![]() |
McLaren usro motiku. Jos te Kimi pusti. Nek uzme sampionat Noris ili Piastri, bit ce najusraniji šampion od postojanja F1. Ne zasluzuju ni jedan. Svi znamo ko je #1 vozac.
|
Citiraj:
:lol2::lol2:samo ti znas,djecacicu,fanboy ili kako se vec zoves nadam se da nemas vise od 18 godina,ako da... |
Piastri više nema šanse osim da i Norris i Max u nekom bizarnom raspletu završe s malo ili ništa bodova u zadnjoj utrci.
Njegova faca na podiju je sve :lol2: |
Velika šteta što je Kimi nakon onako lijepe vožnje pustio Norrisa u ključnom trenutku, sve mogu prihvatit al da Lando uzme titulu bi mi najteže palo
|
To mu je faca zadnjih pola sezone. Lik nema zivota u sebi. Njemu treba jedan redbull da dobiej krila.. kmh. Ali ne moram ni gledati zadnju utrku. Max je pokazao da je #1 vozac ove generacije a oni pored takvog McLaren dodju na nivo kantariona RB bolida. Jos onda izlijetanja obojice na kamenje kad su odradili prvi box. Mislim da je Noris i sjebao bolid je par puta nije skoro pa ni bio brzi od Kimija sa DRSom. Zato se vjerujem odna Max priblizio na 1s. Nevjerovatno.
|
Citiraj:
Piastri zasluzio naslov 1%, Norris 2%, Verstappen 97%. Al eto, ako Norris drasticno ne ukenja, izgleda da ce otici njemu. |
Tsunoda bi mogao napraviti najluđu stvar ikad i osigurati si još neko vrijeme u F1 :D
|
Jel se i vama cini da je Antoneli pustio Norrisa u zadnjem krugu? Meni je tak izgledalo, a frwnd veli da je imao brzinu. A 10 krugova prije ga nije uspio. Max, Piastri i Norris imaju po 7 pobjeda, da je ostao 4. Norris, tada ako bi Max pobjedio, a on bio treći bi bili izjednačeni, ali bi Mac bio prvak jer bi imao 8 pobjeda. Ovako je Norrisu dosta 3. mjesto.
Ne kužim zkj bi Antoneli pustio Norrisa, kaj dobiva s tim.. |
Zasto ti je izgledalo da ga je pustio? Proklizao u zavoju, fulao liniju i izgubio poziciju, desi se.
|
Citiraj:
|
Već je u zavoju prije izgubio kontrolu. Pustio… :lol2:
|
hadjar u RB umjesto tsunode
lawson i lindblad za racing bulls ode tsunoda |
hahah novi vodonosa hadjar
|
Eto nas na zadnjem vikendu na kraju ipak zanimljive sezone, slične kao i lani. Početak dosadan i monoton u znaku jedne momčadi, a druga polovica puna vatrometa. Neki se možda i osjećaju barem malo glupo što su rekli prije 2-3 mjeseca da je sve gotovo ili neki koji su rekli da pilam naopako da ne ureknem... pa nismo babe coprnjice da bacamo uroke i gatamo iz kave :)
Tko je kriv za McLarenov mogući posrtaj? Apsolutno svi. Ako bi se kila dreka trebala dijeliti vozačima i momčadi, svakome jednaki komad treba dati. I LN i OP su svojim idiotizmima izbijali si bodove, a kad nisu, pobrinula se momčad za 2 uzastopna katastrofalna vikenda. Ne želim sad secirat gdje su sve bodovi otišli, gledali ste sezonu, sve je to jasno. OK, vjerujem da ne znaju, luzerski mentalitet je prisutan godinama jer McLaren nije poštenu sezonu imao još od 2007-2008, dok su 2010 i 2012 zadnje iole konkurentne u kojima su se pogubili na pola puta i nekim čudom do kraja bili u igri za naslove. Da McLarenov puk ne bude baš skroz nezahvalan, 2 uzastopna WCC-a prvi put nakon 34, a naslov prvi put nakon 26 godina, rekli bi da je uspjeh. Moooožda bude i WDC nakon 