![]() |
Pa mislim stvarno :smoke:
Astral, nisi mogao raspravljati o tome na ovoj temi? Očito ne, jer ste u zadnje vrijeme svi raspoloženi za spamaru, a ja se ovako zabavljam na 56k prebacivanjem i editiranjem postova iz jednu u drugu temu :kafa: Postovi prebačeni u gore navedenu temu, a sad natrag na ovu... |
heh, zao mi je sta si na 56k, ali bilo je dosta toga vezano za ovu temu u mojim postovima, a tema u koju si prebacio...no comment
no dobro...sorry na spamu, mozes i ovo izbrisat |
Citiraj:
Na kraju krajeva, nebih ti ''a'' rekao da si otvorio novu temu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
pa svaki primjerak je slucaj za sebe, neki idu jako dobro na default voltazi dok drugi trebaju dosta soka za clock. meni recimo e4300 ide na 333x9, znaci na 3 GHz na 1.29V dok je stock voltaza 1.325. cak sam ga na stock cooleru uspio dignuti na 3.4 GHz na 1,45V (samo radi probe do kuda ide na stocku)...
|
do kud ide != stabilno
ja mogu sa def voltazom do 3.3ghz i normalno vozi wondowse, ali kad treba stabilizirat onda treba i vise od 1.5v |
Množitelj
Utječe li podizanje množitelja na na povećanje napona cpu, npr. imam 8x375 i povećam ga na 9 komp se ne diže.Mema radi na 750(1.9)4-4-4-12 2T,proc 1,425.
|
mozda ti se nece bootat jer proc radi na skoro 400MHz visem taktu?
|
Možda,kad dignem množitelj na 10 i spusti FSB na 300 pri istoj voltaži opet ne boota.Na 9x300 radi.Zato sam pitao ako dižemo množitelj utječe li to na voltažu cpu-a,tj. treba li istu također podići.
|
Naravno da moraš dizati voltažu, kad dizanjem multija povećavaš brzinu procesora.
|
Overclock e4300 100% !!!
eto probao sam ga malo dignuti, u 10 min sam toliko uspio, kad nadjem vremena, ici ce on jos gore :goood: http://img254.imageshack.us/img254/5...0100mh7.th.jpg |
pf, super rezultat
koj je to batch? |
e koji sam mulac, danas sam gledao na njemu, bilo je xx6bxx nesto tako, ali nisam zapisao, a zaboravio sam. kutiju nazalost nemam tako da ne mogu nista saznati dok ne skinem cooler dolje...
P.S. vazno da sam usao u klub 100%OC :D |
Citiraj:
|
ah, tek sam sad vidio pitanje. nisam stigao detaljno testirati, odigrao sam partiju cod4, izvrtio super pi. orthos i occt nisam vrtio jer nisam imao vremena, a sad sam vec vratio na 3,0 GHz, ne vidim smisla da se takav proc vrti na toj brzini 24/7...
|
samo jedno pitanje o e4500...
Do koje voltaže da ga diže.. 10 x 340 neće na 1.35v inače u biosu mi je namješteno na 1.3250 stock ali cpu-z i pc health u biosu piše 1.296 odnosno 1.3 |
Krkaj 1.4v+...
|
krkaj, da, moj E4400 nece biti stabilan na 3.2GHz ispod 1.4V... govno zedno :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Moj je za ovaj trebao 1.56V ... samo da otprilike vidiš koliko su zapravo gladni :) |
dignuo e4400 na svojoj srotarskoj ploci na 2.7 ... dalje neide... stabilno... drzim ga na nesto nizem taktu, netrebam sad previse kad ne gejmam... sranje od ploce :smoke:
|
kad ga clockam najvise sta ide , onda je na 2,69 i tu je stabilan... sta ipak nebi mogao vise od toga , iako je 945 chipset ?
i sry na duplom postu, moram sam bumpat da netko vidi... http://img242.imageshack.us/img242/8...ytuuej7.th.jpg lol, dal sam mozda doso do walla ? |
ja svog drzim na 273x11 (3.o ghz) posto m ije wall na 320 .ultra srot od proca..
|
ahhahahahahahahhaha
pa ja mislim da je zbog walla kriva ploca a ne proc... proc nema veze s tim... bar kolko mislim... a i taj proc nije srot... i ide puno vise na toj maticnoj,... bar do 3,8... |
Citiraj:
Sjedni malo, pročitaj nešto o dotičnim procesorima i vidi tko tu koga *ebe. |
ja mislim da je kriva ploca tj. chipset na njoj
|
i ja isto... jer ono clockam i uvjek je stabilan cak i na max clocku... no , dobro je, sad sam stavio d805 da vidim dal je s njim sve ok, i negdje oko 40 puta je sporiji od e4400 , tak da je sve u svemu dobro... :D
|
Citiraj:
|
sve to stoji, al ne vjerujem jednostavno da xulos nemoze klokat vise od 3,0 ... tu nije sigurno kriv proc...
|
Citiraj:
meni je recimo sa E4300 bio na 407MHz http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=214997 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:08. |