PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   eBay iskustva; pitanja i savjeti (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97893)

Old Iggy 24.04.2012. 19:28

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2150392)
Ja samo konstatiram da Carina nema pravne ovlasti da goni pojedinca bez istaznih radnji koje provodi Policija i sud.

:wtf2:
Carina ima strahovite ovlasti, u nekim slučajeva veće i opsežnije nego policija.

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2150392)
A taj cijeli postupak tesko da ce se pokrenuti zbog jednih slusalica, majice ili naocala.Kao sto sam negdje prije napisao, njima su interesantniji pravni subjekti nego fizicke osobe.

Naravno da hoće. Ne shvaćam baš što ti tu nije jasno.

RAUL 24.04.2012. 19:30

Citiraj:

Autor MORH (Post 2150401)
a i neka mi netko dokaze da sam ja svjesno isao kupiti kopiju nekog proizvoda...ja sam mislio da je orginal samo povoljno..
ja stajem na Raulovu stranu

Uz to dobijes i paprnati garanciju od kineza da su Ray Ban naocale orginal ( stvarno dolazi, vidio na vlastite oci ):lol2:Jedino sto mozes to je dostaviti ime kineza i njegov broj pay pal racuna nasem sudu.

RAUL 24.04.2012. 19:43

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2150411)
Carina ima strahovite ovlasti, u nekim slučajeva veće i opsežnije nego policija.

Istina, ali ne svi carinici, vec samo oni koji su postavljeni na odredjena radna mjesta sukladno Pravilnikom o unutarnjem redu.

Old Iggy 24.04.2012. 21:48

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2150415)
Istina, ali ne svi carinici, vec samo oni koji su postavljeni na odredjena radna mjesta sukladno Pravilnikom o unutarnjem redu.

Je, samo što su ti "samo oni" 90% njih.

inaki 26.04.2012. 19:28

ajd da malo i pohvalimo kineze što se tiče brzine :D

Sale date: 04/14/12
Tracking number: --

danas došla dva itema kupljena na gore navedeni datum...
inače sam naručivao i u 1 mjesecu i šiping je bio skoro 40 dana

nex 27.04.2012. 11:02

Mogu ih i ja pohvaliti, stigao mi mis iz Kine za 8 dana. :goood:

Iz Juzne Koreje paketi redovito stizu za 7-10 dana.

Sto znaci da prije stigne paket iz istocne Azije nego s drugog kraja Hrvatske. :lol2:

RAUL 27.04.2012. 14:27

I meni su stvari iz Kine pocele dolaziti munjevitom brzinom.

srale7 27.04.2012. 14:57

Imam situaciju, naime naručio sam nesto, doslo mi je nakon 30 dana, no međutim doslo je nesipravno, kontaktirao sam sellera i dogovorili smo se da će mi on poalat novi item i ja sad čekam da mi stigne.

Nisam mu jos dao feedback, pa me zanim koji je rok za davanje feedbacka, odnosno je nakon 45 dana od narudžbe ističe vrijeme za davanje feedbacka?

Tarjan 27.04.2012. 14:58

Ja sam se bas ponadao procitati da iz nekoga razloga paketi Juzne Koreje kasne posto mi je jedan na putu vec 11 dana a navikao sam da stizu za 7-8 dana. Paket je po tracking nr. predan avio kompaniji prije 9 dana. Obicno bi se nakon 3-4 dana nakon toga pojavio s nase strane tracking sustava (primljen-carina-proslijeden).

inaki 27.04.2012. 16:23

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2152475)
Imam situaciju, naime naručio sam nesto, doslo mi je nakon 30 dana, no međutim doslo je nesipravno, kontaktirao sam sellera i dogovorili smo se da će mi on poalat novi item i ja sad čekam da mi stigne.

Nisam mu jos dao feedback, pa me zanim koji je rok za davanje feedbacka, odnosno je nakon 45 dana od narudžbe ističe vrijeme za davanje feedbacka?

zaboravi feedback, to ti ne riješava tvoj problem

rok za otvaranje dispute-a odnosno reklamacije na proizvod je 45 dana, nakon tog ništa, ne možeš tražiti refund niti se žaliti...

srale7 27.04.2012. 17:47

To mi je jasno, ali glupo mi je sad otvarat case, ako smo se dogovorili, nego ako me svalja da mu mogu bar dat -rep.

vedranzeman 27.04.2012. 18:15

Feedback možeš dati do 60 dana nakon kupovine.