17, nije još gotovo, ali u prilog ne idu zadnja 3 troboja u zadnjoj utrci gdje vodeći prije iste nije osvojio naslov (1986 Piquet, 2007 Hamilton i 2010 Alonso), kao ni Norris kojem je sad košmar u glavi jer mu se momčad pobrinula da u zadnja 2 vikenda skupi "samo" 18 bodova dok je MV skupio 55 (od 58 :D ) Nadalje što se tiče Verstappena, dotični nije stavio nogu krivo ove sezone osim onog pomračenja uma u Španjolskoj gdje ga je zajebala momčad "dva puta u sto metara" prvo stavivši mu krive gume na kraju utrke nakon SC-a i naredbu da Đoki vrati mjesto koje nije ni trebao. Osim toga, sve što je odvozio, odvozio je na maksimalnoj razini koliko mu je bolid dopustio i McLaren poklonio. Treba li i zaslužuje li biti prvak? Apsolutno, u istom omjeru koji je naveo uvaženi kolega rendula. Majstor je klasa za sebe kako sam naveo ranije u sezoni (u Bakuu) dok su junaci iz McLarena ništa drugo nego novi Hillovi, Buttoni, Vilnevovi, Webberi, Masse i da ne nabrajam starije neke vozače jer neki nisu tad ni pratili, tj. slični panjevi koji su ili bili prvaci ili do zadnje utrke bili u prilici dignuti kantu samo jer ih je pokenjalo da imaju nadmoćan bolid i/ili momčad podređenu sebi. Daleko od toga da je Red Mulj kanta od bolida jer nije, bolid je cijelu sezonu bio "ok" a od VN Nizozemske na nivou s McLarenom što se i vidi po rezultatima: 2 1 1 2 1 3 3 1 1. Ali prije Nizozemske, McLaren je bio vidljivo bolji bolid i bez obzira, mogli su cruisati i izbaciti MV-a još u Mexicu iz svih kombinacija. U istom periodu i Norris je bio OK, ali ne na MV-ovom nivou jer je imao grešaka, dok je Piastri otpao ko ratkapa sa warburga u zavoju, kojem je MV napravio deltu od 108 bodova u 9 utrka. Za razmisliti je bi li takav vozač trebao biti u momčadi tipa McLaren. OK je imati loš vikend ili 2, ali 7 od 9 uzastopnih utrka ne biti bolji od 5. mjesta u ovakvom bolidu je sramota i ispod svake razine. I još ti prokleti EA izbaci patch za F1 25 igru gdje Piastriju skida one kurce PAC, AWA, RAC :D MV je izjavio 4 stvari zbog čega ima moj respekt te svaka izjava je činjenica: 1. U prilici za vozački naslov sam samo i isključivo zbog tuđe nesreće. Iskoristio sam sve ono što mi se ponudilo. 2. Da sam u McLarenu, vozački naslov bi odavno bio riješen. 3. Imam 4x WDC, ne sekiram se, ako dignem kantu dobro, ako ne, opet dobro. 4. Papaya rules su sranje i ne razumijem što McLaren glumi da OP-a neće tražiti za pomoć LN-u ako mu u nedjelju bude trebalo. Na kraju to je jedino bitno i nemam ništa protiv toga da timski odigraju za naslov jer je to normalno i to bi tako trebalo biti. Tako da u smiraj ove dobre sezone i svakako posljednje koju pratim s nekim interesom i zanimanjem, finale je odlično i napeto :) Nadam se McLarenovom vozačkom jer ipak "moji su", ali nemam apsolutno problema niti žaljenja ako osvoji MV, čak štoviše imam i dobar razlog :D :D Ugl, želim svima ugodan vikend i dobru zabavu tijekom vikenda i šaljem fotku koja oslikava ovu sezonu savršeno :D zz https://i.postimg.cc/nh4sF46j/Max-caca.jpg |
Jebo te taj slucaj sa Maxom i hard gumama pred kraj utkre iza SC kao da je bilo prije 2 sezone, a ne ove.. šta se sve izdesavalo.
