PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

Wozniak jR. 04.08.2010. 14:03

Ako netko nije dignuo desire na 2.2 a koristi CoPilot navigaciju, nek zna da mu ona nece radit na froyu jos neko vrijeme. Prije 2 tjedna je izdan update ali samo za N1, a za ostatak se ceka.

jucca 04.08.2010. 15:08

Fino su ugovnili ovi iz HTC.a: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=741672

Nisam se dao zeznut, pa idem na custom ROM gdje je i dalje moguc root, adb,.. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=742075

PusA 04.08.2010. 18:56

Jel froyo stigao i na Legend?
btw. jel netko mozda zna da li ce t-mobile uskoro proširit ponudu HTC modela :x ?

xlr 05.08.2010. 16:38

Citiraj:

Autor jucca (Post 1701994)
Fino su ugovnili ovi iz HTC.a: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=741672

Nisam se dao zeznut, pa idem na custom ROM gdje je i dalje moguc root, adb,.. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=742075

Uspjeli su downgrejdat hboot na 0.80 :)

http://forum.xda-developers.com/show....php?p=7515453

Agfre 05.08.2010. 23:57

Citiraj:

Autor Wozniak jR. (Post 1701948)
Ako netko nije dignuo desire na 2.2 a koristi CoPilot navigaciju, nek zna da mu ona nece radit na froyu jos neko vrijeme. Prije 2 tjedna je izdan update ali samo za N1, a za ostatak se ceka.

nemoj pricati gluposti , radi najnormalnije na 2.2

LAcy 06.08.2010. 10:36

Ako nemate dovoljno mjesta na kartici napravite ovo. Ne zahtijeva root a ni custom ROM, provjerio sam i radi. Nemojte prebaciti one aplikacije kojima želite pristupati dok sdcard koristite kao disk drive na računalu.

Mad_Duke 06.08.2010. 14:32

Citiraj:

Autor Agfre (Post 1702934)
nemoj pricati gluposti , radi najnormalnije na 2.2

Meni takodjer ne sljaka. Nece uci ni u program tako da i njihov update otpada.

LAcy 06.08.2010. 14:34

Radi verzija 8.2.0.218.

Mad_Duke 06.08.2010. 15:52

Pošto su moji mamlazi otišli u 12:30 na plažu, a ja nemam namjeru glumiti svinju ispod peke da napišem par mojih o HTC Desire. (bilo bi lijepo da veza u Makarskoj nije katastrofa)

-Baterija - Za ljeto, kriminalna. Normalnim radom može izdržati dan i pol bez beda, ali upali malo GPS, malo wifi hotspot i mozes se pozdraviti za pol dana sa baterijom.

- Ekran - Najnormalnije se sve vidi. Da, u 13:00 sati popodne dok stojiš nasred ceste po ljeti se nece bas vidjeti nesto. Ali ako mislite stajati u 13:00 sati na suncu sa mobačom onda imaš drugih problema.

- Kučište - Kad sam primio back cover u ruke mislio sam kako ce ovo biti lose, ali cim se sklopi fakat je cvrsto i sve na mjestu. Svaka čast. Uz iPhone ovo mi je drugi mobač koji me po tom pitanju oduševio. Isto tako ima hardware tipke dolje što je kod mene ogroman plus.

- Grijanje - Ovo nitko ne spominje nigdje. Mobač se fakat grije i to zamjetno nekad . Ponajviše donja polovica. Šteta kaj nisu to riješili nekak da bar toplinu raspodijele po cijelom mobu jer ovako lokalizirano nije baš najsretnije.

- Software - HTC Sense je zakon. To je sve kaj cu reci. Da moram neki drugi android copiti a da nije HTC-ov prvo kaj bi trazio je nacin da ovo stavim.

A sad na aplikacije. HTC-ova mail aplikacija je govno. Syncha se sa gmailom, super, ali mi prikazuje inbox, a ne all mail (nema odabira). A sada razlog zašto je govno. Jako jednostavan. Kliknete na foldere i vidite fino lable kao u gmailu. Super, ali su izostavili jednu malu, malu stvar. Nigdje ne piše koliko unread mailova ima po labeli/folderu. Za nekog tko ima preko pet, deset labela to znaci da je aplikacija useless.