Roy 27.04.2012. 22:01

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2152570)
To mi je jasno, ali glupo mi je sad otvarat case, ako smo se dogovorili, nego ako me svalja da mu mogu bar dat -rep.

Nije glupo. pošalji mu poruku da Dispute ostvaraš za svaki slučaj te da ćeš ga povući kada stigne ispravna stvar. Zaštiti se.

redscro 28.04.2012. 09:08

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2152570)

Nek ti ne bude glupo. Nitko ti ne garantira da je Seller stvarno poslao novi Item... ili da je taj novi ispravan (vjerojatno je, ali ne možeš biti siguran). Nakon 45 dana više nemaš više načina vratiti novce. Zato uvijek i inzistiram na povratu novaca pa ako treba naručim ponovno, ali imam novih 45 dana za otvaranje casea. :)

hrcosijek 30.04.2012. 21:06

ioffer

ne kupujte lažnjake sa Ioffera. upravo sam dobio riješenje o privremenom oduzimanju robe i sad drhtim dok me ne ubiju sa cifrom za kaznu i uništenje konversica koje sam platio 130 kn.

RAUL 01.05.2012. 14:38

Citiraj:

Autor hrcosijek (Post 2153844)
ne kupujte lažnjake sa Ioffera. upravo sam dobio riješenje o privremenom oduzimanju robe i sad drhtim dok me ne ubiju sa cifrom za kaznu i uništenje konversica koje sam platio 130 kn.

I zbog toga ti je prvi post ovdje:lol2:

junkieee 03.05.2012. 07:25

Tko ima iskustva sa prodajom preko ebaya? Jel postoji kakva posebna procedura ili je kao i za kupovinu dovoljno imati paypal racun i samo objaviti item za prodaju?

Pupo 03.05.2012. 07:36

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2152450)
I meni su stvari iz Kine pocele dolaziti munjevitom brzinom.

Isto kao i kod mene, 10 dana ravno.

Što se tiče naručivanja fejk stvari, sestrina frendica je naručivala neku torbicu ili što već, i sad je dobila čestitku uz onu sa carine da bi se trebala pojaviti u US u skorašnje vrijeme da se nagode ili što već. (Tako bar ona kaže, u detalje nemogu jer ih ni ta osoba nezna, a izgleda da se ni nenamjerava informirat više o tome)

hrcosijek 04.05.2012. 21:31

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2154117)
I zbog toga ti je prvi post ovdje:lol2:

prvi mi je post jer do sada kao i većina nisam imao problema sa kupovinama preko neta. svi su pametni nešto kao čuli frend, frendica, baka....a nitko ne zna šta je u stvari ili ne žele reći i skrivaju...:stoopid:

bjede 04.05.2012. 23:33

Pozdrav,
zanima me kupuje li netko NBA dresove na ebayu i kakva su mu iskustva? Nije mi bitno da budu aktualni dresovi, dapače, rado bi uzeo neke starije. I vjerojatno replike jer su dosta jeftinije, iako se može uhvatit i pokoji original, posebno na aukciji.
Zanima me znate li nekog sellera koji je potvrđeno dobar i s dobrom ponudom? I ima li problema s carinom? Ne bih naručivao više komada odjednom upravo zbog toga.
Ako znate još neku stranicu sa dobrom ponudom, molim vas preporučite.
Gledao sam na iofferu, postoji nekoliko sellera, ali nakon što sam im poslao nekoliko upita, ne čine mi se pouzdani.

ALiEN17 07.05.2012. 10:28

jedno pitanjce;

Citiraj:

Your eBay invoice for the period from April 1, 2012 through April 30, 2012 is now available to view online.

Amount Due: $4.40

You have set up PayPal as your automatic payment method. Your invoice amount will be automatically deducted from your PayPal account between May 15, 2012 and May 17, 2012. The amount deducted may vary based on recent payments or credits.

To view your invoice:
1. Go to http://www.ebay.com and click "My eBay" at the top of most eBay pages. You will need to sign in.
2. Click the "Seller Account" link under the "Account" Tab at the top of the page.
3. Select the invoice you wish to view from the drop down menu located in the Invoices box on the right side of the page.

