![]() |
Evo, blog post kaj sam stavio nedavno na engleskom je preveden kao kolumna na hdteleviziji :)
http://hdtelevizija.com/2012/12/23/k...azma-zvijezdu/ Citiraj:
|
Odličan članak!
|
Gledam malo , vidim nista novo sa Panasonicom, i dalje top uredji, media support los ..
Opcenito ak vam TV ne zeli pustati neki .mkv , prodite taj fajl s ovim programom Naime nije to nikakva sramota , moj BR player od LG.a ne zeli pustati poneke .mkve, jednostavno izade iz filma i to je to ,mos se frigat.. onda ga prodem u tom programu i radi normalno..bitno je samo staviti compression na "none" (to je pod extra options, treca kartica) Sto se Tva tice , mogu samo izvjestiti da moja hd-ready panasonic 37x10Y radi savrseno.Ionak 95posto vremena se gleda televizija na njemu, a ostatak 720p materijal. Nema burn-ina, nema niceg. Slika je (meni osobno) daleko prirodnija nego na lcd-u nekom. |
Citiraj:
Našao sam u driverima te klizače pod Display->Scaling, ali sad sam potražio i u opcijama od TVa i ima opcija 16:9 overscan koja je bila uključena. Sad je to isključeno i vratio sam u driverima na defaultne postavke i sad je isto sve ok, od ruba do ruba. Ne preko :) |
Nemoj me držati za riječ, ali to bi trebalo biti to :) Panny izgleda (ne znam zašto) još uvijek dolazi sa overscanom uključenim defaultno. :D
Uživaj ;) Citiraj:
|
Molim mišljenje ekipe za Samsung UE32EH5000
Tv je na akciji u Emezeti i biti će priključen na MaxTV za isključivo gledanje SD signala. Ništa ostalo od dodataka mi ne treba. Hvala |
Koliko košta na akciji? Jer ako je ova cijena (2600kn) onda bolje dodati još malo para pa uzeti onu Samsung plazmu, PS43E450. Naravno, ako stane 110cm.
|
Našao sam danas na jednom poznatom webshopu (neću reklamirati) da u ponudi imaju LCD Sony 40" Full HD za manje 2000 kn. Nebi smjela biti greška u cijeni jer ima isti/sličan model u drugom webshopu za cca 100 kn više. Jedino ne piše koje sve audio i video formate podržava njegov media player. Too good to be true ili rasprodaja starih zaliha? Radi se o modelu KDL-40BX440. Ima li tko kakvu informaciju?
|
Citiraj:
Jel se sjeca tko dvd shrinka? :D |
zebrane vidi ovdje na strani 24
ftp://ftp.vaio-link.com/pub/manuals/...415-064-51.PDF |
Pa služi točno tome :)
Možda ti nije bilo "u redu" sa AMD-om. Ja sa AMD-om recimo uvijek sam moral u GPU postavkama podesiti under/overscan kad god spajao na plazmu (nakon reinstalla drivera): |
Citiraj:
Koliko vidim, microline je bacio krivu cijenu, pa zato na Portio stoji kriva-niža cijena. Druga stvar je ako ti naruđba prođe kod Portia, više manje su ti ga duzni isporuciti po toj cijeni. |
Citiraj:
|
http://www.emmezeta.hr/multimedija/t...-hd-led-mpeg4/
http://www.emmezeta.hr/multimedija/t...-plasma-mpeg4/ ?? http://www.elipso.hr/audio__video/tv...NG-UE46EH5000/ moze par rijeci o ovim modelima zapeo mi i ovaj model za oko :D http://www.elipso.hr/audio__video/tv...IC-TX_P50U30E/ |
Panasonici pod obavezno ako mene pitaš. Mada tu mješaš lcd i plazma televizore. Oba panasonica će imat bolju kvalitetu slike od tih, praktički entry level modela LG-a i Samsunga. Naravno, media player će bit na strani korejaca, te sama svjetlina ekrana.
TX-P42UT50E je dobio gold class ocjenu na hdteleviziji. http://hdtelevizija.com/2012/11/26/r...e-ut50-serija/ TX-P50U30E je samo prošlogodišnji model. Ak ti treba još 20 cm dijagonale + perilica, go for it. Nema 3D, al tak i tak ak uzmeš UT50, računaj na dodatni trošak za naočale pošto ih ne dobiješ s televizorom. |
Citiraj:
EDIT- sto se tice media player imam wd, pa da nebi bilo da sam ga samo godinu dana koristio :D |
Kolko znam, produženo jamstvo možeš dobit na TX-P42UT50E. Za prošlogodišnji model, sumnjam. Za samsunga se u principu može dokupit jamstvo, bar u Technomarketu. LG daje 5 godina al na malo jače modele.
