![]() |
Citiraj:
Dalo bi se pošteno posvaditi i oko preporučenog napajanja za x2,tu na PCE...al neću,rano jutro je..a i čekaju me Fujtronci PNF u grmu nekom, da me zgankaju kad popljujem izjavu da je i za x2 Fortron 350W preeeeeeeedovoljan i slične bljuvotine.:roller::hitthewal: Tema je 3870x2,pa i na tonama drugih threadova imaš sličnih postova od drugih usera...dont be so mad at me...:),evo,trepćem okicama i obuko sam mamin grudnjak...like me now?:banana: |
Citiraj:
I to se onako čini, s lakoćom. Problem je bio sa jednim PCI-E naponskim konektorom što je riješreno time što se zbrusilo par listića. |
Citiraj:
http://www.xtremesystems.org/forums/....php?p=2763848 Evo i slika VF-ejaca..na linku... |
Ništa, kako vidim, samo vodeni blokovi. Ako je netko našao nešto, neka slobodno podijeli s ostalima, pa makar bile improizacije s postojećim coolerima na tržištu.
|
Lijepa graficka nema sta , neznam dal se grije ali zanimljiv rewiev, hvala pomoglo mi je pri odabiru nove graficke..
|
Citiraj:
No opet,dvije 3870tke polovne su 2x800,850kn..pa i samim time,hm..bolje da ne idem tamo..bili smo jednom i lockali temu... |
Citiraj:
|
Citiraj:
imamo li link neki na ovim stranicama koliko papa struje? ne konfa,u sklopu cijele konfe..nego solo kartica..mislim jedno 250W sigurno... jel ovo realno,225W? malo su mi preoptimistični..IMHO... http://www.gpureview.com/show_cards....=549&card2=560 |
Citiraj:
hd3870 obicna pije 75-80w, a hd3870x2 155w-160w. A idle je ako se dobro sjecam nekih 50w... |
Citiraj:
http://www.gpureview.com/show_cards....=549&card2=547 valjda su copy pasteali tvorničke postavke..piše 3870 105W,3870x2 225W.... |
Citiraj:
Cak mislim da sam vidio da cak trosi 10% manje od dvije hd3870, dakle nekih 150w. |
Citiraj:
|
Na rubu sam da opalim svakom po tjedan dana, ovo je zadnje upozorenje.
|
Citiraj:
Ako si na rubu...i ako će ti bit lakše hit me...:roller::chears: |
Citiraj:
Ja neznam zasto nitko od vas tu sto ju ima ne proba na hd3870 stavit dva vf900 gore... Vidim da ekipa vani uz minimalno zejebancije uspjeva stavit ta cuda gore... A onda je to uber kartica. Ako ikad umeme x2 prvo cu probat to nakalemit gore... |
Citiraj:
Pogledaj,zanimljivo je u svakom slučaju...mali neki đubar možda 5mm sa 3mm...i da se grije nenormalno.. http://www.xtremesystems.org/forums/....php?p=2763848 |
Citiraj:
Stavis fino paste, u dva kuta malo dvokomponentnog ljepila i komad pleha prek toga i bok... To je regulator napona ili kaj? Uostalom bilo sta da stavis gore + protok zraka od vfa i hladi bolje nego stock cooler... |
Citiraj:
Plus što ona ploča sa gornje strane nije bezveze nego također pokriva hrpu manjih regulatorskih sklopova koji se griju u vražju mater i memoriju. |
Citiraj:
Ne bi riskirao sa improvizacijama..dobar je i ovaj bager od hladnjaka.. |
da, iz ovih tvojih problema i postova na 2 stranice smo se i mogli uvjeriti koliko je dobar... NOT :fiju::D
|
Citiraj:
dobar je neupaljen:roller:,odnosno kod mene na auto upaljen..onda je rokavela..68c idle..load jedno 150:D... a šta preostaje..kad nema zamjenskih rješenja..a 2xvf900 me izađe 400kn minimum...neisplativo..plus rizik improvizacije,neprocjenjivo.:D |
Neznam. Ja bi nakalemio gore dva vfa900 posto poto i sa hladnjacima za memoriju probao pokrit ostale vrele elemente....
