![]() |
Kada bude službeni update na WP8.1? Noviji modeli dolaze sa instaliranim sustavom ali kada budu na red došli ovi ostali?
|
|
Uredu ali nema ništa konkretno, piše samo da se testira a kada bude dostupno nema informacije ili ja ne gledam dobro.
|
"U narednim tjednima"
|
Dajte mi preporuku neke dobre aplikacije za reprodukciju video fajlova. Stock player mi je prekoma nakon što me razmazio MX Player na androidima.
|
Citiraj:
|
Kako se vrši plaćanje ako nisi kkk?
|
Karticom, ili VIP SIMM karticom.
|
Dakle dobijem idući mjesec na računu taj trošak za app? Jsm dbr rzm?
|
Citiraj:
Skine ti odmah s računa ako si prepaid, a na pretplati ga dobiješ s računom za taj mjesec. |
J(e)S(a)M D(o)BR(o) R(a)Z(u)M(io)
Ovo je pregenijalno ak je tako. Tako bi trebalo biti i za android i ajos. Dajte mi recite jel ima Vip na pretplati nekakav mjesečni limit koliko mogu potrošit na aplikacije? Jako mi se sviđa ovaj WP8.1 os. Može li još i preporuka nekog web browsera koji je bolji od eksplorera, kad već krom i opera nisu dostupni. Hvala unaprijed! Kad malo bolje razmislim, stari Symbian i WP8.1 su mi na kraju najbolje sjeli. Prastara Nokia 5800 XpressMusic i dan danas radi kao zmaj. Još kad bi na neku foru mogao nabaviti novu bateriju i stražnji poklopac bila bi skoro ka nova. P.S. Ovaj WP8.1 treba bolji marketing pod hitno. Ljudi ni ne znaju kak je fora. Sad mi uz njega android i ajos djeluju kao osovi za djecu. Fali im ta WP profinjenost i elegancija. |
Citiraj:
Kaj se browsera tiče - najbolja alternativa je UC Browser. Postoje nekakve priče o Operi ali to je sve samo to, priča. Iako, IE11 Mobile je izvrstan browser, pogotovo sa novim mogućnostima koje ima u WP8.1. WP treba puno više marketinga, to je istina. Iako, sve češće vidim WP-ove po ulici među ljudima, osobno ih više vidim nego iPhone. Polako ali sigurno se probija. Ipak, najveći "push" WP sustavu bude kad će aktualne aplikacije izlaziti usporedno sa Androidom i iOS-om. Ne kažem da WP nema aplikacija - to već neko vrijeme nije problem - ali bilo bi lijepo da postoji malo više "razvikanih" aplikacija, čisto zato jer Average Joe gleda samo takve stvari. I P.S. - piši na hrvatskom, nemoj onakve kratice i gluposti pisati. |
WP se probija kod nas, ali recimo u US je udjel drasticno manji.
Kakve su novosti sto se IE tice u 8.1? Osobno mi najvise fali sto nema homescreen kao UC browser, hrpa tileova sa spremljenim favoritsima. :( |
Ma meni je eksplorer iznenađujuće dobar, ali neke "napredne" funkcije mi samo smetaju jer zbog njih (ako ne pazim maksimalno) jako često moram po nekoliko puta učitavati stranicu. Naprimjer onaj mini izbornik di su prikazani tabovi često prikazuje krivo i kad kliknem na da zatvorim neki fb kom koji sam otvorio u novom tabu on mi zatvori news feed i onda opet moram to otvarat, skrolat 3 godine dok dođem do tam di sam bio i onak, iritira me ta zbrka s tabovima jer kod mene nema forward i back samo new tab i close new tab kad vidim sve kaj me zanima.
|
|
Nakon niza telefona, evo već treći dan vrtim Lumiu 930. Snalazim se u ovom wp svijetu i mogu reći da je telefon izuzetan. Neću raditi recenziju dok ga ne izgnječim do kraja i uvidim sve mane, zasad jedino mogu reći da mi baš fali taj Glance i da je baterija ono, ni vrit ni mimo, no ionako je tu navika sa Androida da se puni svaki dan. Sve ostalo je vau.
|
Ako mu je baterija jedina mana onda vau! Mislim da još ionako nije proizveden telefon sa uistinu dobrom baterijom (čitaj onom koja more izdurat 24 sata gaženja najjačim aplikacijama uz upaljen net i osvjetljenje na max) pa ne brini i uživaj.
