![]() |
Citiraj:
|
Ili t com chat..
Pas mssters svima radi a ja u elitnom kvartu imam instalaciju staru 25 godina. :omfg: |
Ako doma ne mogu imati više od 350 kb/s zbog loših kablova jeli uopće moguće imati veće brzine ako bi se spojio vdsl-om?
|
Evo i ja na vdsl2 :D Iako nije sve prošlo totalno bezbolno i pregovaro sam sa SZK od petka, brzina je aktivirana i ide čak i preko :D
http://www.speedtest.net/my-result/4008014388 |
Citiraj:
|
Ja sam već dobio i mail u kojem mi čestitaju na uključenju, a na SZK i facebooku im i dalje dokazujem da mi treba i novi router, lol
|
Ja se vraćam na 20mbits, imal sam 30, al sumnjam da je razlika očita, dok u novčaniku fali 30kn.. Ajd da je ta razlika veća u brzini (30-40) onda bi još razumio...
Drastična razlika mi je bila (bilo je neko vrijeme promotivno 2 mj. za 1kn, 10mbits, kolko se sjećam) prelazak s 4 na 10... A čak imaju i opciju vdsl 40mbits, al to je suludih oko 90kn veća cijena.. |
Citiraj:
|
Ako imas 10, 30 je besplatno. Ako imas 5, 20 je besplatno..
Najvise se osjeti kod dowlnoada. Ak nist ne skidas ne treba ti.. |
Citiraj:
Zanimljivo, ali meni najviše treba zbog uploada, a ne downloada :) |
Citiraj:
Mislim da me ne bu dodatno spasilo tih 10mbit gore.. Tu di završava vdsl, počinje optika, a svi znamo da to ne bumo imali do kraja 22.st. |
Ja bi bio sretan da imam i 15.. Valjda budu Gračane modernizirali u 21 st.
|
i šestine isto i općenito tu podsljemensku kakti finu zonu. radije bih na jarunskoj optici bio :D
|
Jos Kad bi mogo birati gdje da me starci rode...
|
Citiraj:
Konkurencija T-comu puše za vrat sa uvođenjem VDSL/optike i izgleda da su ozbiljno shvatili situaciju i krenuli u skraćivanje lokalne petlje. Pogledaj na geoportal.zagreb.hr pod GUP Zagreb/infrastruktura sekciju gdje su locirani UPS-ovi, vidim da je jedan na krajnjem sjeveru Gračana, uza samu granicu PP Medvednica, pa postoje šanse da postave još jedan između te lokacije i one kod okretišta tramvaja.... |
Da. Ja sam taman na pol puta..
|
Citiraj:
|
|
ja ga očekujem iza nove godine 2019..
|
Vrijedi li ovo i za poslovne korisnike koji imaju NetPhone?
|
Mislim da ne, samo one koji ima Max2 i Max3 pakete.
|
Sad gledam, po ovome nit nemrem imat VDSL jer mi line attenuation govori da imam malo više od kilometra :(
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pozdrav, neznam jel pravi podforum, ali pokušat ću objasnit svoj problem. Dakle, živim u mjestu gdje sam ograničen brzinom ADSL usluge. T-com je infrastruktura, i pušta mi max 0.8Mbita. Ta agonije traje punih 5 godina. Uz nekakvo probavanje "preko veze", prijavu greške i zazivanje tehničara, uspjeli su mi kratkotrajno (nekih mjesec) dana povečati brzinu na 1.5Mbita, da bi se posljednju godinu dana ustabilila na 0.7-0.8.
Dobivam informaciju da je zagušenje preveliko i da mogu imati, ili ovako, ili nikako. Ne moram ni napominjati da plaćam punu uslugu ADSL za brzinu 4Mbita od 1. dana. Ozbiljno razmišljam o prelasku na Max net mini, pa me zanima podržava li njihov modem 4G mrežu, jel na vikendici zračnom linijom 150m udaljenom od moje kuće imam jak i stabilan 4g signal |
Prijavi se na 192.168.1.1 (user ili admin) i pogledaj kakava ti je propusnost linije.
Po zakonu brzina ne smije biti 2x manja od ugovorene te ako ti je ispod 2mbps ne moraš platiti račun/možeš otkazati ugovor- šalji prigovor. |
Citiraj:
|
Kaj velite na ove podatke ? Propusnost bi trebala po brojevima biti 18Mbps , ako smanjim očekivanja za 2-3 Mbps , opet mi fali 4-5 Mbps da budem u njihovim brzinama 14-20 Mbps u turbo 20 opciji.
http://www.imagesup.net/dm-114196297620.png |
Zaboravi opcenite kalkulatore. Indikativnije je ono kaj ti veli router prikopcan na tu liniju, a on veli da je max propusnost 32,3mbit/s...
|
Ja sam ih zvao jučer, rekli su mi da mi je dostupan vdsl ( lokacija : Strmec Samoborski ) ali da se strpim do nove godine jer imaju poteškoća, vjerovatno prevelik broj zahtjeva za obradit u kratkom roku :)
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:32. |