|
Potpis Brki
Piastri je zanimljiv fenomen. Sve je očitije da je autist i nakon Bakua se potvrdilo što sam rekao da mu ne leže ulične utrke. Ušao je u safe mode i tek se oslobodio opet sad kad su se staze malo više otvorile. Ako znate neku autističnu osobu, usporedite ih. Piastri je 1 Vidim po raznim forumima da ljudi misle da Norris ima ADHD što je isto moguće. Po talentu su u samom vrhu, ali ti usponi i padovi karakteristični za te moderne mentalne probleme bi ih mogli koštati titule sve dok Max vozi. Simpatični su mi i Lando i Oscar više nego Max, ali Max je stroj, uvjerljivo najkompletniji vozač F1 kakav se neće tako brzo ponoviti. Budućnost će samo donijeti sve više klinaca s raznoraznim mentalnim problemima zbog pritisaka sa svih strana. Ako McLaren sad ne osvoji WDC neće nikad. 2026. pripada Neweyu i Alonsu :D A dalje mi je tako svejedno što će biti |
|
Koliko dugo treba čekati da izmjere podnice, pa da znamo tko je WDC? :D Opet je gadno iskrilo u nekim situacijama.
|
Bravo za McLaren i novog prvaka Landa Norrisa!!!
|
Brko će slavit sa nekih deset dana odgode.
Čestitke. ;) |
Svaka čast, drago mi je za Norrisa. Odvoženo bez greške. Mogu mlatiti praznu slamu do sutra.
Znate tko je još odvozio bez greške i tko je po meni driver of the day...Lance Stroll. Koliko god da se sere po njemu, probudi se par puta godišnje i pokaže da nije tu bezveze. 43 kruga na hardu i onda odvozio možda najboljih 13 krugova karijere na suhom. Ne računam čuda koja je izvodio po mokrom. Nadam se da je ovo samo najava što će biti iduće sezone ako Newey složi ono čemu se nadam. |
Sam Bog zna koliko mi je Max išao na zivce ovih godina, ali lik je - stroj. ubija. Sazrio je, opametio se i svaka mu je na mjestu. Posebno njegov otpor i ignore svih sranja u F1 koje nemaju veze sa sportom. I dalje je šteta što HAM nije dobio 2021, ali nadalje je sve Maxovo zasluženo.
A ova 2 kenjca imaju više sreće neg pameti i još je rano da ijedan dobije, ali eto Mclaren jednostavno ima bolji auto i aj bok. I Kimi je popušio za 2 boda od šumija dok je bio u naponu snage nekoć pa jebiga ... |
Završila na kraju dosta dobra sezona, a možda i zadnja prava sezona u ovom cirkusu, ako uzmemo u obzir da će struja za četiri mjeseca postati gotovo bitnija od samog goriva. Ali možda se i varam.