|
@Guls, javi kak se baterija ponasa. Kolko citam fotic je malo losiji neg na 1020, a baterija da je najveca boljka tog uredjaja, isto tak, mob se strasno zagrijava abnormalno. Navodno je to sve softverske prirode..
|
Citiraj:
|
Može ali samo na Vipu i WP Storu.
|
Citiraj:
Kaj se tiče udjela u US -> teško se boriti protiv marketinšnke mašinerije Samsunga te Appleovog kulta. MS je glup jer i dalje forsira US tržište (primjerice sa Cortanom, Microsoft Store-ovima i općenitom supportom) umjesto da se fokusira na tržišta gdje WP raste i zapravo ima šanse biti jak igrač (Europa, Indija). Ipak, IE na WP8.1 ima puno bolje riješen button placement, reload gumb se nalazi u adress baru. Forward i back je zapravo swipe-anje lijevo/desno dok je stranica odzumirana (iako i dalje radi hardverski back gumb). Password manager zapravo radi i pamti passworde te ih sinkronizira sa desktopom. Tabova možeš imati koliko oćeš samo kaj se nakon primjerice 10-ak tabova neki počnu "gasiti" pa dok ga izabereš ponovno ga učitava. Bar je tako kod mene na L920. Citiraj:
Riješio bi hrpu problema kad bi primjerice koristil dediciranu Facebook aplikaciju, točnije Facebook Beta aplikaciju koja radi daleko bolje nego obična Facebook aplikacija. |
Mada. Ne bih se toga nikad dosjetio... Te aplikacije su govno i troše megabajte kao da ih operateri daju za džabe. Browser je mila maajka naspram njih. Wireless koristim 3% vremena i nemaju mi takve aplikacije smisla.
|
Pa danas ih maltene i daju :D
|
Kolegica u firmi ima L625 od te-kome. Danas sam joj napravio update aplikacija (8 ili 9), ali koliko vidim nema upgrade OS-a na 8.1. Šta treba napraviti da bi se instalirao 8.1 update na mob?
|
Settings > Phone Update.
|
Citiraj:
Sad imam tekom i lumiu 1020. Jel to znaci ako stavim sluzbenu karticu 091 mogu kupit neku aplikaciju preko storea? |
Citiraj:
|
Yup.
Dnevni limit za VIP prepaid je 30kn (koliko znam), odnosno 250kn mjesečno. Dali se šta promjenilo - ne znam. Nikad nisam pokušavao kupiti aplikaciju od 150kn, pa ne mogu reći dali se može na prepaid, ili mora biti postpaid / kartica. |
Neke L520 u Francuskoj su dobile Cyan.
Zanimljivo. |
Evo par sekvenci videa od prije koji dan sa 1020 :)
https://onedrive.live.com/redir?resi...t=video%2c.mp4 |
|
Meni danas stigao predapdejt za 8.1 na lumia 1520 :D
Navodno danas izlazi 8.1 u finskoj i indiji, a mozda i madjarskoj za taj uredjaj ;) EDIT: evo javlja mi da imam jos neki apdjet, ali nemogu ga instalirati jer na poslu nema wi-fija :/ EDIT2: Eto mene na 8.1 Par programcica se ruši, ni da se pokrenu, a apdejta za njih nema :/ |
Vec je koliko vidim izaslo u dosta regija ,kao i za 520 .
|
Here comes the stupid question: koji bežični headset je najbolje koristiti uz lumiu930 u vozilu? Pretpostavljam da je svaki bt headset dobar, no postoje li lošiji i bolji i kojeg preporučate? Hvala
|
Citiraj:
https://www.svijet-medija.hr/art/blu...zx-60-eu/47217 |
Hebate cijene. Na Aamzonu su 45€
http://www.amazon.de/gp/offer-listin...&condition=new |
Kupiš najjeftiniju Nokijinu novu ili na njuškalu i miran si. Imam prastaru Nokijinu BH-104 i zadovoljan sam.
|
Kad će 830 izaći? :)
|
preporučam Plantronics ML20 za pristojnu cijenu, osim ako ti treba mogućnost slušanja mjuze preko iste
(a imaš i temu specifično za BT slušalice, ne znam zašto bi WP telefoni bili posebni da se tu o tome diskutira :) ) |
Finci su ljuti na M$
http://tehnoklik.net.hr/vijesti/finc...stanju-radnika |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:49. |