PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   XBMC aka KODI (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120024)

GoodLooker 05.01.2017. 23:52

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3007078)
......upalim PowerDVD (brutalno jak player, da je ovo vizualno sloziti kao Kodi to bi bilo to!) ......

PowerDVD ima TV Mode, čak i android i ios remote control app za TV Mode.
https://youtu.be/eAGTmaPgrcU

Gabre 06.01.2017. 00:09

imam powerdvd 15, i ne mogu si opravdat upgrade za 50$ samo za tv mode.

ono sto kod powerdvd-a steka je library, treba mu cijela vjecnost da se update-a, ali doslovno vjecnost. I nemogucnost mijenjanja RGD scale, limited i full range, barem ja nisam uspio nigdje naci. Takodjer, zna se zblesirati sa zvukom tako da ga jednostavno nema, pa je potrebno zagasiti app i ponovno pokretati.

Ziiky 06.01.2017. 01:59

Citiraj:

Autor xlr (Post 3007213)
Koristi netko od vas Kodi sa Imon PAD/Knob setupom za daljinski (Win10 Pro x64)? Naletio sam na ovaj tutorial i mislim si to je sve što mi treba, ali ne uspijevam ništa od navedenog osposobiti:
http://www.dreamcraftdigital.com/kodiandimon/

Moram ugrijati stolicu i probati još neke stvari, pa me samo zanima koristi li netko možda neki provjereniji setup za Imon pa da uleti sa savjetom.

Koristio sam ga ja jedno 5 godina minimalno jer imam antec fusion remote max. To je bilo u doba xp-a i Sedmice.
Kako su se pojavili ovi moćniji androidi odbacio sam htpc.
Nisam prodao sa 10kom, ali da, imon se može postelati do jaja. Možda čak imam negdje config. fajlove. Nema razloga da ne radi :)

Edit.
Sad sam pregledao njegov tutorijala. Većinu toga, a i više sam imao implementirao u driver. To sam ja slagao malo po malo kako su dolaze ideje.
Trebaš taj imo fajl koji ubacis u driver daljinca da ne moras rucno slagati naredbe i keymap kodija kojeg slažeš po želji. Sjećam se t9 kojeg ovaj spominje u tutorijalu. To sam bio slozio da tipkam kao smsove na starim mobitelima.
One 4 obojene tipke poslozio kao prečice za filmove, serije, glazbu, slike.
Pogledam sutra...

Imo fajl za kodija, tada xbmc; koji skidaš sa sound graph stranice; ako to još postoji; trebao bi biti moj koji sam ja davno uploadao... Ako nisu nešto ukenjali u medjuvremenu i pregazili config.

Sent from my Redmi note 3 pro

dadoremix 06.01.2017. 10:09

A kako napravit shortuct na tipkovnici za kodi
Kako je x za stop
S je za shut down meni
Muka mi je kad pokrenem film/seriju pa odi trci do djela gdjd se traze titlovi
Kodi 17 koristim
Isto su ukakili stvar sa podesavanjem delleya za zvuk i titlove
Na 16.x je bilo pokreni.. crta izna na vrhu ekrana i stelal si po sluhu i viđenom i moglo je stalno biti aktivno, jer nije smetalo za gledat
Na 17 je sad to na sredini da nebres gledat... nije da se mnogo koristi al ponekad zatreba, najvise radi titlova kad pocnu bjezat

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

sasha2511 06.01.2017. 13:12

meni je na androidu na 17 to jos uvijek gore..

from my Le X720 on TT

Veki-os 06.01.2017. 13:13

Evo jedan shortcut za titlove :)

https://drive.google.com/open?id=0B_...1FteGVkRXlwTWc

Ide ovdje AppData\Roaming\Kodi\userdata\keymaps
Namješten je na U,ti možeš editirati u Notepadu na neko drugo slovo.

Možeš si napraviti shortcute sa addonom "Keymap Editor" samo kad budeš pravio novi shortcut onda če ti ovaj Subtitles "poništiti",odnosno preimenovati u "Subtitles.xml.bak.0" pa samo obriši poslije ovo "bak.0" ili sve shortcute stavi u jedan file.

dadoremix 06.01.2017. 16:47

hmm ja to imam na laptopu.. windows 10..
trazim .. kodi / userdata ali tamo nema keymaps.. ili ga napravim ?

