![]() |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
vDrop - vCore (BIOS) - vCore (Idle, Windows) vDroop - vCore (Idle) - vCore (Load) Pardon, sad vidjeh da je SRV odgovorio...na modemu sam, pa nije lako :) |
da se pohvalim ja kloknuo svog sa 2.2 na 2.8 jel ima stock kuler , 254 FSB i dognuo sam mu volte na 1.375 sa defoltnih 1.325. e sad koliko je to potrebno i dali cu ako mislim ici na 3.0 i vise morati smanjivati multiplier i dizati fsb ili da probam s voim multijem i dizati FSB ? i jos nes dali cu morati dizati NB volte? rami mi rade na 1.9 v na koliko da ima dam V da rade na nekih 920 ?
EDIT: zasto su mi latencije 5-6-6-19 ??? jel to zato sto je sve auto i dali da ih sam postavim na 5-5-5-15 ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Što se tiče 3GHz možeš probat da izvučeš max iz RAMa i CPUa, pa se poigraj frekvencijama i množiteljima! Što se tiče dizanja napona Chipseta, FSBa, ne diže se do oko 450MHz jer je sve OK. RAM pa jednostvano nađi max (snizi CPU multiy i krkaj FSB i RAM omjer) i nađi max za CL5/CL4 pri naponima x.xxV. Latencije su takve valjda po SPDu, možeš ih postavit na 5-5-5-15 bez problema. Ako ideš na veće MHz onda digni napon kad je nestabilno. Inače za RAM ideš do 2.2V (+0.4V) @ 24/7, što se tiče CPUa nebi išao preko 1.4V @ 24/7. Evo ovde možeš pogledat kako se slični RAMovi ponašalju >>klik<< |
znaci vracam napon na defolt ako je stabilan ?(1.325V)? prvo moram otic uzet neki aftermark. kuler i onda se bacit u te vode ..za sad je samo stock gore pa ce ostati na 2.8 jer se u orthosu grije i do 60
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:Machineg: btw dobro sam se izrazio. izjednacavanje dropa i droopa. ak ti je drop 1.5V a droop 1.45 koje svrhe? zato kazem izjednacavanje dropa i droopa tj da bude 1.5V - 1.5V - 1.5V . niste me skontali izgleda :kafa: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
aa... SRV mislim da si shvatio sto zelim rec. ne pametuj :p , u pripremi je takav jedan guide pa ces tamo moc :D
|
Citiraj:
Ako se ide na moćnije hlađenje zašto ne? |
Evo da bezveze ne otvaram novu temu...
imam jedan problem s OC svog E4400... :hitthewal: Naime, radi se o tome da čim dignem FSB sa 200 na npr 220, učita se OS i komp se ili smrzne ili restarta... To se događa i na Visti i na Xp-u, temperature su normalne... napon normalan...stvarno neznam do čega je..?!? plizz help:care: |
Citiraj:
Koji je omjer RAM : FSB jer je 4GB dosta zamorno za memorijskl kontroler, koje latencije i naponi za RAM!? Napiši veći info da znamo malo više o tvom problemu! ;) |
Citiraj:
Omjer je 10:6, isto se događalo i s 2GB RAMA, RAM (667MHz DDR2) je na 5-5-5-15. Napon DIMM-a je 1.82v... Množitelj proca je 10X... |
Stavi RAM : FSB = 1:1, znači da RAM bude @400MHz, probaj onda kako ide!
BTW ploča ta i nije za ganjat takt (znam provjereno), tako da nemožeš ni očekivat nešto spektakularno! |
Citiraj:
ove su postavke kad je sve normalno (prije značajnog dizanja FSB-a) : http://img368.imageshack.us/img368/3...0081qn8.th.jpg a ove kada sam FSB podignuo na 220. nakon toga je u OS-u slijedio BSOD. http://img381.imageshack.us/img381/1...0082bo6.th.jpg |
heh, normalno...
pci express stavi na 100mhz rame (system memory multy) stavi na 2.0 (1:1 omjer) |
Moguće, ručno postavi PCIe frekvenciju na 100MHz.
Koliko vidim, svima je Normal CPU Vcore 1.32500V, a meni je 1.31250V.:stoopid: |
Citiraj:
i multy RAMA sam stavio na 2.0 i sada iznosi oko 450Mhz... sad je sve stabilno... al neću sad valjda morat ostavit ovako niski takt memorije?? |
neces, to je samo za sad, prvo ispitaj do kud ti ide proc, a onda podigni omjer ramima te im daj jos malo voltaze (+0.1v za pocetak) i namjesti im rucno latencije na 5-5-5-15
to je ddr2 800mhz kingmax? ako da, onda do barem 800mhz nemoras davat dodatne voltaze edit: ah da, u vezi PCIe, pa dizanjem fsb-a se automatski dize i PCIe frekvencija, zato ju moras rucno postavit kako bi mogo dizat FSB frekvenciju neovisno o PCIe frekvi |
Citiraj:
Posatavi latencije 5-5-5-15, i stavi RAM +0.1V, nakon to ga digni multi RAMa @ 3 i diži pomalo FSB. Kada vidi do koliko RAM ide. Kada više ne ide daj mu još malo volta (sve do +0.4V). Pritome CPU multiy stavi na 6. Kada nađeš max RAMa spusti ga na 2, te sad traži FSB ;) |
Citiraj:
Citiraj:
Uzmi razz0rov sticky pa pročitaj prvo,ali i dalje nemoj očekivat spektakl,nisam siguran da je P945 shipset baš raspoložen za mrcvarenje. |
Ja imam E4500 i clockal sam ga sa 2.2Mhz na 3.2Mhz,bez diranja ramova(Kingmax 2x1@800Mhz) i bez diranja voltaže. Zadovoljan sam u svakom pogledu,kupil sam proca dok je bil Best Buy! Vjerojatno je i dalje najisplativiji Intel proc,njegove specifikacije se znaju...
Makar je on kao i svaki današnji proc s dvije jezgre dovoljan za večinu onoga kaj hoćemo pokrenuti na stocku dovoljan! To je samo stvar eksp(ert)erimentacije,itak se ne osjeti baš neka razlika,jedino u testovima :fuming: Po meni najbolji proizvodi koji su izašli prošle godine:Sva Intelova serija Core 2 Duo EXXXX i Ati HD3XXX :lol2: :dajpivu: |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Na E4500 sam mislil za jeftinu cijenu da se isplati,a dobar je i dobro se clocka.Omjer uloženo/dobiveno je super.Još 2-3 godine su Duo-i dovoljni,a onda prelazimo na quadove...ili neke nove lude procove s kojih 8 jezgri :roller:
|
Citiraj:
|
koja ti je revizija ove 945 gigabytice?
|
Citiraj:
Nemoj se tako skoro nadat Quadu za all day upotrebu, jer to dosta ovisi o softwareu kojeg ima malo za obične korisnike! :kafa: |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:13. |