Ostatak mi je na mjestu i nemam zamjerke. Sigurno sam zaboravio nešto, ali to je zbog vrućine, mamurluka, šampinjona u lepinji sa tartarom i sad mi se polako njonja već.

zwer 06.08.2010. 16:08

I ja jucer zesce koristio... Evo par kratkih opet:

- napunio u 22h navecer mob
- do jutra u 6am idle, nakon alarma je imao 97% baterije
- ostatak dana drive do krka i navecer nazad
- presalto ekran an 100% brightness da nesto i vidim
- 1.5 sat GPS-anja s navigacijom i google mapsima
- 20ak fotki, dvominutni 720p video
- ~20 min razgovora
- pokusaji surfanja bez signala, na kraju koristio internet mozda 10 min
- wifi hotspot 15 min
- navecer oko 20h na 10% baterije, stavio opet punit :D

Manje vise to mi je jedno tri puta vise koristenja nego obicno na prosjecan dan kad je u djiru "kuca-poso". :beer: Sa prosjecnim koristenjem rastegnem na dva dana ako je pun ujutro prvi dan. Nije puno, al' mob je dobar da ne mogu na nijedan losiji nazad opet.

I cisto da ne zaboravim, hracak u facu HTC servisu, cisto ovak. :fuming:

*** takodjer Desire hehe ;)

Mar 06.08.2010. 16:19

Mogu potvrdit vaša iskustva :)
Ali isto također se mora navesti da su ljeti mane mobitela najizraženije (češće korištenje, puno veće temperature, jako sunce, loš signal na moru).

Gjurovski 06.08.2010. 16:45

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1703302)
- Software - HTC Sense je zakon. To je sve kaj cu reci. Da moram neki drugi android copiti a da nije HTC-ov prvo kaj bi trazio je nacin da ovo stavim.

Hah, probaj LauncherPro ;)

Bome i meni baterija curi :) na poslu i javnome prijevozu po par seinfelda i vecinom vremena spojen na wifi dok sam na mobilnoj mrezi kad god nemam wifi u blizini, svaki dan mora na punjac :)

Citiraj:

Autor Mar (Post 1703312)
Mogu potvrdit vaša iskustva :)
Ali isto također se mora navesti da su ljeti mane mobitela najizraženije (češće korištenje, puno veće temperature, jako sunce, loš signal na moru).

A tek pogotovo kada ga drzim spojenoga na struju i istovremeno surfam prek wifi-a nemoguce ga je drzati od vrucine... :)

Mad_Duke 06.08.2010. 17:11

One small observation.

Mislim da bi bilo oke ovaj topic napraviti u sticky. A kaj se tiče naziva i ovaj je oke, a moze ako nekom treba deskriptivniji "Android mobiteli i funkcioniranje u praksi" :P hehe

Natrag na topic.
LauncherPro mi je isto oke, ali stvar ukusa.

housel 06.08.2010. 18:30

...evo upravo mi došao Wildfire. Imao sam do sada samo Nokie Symbian. Nadam se da ću ga i ja hvaliti no još uvijek nisam uspio skužiti kako otipkati nečije ime u imeniku kada zovem.
Kažu da mu je ekran najveći minus zbog male reze no meni je ok, vidi se malo kada slike gledam da je mogao biti i bolji no nema veze.
Da li vi ostali sa sličnim mobovima koristite futrole?

zwer 06.08.2010. 21:20

Citiraj:

Autor housel (Post 1703408)
Nadam se da ću ga i ja hvaliti no još uvijek nisam uspio skužiti kako otipkati nečije ime u imeniku kada zovem.

To je ono pod phone? Kad imas samo onih onu alfanumericku 12 button tipkovnicu? Samo tapaj button na kojem je napisano slovo tipa kojeg zoves, iskljucivo jednom :)

Npr: ja zovem MadDuke-a recimo, tapam 6233853 :D

I mene je skenjalo prvi dan kad sam dobio mob :hitthewal:. Stara navika sa Symbian/Nokia comboa :D

Ja sam uzeo online gumenu/silikonsku futrolu za njega, i protector za ekran, radi super, futrola lezi ko salivena i nimalo mi ne smeta, a super je jer ju mogu stavit na dashboard u autu a da se ne klize, ili zaglavit izmedju cajgera kad koristim navigaciju, pa mi ne treba vakuumski drzac.

georgy 06.08.2010. 21:26

A, u imeniku (baš kada si u imeniku :D) stisneš na Search ("tipka" povećala) i pišeš.
Tako je na Milestoneu.

rodriguez 06.08.2010. 22:32

Odlična iskustva što se tiče Desirea!Pomogli su i meni:D

Zanima me samo dal ste većinom uzimali preko tele2 ponude ili preko oglasnika?Šta se više isplati?