Veki-os 06.01.2017. 17:41

I ja sam na Win 10,ovdje treba biti "C:\Users\dadoremix\AppData\Roaming\Kodi\userdata"
Ako nema samo napravi folder.

vorda22 06.01.2017. 17:56

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3007121)
iskreno, nemam ja vremena ni volje se zajebavati s tim. Da sam mladji, bez djece i kada sam gubio dane uz komp i zajebavanje, onda da, danas jednostavno nemam volje ni vremena vise.

to sto nece da pusta pravi audio stream randomly na nekim filmovima nemam pojma kako bi se to logiralo, jer on kad otovrim da vidim koji audio strema radi, uredno pokazuje da cita DTS HD stream, ali receiver ne, a i "cuje" se da to nije taj stream.

meni na raspberry pi pusta passthrough kako spada...wetek nije radio...sad cu vidjet kakav je mibox3 po tom pitanju

Sent from my MI MAX using Tapatalk

vorda22 06.01.2017. 17:57

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3007127)
ROFL

kaj je smijesno?

Gabre 06.01.2017. 18:14

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3007533)
meni na raspberry pi pusta passthrough kako spada...wetek nije radio...sad cu vidjet kakav je mibox3 po tom pitanju

mibox TV ne pusta passthrough. nisamprobao, ali ne reklamiraju se s tim pa vjerujem da nece radit DTS HD MA i True HD

aj ako moze sisprobati Netflix, jer meni netflix nece da radi uopce. Samo izbaciva "There is trouble palying this title right now, please.... ."
apsolutno nista nece da se vrti, iako meni radi normalno skroz.

i youtube mi zna cudno stucati, odnosno prekidati zvuk. Ali randomly nekad da nekad ne.
mibox mi je spojen na tv direkt hdmiom

fre@k 06.01.2017. 21:45

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 3007419)
Evo jedan shortcut za titlove :)

https://drive.google.com/open?id=0B_...1FteGVkRXlwTWc

Ide ovdje AppData\Roaming\Kodi\userdata\keymaps
Namješten je na U,ti možeš editirati u Notepadu na neko drugo slovo.

Možeš si napraviti shortcute sa addonom "Keymap Editor" samo kad budeš pravio novi shortcut onda če ti ovaj Subtitles "poništiti",odnosno preimenovati u "Subtitles.xml.bak.0" pa samo obriši poslije ovo "bak.0" ili sve shortcute stavi u jedan file.

Cisto ako netko nije skuzio, a htio bi shortcut preko slova, dovoljno je vec da stvoreni .xml file editirate, te samo na kraju treba dodati ovo...

http://i66.tinypic.com/m916dj.png

vorda22 06.01.2017. 22:39

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3007545)
mibox TV ne pusta passthrough. nisamprobao, ali ne reklamiraju se s tim pa vjerujem da nece radit DTS HD MA i True HD

aj ako moze sisprobati Netflix, jer meni netflix nece da radi uopce. Samo izbaciva "There is trouble palying this title right now, please.... ."
apsolutno nista nece da se vrti, iako meni radi normalno skroz.

i youtube mi zna cudno stucati, odnosno prekidati zvuk. Ali randomly nekad da nekad ne.
mibox mi je spojen na tv direkt hdmiom

netflix radi savrseno sa i bez vpn-a, youtube cu probati malo kasnije

Gabre 06.01.2017. 22:47

Zasto meni netflix nece ja ne kuzim

Sent from my Pixel XL

dadoremix 06.01.2017. 22:48

ja slozio preko tog plugina dodatka
koji nit nije bio ažuriran.. pa prvo rokni update i preko toga slozio..
hvala.. olakšao mi život :D za par klikova manje

Ziiky 10.01.2017. 10:52

Da li je itko uspio podesiti "žš" u titlovama ako se kodi stavi na engleski? Ako stavim characters na istočno europski iso, dobijem čć, ali ne i ostale.
Ne znam dal negdje nešto fulam :(

