto.

Pupo 14.10.2017. 18:28

Citiraj:

Autor viper (Post 3113974)
Na bakru.. t-com za 219kn max3 50/10 flat, optika isto HT ili Iskon "80Mbps Optika" za 239Kn(FULL paket net+tv+tel). Ostali su koma.

50/10 mi je tak jadna brzina nakon 100/100 :D Još mi najprimamljivije izgleda pokućni ili vip homebox jer mi treba samo net.

Koliko se čeka SZK od amisa, zvao juče, 10 minuta i nula bodova.

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3114122)
Xenon je na Amisovoj optici, kako ce sad VIP dozvoliti - iznajmiti opticku nit T-com-u, hm neznam kako ce to ici, bojim se da jako tesko, bolje reci nikako.

Zašto nebi iznajmili, pa bolje im je zaradit 20kn nego nula, ak već gube korisnika.

wizard0207 14.10.2017. 18:40

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3114215)
Ne radi mi windows update već 11 dana isto kao i skype neće se spojit baca error i na PCu i na laptopima doma. Skužio sam da kad dignem hotspot na mobitelu i spojim laptope te prosrčam recimo updejtove i do dijela di ih nađe otkačim hotspot i spojim nazad wifi normalno nakon toga updejtovi se skidaju i skype recimo profunkcionira ako ga spojim, baš čudno dobro su skršili nešto.

Ni meni ne radi Windows update tj. javi grešku kad pokušam ručno "Check for update", ali nisam to povezivao s problemima s vezom. Isto tako ne radi ni Windows SmartScreen, ne mogu se prijaviti na Microsoft Account...
Ja već mislio raditi reinstal windowsa...

Kod mene nema potrebe za tim pošto T-Com ima svoju optiku.

Thermaltake 14.10.2017. 19:43

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3114219)
Koliko se čeka SZK od amisa, zvao juče, 10 minuta i nula bodova.

Ja sam jednom čekao 3-4min, a više puta po 25+ min. Zoveš 0800091091 ne više 0800502010.

Citiraj:

Autor wizard0207 (Post 3114221)
Ni meni ne radi Windows update tj. javi grešku kad pokušam ručno "Check for update", ali nisam to povezivao s problemima s vezom. Isto tako ne radi ni Windows SmartScreen, ne mogu se prijaviti na Microsoft Account...
Ja već mislio raditi reinstal windowsa...

Ma to je do njih, nije do tebe. Meni skype ne radi već 11 dana kao ni win update last update 3.10.2017, poludio sam sad moram preko web-a se spajat na skype, a susjedu ne radi ni yahoo aplikacija za mail neće ažurirat uopće.
Nisi primjetio da i stranice isto neke neće ponekad niti otvorit pa vrti vrti u nedogled dok opet ne rifrešaš ili ne zatvoriš pa otvoriš browser. Nešto su gadno oni ukenjali sa tom migracijom, baš me zanima hoće zaista kroz koji dan kako je ženska rekla proradit sve ili ću morat opet zvat.

wizard0207 15.10.2017. 12:59

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3114239)
Nisi primjetio da i stranice isto neke neće ponekad niti otvorit pa vrti vrti u nedogled dok opet ne rifrešaš ili ne zatvoriš pa otvoriš browser. Nešto su gadno oni ukenjali sa tom migracijom, baš me zanima hoće zaista kroz koji dan kako je ženska rekla proradit sve ili ću morat opet zvat.

Ovo sam primjetio najviše na YouTube-u, ali sam mislio da je do Chome-a pa sam instalirao Mozilu i malo se popravilo. Daj par stranica koje ti neće otvarati pa da probam.

Thermaltake 15.10.2017. 13:20

Citiraj:

Autor wizard0207 (Post 3114401)
Ovo sam primjetio najviše na YouTube-u, ali sam mislio da je do Chome-a pa sam instalirao Mozilu i malo se popravilo. Daj par stranica koje ti neće otvarati pa da probam.

Nije da uvijek neće nego u jednom trenu neće pa nakon par minuta otvori, ono kako mu dođe i odaziv stranica je užasan, probao sam pingat i tracert napravit i sve bude oke, očito u tom nekom određenom trenutku se nešto desi da li je to packet loss kakav ili nešto ne znam, probao sam i to mjerit isto sve oke bude u trenu kad mjerim.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:49.