PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=248952)

Xenon 30.03.2020. 09:54

Svaka čast Huaweiu, P40 je zadržao standardne dimenzije za tu seriju telefona. Ako se da (a navodno da) instalirat google play. Odličan izbor za one koji ne žele ciglu u ruci.

coconut 30.03.2020. 10:01

Za sada se (navodno) da instalirati GP. Međutim, bili smo svjedoci da je Google blokirao instalaciju na neke njihove modele nakon što se otkrio hack za instalaciju GP-a.

SympForTheDevil 30.03.2020. 11:08

Citiraj:

Autor Pentel33 (Post 3391023)
Dokle ćeš sad to ponavljat u ovoj temi? Na svakoj stranici ili?
Nisi koristio ni jedan od ta dva uređaja, nisu se ni počeli prodavat, ali eto ti već znaš šta je bolje.

Zato postoji spec sheet za one koji znaju šta čitaju. Ne treba tu neka nauka.

Recimo tako su se nekad davno,kada sam dobio dozvolu kupovali i auti. Jedan je pisalo za serijsku opremu: klima,servo,el. podizači prozora,CD player,putno računalo,grijana sjedala,automatik. Drugog si pogledao i piše za serijsku opremu: ne,ne,kurbla prozor,radio kazetofon,obrtomjer,ne,šaltgetriba. Nisi treba sjesti u oba da bi znao da je prvi bolji za tu(istu) cijenu.

Sn4k3 30.03.2020. 12:27

Citiraj:

Autor SympForTheDevil (Post 3391461)

Recimo tako su se nekad davno,kada sam dobio dozvolu kupovali i auti. Jedan je pisalo za serijsku opremu: klima,servo,el. podizači prozora,CD player,putno računalo,grijana sjedala,automatik. Drugog si pogledao i piše za serijsku opremu: ne,ne,kurbla prozor,radio kazetofon,obrtomjer,ne,šaltgetriba. Nisi treba sjesti u oba da bi znao da je prvi bolji za tu(istu) cijenu.

Pustimo sada usporedbe sa autima i sl. Mijesas kruske i jabuke. Specifikacije nisu sve jer da jesu sve onda bi s20 Ultra bio najbolji mob ikad a svi znaju da je flop, pogotovo sto se tice kamere. Zadnji update je ispravio problem sa fokusiranjem no i dalje je sub par u odnosu na pocetni hype i debeli naglasak na specifikacije poput 108Mp, 9u1 pixel binning, 100x space zoom, single take - gluparija na kvadrat, mogucnost 45w punjenja koje je cak 5% brze od 25w itd... Slazem se, ko zna sto cita moze iz specsa dobiti generalan dojam o uređaju, ali ipak je hands-on neusporedivo bolje iskustvo IMO.

Pentel33 30.03.2020. 12:35

Citiraj:

Autor SympForTheDevil (Post 3391461)

To može proći ako uspoređuješ 2 modela istog proizvođača koji imaju isti softver/OS/sučelje.
Inače su to mrtve brojke na papiru, treba vidjeti kako je to sve optimizirano, koliko je softver ispoliran, ima li bugova...

Xenon 30.03.2020. 12:44

Samo nadobudni misle da ak je na papiru bolje da je tako i u praksi.

Dottore 30.03.2020. 13:28

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3391491)
Pustimo sada usporedbe sa autima i sl. Mijesas kruske i jabuke. Specifikacije nisu sve jer da jesu sve onda bi s20 Ultra bio najbolji mob ikad a svi znaju da je flop, pogotovo sto se tice kamere. Zadnji update je ispravio problem sa fokusiranjem no i dalje je sub par u odnosu na pocetni hype i debeli naglasak na specifikacije poput 108Mp, 9u1 pixel binning, 100x space zoom, single take - gluparija na kvadrat, mogucnost 45w punjenja koje je cak 5% brze od 25w itd... Slazem se, ko zna sto cita moze iz specsa dobiti generalan dojam o uređaju, ali ipak je hands-on neusporedivo bolje iskustvo IMO.

