PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex VIP (ex Amis) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=61972)

New One 13.10.2014. 01:57

Kako te može odgovor tipa "unutar desetljeća smo sigurno kod Vas" veseliti kad je isti bog kao i "trenutno nemamo planove za Vaš kvart"? Jedino nije drek, nego se pas posro.
A da si tako okružen a nije ti dostupno, ahhh, hrvatistan nažalost, sigurno ti je glupo i ja bi šizio na tvom mjestu. Jbg.

1v@n 13.10.2014. 09:08

Ma nek samo naprave to, preživjet ću. Smiješno mi je samo to da sam radio na postavljanju tih optičkih kablova prije nekih 5 godina, možda i više. Okej, ideš na financijski isplativije lokacije gdje ćeš pokriti veći broj korisnika u jednom udarcu, sve mi je jasno.
Ako dođu i do mene, nitko sretniji, samo bi mi neko okvirno vrijeme pomoglo da znam tajmirati ugovore s vragom (T-com)

cirano 13.10.2014. 13:48

evo meine opet :stoopid:

bas dobio vdsl router TG788vn v2 ....jos se valjda testira linija za vdsl pa sad jos necu "vikati" :D

jel mi moze netko reci kako na tom routeru otvorit portove?receno za PSN [ps4] Network?ista je podrska ko na adsl thomsonu i tamo nikako nisam mogao,niti tehnicka od amisa,sada se bojim da je OPET ista stvar.

p.s. jos bolje receno jel se moze DMZ ubacit u taj router?

Facelessone 13.10.2014. 14:21

Pa identično ide kao i na Thompsonu. U Toolbox - Game and application sharing dodaš aplikaciju s portovima po želji i poslije toga dodijeliš uređaju ili IP adresi. Ili odabereš već konfiguriranu aplikaciju i dodijeliš ju.

cirano 13.10.2014. 15:11

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 2675743)
Pa identično ide kao i na Thompsonu. U Toolbox - Game and application sharing dodaš aplikaciju s portovima po želji i poslije toga dodijeliš uređaju ili IP adresi. Ili odabereš već konfiguriranu aplikaciju i dodijeliš ju.

nejde...nece mi uopce prihvatit moju samu stvorenu aplikaciju gdje sam u nju portove uneso...

izgleda da je opet sve sa amis Firmware zdrkano,nista nemres sam....

no,necu samo o losem,evo bas vdsl mi rade i brzina vec na 30 :goood:

Cilim 13.10.2014. 19:02

Evo da se ne svadite momentalno se ne radi o zapadnom dijelu grada vec o juznom dijelu Novog Zagreba, naselju Sloboština, znaci temo ce Amis graditi SDM - Svjetlovodnu distribucijsku mrežu.

viper 13.10.2014. 23:45

FTTH - objava namjere gradnje

:kafa:
Da, danas je HAKOM to i službeno objavio .

Objava namjere gradnje svjetlovodne distribucijske mreže Sloboština, 13.10.2014.

Investitor gradnje svjetlovodne distribucijske mreže na području Sloboštine u gradu Zagrebu je Amis Telekom
  • Područje/teritorij obuhvata planirane svjetlovodne distribucijske mreže u km2: 0,82 km2
  • Broj postojećih i planiranih stanova, poslovnih prostora, javnih i drugih subjekata na području/teritoriju obuhvata u skladu s dokumentima prostornog plana: 2575

Touche 14.10.2014. 08:12

Citiraj:

Autor viper (Post 2675992)
:kafa:
Da, danas je HAKOM to i službeno objavio .

Objava namjere gradnje svjetlovodne distribucijske mreže Sloboština, 13.10.2014.

Investitor gradnje svjetlovodne distribucijske mreže na području Sloboštine u gradu Zagrebu je Amis Telekom
  • Područje/teritorij obuhvata planirane svjetlovodne distribucijske mreže u km2: 0,82 km2
  • Broj postojećih i planiranih stanova, poslovnih prostora, javnih i drugih subjekata na području/teritoriju obuhvata u skladu s dokumentima prostornog plana: 2575

Fascinantne brojke.

FitzTN 14.10.2014. 09:40

Kaj se vi žalite, ja sam u mjestu pored grada u kojem je dostupan AMIS, ali su dostupni i svi drugi. Udaljen sam od (nove!) centrale 1900m, do stare sam imao 2800m. Dakle, ja ću "za uvijek" imati brzinu koju imam, veću ne mogu, vDSL mi ne koristi, a optika će doć za 100 godina hahaha :D

Tvrdi 14.10.2014. 09:46

Isto i kod mene samo sam ja 7 minuta vožnje od centra Zagreba e to je žalosno...

Old Iggy 14.10.2014. 09:50

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2676042)
Isto i kod mene samo sam ja 7 minuta vožnje od centra Zagreba e to je žalosno...

Zašto je žalosno? Ne mislite svi zajedno valjda da bi trebalo stavljati centrale svakih stotinu metara ili masovno povlačiti optiku?

Tvrdi 14.10.2014. 13:02

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2676043)
Zašto je žalosno? Ne mislite svi zajedno valjda da bi trebalo stavljati centrale svakih stotinu metara ili masovno povlačiti optiku?

