![]() |
Citiraj:
imao sam na stolu paralelno 2 sklopa: Xeon E5450 3,0GHz + Acer MG31M + 2x2GB Kingston HyperX DDR3 i Celeron G1820 + ASRock B85 Pro4 + 2x4GB Corsair Vengence DDR3. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Fućkaš novce, to kvari ljude. |
1. Mislim da cs koristi samo dvije jezgre i mislim da donekle skalira sa clockom
2. Samim time bi sa pentiumom na istom clocku imao veći fps 3. Kako igra nije zahtjevna (sigurno je dobro vrtiš i s tim što imaš), pitanje je dali ti od ogromnog fps-a imaš vajde (120-144hz monitor) |
Evo ja sam okružen sa 2 konfe, 775, 1366...sve 3 imaju ssd i pristojne grafe
Q9550 na 3,8, X5650 na 3.4 razlike ima ali nije nešto wow...minimum FPS malo bolji kad nabavim vodu i odem preko 4.2 sa xeonom moglo bi bit super 6 core powa :D |
Pozz ljudi
imam jedno pitanje u vezi procesora. Naime, htio bi kupit neki proc da imam zasad dok ne izdvojim vise para za nest jace! Dvoumim se izmedu par intel procesora, mogu uzet npr i5 2500k od kolege sa foruma pa bi htio cut vas koja mi je najbolja opcija! Treba mi za Rust, Dayz SA, Arma 3. Mislim da sam dost reko cim sam spomenuo te igre! Imate kakav prijedlog? |
i5 2500k + p67/z68/z77 ploca + dobar kuler i overclock na 4.3-4.5 GHz i miran si :)
Vidim imas 3570k,zasto bi uzimao i5 2500k onda ? |
Citiraj:
I sve sam blize da uzmem taj i5 sa z77 maticnom! |
Ovako imam i5 760 i nabavio sam gtx970.
U nekim cpu zahtjevnijim igrama vidim da je cpu boljka. Što bi preporučili da uzmem za jedno 2k kuna cpu + ploca a da se osjeti razlika? Igram prvenstveno mmo-e. |
i5 4460 + as rock b85m-pro3
|
Ciljas novo ili polovno ? Mogao bi ugurati i5 6500 + mbo i ako kasnije ponestane snage možeš kasnije bolju mbo i overclockatim
|
@ivosimec Jesi li probao overclcokat CPU? Kakav ti je ostatak konfiguracije? Prvenstevno napajanje, ploča i hladnjak.
|
Jesam slab je clocker i vec preko 3 ghz se dosta grije a treba mu dosta napona da je stabilan.
Neznam koliko bi mi oc ionako pomogao kada imam proc star 5+ godina, a ako se dobro sjecam i na 4ghz koliko sam bio testirao sam imao velike fps dropove i guild wars2 kada je na mapi znalo biti vise od 50 ljudi. Ne bi li 4460 u biti bio otprilike kao malo bolje ocani i5 760? |
Citiraj:
GW2 je takav, puno ljudi=slide show bez obzira na procesor/grafu (većina MMOa je takva) |
Citiraj:
IPC razlika je puno prevelika. |
Citiraj:
|
Ma nema tu, ako ne želi biti cpu bottleneckan mora mjenjati
|
https://www.reddit.com/r/Guildwars2/...s_2_benchmark/
Da vidiš neku značajnu razliku trebaš nešto što se kloka do 4,5 GHz. |
newslfash: i5 6600K na 3.5ghz i i5 760 na 3.5Ghz neće jednako vrtit GW2
odnosno, nešto što sam mislio da smo svi do sada shvatili..ghz ne znače ništa ako arhitektura nije ista... EDIT: al dobro..ako mu treba nešto na 4,5Ght neka uzme FX 4100..evo ako ti misliš da je tak najbolje, zašto plaćat 1500 kn za i5 :) |
Da zanimljivo je da gw2 jako jako voli frekvenciju procesora ali je jos zanimljivije da intel na 3ghz daje bolje rezultate od amd-a na npr 4...zato bi prvenstveno isao na intel. Kazem volio bi promjeniti socket jer iap je proslo 5 i vise godina i zbilja imam osjecaj da mi proc ne puni grafu u nekim naslovima. Inace sam prezadovoljan sa tim i5 750 i nevjerovatno je da sam ga platio tocno 1399kn prije 5 godina i to u ducanu nov. Neznam koji se je procesor u povijestu racunala tako dugo dobro drzao za igre isto kao i legendarni i7 920 ili nesto moderniji 2500k. Zato velim 2000kn je nekome nista, meni je puno za 2 komponente i zato bi volio uzeti nesto sto ce potrajat neko vrijeme i sto nemoram ocat i brinut dal ce mi u 120-oj minuti raida zaledid pc. Isto tako sam svjestan i spreman rade dodat koju stoticu i umjesti npr 4460 uzet 4670 ako to ima smisla. Imam i ssd koji bi volio upogonit na punokrvni sata3 da se osjeti maksimalni potencijal. Zato me zanima i dobro je doslo svako misljenje od Vas sto i kako izabrati.