Igneos Eructid 10.01.2017. 11:20

ovaj kodi mene podsjeca na southpark epizodu kad je onaj izumio superbrzo baciklo...enivej, sad sam na popcorn time i osjecaj nakon kodija je ravan svrsavanju...

xlr 10.01.2017. 12:12

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3008819)
Da li je itko uspio podesiti "žš" u titlovama ako se kodi stavi na engleski? Ako stavim characters na istočno europski iso, dobijem čć, ali ne i ostale.
Ne znam dal negdje nešto fulam :(

Nikako, pokusao na 5 razlicitih kompova i 2 os-a. Najvise sto dobijes je engleski UI i samo neki znakovi. Moras drzati na hr UI i defalt character set (ne trebas birati iso) i onda sve radi. Tocno se sjecam u jednom trenu prije mjesec-dva je prestalo raditi kako treba i bok. Pisali su u cemu je problem ovdje u temi kao odgovor na neki od mojih postova.

Ziiky 10.01.2017. 12:21

Pa zbog exodusa i one greške u kodu. Još uvijek kod pretrage kad je podešen RH prijevod kodija daje puno manje linkove.

xlr 10.01.2017. 13:17

Jup, vise linkova dobijes kad prvi put otvoris film, pricekas malo, odes back, opet otvoris film i tada vjerojatnije dobijes HD i FHD streamove...
Ako ti kaze da nema linkova, pricekas malo i kliknes opet.

Ma debilana, i to i daljinca sve hocu srediti kak spada, a nikako sjesti za komp. A kad mi se gleda film onda se ne zelim s tim zaj* :/

tomislav_sb 10.01.2017. 14:08

@Ziiky

možda nisam skužio pitanje, ali meni je KODI na engleskom i titlovi rade s našim znakovima.
Character set mi je stavljen na Central Europe (Windows).

Ziiky 10.01.2017. 14:46

A yebote.... Imas piće :)

sasha2511 10.01.2017. 16:13

daj kad se prica o titlovima i tome, ja vise nemogu naci na Kryptonu di se steluje koji jezike zelim da mi se pretrazuju za titlove.. znaci bas nema tih opcija vise..

from my Le X720 on TT

Ziiky 10.01.2017. 16:18

Kodi postavke/video/subtitles/Lang. To download sub. For

sasha2511 10.01.2017. 16:19

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3008948)
Kodi postavke/video/subtitles/Lang. To download sub. For

jel moguce da nisam to vidio? ajd probam poslije pa javim.. hvala za sada.. :)

from my Le X720 on TT

Ziiky 10.01.2017. 16:23

Kodi 18 kodnog imena "Leia"

https://kodi.tv/kodi-18-leia/

xlr 10.01.2017. 19:55

Citiraj:

Autor tomislav_sb (Post 3008897)
@Ziiky

možda nisam skužio pitanje, ali meni je KODI na engleskom i titlovi rade s našim znakovima.
Character set mi je stavljen na Central Europe (Windows).

Ne razumijem, sve ove character setove sam pokusavao promjeniti u kombinaciji s engleskim UI-jem i uvijek nesto nije valjalo s titlom. Sad probao opet i radi. Hvala!

Ziiky 14.01.2017. 13:19

Ne mogu se zakleti, ali kad sam dobio tip od kolege prošlo je kroz glavu: "pa probao sam to i nije radilo" ono.... ko je tu lud :D
Ali nema veze, bitno da je riješen problem....

SaleFFS 15.01.2017. 22:08

Do jučer mi je kodi radio ok ali danas sve što pokrenem preko exodusa radi ubrzano. Da li je netko imao sličan problem? Jednostavno koji god video pustio radi kao da je fast forward ali sa zvukom koji pomalo šteka jer pokušava uhvatiti video. Ništa od opcija nisam dirao od zadnjeg puta kada je radio. Jedino mi se jučer updejtao win 10. Svaka pomoć dobrodošla!

WraGG 16.01.2017. 16:32

Ima li tko da se poznaje sa Ag00 da mu kaze da sredi taj prevod Exodusa koji je pokvario? Mene ignorira 😆

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:42.