Popravili su updateom na S20 Ultra, ali još je spor autofokus i ponekad zblesira s fokusiranjem.

Отправлено через SM-N975F

Sn4k3 30.03.2020. 14:02

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3391511)
Popravili su updateom na S20 Ultra, ali još je spor autofokus i ponekad zblesira s fokusiranjem.

Отправлено через SM-N975F

Ma da, stvar sa autofokusom je sad generalno "bolja" (citaj: sad radi kako je trebala u startu) ali kao sto rekoh jos kad je mob predstavljen - ne mogu oni softwareom srediti neke ocite nedostatke hardwarea.
Napravili su ogroman hype i fokus na specse - pogotovo one od kamere da bi na kraju od svega toga ispalo govno. Totalno neopravdana cijena za uredjaj koji u startu ima takve falinge i to kod osnovnih stvari poput fokusa i kvalitete leca.

Edit: Da ne offtopicarimo previse o zamzungu u huawei temi, stavio sam tamo link za jedan kvalitetan (IMO) review s20U kamere...

hash 30.03.2020. 16:47

Citiraj:

Autor coconut (Post 3391442)
Za sada se (navodno) da instalirati GP. Međutim, bili smo svjedoci da je Google blokirao instalaciju na neke njihove modele nakon što se otkrio hack za instalaciju GP-a.

Na zalost, to sto se GP moze instalirati nekim okolnim putevima nije garancija da ce sve aplikacije sa playstorea (net banking i slicno) raditi.

Ameri su fino podmetnuli huaweiu, nadajmo se da cemo dugorocno baram dobiti alternativu googlu.

Amd_Shill 30.03.2020. 16:54

108mpix u mobu je jedna od najvecih prevara.
Zanimljivo iskljucivo tehnoloski nepismenim osobama.

SympForTheDevil 31.03.2020. 00:04

Citiraj:

Autor Pentel33 (Post 3391494)
To može proći ako uspoređuješ 2 modela istog proizvođača koji imaju isti softver/OS/sučelje.

Inače su to mrtve brojke na papiru, treba vidjeti kako je to sve optimizirano, koliko je softver ispoliran, ima li bugova...

Neće ispravak bugova i optimizacija pretvoriti 60hz u 90hz,niti će ti pretvoriti A76 jezgre u A77,loš gpu u bolji,jedan zvučnik pretvoriti u dva,pretvoriti sporo punjenje u brzo,žičano u bežično etc etc....to jd nekoć Isus radio ali on je nažalost krepal...a i da nije držao bi se pretvorbe vode u vino.

I ne govorimo o nekoj amaterskoj konkurenciji već o hebenom Šaomiju.

sti 01.04.2020. 09:12

Huawei P40 Pro Camera ‘Blows the Competition Out of the Water’ in DxOMark’s Latest Review

Neo-ST 01.04.2020. 10:06

Nisi to smio stavit, sad će bit po tebi "to je DxO mark, namješteno je, kupljeno je, itd." 😅

Brko 01.04.2020. 10:09

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3392069)
Nisi to smio stavit, sad će bit po tebi "to je DxO mark, namješteno je, kupljeno je, itd." 😅

Pa jel taj DxO Mark onda relevantan ili nije? "Stručnjaci" diljem interneta ga nekad koriste kao relevantan podatak, a nekad se plače da su potkupljeni.

Što su na kraju, relevantni ili plaćenici? Ili ovisno o mobitelu i diskusiji :) ?

Eye of Truth 01.04.2020. 10:35

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3392070)
Pa jel taj DxO Mark onda relevantan ili nije? "Stručnjaci" diljem interneta ga nekad koriste kao relevantan podatak, a nekad se plače da su potkupljeni.

Što su na kraju, relevantni ili plaćenici? Ili ovisno o mobitelu i diskusiji :) ?

Za Samsung, Huawei, Apple i ostale radikalne fanove je relevantan samo i onda ako je njihov model nadjebo u nekom trenutku ostalu konkurenciju, u ostalim slučajevima ne. :D

Brko 01.04.2020. 10:36

Znači isto kao i ovdje na forumu? Sve jasno.