Po meni je naslov najviše zaslužio Max, a htio sam da ga uzme Piastri. Na kraju ga je uzeo Norris, ali mislim da mu je to i prvi i zadnji :D Papaya rules su lolčina obična :D Ništa što nismo vidjeli u zadnjih 30-ak godina u svim najboljim momčadima u dominantnim sezonama kad je trebalo povući ručnu i stati iza jednog vozača. Lando Norris je njihova investicija i njihov dečko, kako bi rekli u našim političkim kuloarima, sve ostalo su puste gluposti. On je čitavo vrijeme bio vozač br. 1, samo je bio panjina veći dio sezone. Onda je došla Italija i nepošteno su ubili Piastrija koji mu je morao pustiti mjesto jer su oni s*ebali boks i tu je bio njegov kraj, dečko je jednostavno potonuo i probudio se prošli vikend u Lusailu. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se kraj sezone odvijao da nije bilo te odluke. Nagodinu bih svakako volio vidjeti Alonsa na podiju još koji put. Za moje crvene debile već znam da će biti ko Hajduk - za teški k https://forum.pcekspert.com/images/smilies/no2drug.gif |
Citiraj:
Samo što ne virujen nimalo da ti je žao zbog kladionice, ta uplata je klasično čaranje. |
Nikad neću shvatiti omalovažavanje prvaka u bilo čemu. Ko da im je titula pala na glavu dok su igrali F1 doma na kauču, a ne da su godinu dana glavu nosili u torbi na 300km/h.
|
Slazem se sa dosta toga ali ni meni ovo isto nije jasno:
>Još jedan Button/Hill/Villeneuve kojeg je pokenjao najbolji bolid. Isti bolid je pokenjao i Pijastrija kojeg toliko hvalite pa eto di je zavrsio. inb4 papaya rules koji su favorizirali Landa... https://i.imgur.com/YbfUqo9_d.webp?m...fidelity=grand Da ne bi bilo da naskacem na Lando bandwagon sad kad je prvak. 2019. sam mu na Monzi mahao sa kartonom mlijeka tokom drivers parade :D vjerujem da mu nije zadnje prvenstvo, vidimo se 2026. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
https://i.postimg.cc/cvqDnvJJ/20251207pepel.png Citiraj:
Ali kad se već interesiraš... Jasno je da sam sretan sam zbog McLarenovog vozačkog, prvog nakon 17 godina i duplog nakon 27 godina, ali opet i malo tužan što sam nisam dobio lijepu božičnicu na račun Maxovog naslova u koji sam vjerovao i na vrijeme uložio https://forum.pcekspert.com/images/smilies/biggrin.gif Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Nego, zanimljiva stvar, i ove sezone se pojavio jedan vozač koji bude crni labud ili skoro crni labud https://forum.pcekspert.com/images/smilies/biggrin.gif 2008. Timo Glock je bio skoro McLarenu. U VN Australije, razbio se pred kraj utrke, izazvao SC i sjebao McLarenu 1-2. Kasnije, razbio se u VN Njemačke, izazvao SC zbog kojeg je Hamilton morao borbom doći do pobjede koju je imao sigurnu bez toga. I na kraju u VN Brazila, ostao je na gumama za suho i proklizao u zadnjem zavoju sezone. Skoro koštalo Hama. 2025. Kimi Antonelli je to bio Maxu. Na VN Austrije ga je počistio u prvom krugu. Na VN Brazila je obranio 2. mjesto na kraju utrke. Na VN Katara krug prije kraja promašio zavoj i dodao Norrisu 2 boda. Koštalo Maxa. OK ima i drugih faktora, ali ovo je ovak očigledan fate twist. Citiraj:
https://www.startpage.com/av/proxy-i...5500c39075f7f6 Citiraj:
Citiraj:
