![]() |
Ovo sa diskovima sam rijesio kak je kolega thesekiman rekao i to ce sad valjda radit normalno. Ne kuzim zasto difoltno takva opcija, pretpostavljam "green" sheme.
Prvi i drugi problem nisam uspio skuzit, ali ako se dobro sjećam, od početka je tako kilavio sa dizanjem, odnosno uvjek je trebalo čekat gledajući desktop. Da dodam i četvrtu anojing stvar, u my comp ima ona dio sa "My folders" koji zelim maknut i maknem ga pomoću jedne zakrpe za regystri, ali svaki put kad se napravi update windowsa, obrise mi se ta zakrpa i opet imam te nepotrebne folder u my comp.. |
Meni se sve ekspresno diže, od samog bootanja pa do pokretanja programa nakon što upišem password na logon screenu.
|
Može li se ikako maknuti upisivanje passworda od MS accounta koji je povezan s OS-om?
|
Citiraj:
|
Pozz moze pomoc oko analize startup-a. Odjedamput mi je komp poceo odmah nakon sto se ulogira pokazivat crni ekran, koji stoji i stoji i kao da se windows vise ne load-a , dostupan mi je mis on se vidi i mogu task manager otvorit, on pokazuje da skoro nista ne radi u tom trenutku, nikakav proces ne mogu posebno izdvojit.
Naso sam ovaj wpa pa ako netko zna kako bih u njemu mogao ocitat koji se procesi pokrecu unutar ovih explorer.exe i srvchost. http://www.zaslike.com/files/yi2a3imwf29g0pl0wl.jpg tj kak da otkrijem di steka. Thx |
Zadnji nvidia driver baca crni ekran, bar meni na slabijoj grafi gtx 210 win 8.1 64 bit (na poslu) onemoguci auto install u windowsima, safe menu f8 pa dalje, i skini stariji driver. Ako je to to jel
|
Citiraj:
|
How to Boot into Safe Mode (F8) in Windows 8 & 8.1
http://www.mydigitallife.info/boot-s...windows-8-8-1/
Zadnja metoda: Well, if all the tricks above is not convenient for you, and you simply want the usual F8 method to access the Advanced Boot Options menu where you can select how the Windows would boot, including to Safe Mode, then run the following command in a Command Prompt (Admin): bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy After enabling the legacy boot loader, the F8 function key should work as is Windows 7 and earlier OSes to bring out the Advanced Boot Options menu. http://i696.photobucket.com/albums/v...ps1ee39107.png To disable the legacy mode and return to Windows 8 original fast boot loader, use the following command: bcdedit /set {default} bootmenupolicy standard |
jel ima tko problema/bugova sa vatrenom lisicom i ccleaner u win8.1,nekad mi ne otvori browser ali svejedno ostane upaljen(vrti) a ccleaner ga nemože zatvorit ni prisilno
također ponekad moram gasit komp na gump 5 sekundi jer mi ga jednostavno ne želi ugasit kroz shotdown...pretpostavljam da je sve ok sa kompom jer sam testirao,imam jedino lošije napajanje spire 550w jewel to su valjde i dalje neriješeni bugovi? |
Jučer sam instalirao Win 8.1 N Pro verziju na nekakav stari HDD. Moram reći da sam zadovoljan viđenim, što se tiče korištenja resursa i responzivnosti samog OS-a.
Očito da su se neke stvari popravile u odnosu na Win 8. Ozbiljno razmišljam o prelasku na Win 8.1 kao da mi bude main OS. Start screen mi je bio malo tlaka, ali dobro je što one widgete (burza, sport, putovanja...) mogu deinstalirat da me ne dave i da si mogu start screen prilagoditi i sortirati ikone po želji. Trebalo mi je 15 minuta da se priviknem na to. Jedini minus koji bi pripisao OS-u tj. GUI-ju je što se ne mogu dodatno smanjiti trake (ovo gore di je minimize/maximize/close). Nekako mi je to predebelo. Jedino što nisam isprobavao, to su igre. Jel ima tu kakvih problema ili sve radi normalno kao i na Win7? |
Ni Start izbornik ne mora biti problem ako ti se ovaj nativni ne sviđa. Ima dodataka koji vračaju "windows7" izgled menija, npr. http://www.stardock.com/products/start8/
Ovog koristim na svim svojim uređjima koje sam prebacio na Win8.1. |
Citiraj:
|
Thanks Mario, ovo je otlično ;) sad nemam zamjerki više :D
|
Igre rade normalno. :)
|
Danas konačno ulovilo vremena pa sam migrirao na Win 8.1 te ga sad koristim kao main OS. Naravno, clean instalacija, ne upgrade.
Sve radi, no samo heads up ako ćete kao ja instalirati N verziju, bez media playera. U tom slučaju ne radi MTP servis za mobitele. Tada treba instalirati Media pack for N windows i onda to proradi... Nevjerovatno... :D Uglavnom, nemam zamjerki, sve lijepo uredno radi, više od pol onih aplikacija od burze, sporta i vijesti sam deinstalirao i već se snalazim bez start menu-a. Na SSD-u boot time je čak i brži nego sa Win7. |
ija sma imao windows 7 n ali sam na kraju pak stavio obicni. necu preminuti za par mb vise koje ima mediacenter.
|
Nisam imao drugi, samo N verziju za install.
|
imao 7cu
stavio 8cu, isti k, jedino ono govno od charms bara iskace kad god svajpam s desna u ljevo na laptopu a ne znam kako ga disejblat (toshiba l300-1a3) |
Citiraj:
|
jesam, probao sve sto sam uspio nac i nis, opet se pojavi svaki put kad svajpam
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Primjerice, ja sam instalirao drivere od Z585, metodom pokušaja i pogreška došel sam do zaključka da rade, čak i bolje nego nativni za Z575. |
stavio sam neku genericku verziju synaptics drajvera
zasad sljaka |
jeli moguće prebacit cijeli os(8.1 64it) i sve sa tog diska na novi SSD pomoću nekog programa? ako je moguće htio bi izbjegnut format i novi install
|
Citiraj:
|
i bude brzo gotovo
kod mene za 6min ako se dobro sjecam |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
za vikend instalirao 8.1 i za sada sam stvarno vrlo zadovoljan, možda (nisam siguran 100%) čini mi se da je brži rad nego win7, boot je definitivno brži...naravno sitnice ali opet...
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:40. |