![]() |
Da zaključimo,jeftinija AGP grafika i 512MB rama(ne grafičke,nego u komp).Štedi pare i kupi nešto novije.
|
pa reko sam ti sta da radis :) // rekli smo ti sta da radis :)
imas dvije opcije, ili ulozit u neku 6600gt za cca 150kn ili neku slicnu grafu do max 200kn i dodat jos 512mb rama za nekih 100kn il ovisi kak se cijene kracu i ostane ti 200kn i to rade zapijes :) ili pocni s tih 200kn stedit pa za par mjeseci il kolko ce ti trebat da skupis cca 1000kn kupis novi komp jednostavno druga opcija je da odma sa 500kn pocnes stedit, izdrzis jos malo na ovome sta imas i za cca 1000kn kupis neku gotovu konfiguraciju rabljenu koju ti mi mozemo preporucit u drigim temama tipa konfa do 1000kn ili 1500kn ako bi kupovo novu konfu onda mozes racunat da imas cca 800kn vec jer imas 500kn, a svoju vjerojatno mozes nekome utopit preko njuskala za 300kn ili slicno, nek ti netko drugi da procjenu ako napises tocno sve komponente u jednom postu to su ti opcije |
Citiraj:
AMD ATHLON(BARTON) XP2500+ MAINBOARD:K7S8X 3.0 CHIPSET SIS 746FX REV10 ,,LPCIO WINBOND MEMORY:512MB RAMA PC3200(200MHZ) KINGSTON GRAPHICS: NVIDIA GEFORCE MX 400 64MB USB UTORI DVD PRŽILICA ASUS NAPAJANJE 400W SA GARANCIJOM NA GODINU DANA JOŠ I KOLIKO DA TRAŽIM ZA OVO?? Prestani više pisati par postova jednog za drugim, koristi tipku Edit! |
Kupi ti koju grafu god hoces, al pes11 neces moc zaigrat na athlonu XP...
Prodaj nekom to sto sad imas, nadodaj na tu lovu tih 500 kn sto imas, mozda jos malo skupis. Kupis si Athlona X2, 2GB rama i 8600/1950 GPU i onda ces mozda moci zaigrat pes11.. |
Citiraj:
|
posto opce nisam vise u toku s tim novim pci-e grafikama, do koje serije HDxxxx idu graficke za koje ne treba neko divlje napajanje, malo sam apgrejdal htpc boljim procom, ali fali mi jos ati HD grafika koja radi sa 350w napajanjem koje nema one pci-e konektore, idealno da je jos i silent varijanta i naravno AGP....
|
ATI i AGP baš nisu najsretnija kombinacija zbog loših ATI drivera. Ne znam da li je to sređeno u međuvremenu, ali prije je bilo vrlo frkovito i mnoge kartice nisu htjele raditi.
Osim toga, upitno je da li potrošiti novce na agp grafu jer su rijetke i skuplje u odnosu na pci-e varijante. Što se tiče same potrošnje, mnoge od njih, bez obzira na porodicu 2, 3 ili 4xxx, će raditi bez dodatnog naponskog konektora. Kod nas se mogu naći 3450, 3650 i 4650. 3650 zahtjeva dodatno napajanje. HD4650 128bit 512Mb DDR2 je 500+ kn (pci-e verzija je 360kn). Radije pokušaj neku polovnu jer davati toliko lovu za tu karticu je neisplativo. |
Citiraj:
|
pozdrav, imam jednu kantu bez graficke.
dfi lanparty ut3 socket 754(agp slot), athlon 64 2800+, 1gbit rama. namjena kompa je da bude iskljucivo media centar za tv. sto preporucujete i sto mi treba za uzivanje u full hd-u? hvala ;) |
Pa i nemaš se tu što misliti, malo kartica je u ponudi.
Nvidia 6200A ako hoćeš malo jeftiniju ili ati 4650 malo skuplja i bolja i za gaming. Sve u svemu neisplativo je sve preko 6200A. |
Novija agp grafička
pozdrav ljudi..
Zanima me vaše mišljenje da li se isplati uzimat neku noviju agp grafičku po cijeni oko 700-800kn? koliko bi mogao sa njom parirat novim igricama s obzirom na dolje navedenu konfiguraciju? da li će ostale komponente gušit jako performanse u igricama kada bi se odlučio na kupnju.. zahvaljujem Intel Pentium 4 2.8 @ 3.59 Asrock p4i65g Kingston pc3200 1.5GB Gainward 6800ultra, 450Mhz, 1250Mhz @ Zalman VF900-CU |
Ne isplati se uložiti ni 300kn, a kamoli 700-800. Riješi se te kante kupi sve novo.
|
Citiraj:
opet s druge strane kupit danas sve novo i za dvije godine već mjenjat.. 2004.-te kad sam kupio ovu grafu koštala je 4500kn i za 2-3 godine je već ispod prosjeka |
@Lega0
AGP je 2004. bio na izmaku snaga i tad je vec gotovo bio potisnut PCI-E karticama, pa nije usporedivo sa današnjom situacijom. Kao sto je kolega coconut sugerirao, kupovina nove AGP kartice jednostavno nije pametno riješenje. Ako si prosjecni korisnik i odlucis se sad za novi komp sa mainstream komponentama, gotovo sam siguran da ces biti miran u narednih 4-5 god. |
@Lega0
ako misliš igrati igre novije neće ti pomoći ni bolja grafulja,stoga ti je najbolje kao što već i predlažu ostali forumaši uzeti novu kantu,jer se ne isplati investirati u komp star 7 godina....probaj ovo utopit nekom i za 4-5k kuna si složiš solidnu konfiguraciju s kojom ćeš bez beda igrati igre. |
Citiraj:
ovo što ti imaš ni ne pomišljaj na igre nikakve nove, sve ti novo treba. |
Citiraj:
mislio sam da bi pomogla bolja grafa jer s ovom mogu igrat mafiu 2 sve na low i plus tih par igrica tipa crysis, dirt 2... |
Ta kartica i nije tolika drla kolika je CPU. Ali sta god da ides mjenjati povlaci za sobom plocu, a onda falje sve ostalo. Prodaj to za koliko mozes i kupi nesto novo.
|
Citiraj:
Uglavnom, računica ti je takva da ti za svoju ploču, CPU, RAM i grafičku možeš dobiti minimalno 450-500 kn, i za iste te novce onda tu na tržnici uzeti neku AM2 ploču s X2 Athlonom i 2 GB DDR2 RAM-a. I onda na to pridodaš 100njak kn i uzmeš nešto tipa 2600XT, 8600GT/GTS i imaš solidan igrački stroj za prvu silu na nižim rezolucijama. |
Citiraj:
koji socket je sad najaktualniji , da se ne približava izmaku i da se može za koju godinu kompjuter pojačat bez straha da će se počet proizvodit nova grafička sučelja , ddr generacije 5,6,7 :) i neznam koji soketi procesora?? |
socket AM3 ako se ne varam...sve od Intela je mrtvo u startu...tj svaki intelov socket je namjenjen jednom tipu procesora, MOZDA dva, kao npr situacija sada sa sandy bridge plocama koje ce nadajmo se podrzavat i ivy bridge ali iza toga ide novi socket opet
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:31. |