Router 06.08.2010. 22:35

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 1703557)

Zanima me samo dal ste većinom uzimali preko tele2 ponude ili preko oglasnika?Šta se više isplati?

Izracunaj sam sto ti se vise isplati, imas na tele2 i vip stranicama cijene uredjaja uz odgovarajuce pretplate pa prema tome pogledaj da li trosis dovoljno ili ne.

Mar 06.08.2010. 23:15

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 1703557)

Ja sam uzeo preko Vipa u onoj tarifi 150, prvu godinu 75kn što mi se čini OK (i imaš 300min razgovora) za 2000kn sa popustima za trajni nalog, staro za novo (neku prastaru nokiu) i keš.

zwer 06.08.2010. 23:30

Oglasnik je po meni isplativiji, osim ako su ti racuni za mobitel ogromni (200+ kn) pa dobijes mob skoro dzabe. Meni je mjesecni prosjek oko 80-85 kn, pa mazno na oglasniku za 2400 kn sa 23 mjeseca garancije. Prodam za 18 mjeseci i dobijem "nazad" 75% love barem. :beer:

Al' kak stvari stoje, Desire mi se svidja vise od svih drugih (obicno nokia) mobova koje sam imao :D

m4dm4n 07.08.2010. 01:32

Swype je finally dobio hrvatski rječnik. Funkcionira izvrsno, moja nova tipkovnica. :)

Osnovni info :
http://www.swypeinc.com/index.html

Aplikaciju nađite redovnim kanalima. :)

housel 08.08.2010. 11:11

...ima i u hr silikonskih futrolica za sve Htc mobitele, jučer našao i naručio

zwer 08.08.2010. 11:32

Ima, ali su cijene malo truba u odnosu na ebay i slicno. Naravno, sa ebaya placas i shipping, ali cim skupis 1-2 dodatna frenda koji trebaju isto, ispadne drama jeftinije nego kod nas na raznim oglasnicima.

S druge strane, uspio sam razvuci bateriju na HTC Desire na otprilike tri dana.
Danas joj je trece jutro nakon punjenja, kaze 29% battery left. Znaci da ce sigurno izdrzat do spavanja ako koristenje bude na razini protekla dva dana - 10ak minuta poziva, 3-4 SMS-a, 10ak minuta surfanja, koristenje alarma za budjenje svako jutro i slicne nezahtjevne stvari.

Eto cisto da ne ispadne da je baterija komatozna :D. Mogla bi bit i 20-30% bolja, al' dok god ne 'vrtite prime95' na mobu, drzi dobro :goood:

coconut 08.08.2010. 11:45

Citiraj:

Autor housel (Post 1704179)
...ima i u hr silikonskih futrolica za sve Htc mobitele, jučer našao i naručio

A da daš neki link? Ne da se baš svima naručivati sa ebaya.

EDIT: Zbog manjka AMOLED ekrana na tržištu, Desire će u buduće dolaziti sa SLCD ekranom. Usporedba

housel 08.08.2010. 13:17

Link:
http://www.memorije.net/

Mislim da će mi na Wildfire baterija držati preko 2 dana. Bez previše čeprkanja možda dođe i do tri.
Malo sam ga skužio i totalno sam oduševljen, nakon Symbiana mi je ovo sci-fi.

Može par savjeta za aplikacije tipa gps, video player i sl.

zwer 08.08.2010. 13:43

Moze ako prvo prelistas ovaj thread od prve stranice.

warlock25 08.08.2010. 14:42

Kada kod nas dolazi samsung i9000 galaxy s?