Mozes samo bolje ohladit tako, losije nemozes... :) |
2xVF900Cu polovni = max 300kn :)
nisi valjda tolko bedast da ides kupovat nove zalmane... :D |
Citiraj:
:D:D..odo se svađat na indexu oko Turska-Hrvatska... ma kakvi nove,šta ti je..ajd,dobro,300 onda i rizik posla..plus garancija ode u 3pm..al dobro..montirat stock je valjda najmanji problem..makar je ovo tenk kartica.. Nek drži još pola godine,pa ću vidjeti..dok dobivam preko 15k marka na 3.2 ghz i 16k na 3.6, nema greške..samo nek se spina na 50,60%...čak je na 40% tih:D,majke mi..:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Fleks kaže da bi..160tak W da cucla..makar je to,IMHO,way 2 optimistično čak i iz njegovih usta..:D A računaj da cijela konfa popije...clockana,sa 3870x2,jedno 300W..i 150 ostane da drži...i bok..:chears:..makar je to opet meni premalo nekako.. Odi malo na :google: pa pogledaj... |
Citiraj:
I tvoj cijeli komp bi 350pnf / 350w delata drzao bez beda. To su gluposti. 1000w napajanja to je radjeno za amerikance i njihove big block v8 8000ccm mozgove.... |
..vjerojatno najpopularnija komponenta u povijesti PCE..
|
bok..
kupio sam tu karticu sa novom konfiguracijom(q9450, asus p5e deluxe...) , kartica je sapphire... e i imam problem , tj ne znam jel to problem ili nije, pise mi kad gledam specifikacije od graficke u dxdiagu i win opcenito da kartica ima 512 mb rama, a ima 1 gb po defaultu... jel ko zna za ovakav problem? kaj da radim mozda je bilo ovak nes, ali topic je stvarno pre ogroman da ga citam |
Citiraj:
ima 512mb..ali na 2 GPU-a,po 512...interni CF sistem,na jednom PCB-u..gpuz bi ti trebao pokazati crossfire enabled ako je sve u redu... jesi namještao temperature? skini rivatuner i moddani .cfg file..pa si sredi to navrijeme...linkao sam negdje 2,3 str prije... |
Citiraj:
ok, hvala puno, probat cu |
Citiraj:
sve clockano dokle ide na zraku. Tak da mislim i uz blaži OC, bez ikakvih problema. |
Citiraj:
Rastavljao sam kompletni hladnjak i i na sve dodirne točke stavljao pastu i ispolirao heatsinkove koji idu na gpu-ove, temperatura je osjetno pala. Ne bi vjerovao koliko ima raznih manjih žvaka koje pokrivaju regulatorske sklopove i sa gornje i sa donje strane. Apsolutno neisplativa zajebancija je sad mijenjati nešto na svoju ruku i riskirati da nešto ne pokriješ i onda to crkne. I btw, kartica dosta bolje radi u Visti nego na XP-u. |
Citiraj:
Ne,ne..krivo si čitao,mi o Fortronu 350 pričali..da bi polako mogli prestati preporučivati dotični PSU..za quad konfe,2 harda i ovakve beštije od 160W...i više.. VX450 i 550 su the napajanja danas i sigurno najoptimalniji izbor..:chears::) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
možda ovo što je bluzer rekao,šta misliš? skinut stock i umjesto stock žvake stavit neku brutala proc pastu? možda pomogne..pa čak i malkice izbrusit jezgru coolera...hmmm..ideje,ideje... |
Kolega je skidao stock cooler, i mijenjao pastu sa Artic Ceramique, dobio je par stupnjeva manje za jezgru. Baš moram vidjeti što sve pokriva stock cooler, i što bi se trebalo pokriti u slučaju neke alternative...
|
Citiraj:
Rastavite kuler pa će te vidjeti da prostora za raditi pizdarije tu nema. Želio bi vidjeti onoga koji bi lijepio superljepilom pasivnjake za memoriju na 5cm red od sitnih smd elemenata. Žvake ne skidati ni u ludilu jer one predstavljaju kontakt sa heatsinkom. Ako ih se makne, neće dobro nalijegati. http://www.techpowerup.com/reviews/H...es/cooler1.jpg Ovdje skidati žvake je ludost jer kao što se vidi, ima različitih visina. http://i25.tinypic.com/fpdvm.jpg Sve duguljaste crne izbočine nalijegaju na neke elemente. Interesantno je da su toliko štedjeli da je jedan heatsink od bakra, a drugi od aluminija. U milimetar su isti kao i na X1800XT samo šta je taj čak imao i 2 heatpipea. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:21. |