Nego, nazvah Norrisa jučer novim Buttonom/Hillom/Villeneuveom. Vruća glava svašta kaže :D To bi povukao iz razloga jer je Button bio prvak u okruženju gdje mu je glavni konkurent bio njegov timski kolega, ultimativni kralj vodonoša i drugih violina, čmar Rubens, koji da je danas u naponu snage, nebi bio na gridu, a drugi konkurent još tad poluzeleni Vettel u kvarljivom Red Bullu, dok su tadašnje "zverine" Alonso i Hamilton, pa čak i Kimi koji je već bio na zalazu - vozili romobile. I svejedno je pucao pod pritiskom i na kraju skoro i prosuo onih 6 pobjeda iz prvih 7 utrka. Norris je ove sezone napravio obrnuto. Cijela sezona do VN Nizozemske je bila toplo hladno uz par kretenskih poteza i par krompira, generalno slabije od Piastrija jako, ali na kraju zadnji dio sezone protiv Maxa je odvozio dobro i nije pokleknuo dok je Piastri prošao u kurac skroz. Da je maestralan, nije. Ali bolji i zasluženiji od Buttona svakako u njegovoj šampionskoj sezoni. Tako da ipak po mom sudu Button ostaje kao "najslabiji i najjadniji" british champion do danas. Damon Hill odma iza njega jer je i taj jedva to odradio uz rookija Villeneuvea :D Norris je tu ipak bolji jer se borio protiv daleko najboljeg vozača današnjice i među najboljima ikada :) Citiraj:
Verstappen je osvojio naslov kraj živog Hamiltona 2021 gdje su bolidi bili tu negdje cijelu sezonu, čak pred kraj Mercedes bio bolji. Alonso je klepio 2 komada 2005 i 2006 u sličnom scenariju, jedan pored raspadajućeg McLarena, drugi pored živog Šumahera i ukidanja mass dampera na pol sezone. Hamilton je uzeo 2008 Massi koji je iza sebe imao jednako brz Ferrari ali i maFIA-u, Vettel 2010 kraj Alonsa sa -15 u zadnjoj utrci te Webbera i Hamiltona koji je rasipao svoje u 2 glupe utrke, gdje su 3 momčadi bile tu negdje. I sva navedena prvenstva su bila izjednačena i sitnice su odlučivale jer prevelike razlike nije bilo, kao ni dominacije jedne momčadi. A kad je bolid fakat dominantan kao ove godine McLaren, onda se prvenstvo treba riješiti puno prije, a ne za 2 bodića i strepnjom do zadnjeg zavoja. OK, ima i momčad neke krivice tu jer je Vegas DQ u biti i doveo sve u zadnju utrku, ali vozači su vozili i imali svoje idiotarije. I trebali bi reći što? Da je Lando Norris potomak Chucka Norrisa jer je digao kantu sa takvom mašinerijom kakvu je imao? Sorry, to nije omalovažavanje. To je realna situacija ove sezone. Naslov je naslov, na kraju dana je to jedino bitno jer za 50 godina se nitko neće sjećati ovih laprdanja. No, moje mišljenje je da nije svaki jednako vrijedan i jednako "zaslužen". To što ti to ne prihvaćaš i što si apologeta, to je opet tvoje mišljenje na koje svakako imaš pravo niti te mislim uvjeravati da si u krivu. :chears: Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Da, ali je npr. Maxov naslov iz 2021. zasluga i njega i njegovog vodonose, vecina sezone i sva strategija je bila poslozena da se Max odnese sto vise bodova. Ova dvojca su se utrkivali pod jednakim uvjetima (osim onaj glupi team order u Italiji nakon sfusanog box-a... iako je i tu Lando pokazao velicinu i pustio Piastrija prvog u box da ovaj ne ispusti track position... no ni to ne bi Piastriju pomoglo, samo bi sad Max umjesto Landa imao prvenstvo).