Pa čuj kod mene konkretno...nalazim se u novom naselju od nekih 7-8 ogromnih zgrada (hrpa mlade i srednjevječne ekipe koja je na netu) i svega 7 minuta vožnje od centra. Pa nije li to malo čudno da nam nije niti vdsl dostupan? Pa zamisli koji bi to deal bio. Kakva je to politika mrežnog spajanja? Provlače optiku po nekim vukojebinama sada kaj ne?
Kaj se tiće centrale mi imamo bližu od ove kolokacije na koju smo spojeni...pa koja je to mućka bila da na spajaju na onu u Rudešu...tamo daleko..

Hido 14.10.2014. 13:53

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2676142)
Pa čuj kod mene konkretno...nalazim se u novom naselju od nekih 7-8 ogromnih zgrada (hrpa mlade i srednjevječne ekipe koja je na netu) i svega 7 minuta vožnje od centra. Pa nije li to malo čudno da nam nije niti vdsl dostupan? Pa zamisli koji bi to deal bio. Kakva je to politika mrežnog spajanja? Provlače optiku po nekim vukojebinama sada kaj ne?
Kaj se tiće centrale mi imamo bližu od ove kolokacije na koju smo spojeni...pa koja je to mućka bila da na spajaju na onu u Rudešu...tamo daleko..

Gnujko, hrpa je tu administrative i zakonskih regulativa od strane gradskog stambenog i HAKOM-a, da ne pričam o tome kakva situacija nastaje kad isti plan i program za smještajem svjetlovodne niti u postojeći DTK prijavi više operatera. Tehnička izvedba je još najjednostavniji dio u cijeloj toj priči.

Kao što već i vrapci na grani znaju, birokracija u državi nam nije jedna od jačih strana, tako da to kod nas ide puno sporije nego što bi trebalo.

Old Iggy 14.10.2014. 14:07

Citiraj:

Pa čuj kod mene konkretno...nalazim se u novom naselju od nekih 7-8 ogromnih zgrada (hrpa mlade i srednjevječne ekipe koja je na netu) i svega 7 minuta vožnje od centra. Pa nije li to malo čudno da nam nije niti vdsl dostupan?

A zašto bi bio? :stoopid:
Pa nije samo "broj korisnika na lokaciji pri čemi je prosječan profil korisnika..." jedina osnova plana proširenja, na stranu sve tehničke gnjavaže koje ovise o samoj lokaciji.

Citiraj:

Pa zamisli koji bi to deal bio. Kakva je to politika mrežnog spajanja? Provlače optiku po nekim vukojebinama sada kaj ne?

Kojim to?

Citiraj:

Pitanje je uopće jeste li spojeni na "centralu" i koja je točno. Po opisu mi se neka varijanta RSS-a čini logičnija.
Isto tako, "spajanje na centralu" ne ovisi o blizini već i o drugim parametrima - stanje DTK, planiranje razvoja, kapaciteti itd.

Tvrdi 14.10.2014. 15:09

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2676180)

Kojim to?

pa...sesvete, VG, sloboština itd...a 70% Zagreba nije pokriveno...

cirano 14.10.2014. 15:24

pozdrav,

necu vama smetat u vasoj tematiki parnice,ali....

oni koji imaju TG788vn v2,mozete mi reci jel imate od amisa Firmware gore ili orginal?
ja jednostavno nemogu portove za njega otvorit i tehnicka od amisa me dulji dan u dan a to mi je jako vazno....hvala

Aquila 14.10.2014. 15:31

Citiraj:

Autor cirano (Post 2676227)
pozdrav,

oni koji imaju TG788vn v2,mozete mi reci jel imate od amisa Firmware gore ili orginal?
ja jednostavno nemogu portove za njega otvorit i tehnicka od amisa me dulji dan u dan a to mi je jako vazno....hvala

Mogu, Kaj te muci?

Hido 14.10.2014. 15:57

Citiraj:

Autor cirano (Post 2676227)
pozdrav,

Napiši i opiši točno gdje zapinje, imam osjećaj da nešto krivo radiš.

Old Iggy 14.10.2014. 16:00

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2676219)

A zbog čega su to vukoj**ine? Sloboština je brdo zgrada, VG isto poprilično napučena, Sesvete isto.
U Zagrebu je DTK problem, neke lokacije su strahovito problematične iako su potencijalno pune "iskoristivih" korisnika.
Isto tako, Amis ide korak po korak - kako sami investiraju, jako dobro znaju procijeniti.

cirano 14.10.2014. 17:49

Citiraj:

Autor Aquila (Post 2676237)
Mogu, Kaj te muci?

evo ovako,,,prvo sam stvorio aplikaciju gdje su ps4 port unutra:

http://s14.directupload.net/images/141014/92tway22.jpg

onda sam dodjelio aplikaciju za ps4:

http://s14.directupload.net/images/141014/j9zd6mqm.jpg

ali nikako mi nece prihvatit portive,pise u routeru da su dodjeljeni ali kad upalim ps4 dobim "NAT3",a treba bit "NAT2"...

vise neznam dalje :hitthewal:

1v@n 14.10.2014. 19:24

Zaboravi na Port Forwarding na Thomsonu. Meni na T-comovom isto nije radilo ništa od tih postavki, sve dok nisam dobio Siemensa. Na Siemensu nisam trebao ni podešavati ništa i sve portove je propuštao.

