![]() |
Ako je to staklo bilo na kamenu ili mramoru (a često se vani nađe takav stol ili šank), to se lako može dogoditi zbog temperaturne razlike.
To sam već pričao u Sony Xperija temi gdje su neki likovi preko noći ostavili na takvoj površini preko noći, pa su ujutro našli mobitel sa mrežastom pukotinom na stražnjem staklu. Ne branim proizvođače, dapače, staklo je inače nezahvalno za takve stvari, ali i korisnik puno doprinese tome ;) |
Tu i tamo sigurno ima loših primjeraka, pogotovo uz ovaj izbor materijala ali obično su korisnici "jako pažljivi " . I za shamu je bilo puno komentara na xda o lošoj izradi i problemima. Tko traži taj i nađe :)
|
Istina, no nije ni taj materijal uvijek isti. Kod Xperije Z1C su postojale 3 vrste poleđine. Staklo, plastika i pleksiglas. OK, ovo sam možda preširoko obuhvatio, ali čisto da dočaram. Kemijski sastav i primjese ne znam, ali da su bile BAREM 3 vrste backcovera, bile su.
Kad se štanca to naveliko, ko zna kaj ti utavrlje. |
Zato ja volim pljastik, po mogućnosti removable. Ionako sve ide u kejs.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
|
Evo ga, u mene je 6p I ocekivao Sam vise of njega iskreno. Imam I note 5, pa usporedjujem.
Pucajte s pitanjima ako koga sto zanima |
Pa reci sto te razocaralo :D A imamo i Nexus temu ;)
|
Imal tko kakvih iskustava sa Huawei Y5? Trebao bi mi doći u sklopu pretplate na novine pa bi ga uvaljao starom da konačno pređe na touch mobitel sa raznih Nokia/Samsunga u bar obliku.
|
Ljudi,pozdrav! Imam huawei honor 6 skoro godinu dana. Narucila sam ga iz Kine,radi odlicno ali.. Jos je na kitkatu,emui 2.3. Bi li mi netko pomogao ,opisao u detalje kako stavit novije verzije, znaci lolipop i emui 3.0.!?
Nisam nikad to radila ali ako nije nesto bas tesko i zaj...provala bi. Hvala!! Imam znaci Huawei honor 6 ROM: EMUI 2.3 H60-L02 V100R001CHNC00B119SP01 4.4.2 Kernel: 3.10.30-00098-g1606afd android@localhost #1 sat sep 13 15:58:19 CST 2014 Baseband: 21.115.00.04.031,21.115.00.04.031 |
Problem s instalacijom aplikacija ?
Imam mobitel „HUAWEI ASCEND Y530“ sa Android v4.3
Mobitel ima malu unutarnju memoriju (2 GB) i od toga je slobodno 700 Mb. Kupio sam dodatnu SD karticu od 8 GB i nakon toga započeo instalacaju aplikacije “google navigator” i stalno dolazi poruka “nema dovoljno mjesta”. Ja pretpostavljam da je to zato šta mi po defaultu sve aplikacije instalira na tu njegovu unutarnju memoriju (2 GB) Kako da mu zadam da sve aplikacije instalira na dodatnu SD karticu od 8 GB |
Probaj prvo sa nekom aplikacijom tipa App2SD prebaciti postojeće aplikacije na memorijsku karticu, pa će ti se osloboditi mjesta.
lp. |
Uđeš u Postavke / Aplikacije / odabereš aplikaciju i odaberi "Premjesti u SD kartica".
Kad to napraviš odeš u postavke / SD. kartica i pohrana te u opciji "Zadani disk za pisanje" odaberi SD karticu. Ako to ne upali pokušaj obrisati "Podatke u međumemoriji" tako da odeš na postavke / SD. i pohrana telefona i vidjet ćeš negdje na listi "Podaci o međumemoriji, odaberi i pobriši. |
Bravo, uradio sam tako kako ste mi savjetovali i prebacio na SD karticu.
E sad imam još nekih nejasnoća, pa ako neko zna i ima volje da mi objasni. 1 -Rootao sam mobitel aplikacijom “KingRoot” i sad mi nije jasno koje sam pogodnosti time dobio, jer koliko vidim (kad otvorim postavke) sve mi je isto kao i prije. Sve sam pregledao ali nikakve razlike ne vidim u odnosu na prije rootanja. 2 - Ako bi ikada mobitel vratio na tvorničke postavke, da li bi mobitel i nakon toga i dalje bio rootan ili ga trebam iznova rootati |
Nesto si krivo shvatio; mobitel se ne root-a da dobijes neke nove opcije, nego da dobijes pune ovlasti nad njim. Slicno kao razlika user-administrator na windowsima.
|
Aha tako znači, sad mi je to jasno.