I uz to sve ponavljam, mislim da je Max trenutno najkompletniji vozac na gridu, i da je taj RB bio iole laksi za vozit + da nije imao tuduma kraj sebe, vjerovatno bi on to easy uzeo i ove godine... ovako, sta bi bilo kad bi bilo. Anyway, cheers ekipa... nadam se da 2026. uz tyre management ne budemo gledali battery management utrkivanje... |
Čitam iz dosade komentare na portalima koji su prenijeli vijesti o F1 i primijećujem da svi Drive to Survive stručnjaci imaju isti dojam o F1, a to je da se vozi ovako:
https://i.postimg.cc/TK90kk3L/7755413-R-Z001A.webp Stisni gas i vozi 2h u krug :D Svuda isto= Piastri je pokraden, a Lando je nezasluženi prvak. Ajmo malo unazad. Norris je u McLarenu skoro 10 godina. Cijeli projekt se vrtio oko toga da Norrisu slože bolid za osvajanje prvenstva. Piastrija su praktički s ceste pokupili ko siroče (oteli Alpineu, ali je i pitanje tko je to inicirao, McLaren ili Webber). Da nisu, Piastri bi ove dvije sezone s Gaslyem čistio prašinu s dna poretka. Ne vidim logiku kojom je Piastri "pokraden". Ako je očekivao da će dobiti jednak ili povlašten status u odnosu na Norrisa, onda su naivni i on i menadžer mu Webber, kao i oni koji dalje forsiraju tu priču. Jedina Zakova greška je što je predugo pustio Piastria u rozom balončiću s idejom da ima ikakve šanse za prvenstvo. Da su definirali 1. i 2. vozača odmah na početku, Piastri bi završio iza Russela u prvenstvu, a Norris izdominirao. Ponašanjem je na kraju Piastri ispao šupak i razmaženo derište. Ako ništa drugo, samo jučerašnja situacija to krasno pokazuje. Ja sam njegovu strategiju shvatio da ga drže što je moguće dulje vani, da zadrži Maxa i omogući Landu da se približi. Max dolazi i prolazi kao da Piastri ne postoji. Situacija u kojoj Yuki treba zadržati Landa. Vidi da nema šanse, ali i dalje mijenja smjer dva puta i tjera Landa van granica staze. Kužim, Piastriju se ne da, nit je u tom trenutku bilo ikakvog utjecaja na titulu, ali daj bar pruži nekakav otpor, a ne ko gljiva. Onda malog Antonellija optužuju da je sjebao Maxu prvenstvo zbog 2 izgubljena boda... Jedini razlog zašto je Max uopće do kraja bio u borbi za titulu su papaya rules :lol2: Fale mi vremena kad je F1 bila "ono dosadno što voze u krug kad su Plodovi Zemlje" i nitko nije imao mišljenje :D |
Svi pričate da je Max najbolji vozač... a zaboravljate Charlesa za kojeg mnogi znalci i dobro upučeni (ima naših ljudi i u užem krugu F1) tvrde da je bolji vozač od Maxa... samo ima nesreću da je u Ferariju 😭
|
Možda Max nije najbolji, možda mu je samo momčadski kolega uvjerljivo najgori u povijesti bilo kakvih automoto trka.
Charlesu palac gore za sezonu. |
ja sam tak sretan da nemam favorita i da gledam opušteno (drag mi ferrari ali bolje da nije :D ), i da me netko pitao na početku sezone dal želim troboj u abu dabiju? lol, reko bi DA
e sad ko je zaslužio a ko nije, uvijek se sjetim https://i.imgur.com/aYFRj.jpeg that's life, nekima max nije zaslužio 2021., nekima je, u svakom slučaju draže mi je ovo nego da je netko na pola sezone osvojio prvenstvo |
Ko mi je kriv kaj navijam za Ferrari i samo se živciram. Jedino me veseli da je Lec ubio Hama, kako sam i očekivao. 7 puta prvak kojeg nakanta svaki malo ozbiljniji vozač, Rosberg, Russel i sada Leclerc. O tome kaj bi mu Max radio neću ni misliti.
|
Samo se sjetim rasprava i butthurta ovdje kad sam rekao da je Russell u Mercedesu bolji od Hamiltona :D
|
sama činjenica da neću morat gledat helmuta iduće godine mi je dovoljan razlog za sreću
nadam se da neće čmrljit u nekom drugom timu |
Nećeš, odbrojano mu je.
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I drugo imaju jednak status u momčadi ali Mclaren to krivo pokazuje na van. Cak su i isto plaćeni. Piastri je sam kriv jer je u završbici sezone naredai par loših utrka di nijenni bio blizu postolja, to ga je koštalo prvenstva. |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:54. |