NortonCommander 08.08.2010. 15:40

Na hrvatskoj Samsung stranici stoji od prije tri dana reklama "Uskoro" za Galaxy S. Čekam ga i ja, nadam se da će doć u T-mobile ponudu, s obzirom da se na t-mobile.de prodaje od 1.8. (a i stanje t-mobile ponude je trenutno prejadno, vrijeme je da nešto dođe)

Wozniak jR. 09.08.2010. 13:36

Desire HD , opet ;D
http://www.engadget.com/2010/08/09/h...s-up-on-video/

coconut 09.08.2010. 13:47

Ne sviđa mi se ovo ispupčenje za fotić. Više volim kad je u ravnini sa kućištem.

zwer 09.08.2010. 13:52

Izgleda mrcina na papiru, vjerojatno ce bit marginalno bolji od obicnog Desirea...

ali meni najveci problem kod tih HTCovih HD mobova (HD2, Desire HD, Evo) je velicina, to vec prerasta mob koji drzis u dzepu i priblizava se nettop racunalima :D Evo bas mi na stolu stoji Nokia 6080 koju koristim kao backup phone, HTC Desire i Nokia XM5230... Desire se ovako u ruci cini dvostruko vecim od 6080, XM5230 je 'taman', a ove HD monstere bi vec nazvao droid racunalima :). Definitivno nije phone koji bi nasi starci htjeli koristiti, da pozovem staru i pitam ju koji si oce uzet, 100 eura da bi izabrala 6080 jer je najmanji :D

Gjurovski 09.08.2010. 15:01

Pa nekuzim to sa velicinom, Htc Desire je manji od Htc HD2 za cistih milimetar i pol a desire kad stavim u djep neosjetim ga za razlike od recimo stare nokie 3310, kako su svi odjednom postali osjetljivi...
Samo da poceli su ih na mjesecnoj bazi izbacivat van :-/

mymoon 09.08.2010. 18:32

Citiraj:

Autor Wozniak jR. (Post 1705013)

a zašto je cenzuriran gornji lijevi dio tog moba?
zašto se izbjegava prikazati prednju stranu?
da li je taj aparat u uporabnom stanju ili samo pokazuju (poklopac) kućište?

Gjurovski 10.08.2010. 09:22

Citiraj:

Autor mymoon (Post 1705289)
a zašto je cenzuriran gornji lijevi dio tog moba?
zašto se izbjegava prikazati prednju stranu?
da li je taj aparat u uporabnom stanju ili samo pokazuju (poklopac) kućište?

Brijem zato sto pise gore Verizon (predpostavljam, da se nevidi odmah tko ima ekskluzivu na mob) :) a i nemas bas puno vidjet na prvoj strani valjda su htjeli pokazati kuciste tipa valjda sto ce biti ovaj unibody dizajn....

housel 10.08.2010. 15:10

...nakon vikenda sa Androidom sam ponovno zaljubljen.
Imam rcon na mobitelu :)

Minos 10.08.2010. 20:18

Citiraj:

Autor coconut (Post 1705029)
Ne sviđa mi se ovo ispupčenje za fotić. Više volim kad je u ravnini sa kućištem.

Točno to i mene bode za oči više mi se sviđa da je ravno ili čak upušteno unutra ali sve u svemu predobro izgleda "mobać" :)

Sonic1984 10.08.2010. 20:24

Napokon i sluzbeno predstavljen Droid 2

http://blog.gsmarena.com/motorola-dr...-on-august-12/

Nadam se da ce izbaciti i za Europu nesto tipa npr Milestone 2 :)
Ovo bi mogao bit moj sljedeci mob dogodine ako naravno dodje u nas.

Minos 10.08.2010. 20:57

Nešto slično i HTC kuha :)

http://www.androidguys.com/2010/08/0...ne/#more-17773

Sonic1984 10.08.2010. 21:43

Citiraj:

Autor Minos (Post 1706106)

I taj se pari zanimljiv samo se nadam da ono nisu gumene tipke....draze su mi da su plasticne ili sta vec tako da propadne kad se stisne a ne da ne znas jesi li ili nisi stisnuo kako treba (kod gumenih).

Gjurovski 10.08.2010. 21:59

Bas me zanima ako je tocno da konacno izlazi ovaj chipset koliko bu trebalo prije nego sto i ovaj Desire postane kanta :)
http://www.androidguys.com/2010/08/1...oject-emerald/

Uglavnom sick :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:38.