PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=248952)

coconut 02.10.2019. 15:25

Na Mate 30 se više ne može staviti Google Play
https://www.engadget.com/2019/10/02/...&utm_source=dl

Thermaltake 02.10.2019. 19:04

Frend me pitao da li mu mogu kako pomoć, ima P10 Lite i kad ugasi ekran neki zvukić mu se čuje tri puta sa kratkim pauzama između kao neki signal za nešto, a ne možemo skužit šta. NFC, bluetooth sve je pogašeno, ažurirano. Gledao sam u pokrenutim procesima šta ima čudno, Da li je netko imao možda slična problemčić pa da je skužio zašto se taj zvuk pojavi nakon šta se ugasi lock screen ručno i to mi se čini kolko smo danas istraživali ne svaki put, nego ponekad. Ono šta smo još probali je maknut fejs, fejzbukov mesinđer, viber i opet isto. Gledali smo i zadnje ažurirane aplikacije maknuli i to i dalje isto.

xXTheLuka1998xX 02.10.2019. 23:17

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3342640)
Frend me pitao da li mu mogu kako pomoć, ima P10 Lite i kad ugasi ekran neki zvukić mu se čuje tri puta sa kratkim pauzama između kao neki signal za nešto, a ne možemo skužit šta. NFC, bluetooth sve je pogašeno, ažurirano. Gledao sam u pokrenutim procesima šta ima čudno, Da li je netko imao možda slična problemčić pa da je skužio zašto se taj zvuk pojavi nakon šta se ugasi lock screen ručno i to mi se čini kolko smo danas istraživali ne svaki put, nego ponekad. Ono šta smo još probali je maknut fejs, fejzbukov mesinđer, viber i opet isto. Gledali smo i zadnje ažurirane aplikacije maknuli i to i dalje isto.

probajte sa factory resetom

Poslano sa mog SM-A920F koristeći Tapatalk

domy_os 03.10.2019. 18:00

Citiraj:

Autor coconut (Post 3342599)
Na Mate 30 se više ne može staviti Google Play
https://www.engadget.com/2019/10/02/...&utm_source=dl

Još bolje, to može biti samo plus, ne treba mi ništa od Googlea. :D

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3342640)

Play Store notifikacije?

SympForTheDevil 03.10.2019. 18:37

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3342894)
Još bolje, to može biti samo plus, ne treba mi ništa od Googlea. :D

Ni paypal ni banking appovi itd?

domy_os 03.10.2019. 18:38

To radi i bez Googlea.

SympForTheDevil 03.10.2019. 18:41

Ne,jerbo telefon više ne prolazi safety net :)

domy_os 03.10.2019. 18:47

Nisam to doživio na starom mobitelu s rootanim custom ROM-u bez Googleovih servisa, ali sam dobio barem 20% dulje trajanje baterije baš zato što Google ništa ne radi u pozadini.

fanATIk 03.10.2019. 19:07

Jel vacap radi bez gugla?

coconut 03.10.2019. 19:13

Koliko znam, on je FB-ov. Po logici bi trebao raditi i bez gugla.

SympForTheDevil 03.10.2019. 19:40

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3342902)
Nisam to doživio na starom mobitelu s rootanim custom ROM-u bez Googleovih servisa, ali sam dobio barem 20% dulje trajanje baterije baš zato što Google ništa ne radi u pozadini.

Mob je vjerovatno bio google licenciran. Mate 30 nije,dapače blacklistan je. Možeš onda romove mjenjati po volji i rootati čak. I meni je uspjevalo.

ALi kada te blacklistaju:

Citiraj:

The Google ecosystem also seems to be crumbling around the Mate 30 as I write this. Once flashed with the Google apps, the Mate 30 inexplicably passed Google's "SafetyNet" device integrity checks on early review units, which is needed to run high-security payment apps like Google Pay and banking apps.

pci_e3x 04.10.2019. 01:12

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3342909)
Jel vacap radi bez gugla?

https://www.whatsapp.com/android/

Sideloadaš APK kojeg skines sa sluzbene stranice. Naravno, azuriranje je u tom slucaju manualno.

Ivo_Strojnica 04.10.2019. 09:36

ili koristiš aplikaciju Aptoide.

SympForTheDevil 04.10.2019. 15:49

https://www.androidauthority.com/hua...mpression=true

Opa

hash 04.10.2019. 23:26

Citiraj:

Autor SympForTheDevil (Post 3342900)
Ne,jerbo telefon više ne prolazi safety net :)

Meni Revolut npr radi iako imam CN verziju mobitela koja ne prolazi safety net. Internet bankarstvo vozim na starom mobu pa ne znam. Ali Uber ne radi i jos par tako nekih aplikacija bas zbog tog safety net-a. Pitanje je gdje ce jos iskrsnuti probelme i mislim da ce prodaja Matea biti vrlo losa. Vidjet cemo..

SympForTheDevil 05.10.2019. 07:40

Ne koristim revolut ali znam da nista od mzabe i paypala na telefonima bez safety neta. :)

coconut 05.10.2019. 08:37

Vidim da ga kineski shopovi nude po nekih 1k $. Summa summarum - P30 se ne isplati kupiti (zasad) ako ga misliš koristiti van Kine.

SympForTheDevil 05.10.2019. 08:46

Mislis Mato?

Pojavio se u rumunjskoj u ducanima navodno

Dottore 05.10.2019. 09:33

Citiraj:

Autor coconut (Post 3343331)
Vidim da ga kineski shopovi nude po nekih 1k $. Summa summarum - P30 se ne isplati kupiti (zasad) ako ga misliš koristiti van Kine.