Remember: eBay will not ask you for sensitive personal information (such as your password, credit card and bank account numbers, Social Security number, etc.) in an email.

Thank you for using eBay.

Regards,
eBay
...ovu poruku mi je poslao ebay prije par dana; ali šta to znači? nisam siguran pa bolje da pitam ovdje? prodavao sam dvije stvari preko ebaya, ali sam odlučio prije vremena ih "ukinuti", odnosno prije nego su istekle iz nekih razloga.

Citiraj:

Total amount to be charged to PayPal account:
$4.40
...i još piše da će to biti naplaćeno u razdoblju od 15 do 17 maja (znači za par dana)... po mojoj pretpostavci to mi je ebay naplatio aukcije koje sam otvorio bez obzira na to šta ih nisam dovršio do kraja?

usput; ako imam visu electron, i na njoj trenutno nula kuna, šta će mi onda ebay skinuti, ili ću ići u minus zbog toga?

panda505 07.05.2012. 12:54

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 2157730)
jedno pitanjce;

...ovu poruku mi je poslao ebay prije par dana; ali šta to znači? nisam siguran pa bolje da pitam ovdje? prodavao sam dvije stvari preko ebaya, ali sam odlučio prije vremena ih "ukinuti", odnosno prije nego su istekle iz nekih razloga.

...i još piše da će to biti naplaćeno u razdoblju od 15 do 17 maja (znači za par dana)... po mojoj pretpostavci to mi je ebay naplatio aukcije koje sam otvorio bez obzira na to šta ih nisam dovršio do kraja?

usput; ako imam visu electron, i na njoj trenutno nula kuna, šta će mi onda ebay skinuti, ili ću ići u minus zbog toga?

dužan si im $4.40

neće ti ništa skidat, ali će ti slat svaki tjedan dosadne mailove za invoice

ALiEN17 07.05.2012. 13:55

kako se toga riješiti? da im jednostavno platim? piše da će naplatiti oko 15-17.5.?

panda505 07.05.2012. 15:06

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 2157914)
kako se toga riješiti? da im jednostavno platim? piše da će naplatiti oko 15-17.5.?

ako NE platiš blokirat će ti račun, pa nećeš moći više ni kupovat ni prodavat

ali neće ti neznam zamrznut račun u banci i slična sranja, i to nakon kojih 3 mjeseca valjda tek :lol2:
i kao što već rekoh, svaki tjedan invoice da moraš platiti tih $4.40

ALiEN17 07.05.2012. 16:51

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2157961)
ako NE platiš blokirat će ti račun, pa nećeš moći više ni kupovat ni prodavat

ali neće ti neznam zamrznut račun u banci i slična sranja, i to nakon kojih 3 mjeseca valjda tek :lol2:
i kao što već rekoh, svaki tjedan invoice da moraš platiti tih $4.40

a di pise da ja mogu to platiti? mislio sam da sami oni skidaju sa racuna vise electron pa da cu imat minus u banci i to je to

panda505 07.05.2012. 17:21

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 2158052)
a di pise da ja mogu to platiti? mislio sam da sami oni skidaju sa racuna vise electron pa da cu imat minus u banci i to je to

ako će uzimat, uzet će ti pare s paypala (valjda), s računa ti neće uzimat

QuidZz 07.05.2012. 19:19

za koliko vam otprilike stizu paketi iz UK? Narucio sam neke ventove jucer pa me zanima za koliko ih mogu ocekivat..

Ty

ALiEN17 07.05.2012. 20:10

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2158071)
ako će uzimat, uzet će ti pare s paypala (valjda), s računa ti neće uzimat

ma ne znam bas ko ima lovu na paypalu, ja imam uvijek balance 0.00 dolara, ne kuzim sada kako da im platim tih 20 ak kn? kako da sa vise electron ziro racuna prebacim na paypal racun? mislim da se to nikako ne moze? mozda na neki mail od ebayevog paypala ili slicno?

nathan.fake 07.05.2012. 20:15

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2158156)
za koliko vam otprilike stizu paketi iz UK? Narucio sam neke ventove jucer pa me zanima za koliko ih mogu ocekivat..

