![]() |
aha, a onda su očito povećali zbog korone jer je sigurno prošlo 60+ dana
|
hm 60 mi je nekak puno, nemam sad niš na ebayu da provjerim ali daj malo pogledaj dal ima kakva opcija kad odeš na povijest, pa kod te narudžbe nekakav dispute ili nešto
|
Mislim da je sada 75 dana
|
Naručio neki dan preko ebaya za 3 AUD neku sitnicu na ebayu, i baš zanimljvio da na kraju, kod plaćanja u košarici uvale još 25% pdv-a.
Međutim sada čitam na forumima da naš HP oporezuje 2x (iako je pdv čak plaćen na ebayu). Kontaktirao sam ebay i poslali su mi fiskalnu potvrdu, zajedno s IOSS brojem, njihovim VAT ID za moju narudžbu i kažu mi da odbijem preuzeti ako se dodatno plaća pdv jer su oni već uplatiti PDV i platili sva carinska davanja. Poslano *BE poštom. https://i.ibb.co/ynSBQw4/vazid.jpg Tako da ću ja odbiti nešto što vrijedi 19kn platiti još 18kn + pdv HP-u. Neka vrate, baš ću vidjeti. Ali pohvalno što ebay šalje ovakav izvod da je pdv plaćen. |
Citiraj:
|
slažem se
|
Citiraj:
Nikakvih problema sa duplim porezom, i nije bilo potrebna nikakva intervencija sa moje strane 👍 Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
:D naručio sam u petom mjesecu, nije stiglo, ovaj kinez me žešće navlači, piše namjerno engleski kao da ga ne zna i da se ništa ne kuži, od petog do devetog mjeseca je prošlo ohoho i uvijek bude tako neki poludebilan odgovor da mi ništa jasno ne bude... pokušavam otvoriti case/resolution center, ali ne mogu nikako :stoopid: kako vi to radite? namjerno mu neću sada pustiti te dvije vražje funte, a zašto i bi, kada mi adapter kojeg trebam nije došao još uvijek... ne mogu mu više ni negativni feedback pustiti, a tako rado bih... e sada :D kako smo mi balkanci ipak pokvareniji od bilo kojeg kineza, imam i ja pokvarenih planova i skrivenih zečeva u rukavu za njega :D |
A moras pratiti da ne istekne rok, ali mislim da je rok veliki, ja sam neki dan nesto trazio refund, nije doslo a iz francuske putovalo 2 mjeseca. Uglavnom ides u history, ides tamo contact seller i ides opcija nije doslo. Napises mu, nije doslo, whats up dude? Onda se on nece dogovarat i pozoves ebay. A ebay insta refunda u roku minute, barem meni tako.
|
da, sada sam skužio, ide se na -> contact seller -> i didn't receive my item -> i tu odmah gore piše "request for refund" klikne se na to, otvori se case i sada mi piše: "You already have a case open for this item
We're sorry there's a problem with this purchase. Please contact the seller or contact ebay Customer Service to work things out." Šteta da mu ne mogu pustiti negative feedback :) A i ovaj tracking je priglupa stvar: https://imgur.com/a/LgAIMmW Baš it's on the way |
u međuvremenu je kinez vratio par funta, a sada sam ja taj koji ne odgovara na poruke...
...nego, neki dan se poštar čak na drugi kat popeo kako bi mi uruđio e27 bulb s ebaya i pokupio 20,00kn :D bez računa... ova država je preluda... znači, samo kliknem na Destination: Europe, izbaci skladišta po njemačkoj, poljskoj, UK i nema više tog harača, ha? |
Evo, i meni se sada prvi put dogodilo isto- kupio sam neku vintage grafu iz Ukrajine, i kod plaćanja mi izbaci 22% davanja i doda na ukupni iznos.
Ja platio. Nije mi jasno otkud sada 22% za RH, i što točno poduzeti ako mi naši zatraže da platim PDV? One slike koje je Ag008 okačio više ne postoje... Šta, da odbijem preuzeti? Šta šaljem i kome kao dokaz da mogu dobiti povrat love? Mislim, radi se o 100$ tj. grafi koju želim imati, ali ne želim platiti dupli porez...da sumiram: kako doći do grafe i plaćenog jednog poreza u slučaju da se razvije "situacija"? :) |
he he. vama bar dolaze stvari sa baje lol. meni vec zadnjih par stvari nista, nula. a strah me tolko reklamirat da me ne blacklistaju il nest. uglavnom prelazim na aliexpress jer baja postaje zesci shitex sto se tice čajne IMO.
|
Citiraj:
|
neznam, mozda je moja posta shitex. znam samo da masu toga ne dolazi.