Pretjeruješ.

baTman 06.10.2019. 20:20

Problem! Idem napuniti p20 pro nece, pokusam nekoliko uticnica po kuci i nista, stavim usb kabel nista, restartam ga, opet uticnica nista, ubacim u laptop puni... sto je sada u pm, pa nikada nije pao, sve super i dogodi se ovakvo sranje pa ovo je za nevjerovat..

Edit: Punjenje radi svaki put ako ga se usteka i restarta mob. Preko chargera ne pise super charging :/ Ako se izvadi iz uticnice ili laptopa i uvali opet punjenje nece raditi :/

panasonic 06.10.2019. 21:14

Citiraj:

Autor baTman (Post 3343677)
pa ovo je za nevjerovat..

Pa i nije baš, zato i postoji jamstvo, elektronika se kvari.
Prvo napravi factory reset da eliminiraš softversku grešku, ako je isto onda ga reklamiraj.

schetz 06.10.2019. 21:40

Citiraj:

Autor baTman (Post 3343677)
Problem! Idem napuniti p20 pro nece, pokusam nekoliko uticnica po kuci i nista, stavim usb kabel nista, restartam ga, opet uticnica nista, ubacim u laptop puni... sto je sada u pm, pa nikada nije pao, sve super i dogodi se ovakvo sranje pa ovo je za nevjerovat..

Edit: Punjenje radi svaki put ako ga se usteka i restarta mob. Preko chargera ne pise super charging :/ Ako se izvadi iz uticnice ili laptopa i uvali opet punjenje nece raditi :/

Probao nešto od idućeg :
-promjeniti kabel ?
-promjeniti adapter ?
-očistiti usb port (PAŽLJIVO) od moguće nakupljene prašine ?

baTman 06.10.2019. 22:12

Citiraj:

Autor schetz (Post 3343693)
Probao nešto od idućeg :
-promjeniti kabel ?
-promjeniti adapter ?
-očistiti usb port (PAŽLJIVO) od moguće nakupljene prašine ?

Nisam kabel jer mi ovo jedini kabel sa c cudom
Jesam, ne pomaze
Nisam, samo sam puhnuo par puta, ali nevjerujem da je do toga jer kada nece punit, ukopcam ga ili na charger ili laptop, restartam i puni.. Mob star 6 mjeseci :(

Edit: idem sada pokusati wipe os cache, ali ga nema sa ovim updejtom nego wipe os cache/wipe data, ali prije nego sto kliknem radim backup pa javim sto je bilo.

Edit2: Pojavio se samo wipe os cache (neznam odkuda), pritisnuo, restartao i nista, kako sam napunio bateriju do 100% sa ovim obicnim punjenjem nakon restarta valjda se nece punit ako je baterija 100%, sada sam upalio sve zivo da je malo istrosim pa probam kasnije.

Edit3: Jos cekam da se baterija isprazni, znaci 10minuta drzim muziku, brightness full, torch, wifi, mobilni, bluetooth, lokaciju i jos je na 100% wtf (evo sad je na 99% nakon 12min^^)

Zadnji edit: ne radi... zvat cu sutra podrsku..

Brko 07.10.2019. 00:01

Prije RMA, probaj sa drugim kabelom. Kupi neki USB C i probaj sa njim.
Meni smrdi na kabel.

kasko 07.10.2019. 07:55

Vjv nije kabel, kolega imao isti slucaj, samo s jos vecim posljedicama, mob bio na 10% cca popodne i navecer stavi punit, kaze nece, probao i komp i laptopom i drugim kablom te drugi power brick. Na kraju ostavio na punjacu preko noci, nista od punjenja i tako mob potrosio bateriju i mrtav mob, na servisu lagano rekli da nek se pozdravi s podacima. Radi se o p20pro.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Dottore 07.10.2019. 21:46

Citiraj:

Autor baTman (Post 3343703)
Nisam kabel jer mi ovo jedini kabel sa c cudom
Jesam, ne pomaze
Nisam, samo sam puhnuo par puta, ali nevjerujem da je do toga jer kada nece punit, ukopcam ga ili na charger ili laptop, restartam i puni.. Mob star 6 mjeseci :(

Edit: idem sada pokusati wipe os cache, ali ga nema sa ovim updejtom nego wipe os cache/wipe data, ali prije nego sto kliknem radim backup pa javim sto je bilo.

Edit2: Pojavio se samo wipe os cache (neznam odkuda), pritisnuo, restartao i nista, kako sam napunio bateriju do 100% sa ovim obicnim punjenjem nakon restarta valjda se nece punit ako je baterija 100%, sada sam upalio sve zivo da je malo istrosim pa probam kasnije.

Edit3: Jos cekam da se baterija isprazni, znaci 10minuta drzim muziku, brightness full, torch, wifi, mobilni, bluetooth, lokaciju i jos je na 100% wtf (evo sad je na 99% nakon 12min^^)

Zadnji edit: ne radi... zvat cu sutra podrsku..

Nisi trebao puhnuti, samo bi više progoršao nego od koristi. Prljavštinom očistiš samo drvenom čačkalicom. Nikako neki metalni da ne izazvaš , nedaj bože kratkim spojem.

Отправлено через Pixel

Buger 08.10.2019. 11:12

Nudi li emui mogućnost da se nekimmtipkađa dodijeli dodatn funkcionalnost? Nor. Dvoklik nampower da pali ledicu?

domy_os 08.10.2019. 14:55

Jok, jedino preko dodatne aplikacije. Ne znam kakva je situacija na EMUI 10...

KruLe 11.10.2019. 21:31

šta mislite, da li se isplati uzeti p30 pro koji mogu dobiti relativno povoljno na produljenje ugovora? trenutno imam s9 star godinu dana

coconut 12.10.2019. 05:38

Jedino ako ga misliš utopiti na oglasniku. S9 je i više nego dobar mob te nije neka drastična razlika između njega i novih flagshipova.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:56.