Ty

s UK poštom jako pozitivna iskustva, sve sto sam narucio u zadnje vrijeme iz UK je doslo za manje od 7 dana ;)

narucivo sam s eBuy-a i zavii-a...

QuidZz 07.05.2012. 20:17

Citiraj:

Autor nathan.fake (Post 2158188)
s UK poštom jako pozitivna iskustva, sve sto sam narucio u zadnje vrijeme iz UK je doslo za manje od 7 dana ;)

narucivo sam s eBuy-a i zavii-a...

Bilo bi odlicno kad bi tako brzo stiglo :)

:fala:

EDIT:

Citiraj:

Autor boldrik (Post 2158847)
Je, potvrđujem, iz UK dođe dosta brzo (uvijek u najviše 10 dana).
Iz USA također, a Kina i oni dolje - ako dođe za 30 ja sretan :)

Ty na info :)

panda505 07.05.2012. 22:41

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 2158182)
ma ne znam bas ko ima lovu na paypalu, ja imam uvijek balance 0.00 dolara, ne kuzim sada kako da im platim tih 20 ak kn? kako da sa vise electron ziro racuna prebacim na paypal racun? mislim da se to nikako ne moze? mozda na neki mail od ebayevog paypala ili slicno?

pitaj njih kak platit prek maila :lol2:

boldrik 08.05.2012. 16:09

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2158192)
Bilo bi odlicno kad bi tako brzo stiglo :)

:fala:

JuiceBox 08.05.2012. 22:51

Ako sam nesto htio uzeti i kliknuo commit to buy, a ne zelim sad to, kako se to rijesava ? cura je nes htjela i ja krivo kliknuo i sta sad ? jel se moze otkazati narudzba ili ?

mamutarka 08.05.2012. 23:04

posalji covjeku poruku

GT3 09.05.2012. 13:09

Citiraj:

Autor xulos (Post 2159135)
Ako sam nesto htio uzeti i kliknuo commit to buy, a ne zelim sad to, kako se to rijesava ? cura je nes htjela i ja krivo kliknuo i sta sad ? jel se moze otkazati narudzba ili ?

posalji mu mail, trazit ce te da mu ostavis pozitivni feedback i stornirat ce ti narudzbu,

kasandro 10.05.2012. 11:45

Citiraj:

Autor GT3 (Post 2159572)
posalji mu mail, trazit ce te da mu ostavis pozitivni feedback i stornirat ce ti narudzbu,

večina neće čak ni to... moj frend je iz neznanja kliknuo, a ne zna engleski pa sam ja sa svog usera poslao mail i objasnio o čemu se radi. I tako 2 x :D
Oba su rekla da nema problema i stornirali bez daljnjih pitanja.

JuiceBox 10.05.2012. 11:57

Evo uspjesno stornirano :)

Juice 10.05.2012. 14:22

Citiraj:

Autor boldrik (Post 2158847)

Kako koje stvari. Neke stvari ne smiju u avion i onda se čekaju po dva mjeseca i više(Zippači npr.)

trpi 11.05.2012. 13:59

kupih tenisice, i dobio sam krivi broj, umjesto 44 lik poslao 46.

tenisice sam platio 500kn i 200kn carinskih troskova. lika sad idem tuziti na paypal, sto mogu ocekivati?

ako cu mu morati vracati nazad i on opet meni ispravan broj, tko placa postarinu za vracanje tenisica? sta je sa carinom hocu li morati opet placati, ili pri primitku ispravnog broja samo pokazem placeno? ili pri slanju tenisica nazad selleru zatrazim na carini povrat carinskih troskova?

panda505 11.05.2012. 14:03

Citiraj:

Autor trpi (Post 2161070)
kupih tenisice, i dobio sam krivi broj, umjesto 44 lik poslao 46.

tenisice sam platio 500kn i 200kn carinskih troskova. lika sad idem tuziti na paypal, sto mogu ocekivati?

ako cu mu morati vracati nazad i on opet meni ispravan broj, tko placa postarinu za vracanje tenisica? sta je sa carinom hocu li morati opet placati, ili pri primitku ispravnog broja samo pokazem placeno? ili pri slanju tenisica nazad selleru zatrazim na carini povrat carinskih troskova?

ovisi od prodavača do prodavača, ali kod većine je tak da ti moraš sve troškove platiti

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:02.