|
i5 6500 ti je najnoviji i socket i evo ide vec za 1685 kn i budget ploca poput ASRock H110M-DGS/D3 za 400 kn sto ti je 85 kn izvan budzeta.
http://cpu.userbenchmark.com/Compare...460/3513vs2310 + Skylake non K procesori se mogu overclockati na odredenim plocama i BIOS-ima i lako dosezu 4.5 GHz sto ti ostavlja prostor ako ti kasnije ponestane snage ( ulaganje ti je ploca samo i sreca sa BIOS-om ) :D |
Bez Ocanja (ako sad imas OCani proc) nekog bitnog pomaka nećeš vidjeti (što se tiče velike većine MMOova).
Pitanje kolko te zanimaju novije (non MMO) igre, jer bi ti najbolje bilo uzeti i3 6100 i neku malo pošteniju ploču (koja podržava OC) i neki 2666 ili 2800 MHz RAM. Imaš i opciju pričekati Zen i Kabylake krajem godine pa vidjeti što će se nuditi. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Dakle najbolje puknut samo 4460 i neku ploču pretpostavljm najjeftijiu u idri.
Dakle i bez oc-anja bi trebalo biti vidljive razlike? |
Yep. Ploča ne mora biti najjeftinija, imaš od 450kn B85 ploče, čak i sa 4 utora za ram. Vidit ćeš razlike jer ti cpu bottlenecka grafu.
|
Dakle ovo bi bilo ok?
Čini mi se super ploča jer ima i digitalni ulaz za zvučnike. http://s8.postimg.org/c113ncyf9/cpu.jpg image free hosting ili čak ovo: http://s8.postimg.org/5nl7bl8at/cpu2.jpg picture share |
Pozdrav svima, ne bi htio nikog maltretirat bez da prvo pogledam po forumu i pokušam sam pronaći odgovor ali samo se vrtim na mjestu. Htio bi uzet i7 6700K i pronašo sam ga preko nekog mađarskog web shopa. E sad , tamo su dva takva s istim specifikacijama. -jedan je OEM a drugi BOX , s tim da je oem skuplji za 500 kn od ovog box i ima samo jednu godinu garancije dok box ima 3. Nisam baš tu doma ... pa ne kontam u čemu je fora i šta znači to oem. Mislim znam da je oem Original equipment manufacturer ali opet ne vidim razliku , jel to ima neke veze s nekim prethodnim tvorničkim testiranjima? I zadnje pitanje...koji bi vi preporučili da uzmem. Hvala unaprijed )
https://iponcomp.hr/webshop/product/...51_oem/1234393 https://iponcomp.hr/webshop/product/...51_box/1235896 |
Zasto uzimati kod mađara kad nije ništa jeftiniji?
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=6700k |
Čini mi se da je sa forumskim popustom jeftiniji u Uzi-ju.;)
Za ove OEM verzije nemam pojam što predstavljaju (pretpostavljam tray), BOX verzije su retail pakiranje (uz napomenu da K verzije procesora dolaze bez hladnjaka). Jedino što je važno da ima garanciju dvije ili tri godine. Ovo sa pola i godinu dana garancije bi izbjegavao, ne zbog straha da će otići u vječna lovišta (iako ni to nije nemoguće) nego zbog cijene kod kasnije prodaje. |
Ako ne misliš prodavat proc naredne 2/3 god, onda je svejedno, možeš i tray uzet.
|
Citiraj:
Naravno, sve se treba dogovoriti s njima preko maila |
Pozdrav dečki,prebacujem se na ovu stranu foruma da vidim misljenja i iskustva ovih koji su se možda prebacili na Intel ili ga koristili u dogledno vrijeme.