Drugo pitanje je bilo:Ako bi ikada mobitel vratio na tvorničke postavke, da li bi mobitel i nakon toga i dalje bio rootan ili ga trebam iznova rootati |
|
Da li će se P9 moći kupiti u nas ili će se trebat izvodit neke kemije oko kupnje?
Inače kamera ne da "nije loša", nego je brutalno dobra. Baš sam iznenađen, nisam ni znao za ovaj mob. |
Ma kolko vidim, cijena za keš je, 47xx kn..
Kod nas.. Nego, mob je dobar, kamera čak jako dobra.. To je ono kolko sam vidio na brzinu photo samples.. Treba vidit kolko je kamera lošija u odnosu na S7, naravno ako i je lošija.. Šteta što gpu nije odličan kao i proc.. |
Fotke su navodno bez konkurencije ali video navodno je u fafu. Baš je fotomobitel.
|
P9 Lite anyone?
Kakva je baterija i kamera? |
prešo silom prilika sa z3c na p7 i iskreno želim natrag sony čak i pod cijenom da mu se ponovo odlijepi ekran.
meh :( |
|
Citiraj:
|
pa koliko sam ja gledao low-light rezultati su super (za mob jelte).
|
Yes ali isto u nekim situacijama napucava ISO i uništi sliku.
Logično da onda treba prebaciti u manual mode i pozabavit se kadrom, međutim većini point-and-click ekipe će to izgledati kao minus. Kad su sve postavke na default, onda je tu negdje sa S7, čak i malo lošiji, no zaista briljira tek u manualu. Npr. pogledaj ovaj debilan test: https://www.youtube.com/watch?v=2wHPho91D9I Zbog loše automatike, on je mobitel ocijenio lošijim od S7, i to ti ekipa gleda i na kraju mu to i presudi, osim ako ga malo ne poprave softverom. |
Nego sto da kaze, e, nemojte slikati na Auto, nego kada idete slikati ajte unpostavke pa mijenjajte iso, ekspoziciju, pa onda ce biti bolje.
Korisnici to niti zele niti znaju, Auto mod mora raditi najbolje moguce za vecinu situacija. |
Dalo bi se raspravljati o tome, no mislim da onome tko je zainteresiran za fotografiju, ti pojmovi nisu strani niti mu ih je teško podešavati, pa je nepravedno to pripisivati mobitelu kao minus, a tko nije zainteresiran no ipak želi P9 , kao ni kod foto aparata, ne može očekivati najbolje rezultate od automatike, što opet nije problem aparata.
Sent from my mobile using Tapatalk |
Diskutabilno. Osobno se smatram da sam zainteresiran za fotografiju, pa od mobitela ne ocekivam manualne kontrole, vec ocekivam da stisnem kamera app i kduce sto stiskam je okidanje. Zadnje sto zelim kada idem okinuti na brzinu je da idem riktati eksp., iso itd. I zato je to totalni fail ako mu auto nije dobar.
U biti ni ne sjecam se kad sam isao rucno podesavati parametre na mobitelu. |
|
Ovaj Mate 8 je brutala uređaj. Baterija traje i traje. SOT bez problema 5h, nekad i više ako se ne igraju igrice. Prelazak sa LG G3 na ovaj, isplativ.
|
Jel netko isprobao P9 ili p9 Plus?
Jel vrijede sta one kamere 2 na njemu? |
Citiraj:
Bio u Areni u Tele2 , i pitam zaposlenika jeli ga imaju ? Odgovori mi NE! Krenem prema izlazu , zaustavi me fina mlada djevojka s Huawei majicom. I izvadi iz džepa P9. Uređaj je brz , dizajn mi se sviđa iako sam mislio da će bit prevelik ali nije , što se tiče kamere , stvarno nemam riječi slike su bila vauuuu... |
Citiraj:
|
Jel ima netko Huawei P9? Ozbiljno sam se zagrijao za taj mob kao nasljednika Galaxy S5.
|
Citiraj:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=81135 |
Bome lijepa iskustva ima. Nakon 2 tjedna mu je zveknuo na pod i vrisnuo ekran :(
Baterija je 3000mAh ali je i Kirin rastrošniji od SD820. Kamere nemaju OIS i video je lošiji nego na S5. Mob nije waterproof. Ne volim launchere trpat na mobitele, a ovaj EMUI mi je pljuga totalna. Virtualne kapacitivne tipke "kradu" dijagonalu. Ne znam... na kraju imam više NAY nego YAY glede P9. I opet sam bliži S7 nego ovom P9... |
Kratko pitanje.
Dvoumim se između Huaweia p9 lite i Asus zenfona 2. Što je po vama bolje? Moram se maknuti od trenutne Lumie i mrtvog wp-a. Hvala |
Po meni jedan i drugi dobar, možda mi je malkice bolji UI kod asusa. Imas za isprobat na playstoreu pa vidi.
|
Huawei P9 je po meni bolji
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:48. |