|
ni meni, zadnje tri stvari nisu dosle, proslo ke vise od 90 dana, trazio refundove nakom toliko vremena, pa kinezi muljali i na kraju nakon sta sam dobio nazad tri refunda evo nekoliko dana kasnije dolazo taj led bulb, uz harac u kesu bez racuna u iznosu od 20kn
|
Citiraj:
danas opet... 22.50kn, daklem, ako sam dobro razumio, kada naručujem, skrolam dolje lijevo ITEM LOCATION:EUROPE i naručim sa skladišta iz germany/uk/poland i neće biti tog harača od 20-ak kn, već ću platiti oko 20% više nego šta bi platio item selleru, ali barem neću puniti na taj masakarski način proračun RH? pa čovječe, naručim 5 itema koji ne vrijede ništa, platim ih uredno, i onda još državi moram 100kn!? za šta?! :stoopid: |
Zašto Kinezi uopće naplaćuju PDV (VAT) kad sigurno nisu povezani u sustav kojim bi se izbjegavalo duplo oporezivanje u Eu ?
Ugrabili priliku da extra zarade ? |
kinezi putem svojeg sustava prosljede VAT u državnu blagajnu...
sigurno EU ne zaboravit naj prihod... plaćaš pdv bez obzira od kuda naručiš... a ovih 18.5kn plaćaš ovisno tko dostavlja paket. |
Znači nema dodatne naplate PDV - a kad dođe roba u nas ? Samo ovi troškovi pošte od 18.50 kuna ?
|
da, tako je. 18.5km plus pdv
zapravo oko 21kn plaćaš po paketu to naravno vrijedi ako paket dostavlja Hrvatska pošta ali ako recimo ide putem Oversease, onda tog troška nema. |
znači isto je dali naručujem iz UK/EUROPE ili PRC? uvijek će harača biti? šta napraviti da se to izbjegne?
|
ja to sve skupa sa haracem ne kuzim uopce. sa ali-a mi je doslo bez toga neki dan i to u rekord vremenu od par dana. sa baje cekao dio za logi g403 par mjeseci i onda me postar odero 20ak kn.
|
Citiraj:
|
navodno taj harač postoji na razini cijele EU ne samo u lepa naša
|
Citiraj:
To ne znači da ćeš uvijek i pošti platit. Otkad je uveden harač, stiglo mi je 4 paketa i sve je dostavio poštar i za nijedan nisam ništ platio jer su prepakirani u Nizozemskoj, Litvi, Mađarskoj, kako koji |
šta znači prepakirani
|
eBay iskustva; pitanja i savjeti
Krene iz Kine do nekog od europskih sortirnih centara ili kaj već i tamo preko kineske naljepnice zalijepe novu kao da je poslano iz Nizozemske, Litve, Mađarske itd…takve fore i onda ne trebaš platit pdv i namet. Iako, ne znači da uvijek prolazi, nekad naplate
|
Ali kako ćeš kinezu reći da ti ne naplati pdv odmah u startu ? Oni cijenu izvjese odmah sa pdv-om o .
|
Ne znam koga pitaš, ja sam se samo nadovezao kako funkcionira “prepakiravanje”, odnosno da nije točno da se pošti uvijek mora platit pdv i namet.
|
S Banggood-a include VAT and duties
Priority Direct Mail (18 dana) China warehouse bez dodtnih troškova HP-a |
Je li ti stiglo?
Meni je stiglo i pdv sam platio opet hpu |
obzirom da nemam namjeru podići dva paketića koja vrijede 2$ i za njih platiti 50,00kn što bude nakon što prođe 5 dana? da me ne bi još ova naša pošta teretila za nekakvu ležarinu nakon šest mjeseci? drugo, radije ću platiti kinezu 30% više za iteme u EU, nego da punim državni proračun na ovaj lopovski način
|
Ovo postaje smiješno. Itemi od par $ i onda za svaki još 18,5kn na ime nekakvog kontrolnog pregleda.
Odakle i na koji način naručiti nešto da se to izbjegne? |
kojom poštom si dobio, kako je izgledao tracking?
|
nije smjesno neg zalosno. ja se samo nadam da ce ljudima dopizdit pa da ce se pocet o tome naveliko pricat inace se mjenjat nece.
IMO ubili su kupovinu sa baje, bar za ove jeftine raznorazne stvari koje sam ja osobno redovito kupovao. |
Citiraj:
al sad kako hrvati manje naručuju sa alije, kinezi mogu imat i slobodnu neđelju za crkvu i obiteljske izlete :D |
kad je bio onaj rvacka posta namet od, sta je ono bilo 5kn, se digla buka i maklo se kolko znam. o tome govorim.
al da, rvatn'ne izlaze na ulicu samo za nogomet. |
Kako ide carina i porez na smartphone iz Indije, 25% i 11% na plaćeni iznos + 50kn troškovi carinjenja? Ili carine 11% nema na elektroniku?
|
Koliko sam razumio po novome se plaća po paketu 18,5kn za ove sitne jeftine stvari? Plaća li se još nešto?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:34. |