Znači,radim mnogo video i foto obrade,montaže,renderiranja,rad s jaaako puno fajlova i prijenosa podataka.Takoder i gejmam.Znači sistem vidite da piše koji jest,ali sada je posao već ozbiljan i FX zaostaje(kada sam uzimao mislio sam da ce bolje odradivat posto je octa core,kakav god).Zanima me,jeste li vi radili kakve prijelaze i dali neke preporuke za prijelaz ili nadogradnju?Mogu cekati i Kabylake i Zen i uzeti 5820K ili 6700k te novu plocu(i ram)samo me zanima hoce li to biti drugi svijet odnosno hoce li ta cuda od intela(makar i5)moci raditi to sto trazim. Na AMD dijelu foruma decki imaju AMD-ove procove pa mi je ovdje sigurnije pitat nekoga tko vjerojatnije ima Intel cpu. Thx |
Please kupi i5 pa nam javi rezultate :D
|
Citiraj:
|
Prelazak s FX-6300 na i5 4460 za 300kn nadoplate (cpu & mbo)
Razliku u "geymanju" nisam osjetija, ove druge gadarije (foto/video/audio obrada) nisam radija, međutim 2 razloga su zašto mislim da mi se isplatilo: 1. dobija sam integrušu (dobro mi je došlo jedno pola godine kod promjena grafi ili flashanja vga BIOS-a) 2. ima sam smeće od AMD primjerka (da se dobro OC-ala ne bi je dao) Da sam ima FX-8xxx ostavija bi ga (kao neki future proof), također nije ga bilo u prodaji tada (ja sam kupova rabljene stvari: AMD FX6300 platforma je bila stara samo 2 miseca - dakle skoro full pisano jamstvo, a i5 4460 je bija bez gare, a njegova matična s full garom) Tebi bi bilo bolje da pogledaš u kojim programima bi bilo bolje radit to šta misliš (osim igara) jer je moguće da neki od njih više favoriziraju plave ili crvene EDIT Kolega Eladio je mislim priša s nekog FX-8xxx na i5 4460 pa ga kontaktiraj |
Citiraj:
Ey hvala,za pocetak ovo je super to me i donekle zanimalo.Takva iskustva tražim,nebih ja tek tako prešao na drugu stranu. Sr uskrs btw dečki |
Koji procesor za CS GO i GTA V ?
Veliki pozdrav:chears:
Drug za koji Dan kupuje novo racunar , koji CE my sluziti za CS GO I GTA V, uglavnom. Planira da potrosi 210 eura za novo racunar, kuciste. Nasao je konfiguraciju, Pentium G 4400, 4 GB Rama, Hard 250 GB, dakle, pro jednom testu , ovaj Pentium vice GTA V name 30 fps. Da life to valja ili ipak da she odluci za APU A6 7400k ili A8 7600, ili da kupi Pentium pa mozda kasnije, mada ko zna Kara, graficku. Hvala ! |
GTA V i dvojezgreni procesor se baš i ne vole, tj. općenito sve novije igre i dvojezgreni procesori se ne vole. Imaš li mogućnosti uzeti 860K? Uz njega bi se možda dala progurati neka jeftinija grafička, makar polovna.
|
Hvala
Hvala druze, reci cu mu:respekt:
|
Pozdrav, trebam savjet, a konfu mozete vidjeti sastrane.
Poceo sam igrati Overwatch i mislim da mi CPU definitivno bottlenecka cijeli sustav. Razmisljao sam o i5, ali bi ostao na Haswellu, jer mi se ne da dodatno ulagati. Koji CPU preporučate (OC me ne zanima), a da to sve radi bolje? Neki 4460 ili 4590 ili ima neka treca opcija? Hvala unaprijed na odgovoru. EDIT: Da li maticna normalno sve podrzava ili treba neka novija verzija biosa? (citao sam nesto o tome, ne kuzim se dovoljno). |
4460 ili xeon 1231v3, ovisno koliko imaš novaca
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:55. |