Aquila 14.10.2014. 20:32

Citiraj:

Autor cirano (Post 2676331)
ali nikako mi nece prihvatit portive,pise u routeru da su dodjeljeni ali kad upalim ps4 dobim "NAT3",a treba bit "NAT2"...

vise neznam dalje :hitthewal:

Ah tebe muči NAT stirckt.
To je na svim Tehnicolorima i Thomsonima neovisno o FW-u i operateru.

Rješenja imaš par.
1. Kupi neki Linksys (won'a be CISCO) na njuškalu za neke sitne pare, stavi TG788v2 u Bridge i uživaj u svemu kaj možeš/smiješ na njemu.
(moja preporuka). [možeš i mikrotik, samo se moraš malo pomučiti sa konfiguriranjem]

2. Nazovi Korisničku podršku prijavi da imaš problema sa PF, reci točno da se radi o problemu sa NAT-om. Reci da ti neki frend imo isti problem i da su to uspjeli riješit Remotom (kada pitaju koji, neki Štef sa faksa kojem neznaš prezime). I onda će te oni pitat koji portovi, i nakon njihove 'magije' će ti radit.

Gumby 14.10.2014. 21:32

Sorry na OT ali nisam se mogao suzdržati...

Citiraj:

...Provlače optiku po nekim vukojebinama sada kaj ne?

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2676219)

Stari moj, zvučiš kao razmaženo derište. A vukebinom si nazivaj da ne velim što. Uostalom, ako ćemo se voditi tvom logikom, čitava Hrvatska je teška vukojebina u odnosu na razvijene zemlje.

cirano 14.10.2014. 21:54

Citiraj:

Autor Aquila (Post 2676411)
Ah tebe muči NAT stirckt.
To je na svim Tehnicolorima i Thomsonima neovisno o FW-u i operateru.

Rješenja imaš par.
1. Kupi neki Linksys (won'a be CISCO) na njuškalu za neke sitne pare, stavi TG788v2 u Bridge i uživaj u svemu kaj možeš/smiješ na njemu.
(moja preporuka). [možeš i mikrotik, samo se moraš malo pomučiti sa konfiguriranjem]

2. Nazovi Korisničku podršku prijavi da imaš problema sa PF, reci točno da se radi o problemu sa NAT-om. Reci da ti neki frend imo isti problem i da su to uspjeli riješit Remotom (kada pitaju koji, neki Štef sa faksa kojem neznaš prezime). I onda će te oni pitat koji portovi, i nakon njihove 'magije' će ti radit.

hmmm..imas neki tocan model koji bi dobro Radio?morao bi isto za vdsl bit prepostavljam....

+Tenja 14.10.2014. 22:04

Nemam PS4 pa nisam u mogućnosti probati s istim ali evo jedan primjer preko port forwarda.

http://s15.postimg.org/csklbgdcr/amis_openport.png

Info o verziji softvera :)

Product Name: TG788vn v2
Serial Number: /
Software Release: 10.5.2.P
Software Variant: CZ
Boot Loader Version: 2.0.16
Product Code: 37153300
Board Name: VDNT-W

Na isti način kao i ranije spominjan sam konfigurirao :(

:offtopic:

Ono s vukoj... ne znam kako bih komentirao osim molbom da zbog nas drugih koji ne dijelimo takvo mišljenje ne spominješ svoje porijeklo iz Zagreba, ljudi će svašta pomisliti.

1v@n 14.10.2014. 22:19

Citiraj:

Autor Gumby (Post 2676450)
Uostalom, ako ćemo se voditi tvom logikom, čitava Hrvatska je teška vukojebina u odnosu na razvijene zemlje.

Upravo suprotno, mi smo s obzirom na površinu, jedna od najbolje razvijenih zemalja na polju telekomunikacija i još uvijek nam nije dovoljno brzo, dovoljno jeftino i dovoljno pokriveno.

cirano 14.10.2014. 22:24

probao sam na toj stranici ps4 ip adresu i portove Koje sam unesao,,,za sve mi pise da su blokirani...

+Tenja 14.10.2014. 22:27

Citiraj:

Autor cirano (Post 2676489)
probao sam na toj stranici ps4 ip adresu i portove Koje sam unesao,,,za sve mi pise da su blokirani...

IP adresu od PS4? Istu si pisao na stranici ili sam krivo skužio?

cirano 15.10.2014. 00:45

Citiraj:

Autor +Tenja (Post 2676492)
IP adresu od PS4? Istu si pisao na stranici ili sam krivo skužio?

ne sve ok....

zasto nemru jednostavno fritzbox dati ko H1 i sve super :chears:

viper 15.10.2014. 11:13

Ja mogu samo reci iz osobnog iskustva da port forwarding radi uredno na ruterima koje Amis salje (tg782 ,tg788vn/v2).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:01.