Exy 01.04.2020. 10:37

Po meni je jedino relevantno sam vidjet i usporedit slike, ima nekoliko smartphone siteova koji su dovoljno pošteni da stave ne-modificirane slike. Pa čovjek može sam vidjet što mu je bolje.

Ovi DxO i sl. gdje mi netko drugi govori što je bolje bi radije preskočio.

zvonac 01.04.2020. 10:53

DxO, bezveze, treba vidit u praksi rezultate, znaci u svakodnevnom koristenju..

Huavej ce jos kamere ispolirat, zato jer ce vrijeme pokazat neke propuste u softveru i onda ce to rijesit. Kamera na P40 out of box je bolja, nego dok je izisla P30 serija, tam su kameru sredili tek nakon brojnih updejta koji su ju ispeglali.

Eye of Truth 01.04.2020. 11:26

Da, dobar su posao napravili sa P30 serijom unatoč ovim izdrkavanjima sa USA. Mene je ugodno iznenadilo i brzina i učestalost izbacivanja tih update-a prošle godine.

Amd_Shill 01.04.2020. 12:46

Ljudi se previse pale na te jadne mobitelske kamerice sa jadnim malim tiny senzorima i overorocesiranim jadom od slika.

Brko 01.04.2020. 13:29

Širiš negativu po forumu u svakoj temi. Još par takvih i ideš u izolaciju :D

Neo-ST 01.04.2020. 15:33

Po DxO-u su pljucali i kad je P30P izašao pa se ispostavilo da nisu bili u pravu...toliko o tome.
Isto tako su ovdje neki govorili kako Huawei i updateovi ne ide u istu rečenicu, pa su opet pogriješili i oko toga...

P40P je zvijerka u svakom slučaju, mogu mislit šta će onda P40P+ napraviti na tržištu...dar-mar :D

zvonac 01.04.2020. 15:36

Ma ovaj P40 će bit super mob, jedino me bode u oči što nema podršku za gappse..

Neo-ST 01.04.2020. 15:44

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3392195)

To je realno jedini problem za sada...iako postoje workaroundi, masi se neće dat zajebavat s tim pa se vjerojatno neće prodavat koliko bi potencijalno mogao.
A s Googlom se nikad ne zna, već su izjavili da bi htjeli natrag suradnju sa Huaweiem, pitanje je jedino šta Trump o tome misli...ili ne misli. S obzirom da su trenutno fokusirani na koronu, možda Huawei bude morao duže čekati na ikakvo razmatranje.

Brko 01.04.2020. 18:02

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3392195)

Šta to točno znači? Nema Playa, Gmaila, Mapsa, Drivea, Chromea i ostalog out-of-box pa se instalira naknadno ili toga nema nikako na mobu?

Jel to onda znači da nema ni reklama?

mamutarka 01.04.2020. 18:03

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3392241)
Šta to točno znači? Nema Playa, Gmaila, Mapsa, Drivea, Chromea i ostalog out-of-box pa se instalira naknadno ili toga nema nikako na mobu?

Jel to onda znači da nema ni reklama?

linkao sam neki dan, evo opet, pogledajte i riješit će vam dosta nedoumica

Brko 01.04.2020. 18:14

Gledajući ovaj video, ispada da sam ja od svog Galaxy S7 napravio Huawei jer sam u custom ROMu ubio skoro sve Googlove servise i stock appove osim Gmaila i Mapsa :D

Fala na info. Meni osobno bi čak i ovakav "oklaštreni" Huawei i odgovarao.

mamutarka 01.04.2020. 18:18

tako je, odgovaralo bi nama na PCE, ali nebi tvojoj mami, babi, ujni :D

mislim da smo mi promil ipak ljudi kojima ovo nebi predstavljalo problem

Neo-ST 01.04.2020. 18:20

Ako je išta sigurno sa P40 serijom, to je da neće imati bloata 🤭

Brko 01.04.2020. 18:20

Za njih su Galaxy A modeli, Šijajomiji do 200 ojra, Realmijevi i slični akcijski junaci :)

A ovdje i pričam o "nama".

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:49.