![]() |
DFI NF4 Ultra+operton 144
dali netko zna zbog cega su mi ldt bus-1,55v i nb+1,5-3,37v
u smartguardianu crveni i kako da to sredim racunalo radi po default postavkama |
Citiraj:
Koji BIOS imaš? |
To su 100% neka kriva ocitavanja.... daj skrin... tek tako da se divimo :D
btw. imam jedan vrlo cudan problem, ako je proc iznad 2600 svaka 2-3h (iako je sistem skroz stabilan) ispusti kao nekakav BIP nabrzaka .... sto bi to moglo biti?? Na vise biosa ista stvar! |
*bump*
googlao sam ali nista pametno nisam nasao :( samo jedan BIP koji traje 1sec se cuje... pre kratak je da odredim od kuda izlazi! ... |
Pozdrav! E:beer:vo stigla dfi s939 lan party ut nf4 ultra-d pa me čeka posao velik , molim da mi neko odgovori : ploča je još u kutiji dali da odmah skinem hladnjak sa čipseta i maknem onu žvaku te stavim bolju pastu i vratim hladnjak i koji mi bios treba da skinem memorija mi je kingmax 400 pc 3200(200MHz) 2x512 pa ako se nekom da nek napiše ................
|
Hladnjak sa chipseta-očisti samo ono u sredini, onaj spužvasti četverokutni obrub ostavi.
Za memu pitaj E.T.-a,mislim da on ima ili je imao Kingmax pa će ti najbolje objasniti koji BIOS. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
nisam te skužio E.T. šta si htio reć Jelc mi je rekao da se tebi obratim jer ti imaš kingmax-a da mi kažeš koji bios......
|
Citiraj:
"Moj broj ICQ-a ti je 284-247-178... Moj Bios je : skinut s ove stranice... http://www.techpowerup.com/articles/other/114 Peti odozdo: 23/06/2005 Final N4D623-3" |
Iako sam vec postao u hard disk thread, znam da tamo ne citaju svi dok se ovdje nalazimo mi ponosni vlasnici dfi-a :)
E sad imam jedan mali problem. Ovih 160GB mi postalo malo tijesno pa sam htio kupiti jos jedan isti i mozda staviti u RAID 0, iako znam da je upitna korisnost toga. Problem je u tome sto me covjek iz hgspota uvjerava da moja ploca ne podrzava SATA2 dok oni a koliko vidim i vecina shopova vise nemaju SATA1 izvedbu tog harda. I jos mi je rekao da su dobili info iz Zg da iako hard se moze formatirati, nakon nekog vremena pocne praviti probleme. Da li NF4 SLI podrzava ili ne podrzava SATA2? Ako da mogu li ja to spojiti u RAID 0? Ako je netko imao taj hard u rukama, moze li se on mozda nekako prebaciti u SATA1? Ili da ja sve to zaboravim i kupim verziju sa 16MB? |
Ja mislim da podržava, ali nisam 100% siguran
|
Podržava.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nesto mi se vrti po glavi da se ne mogu spojiti hardovi na 3 i 4 sata port ako je ploca clockana. Dal' je to bilo na nf3 ili nf4? A meni pao raid na pamet, znaci ovaj disk plus jos dva.
|
Citiraj:
dakle ima samo 4 a ne 8 ali da ploča podržava SATA2 i može piknut RAID ako ima dva identična diska! Citiraj:
Ne za RAID ti treba barem još jedan disk ali identičan ovom kojeg već imaš |
Citiraj:
|
pa jel ti piše da radi na OC postavkama
osim ako ti 3000+ na 325x9 ne smatraš OC-om :D |
Citiraj:
3700+SanDiego KACAE 0547BPMW + TT BigTyphon ; DFI NF4 LanParty Ultra-D ; 2x512 GeIL One TCCD ; GeCube X800XL @440/540 + Zalman VF700Cu ; Hitachi 80GB SATA2 ; Plextor PX740A + Teac DVD rom; Audigy2 Platinum EX ; Logitech MX900 ;CoolerMaster Cavalier 3; Tagan 430W U22 ; Philips 107P |
pa napiso sam u prošlom postu da radi na OC postavkama
sad radi na 300x9 sa SD prije sam imo 3000+ na 2,9 i 80GB hitachi + 250GB Seagate |
Meni je na 1 i 2 Raid 0 SATA2 a na 3 Maxtor 200GB SATA
I sve šljaka...i radi na 300 x 10 ... |
Citiraj:
|
Tnx svima na odgovorima :) Bolje je pitat' nego da bude poslije nismo znali.
|
DFI Lan Party Venus SLi-DR Expert
|
može mi neko reći kako da učvrstim 40mm ventilator na plavog zalmana ako ima kakvu sliku a radi se hladjenju nf4 nortbridge na dfi
|
Citiraj:
|
Meni je zlatni Zalman(izrezani) na chipsetu a grafa u gornjem slotu i vent od 80mm puše od ispod.Temperature max.40 kod intenzivnog igranja,31-33 idle...
|
to je ok samo kako si učvrstio ventilator
|
Citiraj:
7800GTX i na njoj Zalman FS-V7 ,prelazi preko pasivca,(izrezanog da stane) i 80 mm postavljan da piri po pasivcu s udaljenosti od 10-ak cm... I ventilacija kućišta mi je jako dobra... |
Imam kao sto pise u sigu 2x512MB A-data DDR500, da li bi mi sve normalno (overclockano i u DC) radilo kad bih stavio jos 2x512MB? Znam da DFi zna praviti probleme sa 4 modula.
|
Moralo bi dobro raditi, ali uz Command Rate 2T...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Tocno tako, nema bas prevelike razlike... nekima je 2T veliki bauk ali nema zabrinjavajuce razlike...
|
Citiraj:
|
Ja sam probao i to dva različita para meme skupa.
2x512 Mushkina i 2x512 svog SuperTaljenta i radilo je fino. Nije bilo nikakvog katastrofalnog pada perfomansi.. |
Citiraj:
|
LAcy-ti se baš ne daš krstit...pa MORA raditi na 2T.
Ostalo je bilo uobičajeno-i brzina proca i dual channel. Može ti se desiti da će se možda malo manje clockati. Bilo bi idealno kad bi mogao isprobati. Meni je radilo ok. a meme su bile totalno različite. |
Procital sam 10-tak stranica i nije mi se dalo vise, budem na poslu :D
Pisete da se ne treba previse zabrinjavat oko temperature chipseta a. E pa mene zabrinjava. Jel tko radio kakvo dodatno hlađenje chipseta? Kompletno sam hlađenje rješio, samo mi je ostao taj nf4 koje je trenutno na 64 stupnja (proc je 3200+@2610Mhz (292x9) Brijem da cu to spustat, nije previse stabilno a i nf4 doslovno gori. Gori mi doslovno i socket ispod proca, budem postal slikice kasnije, sad mi se neda :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:52. |