Mada je ono super cjena za P50U30E. Prodaš perilicu ak ti ne treba i ispadne ti smješna cijena za takav TV. |
Citiraj:
|
Prije svega hvala na odgovorima! Evo budžet se smanjio na 4000kn. Preporuka za najbolje u tom cjenovnom rangu,lcd-plazma,3d-ili ne svejedno mi je,ne manje od 100cm te da je full hd. Koji je samsung u toj cjeni najbolji?Hvala unaprijed!
p.s. evo citam za ovaj samsung es5500 na ovom forumu(stranica 295.) da je jako los tv,ili samo ljudi ne znaju podesit?! http://www.forum.hr/showthread.php?t=553951&page=295 sory sto pilam non stop,idem za 2 dana po tv i stvarno nemam pojma sto vise uzet,samsung mi se nekako najvise dopada radi media playera ali nije toliko presudno |
Moze preporuka za neki 40'' ili veci (ako je moguce za normalnu cijenu)
svrha tv-a mi je gledanje serija i filmova preko pc-a...u 5 god imam vjerovatno 100h gledanja obicnog tv-a tako da mi vise znaci bolja slika s kompa. Isto tako imam xb360 hvala naprijed na preporukama (cca 4000kn) |
nakon Nove godine bih se bacio na nabavku novog telkaća, pa mi je nakon tjedan dana guglanja, usporedbi i raznih reviewova za oko zapeo Philips 32pfl5007.
po svemu sudeći mi je ok jer ga namjeravam za sve koristiti od običnog gledanja televizije, igranja kad se društvo skupi i gledanja HQ filmova... ukoliko ga netko ima, pa da mi veli pokoju riječ ili preporuči neki drugi u tom cjenovnom rangu (do nekih 4000kn, max!) hvala unaprijed! |
Moram pohvalit Panasonic store, naime nedavno sam uzeo od njih plazmu ali u kutiji nije bilo onog poklopca šarafa, koji su na nosaču tv-a. nazvao ih i u kratkom roku mi dostavili osobno na kućnu adresu!
ocjena za odnos prema kupcu 10/10 ! |
Pozdrav.
Zanima me koji TV kupiti za max 2.500Kn,po mogučnosti veličine oko 80cm. Zahvaljuljem. |
Evo meni ruke ščapale sony lcd 32ex720 i moram reći da sam prilično zadovoljan prikazom. Uniformiranost pozadinskog osvjetljenja prilično dobara. Kontrast i prikaz crne boje dosta dobro za jedan lcd (pod uvjetom da u prostoriji u kojoj se gleda postoji barem nekakvo ambijentalno svijetlo. U potpunom mraku dakako prikaz crne boje nije najbolji ali je stanje prihvatljivo. Što je najbitnije nema toliko gutanja detalja u sjeni)
Iznenadio me solidan prikaz tv programa standardne rezolucije. Prava je šteta da vidljivi kut nije malo bolji pa tv za široki dnevni boravak nije najbolje rješenje-za tu namjenu daleko bolje rješenje plasma tipa 50st50 Ovak za sobu mali lcd odličan izbor za gledanje tv-a i ganjanje konzola |
Si to kupio ili dobio?
|
Koje panasonic plasme imaju satelitski turner? Trebao bi novu plasmu 42ili 46" sa satelitskim tunerom.
|
GT serija.
|
Hvala fanatik.. Znaci cca 9-10k kuna.. jel samo ta serija? I jel to DVB-s tuner?
|
DVB-S/S2 tuner.
GT te još skuplja VT serija. |
ako je samo do sat tunera, neisplativo!
|
Citiraj:
|
Ak se ima para, isplativo. To su vrhunski televizori.
|
hvala fanatik.. to je to! Nije da se ima previse para, ali bit ce 6 ili 12 rata. :)
GT50 9000kn a GT30 7000kn. Nisam pametan, prevelika je razilka u svemu. :/ |
Imam GT30 i nećeš pogriješiti, vrhunski je televizor. :)
Ali da danas kupujem, vjerojatno bi odabrao GT50. |
Citiraj:
|
Kupio naravno. Nisam ja jedan od sretnika koji takve stvari dobivaju đaba.
Napomenuo bi da u direktnom ogledu sa crt-om stvari stoje standardno. Kontrast i prikaz crne boje nije niti blizu crt-u, ali niti plasmi. Također stavka koja je zajednička za sve full-hd ekrane koje sam imao do sada vrijedi i za ovaj- u odnosu na crt je vidljiv manjak detalja u slici (sd programa)što se najbolje primjećuje na licima ljudi gdje su bore, ožiljci i mladeži manje uočljivi. Statična slika djeluje mirnije i postojanije (u odnosu na plasmu i crt) i naravno savršena geometrija (u odnosu na crt) dolaze do izražaja. Međutim to su rijetke prednosti. |
Ne znam kolko si ga platio, pošto je na netu ogromna razlika u cijenama. Ak je baš morao bit 32", OK, al ak nije, čudi me da nisi plazmu uzeo.
|
Ispao je jeftino, dosta jeftinije nego po dućanima. Da sam uzimao veći tv za boravak sigurno bi to bila plasma 42st50 (pogotovo sada jer panasonic u ponudi plasmi za 2013 godinu više neće imati modele 42" inča sa infinite black pro algoritmom. Stoga tko hoće vrhunsku plasmu 42 inča nema šta čekati nego trk u dućan) Ovako i onako za prikaz crne boje netrebam brinuti jer je u boravku dobar crt, a da sam kupovao plasmu morao bi njega micati.
Ovako sve ostaje kak je, a lcd ide u sobu za povremeno gledanje će biti dobar jer ne zauzima puno prostora tamo. Međutim pored svega iskreno se kajem što nisam uzeo pany 42st50 iako bi bio skuplji maltene duplo :hitthewal: |
da, ove godine je panasonic odlučio izdati kompletnu gamu lošijih modela u odnosu na prošlu godinu tako da trk u dućane :D
|
http://hdtelevizija.com/2013/01/07/c...a-2013-godinu/
Nema UT ni GT serije više, S serija ponovno u dvije varijante, S (2D) te ST (3D). ST dostupna tek od 50" na dalje. Al bar daju par cvika uz televizor. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:00. |